جای تبلیغات شما اینجاست09139099748


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



به وبلاگ من خوش آمدید

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شمیم امید و آدرس shamimomid.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.

ممنون از تبادل لینک 

از اینکه با ما تبادل لینک میکنید ممنونیم







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 83
بازدید دیروز : 7
بازدید هفته : 1274
بازدید ماه : 83
بازدید کل : 231584
تعداد مطالب : 251
تعداد نظرات : 20
تعداد آنلاین : 2



Alternative content


آمار مطالب

:: کل مطالب : 251
:: کل نظرات : 20

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 2
:: تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 83
:: باردید دیروز : 7
:: بازدید هفته : 1274
:: بازدید ماه : 83
:: بازدید سال : 117183
:: بازدید کلی : 231584

RSS

Powered By
loxblog.Com

مجله الکترونیکی شمیم امید

اردن مقصد بعدی داعش
سه شنبه 3 تير 1393 ساعت 20:2 | بازدید : 2005 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )
گروهک تروریستی داعش اعلام کرد که مجددا پالایشگاه اصلی نفت عراق موسوم به بیجی را در شمال بغداد به تصرف کامل خود درآورده است.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : یک سرکرده داعش با اعلام این خبر که داعش هم‌اکنون بسوی اردن در حال حرکت است، تأکید کرد: حکومت اردن، حکومتی "مرتد"، "کافر" و "فاسق" و مبارزه با آن واجب است و اگر مزدوران طاغوت این کشور توبه نکنند، تنها شمشیر در انتظار آنها خواهد بود.

به گزارش انتخاب ؛ گروه تروریستی داعش به تازگی فیلمی را به امضای فردی به نام «غریب اردنی» منتشر کرده که در آن نشان داده شده این فرد در کنار دو نفر از عناصر گروه تروریستی «داعش» پیوستن خود به «امارت اسلامی عراق و شام» یا همان «داعش» را اعلام و در آن دولت اردن را تهدید و آن را دولتی "مرتد"، "کافر" و "فاسق" توصیف و تأکید می‌کند که جهاد تنها با ریختن خون‌ها و خرابی و ویرانی و قتل و کشتار انجام می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری "زاد الاردن الاخباری"، «غریب الاردنی» در ادامه این پیام ویدئویی، پیام ویژه‌ای را برای اهالی شهر مرزی «معان» در اردن ارسال می‌کند. وی در این پیام از اهالی شهر معان خواسته تا علیه نظام جنایتکار اردن که شریعت اسلامی را زیر پا گذاشته قیام کنند و اینکه تنها راه نجات و رهایی از این نظام جهاد و مبارزه است.

وی مدعی است، سلفی اردنی وابسته به یک فرد یا مکتب و حزب و جماعت خاص نیست و اینکه فرد یا حزب خاصی آن را تشکیل نداده است، به همین دلیل از هیچ حزب یا فردی در این راه تبعیت نکنید و اجازه ندهید، کسی شما را از مبارزه با این نظام مرتد باز دارد.

العریب الاردنی تاکید می‌کند که داعش در نزدیکی آنهاست و اهالی معان شعله‌ای را که در راه مبارزه با نظام روشن کرده‌اند، خاموش نکنند و اجازه هم ندهند که کسی این شعله را خاموش کند زیرا داعش همواره یار و یاور آنها خواهد بود و یاری مردم معان، فریضه‌ای واجب نه تنها برای داعش بلکه برای تمام مردم اردن است.

داعش شهر معان اردن را به قیام علیه نظام اردن دعوت می‌کند

دو حامی برجسته داعش، روحانیون مورد وثوق آل سعود و آل ثانی»

به گزارش انتخاب ؛ یکی از پایگاه خبری یمنی نزدیک به سلفی ها - به نقل از اسناد اطلاعاتی آمریکا - لیستی از پشتیبانان مالی داعش منتشر کرد

در میان این اسامی، نام «شیخ سلمان بن فهد العوده» و «شیخ فهد احمد مبارک» نیز وجود دارد!

در این میان 28 شخصیت سعودی،12 شخصیت عراقی که شش نفر از آنها از تاجران معروف عراقی هستند، ده پاکستانی، هشت الجزایری، شش فلسطینی، شش مغربی، شش سنگالی، شش اندونزیایی، پنج کویتی، چهار اریتره ای، سه ترکیه ای، چهار مصری و لبنانی، دو بریتانیایی و نیز شخصیت هایی از غنا، سودان، اردن، یمن، قطر، بحرین، جزایر کومور، کنیا، سومالی، موریتانی، نیجریه، نپال، سریلانکا، تایلند، بنگلادش و افراد مقیم سوئد، هلند و استرالیا به چشم می خورد.

بر اساس این اسناد، کمک ها شامل  فراهم آوردن حمایت لازم شامل برپایی نشست ها و گردهمایی ها برای تحکیم روابط میان سرکرده های گروه های مسلح و نمایندگان آنها و توسعه عملیات های آنها و راه های حمایت مالی،توسعه سایت ها و پایگاه های اینترنتی گروه های مسلح و انتشار کتاب، روزنامه و دیگر حمایت های رسانه ای است.

این اسناد تاکید دارد، حامیان عراقی گروه های تروریستی در عراق از وابستگان رژیم سابق هستند که هم اکنون در بازارهای عراقی به تجارت مشغول هستند.این افراد دارای نمایندگی تجاری و سرمایه گذار در بخش صنعت و تجارت هستند.



داعش مجددا پالایشگاه اصلی عراق را تصرف کرد

گروهک تروریستی داعش اعلام کرد که مجددا پالایشگاه اصلی نفت عراق موسوم به بیجی را در شمال بغداد به تصرف کامل خود درآورده است.

  این پالایشگاه طی 10 روز گذشته تحت محاصره شبه نظامیان بود و حملات آنها چندین بار دفع شده بود.

پالایشگاه نفت بیجی یک سوم سوخت مورد نیاز در عراق را تامین می کند و تصرف این پالایشگاه توسط شبه نظامیان به سهمیه بندی بنزین در این کشور منجر شده است.

گروهک تروریستی داعش بخشهایی از شمال و غرب بغداد از جمله شهر موصل را تصرف کرده است. شبه‌نظامیان همچنین در حال پیشروی به سمت یک سد حیاتی در نزدیکی حدیثه هستند.

سخنگوی شبه نظامیان گفت: اداره پالایشگاه بیجی در استان صلاح الدین اکنون به قبایل محلی واگذار شده است.

جیم مویر خبرنگار بی بی سی در اربیل گفت: اگر شبه نظامیان به دنبال کنترل مناطق تصرف شده و عرضه انرژی به موصل باشند، تصرف این پالایشگاه بسیار حائز اهمیت است.

گزارش‌ها از افتادن پالایشگاه بیجی به دست تروریست‌های داعش در حالی منتشر می‌شود که تصرف این پالایشگاه گرچه به دولت عراق آسیب‌های جدی می‌زند اما نفع چندانی برای داعش و هم‌پیمانان آن نیز نخواهد داشت.

گروه تروریستی داعش از شب گذشته حملات خود برای تصرف پالایشگاه بیجی، بزرگترین پالایشگاه نفت عراق را شدت بخشیده و براساس گزارش‌های رسیده از عراق توانسته بخش اعظم این پالایشگاه را به دست بگیرد و از کارکنان آن نیز خواسته تا به سر کارهای خود بازگردند.

گرچه این پالایشگاه به دست تروریست‌های داعش افتاده اما از آنجا که نفت خام مورد استفاده آن از طریق خط لوله از چاه‌های نفت جنوب عراق به این پالایشگاه پمپاژ می‌شود، با قطع انتقال نفت از جنوب به این پالایشگاه عملا این تاسیسات بلا استفاده خواهد بود.

کارشناسان مسائل نفتی معتقدند که با پایان یافتن ذخایر نفت خام موجود در مخزن‌های پالایشگاه بیجی، شبه‌نظامیان داعش توانایی انتقال نفت خام به این پالایشگاه برای تصفیه را نخواهند داشت و عملا این پالایشگاه استفاده چندانی برای داعش و هم‌پیمانان آن ندارد.

اما از سوی دیگر از آنجا که پالایشگاه بیجی بزرگترین پالایشگاه نفت عراق و بزرگترین تولید کننده نیازهای داخلی این کشور به نفت و مشتقات آن محسوب می‌شود، تعطیلی آن و تصرفش به دست داعش باعث تشدید بحران سوختی در عراق خواهد شد.

کارشناسان مسائل انرژی در عراق معتقدند که از آنجایی که بیشتر چاه‌های نفت این کشور در کنترل دولت مرکزی و اقلیم کردستان عراق است، تهیه نفت خام برای پالایشگاه بیجی از سوی داعش و هم‌پیمانان آن به مقدار زیاد ممکن نخواهد بود و پالایشگاه بعد از مدتی به مخزن‌های خالی و بدون استفاده تبدیل می‌شود.

پیش از حمله داعش 15 هزار و 800 تن در پالایشگاه بیجی مشغول به فعالیت بودند و 100 کارشناس خارجی نیز آنها را در این امر یاری می‌کردند که با تعطیلی آن کارشناسان خارجی پالایشگاه را ترک کردند اما داعش از دیگر کارکنان پالایشگاه خواسته تا به سر کار خود بازگردند.



:: موضوعات مرتبط: مناسبتی , متفرقه , اخبار روز ایران و جهان , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
کشتار مفتی های سنی توسط داعش
سه شنبه 3 تير 1393 ساعت 19:29 | بازدید : 1774 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

داعش، 21 عالم اهل سنت عراق را کشت

بین الملل > خاورمیانه - واحد مرکزی خبر نوشت:

تروریست های تکفیری در جنایتی دیگر بیست و یک نفر از علما و کدخدایان اهل سنت را در دو شهر راوه و عنه استان انبار کشتند.
به گزارش واحد مرکزی خبر از بغداد ؛منابع امنیتی اعلام کردند : این اقدام تکفیریها درپی بیعت نکردن این افراد با سران تروریستها صورت گرفته است . تروریست های تکفیری دیروز هم رئیس قبیله العبید اهل سنت در استان کرکوک را تهدید به مرگ کردند.
تروریست ها از شیخ انور العاصی رئیس قبیله العبید در استان کرکوک خواستند تا با انها بیعت کند اما مخالفت وی با این اقدام منجر شد تا تروریستها به شهر حویجه حمله کنند و در پی کشتن شیخ برایند.
رییس قبیله العبید اهل سنت به کردستان عراق فرار کرد اما تکفیریها خانه شیخ و اطرافیان او را به اتش کشیدند. این در حالی است که تروریست ها همچنان مردم موصل را تحت فشار قرار می دهند.
تروریستها امروز اعلام کردند : ظرف یک هفته اینده تمامی مراقد دینی شیعه و اهل سنت موجود در موصل را منهدم خواهند کرد.
انها پیشتر تندیس های علمای دینی و نخبگان علمی را که در مراکز استان موصل نصب شده بود، منهدم کردند و بارگاه دو پیامبر یونس و شیت را هم مسدود و خادمان را بازداشت کردند. در استان صلاح الدین نیز از کشته شدن پنجاه و پنج تروریست خبر رسیده است.
در دو شهر بلد و الدور ، ارتش عراق توانست پانزده تن دیگر از تروریستها را به هلاکت برساند.
این در حالی است که جنگ ارتش عراق و داوطلبان مردمی با تکفیریها همچنان در استان های موصل ، کرکوک ، دیاله ، الانبار و صلاح الدین ادامه دارد.



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , سیاسی , اخبار روز ایران و جهان , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
اونایی که میخوان بدونن پول نفت مملکتمون چی میشه بخونن
سه شنبه 3 تير 1393 ساعت 18:57 | بازدید : 1807 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )
فرجام پرونده تحقيق از ستاد سوخت/واريز پولها به حساب شخصي
بخش داخلي الف، 2 تير 93
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲ تير ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۴۱

پرونده‌هاي تحقيق و تفحص از بخش‌هاي مختلف دولتي كه عموما به عملكرد دولت قبل باز مي‌گردد يكي پس از ديگري از طرف مجلس انجام و به رسانه‌ها راه پيدا مي‌كند. تحقيق و تفحص از بنياد شهيد، ساخت داروها در داخل و تحقيق و تفحص از ستاد سوخت كشور. ستادي كه حتي خبر دستگيري چند نفر در اين پرونده بمب خبري محسوب مي‌شد، كه البته مشخص نيست امروز اين پرونده در چه وضعيتي به سر مي‌برد.

حالا يكي از اعضاي هيات تحقيق و تفحص از ستاد مديريت حمل و نقل و سوخت كشور از روند برگزاري جلسات اين ستاد انتقاد كرده و مي‌گويد: «بر اساس مدارک پرونده، حساب های شخصی برای برخی مدیران باز شده بود و درآمد ستاد حمل و نقل سوخت به حساب های شخصی واریز شده است.»
امید کریمیان عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و یکی از اعضای هیات تحقیق و تفحص از ستاد مدیریت حمل و نقل به مهر توضيح داده است: بر اساس قانون ستاد مدیریت حمل و نقل باید یارانه ای را که دریافت می کرد برای نوسازی ناوگان حمل و نقل اختصاص دهد که یارانه مورد نظر به حساب های شخصی واریز شده و برای اهداف مورد نظر تخصیص نیافته است.»
در سال ۸۵ قرار بود ۶۵۰۰ دستگاه اتوبوس از کشور چین خریداری شود، که بر اساس گزارشهای دیوان محاسبات حتی یک دستگاه از این اتوبوس‌ها وارد کشور نشده و خبری از اعتباری که برای خرید این اتوبوس‌ها تخصیص داده شده بود، نیست.

دی ماه سال ۹۱ تقاضای تعدادی از نمایندگان برای تحقیق و تفحص از ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور از سال اول اجرای برنامه چهارم توسعه تا مردادماه ۱۳۹۱ به تصویب رسید اما با گذشت حدود ۱۸ ماه از تصویب این تحقیق و تفحص هنوز نتیجه آن از تریبون صحن علنی مجلس قرائت نشده است.

براساس تبصره ۸ ماده ۲۱۴ آئین‌نامه داخلی مجلس، مهلت انجام تحقیق و تفحص ۶ ماه از تاریخ صدور ابلاغ اعضای هیئت است و در صورت ضرورت با درخواست هیئت تحقیق و تفحص و تصویب هیئت رئیسه مجلس تا ۶ ماه دیگر قابل تمدید است.

درحالي كه همه منتظر اعلام نتيجه مربوط به تحقيق و تفحص اين پرونده هستند، اميد كريميان مي‌گويد:‌ «متاسفانه بدون اینکه نتیجه این تحقیق و تفحص اعلام شود عملا این پرونده مختومه شده است.»
ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور در عمر ۶ ساله‌اش علي‌اكبر محرابيان و محمد رويانيان را در راس مديريتي خود داشته است.

خبري كه سرنوشتش مشخص نشد
هفته اول ارديبهشت ماه بود كه حجت‌السلام محسني اژه‌اي خبر از «ارسال پرونده تخلفات مالي مدیر یک باشگاه پرطرفدار به قوه قضاييه» سخنگوي قوه قضائيه توضيح داد كه درارتباط با پرونده ستاد مديريت سوخت «تا کنون سه نفر بازداشت شده اند و بقیه با قید وثیقه آزاد هستند.»

يك هفته بعد اخباري منتشر شد كه در آن گفته مي شد‎؛ يكي از بازداشت شدگان مديرعامل سابق پرسپوليس و رئيس سابق ستاد حمل و نقل سوخت بوده است.

سایت جهان، درآخرين ساعات شب دوشنبه ۱۵ ارديبهشت خبری با این مضمون روی خروجی خود منتشر کرد: «مدیرعامل سابق پرسپولیس به اتهام تخلفات مالی از جمله اختلاس و پولشویی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. یک منبع آگاه با اعلام این خبر به جهان گفت که وی که ظهر امروز به شعبه ۱۵ دادسرای کارکنان دولت احضار شده بود برای تحقیقات بیشتر بازداشت شده است.»
جهان در ادامه نوشت: بعد از تهيه اين گزارش رئيس‌جمهور دستور برکناری وی را صادر کرده است. گفته می شود پرونده تخلفات وي نهايي شده و به قوه قضائيه فرستاده شده ‌است.

این در حالی است که باشگاه خبرنگاران جوان، فردا صبح انتقال رویانیان به اوین را تکذیب کرد و نوشت: یک منبع آگاه در گفتگو با اين خبرگزاري و در پاسخ به این سؤال که آیا "محمد رویانیان" به اوین منتقل شده است، گفته: این خبر صحت ندارد و این فرد به زندان اوین منتقل نشده است. وی افزود: چنانچه فرد مذکور بازداشت شده باشد قطعا به سایر مراجع قضایی منتقل شده است.

اما دقایقی بعد از این تکذیبیه، خبرگزاری دولتی ایرنا بازداشت رویانیان را تایید کرد و نوشت: یک منبع آگاه ضمن تایید بازداشت «محمد رویانیان» مدیر عامل سابق باشگاه پرسپولیس و رییس سابق ستاد سوخت، افزود، وی در ارتباط با پرونده ستاد سوخت بازداشت شده است.

پس از اين خبر تا امروز هيچ گزارش رسمي از سرنوشت اين پرونده در دست نيست. در اين شرايط اظهارات اين نماينده مجلس و عضو كميته تحقيق و تفحص از ستاد سوخت كشور كه خبر از واريز پول به حساب هاي شخصي توسط اين مديران داده و گفته بود كه پروند عملا مختومه شده، تامل برانگيز است.



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , سیاسی , اخبار روز ایران و جهان , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نیروی انتظامی اصفهان به پرداخت 6 میلیارد تومان دیه محکوم شد
سه شنبه 3 تير 1393 ساعت 14:53 | بازدید : 1808 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

 

ابراهیم مهرانفر پیش از ظهر سه شنبه در نشست خبری خود ضمن تبریک فرارسیدن هفته‌ قوه‌ی قضاییه و گرامیداشت یاد و خاطره‌ی شهید دکتر آیت‌الله بهشتی و 72 نفر از یاران باوفای وی با بیان اینکه استان اصفهان در دوران انقلاب و 8 سال دفاع مقدس همراه پیشتاز استان‌های دیگر در ارایه خدمات و تقدیم شهدا بودند، افزود: تقديم 24 هزار شهيد معادل 11 درصد شهداي كل كشور و يك دهم جانبازان و يك دهم آزادگان كشور، اين استان را از ساير مناطق كشور متمايز ساخته است.

وی به وجود بیش از 100 یگان عمده از ارتش، سپاه، ناجا و وزارت دفاع در استان اصفهان اشاره کرد و افزود: وجود دو سایت هسته‌ای نطنز و UCF اصفهان حساسیت نیروهای مسلح استان اصفهان را نشان می‌دهد.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان اصفهان با اشاره به فعالیت‌های سازمان قضایی نیروهای مسلح اظهار داشت: سازمان قضايي نيروهاي مسلح به عنوان بخشي از قوه ي قضاييه و تنها مرجع اختصاصي پيش بيني شده در قانون اساسي برابر اصل 172 قانون مذكور به جرایم خاص نظامي  و انتظامي، جرایم در حين خدمت، جرایم در ارتباط با خدمت، جرایم عمومي نظاميان كه در حين رسيدگي به جرم نظامي آنان كشف مي‌شود همچنين جرایم مرتبط با وظايف كاركنان وزارت اطلاعات و جرایم اسراي ايراني و اسراي بيگانه درايران رسيدگي می کند.

وی ادامه داد: سازمان قضایی نیروهای مسلح مطابق ماده يك قانون مجازات جرایم نيروهاي مسلح دادگاه‌هاي نظامي به جرایم نظاميان شامل كاركنان ستاد كل نيروهاي مسلح، ارتش، سپاه پاسداران، وزارت دفاع، نيروهاي انتظامي و كاركنان وظيفه از تاريخ شروع خدمت تا پايان آن رسيدگي می کند.

مهرانفر به دلایل رسيدگي به جرایم نظاميان در يك مرجع خاص اشاره کرد و افزود: حفظ اسرار نيروهاي مسلح، حفظ آبرو و حيثيت و رعايت شان و جايگاه نيروهاي مسلح، نقش بازدارندگي سازمان قضایی، سرعت در رسیدگی به پرونده‌‌های مطروحه و متفاوت بودن جرایم نظامیان با دیگر جرایم عمومی از دلایل مهم شکل‌گیری سازمان قضایی نیروهای مسلح است.

نیروهای مسلح در مقايسه با ساير اقشار كمترين آمار جرایم تخلفات را دارا هستند

وی با تاکید بر اینکه نيروهاي مسلح پاك ترين، سالم‌ترين، خدوم‌ترين و شريف‌ترين اقشار جامعه هستند، گفت: نیروهای مسلح در مقام مقايسه با ساير اقشار كمترين آمار جرایم تخلفات را دارا هستند درعين حال به جهت اهميت و حساسيت بالاي نيروهاي مسلح با حفظ شان آنان و حفظ اسرار نيروهاي مسلح با دقت وقاطعيت كامل با هرگونه جرمي كه مخل نظم واقتدار نيروهاي مسلح باشد برخورد قانوني خواهد شد.

مهرانفر كشف جرم و تعقيب مجرمين، رسيدگي به شكايات از نيروهاي مسلح، محاكمه و صدور حكم و اجراي مجازات مجرمين و اقدام مناسبت براي پيشگيري از وقوع جرم را از مهم‌ترین اهداف سازمان قضایی نیروهای مسلح برای اجرای عدالت كيفري ،پشتيباني از حقوق جامعه وافراد و دفاع از امنيت دانست.

وی با اشاره به کمبود جرایم در بین نیروهای مسلح استان اصفهان با توجه به آمار بالای این نیروها در استان گفت: اگر چه آمار ارتكاب جرایم در نيروهاي مسلح بسيار پايين است اما همانگونه كه گفته شد بدليل اهميت و حساسيت نيروهاي مسلح و آثار منفي فراوان ناشي از ارتكاب جرم توسط نظاميان درجامعه موضوع پيشگيري از وقوع جرایم و تخلفات و كاهش ملموس جرایم در دستور كار اين سازمان و فرماندهان و مسئولين نيروهاي مسلح قرار گرفته است.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان اصفهان به تدوین و اجرای برنامه‌ی پنج ساله در استان اشاره کرد و افزود: این برنامه‌‌های پنج ساله به منظور شناسایی آسیب‌ها، آسیب زدایی، آینده پژوهی و ارایه کردن راهكارهاي پيشگيرانه توليد شده و بررسي علل وعوامل و موانع عدم اجراي راهكارها در خصوص جرایم شايع تدوین شده است.

وی با بیان اینکه در سال جاری موضوع بررسي جرم ضرب وجرح و چگونگي كاهش آن در دستور كار مجمع استاني پيشگيري از وقوع جرم قرار گرفته است، افزود: مجمع استانی این موضوع نیز در مهرماه سال جاری و با حضور فرماندهان و ساير مسئولين نيروهاي مسلح استان تشكيل خواهد شد.

مهرانفر برگزاری دوره‌ای آموزشی در راستای پیشگیری از وقوع جرم و برگزاری دوره‌های آگاهسازی در سطح یگان‌ها به تفکیک برای سربازان وظیفه و پایوران را از مهم‌ترین اقدامات سازمان قضایی نیروهای مسلح استان اصفهان برای کاهش جرایم در بین این نیروها عنوان کرد و افزود: در این راستا در سال گذشته تعداد 512 دوره آموزشی در یگان‌های مختلف سپاه،  ارتش ، ناجا و وزارت دفاع برگزار شده است که تعداد 54 هزار و 545 نفر در این کلاس‌ها شرکت کرده و جمعاً 108 هزار و 635 نفر ساعت میزان آموزش ارائه شده است.

کاهش 8.7 درصدی جرایم در بین نیروهای مسلح استان اصفهان

وی کاهش 8.7درصدی جرایم در بین نیروهای مسلح را نتیجه‌ی برگزاری دوره‌های آموزشی عنوان کرد و ادامه داد: در سال 1392 متوسط مدت زمان رسیدگی به پرونده‌‌های زندانی‌دار در دادسرا در جرم فرار از خدمت 5/2 روز جرایم خاص نظامی مثل لغو دستور 8/5 و جرایم مالی 5/17 روز و متوسط رسیدگی به پرونده های بدون زندانی در دادسرا برای فرار از خدمت 116 روز جرایم خاص نظامی 9/69 روز و جرایم مالی 89 روز کاهش یافته است.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان اصفهان در دادگاه متوسط مدت زمان رسیدگی به پرونده‌های زندانی دار در جرم فرار از خدمت 2 روز در جرایم خاص نظامی 2 روز و در جرایم مالی 4 روز  و پرونده‌های بدون زندانی فرار از خدمت 29 روز جرایم خاص نظامی 15 روز و جرایم مالی هم 15 روز بوده است.

در استان اصفهان جرایم سازمان یافته وجود ندارد

وی در ادامه با بیان اینکه در استان اصفهان جرایم سازمان یافته وجود ندارد، افزود: باید توجه داشته باشیم که علی رغم وجود حساسیت‌های نظامی در استان اصفهان هیچ گونه جرایم سازمان یافته از جمله جاسوسی و غیره در استان مشاهده نشده است.

مهرانفر با بیان اینکه خدمت سربازی فروشی نیست، ادامه داد: خانواده‌ها باید مراقب کلاهبرداران و شیادان باشند چرا که چنانچه هر گونه طرحی در خصوص کسر خدمت و یافروش سربازی ابلاغ شوداز طریق رسانه‌ها به صورت فراگیر اعلام خواهد شد.

وی افزود: از عموم مردم درخواست می‌شود در صورت مشاهده چنین موارد مشکوکی مراتب را به این سازمان یا مراجع ذیصلاح دیگر گزارش کند. همچنین کسانی که به هر نحو شکایتی از عملکرد نیروهای نظامی یا انتظامی دارند یا با مراجعه حضوری به سازمان یا ارتباط با سامانه پیام کوتاه به شماره 09131131709 و یا تلفن های 36270017 – 36275785 – 36279049 – 36279041 – 36287478 به همکاران ما و قاضی کشیک در دادسرای نظامی اصفهان اطلاع دهند.

رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان اصفهان با اشاره به بررسی پرونده‌ی کشاورزان شرق اصفهان در سازمان قضایی نیروهای مسلح استان اصفهان گفت: بر این اساس بیش از 124 نفر از کشاورزان شرق اصفهان از نیروی انتظامی شکایت کرده و بر اساس قانون نیروی انتظامی ملزم  به پرداخت دیه به این افراد شد.

وی با بیان اینکه در این پرونده نیروی انتظامی از جنبه‌ جزایی منع پیگرد دریافت کرده است، ادامه داد: اما نیروی انتظامی باید به کشاورزان آسیب دیده‌ی بدنی بیش از 6 میلیارد تومان دیه پرداخت کند و حکم این پرونده نیز اسفند ماه سال گذشته صادر شده است.

مهرانفر افزود: در حال حاضر و باتوجه به اعتراض نیروی انتظامی استان اصفهان نسبت به رای صادر شده پرونده به دیوان عالی کشور ارسال شده است.


:: موضوعات مرتبط: متفرقه , سیاسی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
کی‌روش: عاشق ماندن در ایران بودم ولی برخی نخواستند
سه شنبه 3 تير 1393 ساعت 14:28 | بازدید : 1982 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )
 
خبرنگاری به کی‌روش گفت که شاید داور صحنه را ندیده باشد؟ کی‌روش پاسخ داد: چنین چیزی ممکن نیست چون او در سه متری صحنه بود. من نمی‌خواهم به او بی‌احترامی کنم اما واقعا درک این مطلب دشوار است که چطور صحنه را دید و پنالتی نگرفت.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : 

سرمربی تیم ملی فوتبال می‌گوید ایران برابر بوسنی با شور و اشتیاق بیشتری به میدان می‌رود تا پیروزی به دست بیاورد.

به گزارش انتخاب، کارلوس کی‌روش در حاشیه تمرین امروز تیم ملی فوتبال ایران در کمپ کورینتیانس در جمع خبرنگاران حاضر شد و پاسخگوی سوالات آنها بود.

وی ابتدا درباره وضعیت تیم ملی گفت: خوشبختانه مطلبی را که می‌توانم اکنون بگویم این است که با وجود انجام دو بازی سخت به دلیل آماده‌سازی خیلی خوبی که پیش از جام جهانی داشتیم، اکنون هیچ مصدومی نداریم و همه بازیکنان‌مان سرحال هستند.

کی‌روش افزود: مطمئنا بازیکنان تیم ملی بعد از باخت به آرژانتین کمی عصبی هستند و بازسازی روحیه آنها کمی دشوار است اما از بعد روحی - روانی خیلی روی بازیکنان کار کردیم و به آنها گفتیم نتیجه بازی تمام شده را نمی‌شود، برگرداند.

 

سرمربی تیم ملی ادامه داد: نگرش ما این است که نسبت به نتایج به دست آمده رضایت نداریم و می‌خواهیم هرچه بیشتر پیشرفت کنیم و در بازی‌های بعدی عملکرد بهتری از خود نشان دهیم. نمی‌خواهم بازیکنانم حس رضایت یا خوشحالی داشته باشند چون هنوز چیزی به دست نیاورده‌ایم که به خاطرش جشن بگیریم. دقیقا نگرشی که از بازیکنانم انتظار دارم، داشته باشند، این است که با شوق و اشتیاق فراوان به مصاف بوسنی بروند تا به پیروزی برسند.

 

سرمربی پرتغالی تیم ملی در ادامه و در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینکه عملکرد تیم ملی برابر آرژانتین توقع مردم ایران را بالا برده و شاید این مسئله فشار روانی روی تیم ملی ایجاد کند، گفت: ما هرگز برای بالا بردن انگیزه‌مان به بازی‌های قبل توجه نداشته‌ایم. بازی به بازی میل و انگیزه‌مان را برای پیروزی بیشتر می‌کنیم. قطعا برابر بوسنی هم این گونه خواهد بود.

 

کی‌روش در ادامه گفت: امروز صبح به بازیکنانم گفتم که یک خبر بد برایشان دارم و یک خبر خوب. آنها خواستند که اول خبر بد را بشنوند. به آنها گفتم که خبر بد این است که اگر فکر کرده‌اند بازی برابر نیجریه و آرژانتین سخت بوده است، باید بدانند که بازی سوم بسیار سخت‌تر است.

 

وی افزود: خبر خوب هم این بود که اگر بتوانیم بوسنی را شکست دهیم، به دور بعدی صعود می‌کنیم. مسئله اصلی این است که اکنون تیم‌های زیادی در جام نیستند که وضعیت ما را داشته باشند و بتوانند با پیروزی در بازی آخر صعود کنند اما سوال این است که آیا این کار دشوار است؟ من می‌گویم که بله قطعا این گونه است و همین مسئله شور و انگیزه ما را زیاد می‌کند.

 

سرمربی تیم ملی افزود: مطلب مهمی که اکنون وجود دارد این است که اگر می‌خواهیم نتیجه دلخواهمان را کسب کنیم، نباید شادی بیش از حد داشته باشیم و مغرور شویم. باید با همان افتادگی قبلی برابر بوسنی قرار بگیریم.

خبرنگاری در ادامه از کی‌روش درباره تمدید قراردادش با تیم ملی پرسید و به او گفت که در ایران جو بسیار مثبتی برای ماندن او ایجاد شده است. کی‌روش پاسخ داد: در درجه اول خیلی شفاف می‌گویم که شنیدن این خبر که در ایران از بالاترین مقام اجرایی کشور گرفته تا مردم حس خوبی به من دارند، بسیار خوشحال کننده است.

 

وی افزود: از 10 ماه پیش که به جام‌جهانی صعود کردیم آرزویم بوده که در جام جهانی خیلی خوب کار کنیم. حالا هم تمرکز من کاملا بر روی بازی سوم‌مان برابر بوسنی است تا هر چه بیشتر افتخار و غرور برای ایران بیاوریم. ارائه جزئیات بیشتر دراین‌باره را فعلا مناسب نمی‌دانم.

 

کی‌روش با این حال گفت: در 10 ماه گذشته با کارها و رفتارهایم بارها ابراز کردم که ماندن در ایران برایم افتخار است و دوست دارم که در خدمت ایران باشم اما متاسفانه در این مدت برخی با من بازی کردند و این باعث شرمندگی من شد. عاشق ماندن در ایران بودم ولی برخی اجازه ندادند. وقتی برای خداحافظی به ایران بیایم، خواهم گفت که این افراد چه کسانی بودند اما اکنون فقط روی بازی با بوسنی تمرکز می‌کنم.

 

سرمربی تیم ملی همچنین در پاسخ به سوالی درباره عملکرد داور دیدار ایران و آرژانتین گفت: آن بازی تمام شده و بحث درباره آن فایده‌ای ندارد اما این را می‌گویم که اگر فیفا چمدان آن داور را نبدد و آن را به خانه‌اش نفرستد متوجه می‌شویم که آنجا مشکلی وجود دارد. همه می‌دانیم که فوتبال بازی اشتباه‌هاست. اما آن داور صربستانی باید پاسخ دهد که چرا صحنه پنالتی را دید ولی آن را ندیده گرفت؟ دیروز این فرصت را داشتم که سری به صفحه شخصی این داور در شبکه اجتماعی فیسبوک بزنم. نوع پاسخ دادن او به کامنت‌ها خیلی چیزها را نشان می‌داد که البته وظیفه من نیست درباره آنها تحقیق کنم بلکه رییس فدراسیون باید به این مسئله بپردازد.

 

کی‌روش ادامه داد: من فقط یک مربی هستم و اگر بیشتر درباره داوری صحبت کنم من را محکوم خواهند کرد اما واقعا این سوال را دارم که چگونه آن داور صحنه را دید و پنالتی را نگرفت. بالاخره یک نفر باید پاسخ این سوال را بدهد. ایشان باید به هواداران فوتبال در ایران پاسخگو باشد.

 

در این لحظه خبرنگاری به کی‌روش گفت که شاید داور صحنه را ندیده باشد؟ کی‌روش پاسخ داد: چنین چیزی ممکن نیست چون او در سه متری صحنه بود. من نمی‌خواهم به او بی‌احترامی کنم اما واقعا درک این مطلب دشوار است که چطور صحنه را دید و پنالتی نگرفت.

 

کی‌روش در پایان و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ممکن است آرژانتین و نیجریه در دیدار آخر خود دست به تبانی بزنند، گفت: من ذهن شکاکی ندارم.

 



:: موضوعات مرتبط: فرهنگی وادبی , متفرقه , اخبار روز ایران و جهان , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
وقتی شعور آدما نم میکشه حرف حسابشون میشه این
سه شنبه 3 تير 1393 ساعت 14:18 | بازدید : 1581 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )
روزنامه اعتماد مصاحبه زیر را با حجت الاسلام شجونی انجام داده است:

برخي از اصولگرايان مثل آقايان حدادعادل و توكلي اين روزها اعلام مي‌كنند كه جريان اصولگرايي پاسوز احمدي‌نژاد شده است. شما اين موضوع را قبول داريد كه عملكرد آقاي احمدي‌نژاد در نگاه جامعه به جريان اصولگرايي موثر بوده است؟

من احساس مي‌كنم اين بحث درستي نيست چراكه آرشيوي در مورد رفتار اصولگرايي در گذشته وجود ندارد و حالا بهتر است در مورد آينده اصولگرايي بحث شود.

در مورد آقاي احمدي‌نژاد چطور؟

به نظر من نبايد پشت سر مرده صحبت كرد. آن رييس‌جمهور مرده و رفته است و بايد برود پي كارش.

در مورد عملكردش چطور؟

اينكه عملكردش خوب بوده يا نه بايد از سوي قوه قضاييه مورد بررسي قرار بگيرد البته خود قوه قضاييه هم بايد در محضر الهي در مورد چنين بررسي پاسخگو باشد. اما خب قوه قضاييه در بررسي‌هايش سهلگاري مي‌كند. هنوز تكليف پسر هاشمي‌رفسنجاني معلوم نيست.

اما پرونده او در قوه قضاييه در حال بررسي است.

به هر حال دادگستري ما دادگستري نيست و هاشمي‌رفسنجاني انقلاب را فداي خانواده‌اش كرده است. ما اين روزها گرفتاري زياد داريم. رشوه مي‌گيرند و كسي برخورد نمي‌كند.

بحث ما در مورد اصولگرايان بود. فكر مي‌كنيد چه شد كه شش كانديداي اصولگرا راي نياوردند؟

اصولگرايان در انتخابات رياست‌جمهوري اخير حرف روحانيت را گوش نكردند و به خودشان ضربه زدند. اين‌بار بايد به روحانيت گوش كنند و خودشان را با جامعتين جلو ببرند وگرنه كشور بازهم به دست اصلاح‌طلبان مي‌افتد. من معتقدم دوره روحاني بايد پيش از چهار سال به پايان برسد.

چرا اينقدر نسبت به اين دولت نااميد هستيد؟ هنوز يك سال هم از آمدن دولت يازدهم نگذشته است.

من هيچ اميدي به اين دولت ندارم. اين رييس‌جمهور با كليد آمد ولي اطرافيانش با داس آمده‌اند.

اما آقاي روحاني به دنبال معتدل كردن فضا هستند.

اعتدال همان لغتي است كه ابوموسي اشعري با آن حضرت علي(ع) را خانه‌نشين كرد. شما برويد سخنراني اخير آقاي كريمي قدوسي را بخوانيد.

سخنراني‌شان را خوانده‌ام. منظورتان دقيقا كدام بخش است؟

آقاي روحاني با گوش كردن به حرف اصلاح‌طلبان مشغول پارتي‌بازي است.

اما بخش زيادي از اصلاح‌طلبان هستند كه نه تمايل داشتند و نه دعوت به همكاري شدند.

به هر حال حضور دارند. آقاي روحاني در اين يك سال راست نگفته است.

مثالي داريد؟

بله روحاني گفت بعد از 100 روز ارزاني مي‌آيد پس چرا نيامد؟

خب فكر نمي‌كنيد مشكلاتي كه از دولت آقاي احمدي‌نژاد به جا مانده بود بيش از اين زمان لازم داشته است يا دست دولت را بسته است؟

به هر حال آقاي روحاني به عنوان يك آخوند بايد راست مي گفت . او بين هاشمي، خاتمي و موسوي گير كرده است. وزير كشور اين دولت اعلام مي‌كند كه اختياري در انتخاب استانداران نداشته و معاون اول رييس‌جمهور آنها را انتخاب كرده است اگر اين‌گونه است كه انتخابات مجلس را هم از وزارت كشور بگيريم و به اداره جنگلباني بدهيم.

شما نگران انتخابات مجلس دهم هستيد؟

من كلا نسبت به كابينه دولت يازدهم بدبينم. روحاني هم فقط راي نصف مردم را دارد.

اما ساير كانديدا‌ها كه همگي اصولگرا بودند نتوانستند همين آرا را داشته باشند.

يك مشت زن بدحجاب به اميد آنكه بي‌حجابي شود رفتند و به او راي دادند.

خب پيشنهاد شما چيست؟ حالا بايد چه كرد؟

روحاني بايد استعفا بدهد و به خانه برود.

اينكه امكانپذير نيست... آن وقت چه كسي جايگزينش شود؟

دوباره انتخابات آزاد برگزار مي‌كنيم و يك آدم حسابي مي‌آوريم.

به اصولگرايان بازگرديم... اگر آنها با جامعتين همراه شوند جامعه قبول‌شان مي‌كند؟

اگر سعي كنند بله، مردم مي‌فهمند كه روحاني اصلاح‌طلبان را آورده و تنها تظاهر به دوستي با رهبري مي‌كند.

همواره اينقدر به عملكرد آقاي روحاني انتقاد داشتيد؟

بله؛ 6 سال است كه به جامعه روحانيت مبارز نمي‌آيد. به خاطر دشمني با احمدي‌نژاد.

در يك مقايسه كوچك فكر مي‌كنيد هشت سال دولت آقاي احمدي‌نژاد بيشتر به كشور ضربه زد يا يك سال دولت آقاي روحاني؟

البته همه روساي‌جمهور خوبي و بدي دارند اما آنچه كه از جامعه برمي‌آيد اين است كه آقاي روحاني راست نمي گويد.


:: موضوعات مرتبط: لطیفه , متفرقه , سیاسی , اخبار روز ایران و جهان , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
روایت مسعود نيلي از بلایی که احمدی نژاد در 8سال بر سر منابع اقتصادی آورد
سه شنبه 3 تير 1393 ساعت 13:7 | بازدید : 1792 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )
 يك‌سال از زماني كه حسن روحاني به عنوان رييس‌جمهور دولت يازدهم انتخاب شد، مي‌گذرد. او با شعار اعتدال توانست اقبال عمومي را به دست آورد و پيروز كارزار انتخابات شود؛ آن هم در شرايطي كه مردم در هشت سال دولت نهم و دهم با انبوهي از افراط و تفريط‌ها در سياست‌هاي اقتصادي روبه‌رو بودند كه به كل تعادل اقتصاد را به‌هم ريخته و نتيجه آن، چيزي جز ركود تورمي در اقتصاد نبوده است. اما موضوعي كه در اينجا اهميت دارد، اينكه از ابتداي روي كار آمدن دولت يازدهم تاكنون، به معنايابي درست در تعريف اعتدال در حوزه اقتصاد پرداخته نشده است و هر روز يكي از چهره‌هاي سياسي و اقتصادي كشور تعريفي از آن به دست مي‌دهد يا آن را به نفع جريان خود تفسير مي‌كند اما مسعود نيلي، مشاور اقتصادي رييس‌جمهور درباره اعتدال در حوزه اقتصاد معتقد است همين‌كه هيجان و التهاب از تصميم‌گيري‌ها كنار رفته و انتظار نداريد تصميم‌گيرنده كه به تلويزيون مي‌آيد، يك‌دفعه شوكي را به اقتصاد وارد كند، آن را شايد بتوان به‌معناي اعتدال و آرامش برداشت كرد. وي در گفت‌وگو با «اعتماد» با اشاره به اينكه اگر از عقل و علم در تصميم‌گيري‌ها استفاده شود، حتما تصميمات معتدل خواهد بود، متذكر مي‌شود: تعادل به معناي اين است كه عدم تعادل در بازارها وجود نداشته باشد؛ پس ما اگر بخواهيم در اين مسير حركت كنيم، قاعدتا يك مسير منطقي و عقلايي بايد اتفاق بيفتد.
 
اگر ما يك بودجه انبساطي خيلي شديدي در سال 85 داشتيم و بودجه عمراني نيز در حدي رشد كرد كه اصلا در ظرفيت ماشين‌آلات و توان پيمانكاري كشور نبود، دوسال بعد كه با كمبود منابع روبه‌رو مي‌شويم، بودجه عمراني يك‌دفعه كاهش قابل توجهي پيدا مي‌كند
 
كه نتيجه آن وجود تعداد زيادي طرح نيمه تمام است وقتي كه دولت بودجه را افزايش مي‌دهد، اين بودجه در جغرافياي كشور خرج مي‌شود. حالا اگر مردم حوزه انتخابيه يك نماينده‌يي متوجه شوند كه نماينده‌شان در جهت كاهش بودجه عمراني عمل كرده و خواسته بودجه را محدود كند، امتياز منفي به او مي‌دهند
 
‌ اگر ما بخواهيم به موضوع افراط و تفريط‌ها در سياست‌هاي اقتصادي بپردازيم، به نظر شما سياست‌هاي اقتصادي در دوران گذشته چه افراط و تفريط‌هايي داشت؟
 
شايد بتوان گفت كه كاربرد واژه‌هاي افراط و تفريط و اعتدال در حوزه سياستگذاري‌هاي اقتصادي چندان درست نباشد. افراط و تفريط بيشتر در حوزه‌هاي اخلاق و رفتار معنا پيدا مي‌كند و اگر بخواهيم آن را به حوزه‌هاي كلان تسري دهيم، در حوزه سياست بيشتر معنا پيدا مي‌كند، تا اقتصاد. ما آنچه را كه بيشتر در حوزه اقتصاد به عنوان چارچوب و مبنا مورد توجه قرار مي‌دهيم، اين است كه يك سياست يا تصميم اقتصادي، علمي و مناسب هست يا خير؟ آيا از دانش انباشته شده استفاده كرده است يا خير؟ در حوزه اقتصاد بيشتر به اين جنبه‌ها نگاه مي‌شود، تا اينكه بخواهيم بگوييم تصميمي كه گرفته مي‌شود، تصميم معتدلي است يا خير. در كل منظورم اين است كه اگر اين سوال شما را در عرصه سياسي بخواهيم از يك نفر بپرسيم، خيلي راحت‌تر و با مصاديق بيشتري مي‌توان جواب داد. البته براي پاسخ به سوال شما مي‌توان مثال‌هايي زد كه مصداق رويكرد افراط و تفريط باشد، ولي باز هم نمي‌شود افراط و تفريط را به عنوان يك چارچوب راهنماي سلبي مبنا قرار داد. به فرض، يك زماني در مورد تغيير قيمت بنزين از 70 تومان به 100 تومان گفته مي‌شد كه اگر قيمت از 70 تومان به 100 تومان برسد، تورم 100 درصد افزايش پيدا مي‌كندو دولت به‌شدت معتقد بود كه افزايش قيمت انرژي، به معناي دامن زدن به تورم شديد است اما بعد از چند سال، رويكرد درست در نقطه مقابل قرار گرفت؛ به طوري كه حالا ديگر طوري شده بود كه همه توان خودشان را روي اين موضوع مي‌گذاشتند كه دولت را در ايجاد جهش‌هاي بزرگ در قيمت انرژي مهار كنند. در رويكرد جديد، همان دولت خيلي هم با صراحت و قاطعيت مي‌گفت كه افزايش شديد قيمت انرژي، اصلا تورم ندارد و هيچ مشكلي ايجاد نمي‌كند. به نوعي مي‌توان گفت در حالت اول افراط و در حالت دوم، تفريط داشتيم. اما من از اين جهت گفتم كه يك چنين چارچوبي را نمي‌توان براي حوزه اقتصاد در نظر گرفت كه مثلا افزايش قيمت انرژي را كه در سال 93 اتفاق افتاد از اين نظر كه دولت نه قيمت را تثبيت كرد و نه جهش بزرگي در مقياس شبيه به فاز اول به آن داد، نمي‌توان به عنوان رويكرد از پيش تعيين شده اعتدالي معرفي كرد. هرچند در اينجا دولت نه تثبيت قيمت انرژي و نه افزايش قيمت 550 درصدي را دنبال كرد اما راهنماي دولت در افزايش حدود 50 درصدي قيمت انرژي اين نبوده كه بگويد عدم تغيير قيمت تفريط است و افزايش 550 درصدي هم افراط است، حالا بياييم ببينيم بين اين دو مقدار، اعتدال در كجا قرار مي‌گيرد. بلكه اين موضوع مطرح بوده كه شرايط اقتصادي كشور در نظر گرفته شود. از يك طرف لازم بود كه قيمت انرژي افزايش پيدا كند و از طرف ديگر، قيمت انرژي را نمي‌شد فارغ از شرايط اقتصاد كلان كشور تعيين كرد. وقتي اقتصاد كلان كشور با ركود تورمي روبه‌رو است بايد متفاوت از شرايط عادي به اين نوع تحولات پرداخت. به همين دليل وقتي بررسي مي‌كنيم تا به فرمول مناسبي از شرايط بازار انرژي و اقتصاد كلان كشور برسيم، آن زمان متوسط نزديك به 50 درصد قيمت حامل‌هاي انرژي بيرون مي‌آيد. در اينجا علمي تصميم گرفتن مهم است. به اين معنا كه از دانش و تجارب گذشته استفاده كنيم و بعد به يك تصميم مناسب برسيم. حالا ممكن بود اگر اقتصاد كشور در شرايط ركود تورمي به سر نمي‌برد، آن زمان شرايط مساعدي بود كه قيمت حامل‌هاي انرژي با شدت بيشتري افزايش پيدا كند. اگر اينچنين بود به طور قطع افزايش بيشتر قيمت انرژي انتخاب مي‌شد. اگر شما علمي و منطقي تصميم‌گيري كنيد، حتما افراط و تفريط نخواهيد داشت.
 
‌درست است كه شما مي‌گوييد بحث افراط و تفريط را در حوزه اقتصاد نمي‌توانيم به عنوان يك چارچوب راهنما در نظر بگيريم اما نمونه‌هاي بسياري را در اين رابطه در گذشته داشته‌ايم. براي مثال، مصارف بودجه و پافشاري‌هايي كه در حوزه تثبيت نرخ ارز وجود داشت، نمونه‌هايي در اين زمينه است.
 
درست است اما اين گونه مسائل بيشتر اشاره به يك‌سري خصوصيات اخلاقي و رفتاري تصميم‌گيرنده دارد. من اگر يك فرد بدون منطق در ارتباط با مسائل شخصي‌ام باشم و خيلي هيجاني بخواهم تصميم بگيرم كه نمونه‌هايي در اين زمينه در خصوصيات و روحيات افرادي كه در سطح جامعه هستند، ديده مي‌شود، حتما ضررهايي به اعضاي خانواده‌ام و سرنوشت آنها وارد مي‌كنم. هم‌اكنون جمعيت كشور ما از افراد با روحيات و خصوصيات اخلاقي و رفتاري كاملا متفاوت تشكيل شده است اما نكته اينجاست كه وقتي اين موضوع به عرصه اداره كشور مي‌رسد، يك نوع قاعده‌گذاري‌هايي ضرورت پيدا مي‌كند كه به آن نهادسازي مي‌گويند و مانع از اين مي‌شود كه آن خصوصيات فردي كه مي‌تواند در حوزه‌هاي محدود خانواده آسيب‌ رسان باشد، به كل كشور تسري پيدا ‌كند. در واقع نهادهاي مختلفي يكديگر را كنترل مي‌كنند. به اين معنا كه اگر دولت مي‌خواهد تصميمي بگيرد، بايد لايحه‌يي تهيه كند و به مجلس بدهد، يا اگر در دولت نيز قرار باشد تصميمي گرفته شود، بايد هيات دولت تصويب كند. يعني يك ترمزهايي گذاشته شده كه نگذارد خصوصيات شخصي تصميم‌گيرندگان، ميدان مهار نشده پيدا كند. حالا اگر شرايطي پيش‌آيد كه همه نهادها كنار گذاشته شود، اشكال بزرگي كه پيش مي‌آيد اين است كه همان ريسكي كه به يك خانواده آسيب وارد مي‌كرد، در مقياس بزرگ‌تر به كل كشور آسيب مي‌رساند. آن زمان امكان دارد همه بگويند رشد بودجه در اين مقدار به صلاح كشور نيست و مي‌تواند آسيب‌هاي زيادي بزند و تورم و بيماري هلندي ايجاد كند؛ مسائلي كه در دوره‌يي بسياري از كارشناسان و از جمله خود من بارها عنوان مي‌كردم و تصميم‌گيرنده بگويد من اينها را قبول ندارم و اصلا علم اقتصاد را قبول ندارم و هيچ عامل كنترل‌كننده‌يي هم كار نكند، اينجا شما سرنوشت زندگي و معيشت مردم را در معرض يك ريسك خيلي بزرگ قرار داده‌ايد.
 
مثالي مي‌زنم. بعد از رشد بودجه سال 53، بزرگ‌ترين رشد بودجه كشور، در سال 85 بوده است. بعد از رشد نقدينگي سال 54، بزرگ‌ترين رشد نقدينگي كشور در سال 85 اتفاق افتاده است. كشور ما يك‌بار هزينه‌هاي سنگين تصميمات نادرست انبساطي سال‌هاي 1352 و 1353 را پرداخته است. دليل نداشت كه دوباره اين تجربه تلخ را تكرار كند. به خصوص كه اين پديده پس از گذشت بيش از سه دهه انباشت علم و تجربه در دنيا مجددا شكل مي‌گيرد. علم اقتصاد در مورد اين تصميم جمع‌بندي‌هايي دارد كه مي‌توانست پيش‌بيني كند با چه پيامدهايي مواجه خواهيم شد. يا در مورد نرخ ارز اينكه نرخ ارز را براي يك دوره طولاني ثابت نگه داريد، با وجود اينكه تورم در كشور در حال افزايش است، به طور قطع و يقين با جهش ارزي مواجه خواهيد شد كه از يافته‌هاي بديهي علم اقتصاد است.
 
پس علم اقتصاد به ما قدرت پيش‌بيني مي‌دهد و ما اگر خارج از آن چارچوب تصميم‌گيري كنيم، حتما اين تصميم ما خود را به‌صورت يك عارضه ظاهر خواهد كرد اما نكته‌يي كه وجود دارد، اينكه اگر ما در چارچوب علمي و منطقي رفتار نكنيم، امكان دارد در جهتي تصميم بگيريم -اشكالي كه امكان دارد به وجود آيد - كه تصميم بعدي ما بعد از مشاهده اشكالات، درست نقطه مقابل تصميمات قبلي باشد. افراط و تفريط بر اين اساس موضوعيت پيدا مي‌كند. براي مثال، شما وقتي كه شير آب را باز مي‌كنيد، دوست داريد دماي آب معتدل باشد؛ يعني نه خيلي سرد باشد كه اذيت شويد و نه خيلي داغ باشد كه بسوزيد اما اگر ما به حدي شير آب داغ را باز كنيم كه خيلي داغ شود، واكنش معمول همه ما اين است كه به طور همزمان، شير آب داغ را مي‌بنديم و شير آب سرد را باز مي‌كنيم. در نتيجه به دليل اينكه يك واكنش شديد به اين اتفاق نشان مي‌دهيم، اين دفعه آب خيلي سرد مي‌شود. مثال ديگر، زماني است كه بخاري فضاي خودرو را خيلي گرم مي‌كند. در اين شرايط هم بخاري را خاموش مي‌كنيم و هم شيشه‌ها را پايين مي‌كشيم. بعد از آن سردمان مي‌شود. آنچه كه مهم است، اين‌است كه در اين عرصه‌ها كه به امور شخصي برمي‌گردد، ضررهاي آن هم محدود به شخص است اما در عرصه كل كشور آسيب‌ها متوجه كل كشور مي‌شود. پس اگر ما يك بودجه انبساطي خيلي شديدي در سال 85 داشتيم و بودجه عمراني نيز در حدي رشد كرد كه اصلا در ظرفيت ماشين‌آلات و توان پيمانكاري كشور نبود، دوسال بعد كه با كمبود منابع روبه‌رو مي‌شويم و ديگر با آن شدت نمي‌توانيم بودجه را به اين شكل ادامه دهيم، يك ترمز محكم روي بودجه مي‌زنيم و بودجه عمراني يك‌دفعه كاهش قابل توجهي پيدا مي‌كند كه نتيجه آن، وجود تعداد زياد طرح نيمه تمام است كه ديگر هيچ‌وقت نمي‌توانيد به اتمام برسانيد. بنابراين شما مي‌مانيد و حجم انبوهي از طرح‌هاي نيمه‌تمام. در واقع در يك دوره‌يي زياده‌روي‌هاي بسيار زياد در بودجه طرح‌هاي عمراني اتفاق افتاد كه بلافاصله بعد از آن و با كاهش منابع، به ناچار اين بودجه كاهش يافت. حالا شما وقتي خود را از اين عرصه خارج كنيد و از بالا به موضوع نگاه مي‌كنيد، بديهي مي‌دانيد كه افزايش و كاهش شديد بودجه عمراني تبعاتي به دنبال دارد و اين سوال مطرح مي‌شود كه آيا بهتر نبود دولت بودجه را با شيب ملايم افزايش مي‌داد؟ در اينجا ما بايد به‌دنبال سازوكارهاي اقتصاد سياسي موضوع برويم.
 
در حال حاضر يك نفر كه حتي اقتصاد نخوانده و اصلا تجربه‌يي هم ندارد، متوجه مي‌شود كه افزايش يا كاهش بودجه چه پيامدهايي به‌دنبال دارد. چرا وقتي بودجه سال 85 را كه تمام مراحل تصميم‌گيري سازمان برنامه، دولت، مجلس و شوراي نگهبان را طي كرده، كنار بودجه سال 87 مي‌گذاريد كه فقط دو سال از اين بودجه گذشته است، مي‌بينيد كاهش قابل توجهي در بودجه عمراني به قيمت‌هاي ثابت اتفاق افتاده است كه مي‌توانسته اين اتفاق نيفتد.
 
نكته مهم اينجاست كه چك كردن‌ها و متوازن كردن‌ها وجود داشته است يا خير؟ موضوعي كه ما از نظر نهادهاي سياسي به آن مي‌پردازيم. اگر من يك تصميم‌گيرنده در اقتصاد كشور باشم و ذهنيت‌هايي نيز براي خودم داشته باشم تا بخواهم تصميم بگيرم، شما فكر مي‌كنيد چه عاملي مي‌تواند مانع از اين شود كه تصميمات، بازتاب‌هاي غيرقابل كنترلي ايجاد كند؟
 
‌ بالاخره دستگاه‌هايي همچون سازمان برنامه نقش كنترلي مي‌توانند داشته باشند.
 
سازمان برنامه مكانيزم چك كردن و متوازن كردن ندارد. فرض كنيد يك رييس دولتي مي‌خواهد بودجه سال بعد را دو برابر كند، شما فكر مي‌كنيد كجا مي‌تواند جلوي اين تصميم را بگيرد؟ دستگاه كارشناسي مثل سازمان برنامه كه بودجه را تهيه مي‌كند، گزارشي هم ارائه مي‌كند كه پيامد رشد 100 درصدي بودجه چه خواهد بود اما اين سازمان قدرت تصميم‌گيري ندارد؛ فقط مي‌تواند گزارشي كارشناسي تهيه كند كه تصميمات چه نتيجه‌يي در پي خواهد داشت. اما اگر ما مي‌گوييم هيات وزيران بايد بودجه را تصويب كند، نه يك نفر در دولت، پس كل هيات دولت بايد روي آن صحه بگذارند تا تبديل به لايحه شود. بعد از آن، لايحه بودجه بايد به مجلس ارائه شود و در اين بخش، بودجه مراحل زيادي را مي‌گذراند. بنابراين در نظام تصميم‌گيري، ايستگاه‌هاي بازرسي زيادي گذاشته شده است كه كنترل‌هايي روي تصميمات اعمال كنند. حالا اگر اين ايستگاه‌هاي ايست و بازرسي، موردي و سليقه‌يي كار كنند به اين معني كه برخي را بدون هرگونه بازرسي اجازه عبور بدهند و برخي را متوقف كنند، طبيعتا ممكن است هر اتفاقي بيفتد. اين خطر وجود دارد كه تمايلات تعداد كمي از افراد، كل مسائل تخصيص منابع و تمام مقدرات كشور را تحت‌الشعاع قرار دهد. بنابراين نتيجه مي‌گيريم اگر نهادهايي كه در كشور پيش‌بيني شده‌اند، كار خود را به درستي انجام مي‌دادند، قاعدتا نبايد اين اتفاقات مي‌افتاد.
 
‌البته اين نكته را هم در نظر بگيريد كه خود نمايندگان مجلس هم نسبت به بعضي از مواضع دولت جهت‌هاي همسو يا متضاد دارند، بنابراين اگر طرح يا لايحه‌يي به مجلس مي‌رود، گاها براساس منطق علمي نگاه نمي‌كنند، بلكه براساس مواضع سياسي خود نسبت به آن جهت‌گيري دارند.
 
البته نهاد مجلس در همه جا در ذات خود سياسي است. به نظر من در كشور ما سياست تعريف درستي ندارد وگرنه مجلس و پارلمان، يكي از سياسي‌ترين نهاد‌هاي هر كشوري است. آنچه كه اهميت دارد، اينكه هر زمان دولت در بودجه رويكرد انبساطي در پيش گرفته و خواسته حجم بودجه را افزايش دهد، حتما مجلس هم همراهي كرده است. دليل آن هم اين بوده كه وقتي كه دولت بودجه را افزايش مي‌دهد، اين بودجه در جغرافياي كشور خرج مي‌شود. بنابراين اگر طرح عمراني‌اي اجرا مي‌شود، در مناطقي خواهد بود كه نمايندگان مجلس در آن بخش‌ها نمايندگي مي‌كنند. حالا اگر مردم حوزه انتخابيه يك نماينده‌يي متوجه شوند كه نماينده‌شان در جهت كاهش بودجه عمراني عمل كرده و خواسته بودجه را محدود كند، امتياز منفي به او مي‌دهند. در نتيجه در ساختار يك كشور نفتي، از مجلس خيلي سخت مي‌شود انتظار داشت كه نقش كنترل‌كننده رفتار انبساطي دولت را برعهده گيرد. اما اگر در يك كشوري بوديد كه بودجه از طريق درآمدهاي مالياتي تنظيم مي‌شد، داستان شكل ديگري به خود مي‌گرفت. به اين معنا كه در آن‌صورت، برخي از نمايندگان مجلس، كساني را نمايندگي مي‌كردند كه ماليات مي‌دهند و وقتي دولت رويكرد انبساطي در پيش مي‌گرفت، خودبه‌خود مي‌پرسيدند كه اين مخارج را از كجا تامين مي‌كنيد؟! به اضافه اينكه امكان افزايش قابل توجه درآمدهاي مالياتي هم وجود ندارد. درآمدهاي مالياتي افزايش مي‌يابد اما افزايش آن نمي‌تواند جهشي باشد. رشد جهشي درآمدها فقط زماني اتفاق مي‌افتد كه مثلا به منبعي مثل نفت متكي باشيم و افزايش قابل توجهي در قيمت نفت اتفاق بيفتد. البته اگر افزايش درآمدهاي نفتي حاصل از افزايش توليد نفت باشد، باز هم نمي‌تواند جهشي افزايش يابد. بالاخره توليد نفت هم با يك مسير تدريجي افزايش پيدا مي‌كند. بر اين اساس، اين گونه مسائل در كشورهايي پيش مي‌آيد كه در برهه زماني‌اي قرار مي‌گيرند كه جهشي در قيمت نفت اتفاق افتاده است؛ مثل سال‌هاي 83 و 84. اصلا دهه 80، دهه وفور درآمدهاي نفت بوده است. در اينجا، موضوع كيفيت نهادهاي سياسي اهميت بسياري پيدا مي‌كند و اينكه تا چه اندازه مي‌توانند مانع از آن تصميمات نابه‌جا شوند. بر اين اساس، ما بدون ترديد مي‌توانيم جمع‌بندي خيلي روشني از عملكرد دوره‌هاي مختلف و به خصوص دهه 80 داشته باشيم؛ به طوري كه ضعف خيلي زيادي در مديريت درآمدهاي نفتي داشته‌ايم. اين را با قاطعيت مي‌توانم بگويم كه مديريت درآمد نفتي در كشور ما موفقيت‌آميز نبوده است. اين در حالي است كه بسياري از كشورهاي نفتي بعد از شوك نفتي اول، در اين شوك اخير، ديگر اين تجربه تلخ را تكرار نكردند و موفق شدند مصارف خود را مهار كنند. اين خيلي بد است كه در كارنامه ما يك‌چنين چيزي ثبت شده است. اين نكته را هم در نظر بگيريد كه كشورهاي صادركننده نفتي كه در همسايگي ايران قرار دارند، در شرايطي نقطه ضعف شوك اول نفتي سال‌هاي 1973 تا 1980 را تكرار نكردند كه مشكل اشتغال هم نداشتند و ندارند، يعني هيچ‌كدام از كشورهاي نفتي همسايه ايران اصلا با مساله اشتغال مواجه نيستند و حتي بسياري از آنها واردكننده نيروي كار هم هستند. يعني مي‌خواهم بگويم اشتباه كشورهاي صادركننده نفت همسايه ايران، در مقايسه با اشتباه ما خيلي كم‌هزينه‌تر مي‌توانسته باشد، چون آنها مساله انفجار جمعيت دهه 60 را نداشتند. ولي با اين حال، ما مشاهده مي‌كنيم كه خيلي از اين كشورهادرست عمل كردند. در واقع به جز ايران و ونزوئلا و يكي دو كشور آفريقايي، بقيه كشورها عملكرد خوبي داشتند. ما بايد از اين موضوع درس بگيريم و اين سوال را مطرح كنيم كه چه درسي بود كه كويت و عربستان گرفتند اما ما نگرفتيم. حالا هم كه راجع به اشتباه‌هاي گذشته صحبت مي‌كنيم، اين سوال مطرح است كه آيا الان درست متوجه شده‌ايم كه چه اشتباهي كرده‌ايم كه آنها را تكرار نكنيم؛ يا باز هم ممكن است در معرض آن اشتباه‌ها باشيم. اگر ما همه مسائل را فقط در همين حد در نظر بگيريم كه دولت‌هاي گذشته اشتباه كردند كه ارز حاصل از صادرات نفت را بدون منطق وارد اقتصاد كشور كردند و اين ارز تبديل به واردات و بيماري هلندي شد اما اشتغال ايجاد نشد و صنعت وابسته به واردات شد و تعهدات بودجه نيز افزايش يافت، باز هم اشتباه رفته‌ايم.
 
به اين دليل كه اگر فردا به ما بگويند كه تحريم‌ها برداشته شده و فرض كنيم بتوانيم دو يا سه ميليون بشكه نفت در روز را با قيمت بيش از 100 دلار صادر كنيم، بايد ببينيم در اينجا چه مي‌كنيم و از اشتباه‌هاي گذشته درس گرفته‌ايم يا خير؟ به نظر من، اين نكته مهمي است كه رسانه‌ها بايد كمك كنند كه اتفاقات منفي چند سال گذشته را تبديل به درس‌هايي كنيم كه به زبان سياستگذاري امروز و فرداي كشور قابل استفاده باشد وگرنه من فكر نمي‌كنم الان هيچ‌كس اين موضوع را كه بودجه عمراني دولت دو برابر شود، بتواند مهار كند. من فكر مي‌كنم خيلي زود اين خطر وجود دارد كه همه معادلات تغيير كند و دوباره همان اتفاقات گذشته بيفتد. بر اين اساس آنچه كه مهم است، اينكه ما واقعا به اندازه كافي از گذشته درس گرفته باشيم. ما بايد بيشتر از آنكه روي افراد متمركز شويم، روي سازوكارها متمركز شويم تا اتفاقات گذشته نيفتد. البته منظورم اين نيست كه الان دارم نشانه‌هايي از اين خطر را مي‌بينم اما رسانه‌ها مي‌توانند كمك كنند، چون از يك طرف با بدنه تحصيلكرده جامعه ارتباط دارند كه روزنامه مي‌خوانند و از طرف ديگر، با مراجع تصميم‌گيري در تماس هستند. به طور معمول وقتي كه دسترسي به منابع فراهم مي‌شود، از همان سمت بدنه اجتماع و افراد تحصيلكرده جامعه فشاري وارد مي‌شود كه چرا دولت كاري نمي‌كند. مثالي مي‌زنم. هم‌اكنون صندوق ثروت نفت نروژ حدود 900 ميليارد دلار ذخيره ارزي دارد، يعني نزديك به سه برابر توليد ناخالص داخلي ايران. اين مبلغ را كه يك‌دفعه در صندوق ثروت نفت نروژ نريختند، اين پول به تدريج جمع شده است. پس مردم نروژ به اين درك رسيده‌اند كه يك چنين پولي در يك صندوقي بماند تا در كشور خود خرج نكنند و اين پول بيرون نروژ هم باشد و خارج از اين كشور سرمايه‌گذاري شود. حالا من نمي‌گويم 900 ميليارد دلار، مي‌گويم 90 ميليارد دلار. به نظر شما ما اصلا تحمل و ظرفيت اين را داريم كه 90 ميليارد دلار در صندوقي بيرون كشور ذخيره كنيم، يا اينكه با يك انتخاباتي، اين پول در ميان مردم توزيع مي‌شود؟ اصلا مردم از توزيع اين پول استقبال مي‌كنند. پس اگر ما نتوانيم مكانيزم‌هاي مخرب خرج كردن نادرست درآمدهاي نفتي را به درستي براي مردم تبيين كنيم، با مشكلات قبلي روبه‌رو خواهيم بود. اگر يك دولتي هم پافشاري كند، مردم دولت ديگري را مي‌آورند كه اين درآمدها را خرج كند. اين نكته، نكته سرنوشت‌سازي است كه در رابطه با مديريت درآمدهاي نفتي بايد چه سازوكارهايي در جامعه وجود داشته باشد كه نگذارد اين اتفاق تلخ تكرار شود و هر بار تكرار آن، ضررهاي زيادي را به اقتصاد كشور وارد كند. البته در زمان شوك اول نفتي كه قبل از انقلاب رخ داد، ساختار جمعيتي كشور، اصلا اين ساختار نبود. يعني ما تا اين حد ضرورت ايجاد شغل را در كشور نداشتيم، ولي ما درست در دهه 80 فرصت‌هايي را از دست داديم كه متاسفانه ديگر منابع حاصله و از دست رفته، قابل بازگشت نيست. اين منابع، منابعي بود كه الان همه سوال مي‌كنند كجا رفته است. خب يك بخشي از اين پول، يعني حدود 20 درصد آن، صرف واردات كالاهاي مصرفي شده و بخشي نيز تبديل به سفر توريستي به تركيه و كشورهاي ديگر شده است و بخشي هم جايگزين مواداوليه داخلي شده و شغل را از بين برده است. اين اقدام دولت در يك دوره‌يي به مردم رفاه مقطعي داده است، ولي امروز كه نگاه مي‌كنيم، مي‌گوييم‌اي كاش آن درآمد تبديل به شغل و سرمايه در كشور شده بود.
 
‌ الان اين سوال مطرح است كه اگر فردا دوباره اين درآمد براي ما حاصل شود، آيا باز هم تقاضاي مردم اين نيست كه چرا اينقدر سخت مي‌گيريد و رفاهي كه مي‌شود حاصل شود، نمي‌گذاريد بيايد؟
 
من خودم ماده 60 قانون برنامه سوم را نوشتم كه حساب ذخيره ارزي بود. براساس اين قانون، اگر درآمد ارزي از يك حدي بيشتر مي‌شد، بايد به حساب ذخيره ارزي واريز مي‌شد. پس از آن هيچگاه درآمد ارزي كاهش نيافت اما ما دايما مصوبه صادر كرديم كه از حساب ذخيره ارزي برداشت كنيم و خرج كنيم. پس ما اگر نتوانيم روي درس گرفتن از گذشته خودمان و درس گرفتن از ديگران كار كنيم و جمع‌بندي درستي داشته باشيم، اشتباه‌ها همين‌طور تكرار مي‌شود. چرا ما در مصرف منابع مالي و سرمايه‌ها فقط در مسير ضايع كردن و هدر دادن آنها هستيم؟هم‌اكنون ما تبديل به يك مثال در دنيا شده‌ايم و اگر بخواهند در كلاس‌هاي درسي از تورم مثال بزند، ما را مثال مي‌زنند. در زمينه هدر دادن انرژي نيز از ما مثال مي‌زنند؛ در زمينه بد مديريت كردن درآمدهاي نفتي هم ما جزو معدود نمونه‌هاي مثال زدني هستيم. پس اگر ما نتوانيم به يك جمع‌بندي درستي برسيم كه چرا خلاف آن چيزي كه مي‌خواستيم شديم، هيچ دليلي ندارد كه اشتباه‌هاي گذشته تكرار نشود.
 
‌ شما به اين نكته اشاره كرديد كه بايد مكانيزم براي هزينه‌كرد درآمدهاي نفتي داشته باشيم. قانون هدفمند كردن يارانه‌ها براي همين اجرا شد تا مصرف را بهينه كند و يك‌سري درآمدها هم از اجراي اين قانون ايجاد خواهد شد. به نظر مي‌رسيد دولت يازدهم با توجه به رويكرد اعتدالي خود، در مصرف درآمدهاي حاصل از افزايش قيمت انرژي مكانيزم درستي را در پيش گيرد اما ديده مي‌شود كه همان رويكرد گذشته در پيش گرفته شده و حتي در رابطه با سبد كالايي، موضوعي كه ديده مي‌شود، اين است كه يك توقع جديد را براي مردم ايجاد مي‌كند. آيا شما هم اين موضوع را تاييد مي‌كنيد؟
 
ببينيد ما نسبت به مدل مطلوب و مناسب براي هزينه‌كردن منابع حاصل از افزايش قيمت انرژي فاصله زيادي داريم، ولي شما اگر الان آنچه را كه تحت عنوان منابع حاصل از هدفمندي يارانه‌ها در جامعه هزينه مي‌شود را نگاه كنيد، مي‌بينيد كه افزايش قيمت اعمال شده توسط دولت يازدهم و مصارف منابع آن مشخص است. به اين معنا كه در حال حاضر مصرف منابع حاصل از هدفمندي يارانه‌ها در جامعه را مي‌توان به دو بخش تفكيك كرد. يك بخش، تكرار پرداخت همان 45500 تومان يارانه نقدي است كه قبلا نيز پرداخت مي‌شده است. براي اين يارانه‌ها قبلا در دولت گذشته تصميم گرفته شده بود و الان هم به مردم پرداخت مي‌شود.
 
از سوي ديگر، ما در مرحله دوم اجراي قانون، افزايش كمتر از 50 درصدي قيمت انرژي را داشتيم كه بسيار كمتر از افزايش 550 درصدي مرحله اول است. به طور طبيعي هر چه شدت افزايش قيمت انرژي كمتر باشد، منابع كمتري نيز حاصل مي‌شود. همان‌طور كه مشاهده مي‌كنيد، الان دولت بخش مهمي از اين درآمد را در بخش سلامت آورده و گفته مي‌خواهم تحولي با اين منابع كم ايجاد كنم. شما 42 هزار ميليارد توماني كه به مردم بابت 45 هزار و 500 تومان يارانه‌نقدي پرداخت مي‌شود را با 4800 ميليارد توماني مقايسه كنيد كه دولت از هدفمندي يارانه‌ها به بخش سلامت اختصاص داده كه البته در كنار بودجه‌يي هم كه اختصاص پيدا كرده، 10 هزار ميليارد تومان شده است.
 
دولت در اين رابطه برنامه‌ريزي كرده و گفته مي‌خواهم چند بسته بهبود وضع سلامت را در جامعه اجرا كنم؛ به طوري كه مردم به لحاظ هزينه‌هاي درماني از امنيت بيشتري برخوردار باشند. در واقع دولت براي حمايت از مردم، روي خدمتي متمركز شده كه فكر مي‌كند خيلي بهتر از اين پول نقد است كه به طور مساوي به همه پرداخت كند. در اين راستا، قرار است بهبودي در بيمارستان‌هاي دولتي ايجاد كند. قاعدتا كساني كه به بيمارستان دولتي مراجعه مي‌كنند، در مقايسه با كساني كه به بيمارستان خصوصي مراجعه مي‌كنند، قشر كم‌درآمدتر هستند. دولت درصدد است هزينه‌هاي پزشكي مردم را در موارد بستري شدن در بيمارستان‌هاي دولتي در حد 10 درصد نگه دارد و 90 درصد را خودش پرداخت كند. از سوي ديگر، قشر كم‌درآمد و ضعيف جامعه و كساني كه عضو كميته امداد و بهزيستي هستند، از نظر تغذيه در شرايط مساعدي به سر نمي‌برند. بر اين اساس، اين جامعه هدف‌گذاري مي‌شود و يك بخشي از منابع، يعني 2400 ميليارد تومان هم براي اين بخش هزينه مي‌شود. شما به سبد كالايي اشاره كرديد كه يك تجربه‌يي بود كه نارسايي‌هايي داشت و به آن انتقاداتي وارد بود اما آنچه در مرحله جديد ارائه خواهد شد، شكل متفاوتي نسبت به گذشته خواهد داشت و با نظم مشخصي اجرا مي‌شود. به نظر من در مورد نحوه هزينه كردن منابع «جديد» حاصل از افزايش قيمت انرژي، ايراد جدي به دولت يازدهم وارد نيست. تاكنون هم من نديده‌ام كسي بگويد چرا دولت اين پول را به بخش سلامت آورده يا چرا قشر بسيار كم درآمد جامعه يعني جمعيت تحت پوشش كميته امداد امام (ره) و سازمان بهزيستي را به عنوان گروه هدف حمايت غذايي تعريف كرده است اما اين را قبول دارم كه موضوع پرداخت مساوي يارانه نقدي يك دغدغه اجتماعي در جامعه است كه چه‌كار مي‌توانستيم انجام دهيم و آيا اين كار دولت، كار درستي بوده است يا خير؟ در حال حاضر حذف عده‌يي از جمعيت كشور از دريافت يارانه خيلي جاي بحث و بررسي دارد. الان اين سوال در ذهن مردم است؛ ضمن اينكه مي‌تواند اختلاف‌نظرهاي زيادي وجود داشته باشد كه چه كارهايي مي‌شود انجام داد، ولي آنچه كه من فكر مي‌كنم خيلي كم مي‌شود به آن پرداخت و به عنوان ناكارايي در تحليل نسبت به شرايط وجود دارد، اين‌است كه به‌نظر من ابعاد مختلف موضوع حذف يك عده‌ از دريافت يارانه به درستي درك نشده است. اين سوال مطرح است كه چطور مي‌شود اين كار را انجام داد و بعد از حذف عده‌يي از دريافت يارانه، چه اتفاقي مي‌افتد؟! مگر مجلس تصويب نكرد كه يارانه به افرادي پرداخت شود كه نيازمند و متقاضي باشند؟
 
‌بالاخره مي‌توان شاخصي در اين باره داشت. مثلا خانواده‌يي كه ماهانه X درآمد دارد را بايد ببينيم 45 هزار و 500 تومان چه سهمي در زندگي آنها دارد.
 
شما فرض كنيد يك خانواده چهار نفره ماهانه دو ميليون تومان درآمد داشته باشد. اين خانواده در ماه 180 هزار تومان يارانه نقدي مي‌گيرد كه تقريبا 5/8 درصد از درآمد آن مي‌شود. آيا پولي كه به درآمد يك خانواده حدود 5/8 درصد مي‌افزايد، قابل صرف‌نظر كردن است؟
 
‌قطعا نيست.
 
حالا كه نيست، اين موضوع را در نظر بگيريد كه اقتصاد ما در سال‌هاي 91 و 92 در مجموع حدود 14 درصد و حتي بيشتر درآمد سرانه‌اش كاهش پيدا كرده است. يعني مردم فقيرتر شده‌اند. پس اگر 45 هزار و 500 تومان از سال 89 به مردم پرداخت شده اما درآمد سرانه كاهش پيدا كرده يعني وزن يارانه‌ها در هزينه‌هاي خانواده‌ها بيشتر شده است. شما اگر دهك دهم را كه پردرآمدترين دهك جامعه است نگاه مي‌كنيد، مي‌بينيد كه به طور متوسط حدود 5 درصد از هزينه‌هاي‌شان از محل يارانه تامين مي‌شود. البته شما يك خانواده چهار نفره با ماهانه پنج ميليون تومان را در نظر بگيريد. حالا اينكه ما بخواهيم بگوييم كه به عنوان مثال، اگر هر كسي دو ميليون تومان و بيشتر در ماه درآمد داشته باشد يارانه پرداخت نمي‌كنيم، اين نكته را بايد در نظر بگيريم كه فردي كه دو ميليون و 10 هزار تومان در ماه درآمد دارد و فردي كه يك ميليون و 990 هزار تومان درآمد دارد، چه‌كار بايد كند؟ گفتن اين موضوع خيلي ساده است كه بگوييم 20، 30 درصد جامعه را بايد از دريافت يارانه حذف كنيم. يك‌بار در زمان دولت قبل گفتند خانواده‌ها را در بخش كم‌درآمد، متوسط‌درآمد و پردرآمد خوشه‌بندي كنيم. نتيجه آن، اين شد كه اين طرح كنار رفت. الان براي خيلي‌ها سوال است كه چرا دولت عده‌يي را از دريافت يارانه حذف نمي‌كند؟ عده زيادي فكر مي‌كنند دولت بنا به دلايلي نمي‌خواهد اين كار را انجام دهد، ولي من مي‌خواهم مساله به لحاظ فني تبيين شود. البته من در موضع دولت اين مباحث را مطرح نمي‌كنم و دولت قاعدتا روال خاص اطلاع‌رساني خود را دارد. من نظر خودم را عرض مي‌كنم. حتي يك زماني اين بحث وجود داشت كه حساب‌هاي بانكي افراد بررسي شود كه سر و صداهاي زيادي به پا كرد. البته يك بخشي‌اش درست بود و به نظر من هوشياري شد كه اصلا كسي سراغ اين موضوع نرود. اين كار لطماتي وارد مي‌كرد كه اصلا كل اقتصاد كشور را به‌هم مي‌ريخت. حالا فرض كنيد چنين امكاني را به شما بدهند، شما فكر مي‌كنيد يك سري اطلاعات شسته رفته و مشخص وجود دارد و از آنها مي‌شود فهميد كه هر كسي در چه وضعيت و شرايطي قرار گرفته است. الان حدود 350، 360 ميليون حساب بانكي در كشور وجود دارد. فكر مي‌كنيد چند وزارتخانه و كارمند لازم باشد كه بررسي كند كه افراد چقدر پول دارند، چون حدود 80 ميليون جمعيت به طور متوسط، براي هر كدام چهار، پنج حساب بانكي وجود دارد. حالا يك فرد را در نظر بگيريد كه ديروز حساب بانكي‌اش خالي شده اما يك ماه قبل يك پولي در آن بوده است. اين نشانه چيست؟ يا برعكس، يك نفر حساب بانكي‌اش خالي بوده و حالا خانه خود را فروخته و پول زيادي وارد حساب او شده است. يعني يك به‌هم ريختگي اجتماعي بزرگي در كشوري كه مردم آن به آرامش و تمركز نياز دارند، ايجاد مي‌كند اما در كل بايد اين موضوع را به خوبي بررسي كرد. در واقع موضوع حذف بخشي از جامعه از دريافت يارانه به عنوان يك موضوع خوب است در نظر گرفته شود و تا آنجايي كه مي‌شود، روي آن كار كرد اما وارد شدن در اين موضوع، هيچ خارج شدني ندارد. يعني اگر در اين موضوع وارد شويد، با مسائلي درگير مي‌شويد كه خارج شدن از آن سخت است. شما به سبد كالا اشاره كرديد. يك اشكال سبد كالا، نحوه توزيع آن بود و يك اشكالش هم اين بود كه يك‌دفعه ظرف مدت كوتاهي جمعيتي كه سبد كالا مي‌گرفتند، چند برابر شد. در همين دانشگاه ما، به مستخدم سبد كالا تعلق نگرفته بود اما به استاد دانشگاه تعلق گرفته بود. به سرعت تمام افراد به طرح سبد كالا اضافه شدند تا جايي كه مطمئن شوند هيچ كسي از اين موضوع جا نمانده است. ما داريم راجع به واقعيتي صحبت مي‌كنيم كه نه نظام تامين اجتماعي داريم كه فقرا را شناسايي كرده باشد و نه نظام مالياتي كه ثروتمندان را شناسايي كرده باشد. پس خيلي بايد مراقب باشيم كه در بازي‌اي وارد نشويم كه با مردم درگير شويم؛ بدون اينكه اصلا دستاوردي بتوانيم داشته باشيم. پس يك بخشي از موضوع، بخش فني مساله است كه به نظر من خيلي اهميت دارد و خيلي خوب بايد تبيين شود كه حذف عده‌يي از دريافت يارانه به چه معناست. البته توجه داشته باشيد كه ما داريم راجع به تصحيح تصميمي صحبت مي‌كنيم كه سه سال است اجرا شده است. روز اول مي‌شد عده‌يي را به‌راحتي حذف كرد اما وقتي يارانه‌ها پرداخت شد و وارد الگوي مخارج مردم شد، آن زمان همه‌چيز فرق مي‌كند.
 
‌ البته مثال من از سبد كالا، موضوعيت آن نبود. به‌هرحال دولت بحث اعتدال را در اقتصاد در پيش گرفته است. به همين دليل نبايد يك مطالبه جديد براي مردم ايجاد مي‌كرد.
 
بله، موضوع سبد كالا ايرادات و انتقاد زيادي به آن وارد بود اما خوشبختانه به دليل اينكه يك‌بار اتفاق افتاد و ديگر تكرار نشد، تبديل به يك توقع اجتماعي نشد. الان دولت سبد كالا را تبديل به يك مدل حمايتي از جمعيت كميته امداد و سازمان بهزيستي كرده است. هم‌اكنون شكل قبلي ارائه سبد كالايي تصحيح شده است، يعني تبديل به توقعي نمي‌شد كه مردم بعدا بگويند سبد كالاي اين ماه ما چه مي‌شود و سبد كالاي ماه بعد چه مي‌شود.
 
شما ملاحظه خواهيد كرد كه آنچه قرار است اجرا شود، در چارچوب نظام هدفمند كردن يارانه‌ها و متمركز روي جمعيت هدف كميته امداد و سازمان بهزيستي خواهد بود و قشر كم‌درآمدترين جامعه حمايت مي‌شوند.
 
اما در كل ما بايد موضوع حذف عده‌يي از يارانه‌بگيران و همه شروط آن را با كمك صاحب‌نظران به لحاظ فني بررسي كنيم تا ببينيم در آينده چه مي‌توانيم بكنيم. نكته دوم اين است كه ما يك اقتصادي با 950 و 960 هزار ميليارد تومان توليد ناخالص داخلي داريم. اين اقتصاد با ركود مواجه است و طي دو سال از نظر درآمد و توليد كوچك شده است. اين اقتصاد اگر بتواند رشد 3، 4 درصدي و حتي بيشتر داشته باشد، درآمدي كه در جامعه ايجاد مي‌كند، وضع را بهتر خواهد كرد. هم‌اكنون مساله شماره يك اقتصاد كشور اين است كه چگونه از ركود خارج شويم و چه‌كار كنيم كه اقتصادمان حداكثر ممكن رشد را داشته باشد، بنابراين تمام تمركز ذهني سياست‌گذاران، كارآفرينان، افكارعمومي و مطبوعات به نظر من بايد روي اين موضوع متمركز شود كه چطور از ركود خارج شويم تا اقتصادمان درآمد ايجاد كند. ما اگر تمام نيروي جامعه را روي اين موضوع بگذاريم كه كسي يارانه مي‌گيرد يا خير، همان‌طور كه گفتم، وارد شدن در آن هست اما خارج شدني از آن وجود ندارد. اگر تمام وقت دولت و مجلس و افكارعمومي در سال 93 به اين سمت برود، معلوم نيست كه فرصت سال 93، در سال 94 يا 95 قابل تكرار باشد. مي‌خواهم بگويم مساله يارانه كه تصميمي بوده كه قبلا گرفته شده و الان دولت يازدهم بايد براي آن برنامه داشته باشد، مساله شماره يك اقتصاد ايران نيست. مساله شماره يك اقتصاد ايران خروج از ركود است. من نمي‌خواهم بگويم هيچ كاري نبايد انجام شود، من يك نكته را مي‌خواهم بگويم و اينكه اين موضوع خيلي پيچيده‌تر از آن است كه خيلي‌ها به سادگي اظهار مي‌كنند كه چرا دولت 20، 30 درصد از يارانه‌بگيران را حذف نمي‌كند؛ بدون اينكه به اين جنبه‌ها توجه كرده باشد.
 
‌آقاي دكتر، هم‌اكنون موضوع اعتدال به عنوان يك جريان سياسي در كشور ما شكل گرفته است. به نظر شما ما قادر هستيم اعتدال را به عنوان يك مطالبه و خواست اقتصادي سامان دهيم؟
 
سامان گرفتن اقتصاد كشورهاي مختلف دنيا و تبديل آن به يك مطالبه اجتماعي، به علمي و منطقي تصميم گرفتن‌ها برمي‌گردد. از اين علمي و منطقي تصميم گرفتن، خودبه‌خود اعتدال بيرون مي‌آيد. به‌كار گرفتن علم هم به اين معنا نيست كه يك نسخه‌يي از پيش نوشته شده وجود دارد و آن نسخه را مي‌توانيم بگيريم.
 
اگر مي‌گوييم از تجربه دنيا بايد استفاده كرد، به اين معنا نيست كه يك نسخه نوشته شده‌يي وجود دارد. علم مثل چراغ است. شما وقتي با خودرو با چراغ روشن رانندگي مي‌كنيد و فرمان خودرو دست خودتان است، چراغ خودرو، نور را در مسير شما مي‌اندازد و شما مسيرتان را انتخاب مي‌كنيد. در نتيجه به‌كارگيري علم به معناي حذف راننده از تصميم‌گيري اقتصادي كشور نيست، بلكه به معناي آگاهانه‌تر تصميم گرفتن است. حالا فردي كه پشت ماشين نشسته و شب هم هست و چراغ جلو را روشن كرده، قاعدتا اگر از سلامت و مهارت حداقلي در رانندگي برخوردار باشد، يك مسير بدون دست‌انداز و بدون پيچ‌وخم را انتخاب مي‌كند. ولي اگر ما از ابزار علم و منطق استفاده نكنيم، حتما در افراط و تفريط گرفتار خواهيم شد و با اقتصاد همراه با شوك‌هاي مختلفي مواجه خواهيم كرد.
 
در حال حاضر يكي از دستاوردهايي كه مردم از آن بهره‌مند مي‌شوند، اين است كه هيجان و التهاب از تصميم‌گيري كنار رفته است. يعني شما انتظار نداريد تصميم‌گيرنده كه به تلويزيون مي‌آيد، يك‌دفعه شوكي را به اقتصاد وارد كند. اين را شايد بتوان به معناي اعتدال و آرامش و نبود هيجان برداشت كرد. هيجان در برخي موارد خوب است اما براي تصميم‌گيري خطرناك است. بنابراين من فكر مي‌كنم چيزي كه بايد مطالبه اجتماعي باشد و در مورد آن مراقبت صورت گيرد، اين است كه تصميمات، علمي و منطقي باشد. اگر از عقل و علم استفاده كنيم، حتما تصميمات معتدل خواهد بود. تعادل به معناي اين است كه عدم تعادل در بازارها وجود نداشته باشد. خب ما اگر بخواهيم در اين مسير حركت كنيم، قاعدتا يك مسير منطقي و عقلايي بايد اتفاق بيفتد.


:: موضوعات مرتبط: فرهنگی وادبی , متفرقه , سیاسی , اخبار روز ایران و جهان , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
برای صدا و سیما متاسفم
سه شنبه 3 تير 1393 ساعت 13:5 | بازدید : 1517 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )
به راستي ساختن برنامه از خاطرات سال 1370 آيت‌الله هاشمي رفسنجاني كه بدون ظاهرسازي و پنهان‌كاري بيان شده است، آن هم در سال 1393 چه توجيه سياسي، جز عقده‌گشايي دارد؟!
به گزارش انتخاب
پخش خاطره ای قدیمی در خبر 20:30 شبکه دوم سیما ، باعث حیرت ناظران سیاسی در مورد اهداف پشت پرده ی این اتفاق شده است.

رضا سلیمانی با ارسال یادداشتی در این رابطه به «انتخاب» ، می نویسد:

هر بيننده‌اي كه پنج‌شنبه 29/3/93 برنامه «صرفاً جهت اطلاع‌»، را از رسانه ملي!! ديده و اطلاع‌رساني را رسالت صداوسيما تعريف كرده باشد، دچار تناقض مي‌شود، افسوس مي‌خورد و اين سؤال برايش پيش مي‌آيد كه رسانه ملي را چه مي‌شود و چه كساني يا گروهي برنامه‌هاي سياسي آن را تبيين مي‌كنند؟! اين رسانه، متأسفانه، همزمان با جهت‌گيري برخلاف مسير حركت جامعه، همچون كبكي سر را زير برف كرده و به پيروي بي‌‌چون و چرا، از عقده‌گشايي چند سايت اينترنتي طرفدار دولت گذشته مي‌پردازد و ابائي هم ندارد كه مردم و نخبگان كشور تأسف بخورند.

اگر بپذيريم كه برنامه‌سازي و مخصوصاً انتخاب و ارسال برنامه‌هاي سياسي روي آنتن به ويژه در صداوسيما آن هم از نوع 20:30 آن، براساس نظر مشورتي يك شورا و گروه انجام مي‌شود، اين تأسف دو چندان مي‌گردد، چون يك جريان مرموز كه قبل از انتخابات رياست جمهوري سال 84 در رسانه ملي!! رخنه كرده و با هدف مقابله تبليغاتي با يك جناح سياسي و طرفداري از جناح سياسي مقابل، چوب حراج به همه دستاوردهاي انقلاب اسلامي مي‌زد و در تمام 8 سال دولت نهم و دهم با پيروي از ادبيات بي‌ادبانه رئيس دولت، اكثر بزرگان انقلاب اسلامي را با همين نوع ادبيات خاص مورد نوازش قرار مي‌داد، حالا حتي پس از گذشت يك سال از استقرار دولت جديد كه برخلاف خواست رسانه ملي!! بر سر كار آمد، هنوز قدرت القاي اهداف خويش را به برنامه‌سازان سازمان دارد و ابتدا از طريق سايت‌ها و برخي روزنامه‌هاي افراطي طرفدار دولت قبل خبر مي‌سازد و بلافاصله به عوامل خويش در اين سازمان، مأموريت برنامه سازي مي‌دهد و مي‌داند كه به بهترين شكل ممكن در پربيننده‌ترين بخش خبري، روي آنتن مي‌رود.

به راستي ساختن برنامه از خاطرات سال 1370 آيت‌الله هاشمي رفسنجاني كه بدون ظاهرسازي و پنهان‌كاري بيان شده است، آن هم در سال 1393 چه توجيه سياسي، جز عقده‌گشايي دارد؟!

آيا براي ديگر خاطرات ايشان كه از دوران مبارزه، اوايل انقلاب، 8 سال دفاع مقدس و مسائل ديگر به صورت كتاب چاپ و منتشر شده است هم ويژه‌برنامه مي‌سازند؟!

آيا هيچ عقل سليمي در جامعه مي‌پذيرد كه اين اقدامات در راستاي وظيفه اطلاع‌رساني باشد؟ آيا مردمي كه سابقه 8 سال حمايت بي‌چون و چراي صداوسيما از سياست‌ها و ادبيات دولت‌هاي نهم و دهم را مشاهده كرده‌اند، اكنون در اين مقطع باور مي‌كنند كه افزايش مناظره‌ها، دعوت از چهره‌هاي شكست خورده انتخابات، بزرگ كردن مشكلات باقي مانده از دولت مورد حمايت آنها و تحريك مرموزانه مردم عليه دولت يازدهم، از سر نيت خير و دلسوزي و رسالت اطلاع‌رساني باشد؟! شوراي نظارت بر صداوسيما چه مي‌كند؟ ضروري است مخصوصاً نمايندگان رؤساي سه قوه يك بار ديگر برنامه «صرفاً جهت اطلاع» (بخوانيد صرفاً جهت عقده‌گشايي) روز پنج شنبه هفته گذشته (29/3/93) را ببينند و به سران محترم قوا كه الحمدا... با معيار اخلاق و با تعامل عقلاني در رفاقت و صميميت، درصدد حل مشكلات مردم و كشور و پاك كردن سوءتدبيرهاي گذشته و اثرات منفي گفتار و رفتار رئيس جمهور سابق هستند، گزارش بدهند كه در صداوسيماي كنوني چه مي‌گذرد؟! چه كساني يا گروهي در اين سازمان تصميم‌گير هستند؟! چون دشمني با نظام اسلامي و مردان تأثيرگزارش در اين برنامه آن‌قدر هويداست كه اگر كسي مطمئن نباشد كه برنامه‌هاي تلويزيون را از ماهواره‌ها نمي‌گيرد، فكر مي‌كند دارد يكي از برنامه‌هاي شبكه‌هاي دشمن نظام را تماشا مي‌كند.

مطمئناً، شبكه‌هاي معاند انقلاب هم براي رويگرداني جوانان ايران در جمهوري اسلامي اين‌قدر آشكارا، ناشيانه و مغرضانه، خبرسازي نمي‌كنند.

و بالاخره اينكه، گويا هدف مبارزه سياسي و تلاش براي ايجاد فاصله بين مردم و تفكرات آيت‌الله هاشمي رفسنجاني، آن‌قدر براي اين جريان و گروه مرموز در صداوسيما، حياتي است كه اولاً از يك طرف سخنان ايشان در سخنراني‌ها و ديدارهاي داخلي و خارجي را حتي در مورد دوران دفاع مقدس و امام و رهبري حذف و سانسور مي‌كنند و از طرف ديگر، با ذره‌بين در خاطرات 20 سال پيش مي‌گردند تا كلمه‌اي وفق مراد خويش پيدا نمايند و برنامه بسازند و به اهداف برخي سايت‌ها و روزنامه‌هاي افراطي و جنجالي كمك و نقش مكمل را ايفا نمايند.

والسلام



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , سیاسی , اخبار روز ایران و جهان , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
جنگ جنگ تا پیروزی
دو شنبه 2 تير 1393 ساعت 14:10 | بازدید : 2342 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

عزیزانی که مایل به شرکت در جهاد فی سبیل الله در برابر حرامیان داعش میباشند آماده باشند

با بلند شدن پرچم ((جهان در انتظار توست یا مهدی))

جوانانی که تا بحال میگفتند ای کاش بودیم تا تو را حمایت می کردیم بپا خواهند خواست و از سرا سر ایران به جنگ داعش خواهند شتافت و خون پاک خودذ را برای امام حسین فذا خواهند کرد

شهادت در کربلا  برای حسین((علیه السلام)) ممکن شده

منتظر پیام های بعدی ما باشید

عزیزانی که مایل به راهپیمایی کشوری میباشند با ارسال پیامک ((یالثارات الحسین))آمادگی خود را اعلام نمایند

09139099748



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , سیاسی , اخبار روز ایران و جهان , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
اعلام جهاد آیت الله مکارم شیرازی برای دفاع از تمامیت عراق و عتبات
دو شنبه 2 تير 1393 ساعت 14:6 | بازدید : 1556 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

 

آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، دفاع از تمامیت عراق به خصوص عتبات عالیات بر همه علاقه مندان به اسلام و اهل بیت (ع) را به عنوان جهاد فی سبیل الله واجب دانست.
به نقل از انتخاب
 آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، دفاع از تمامیت عراق به خصوص عتبات عالیات بر همه علاقه مندان به اسلام و اهل بیت (ع) را به عنوان جهاد فی سبیل الله واجب دانست.
 
به گزارش «انتخاب» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم شیرازی، این مرجع تقلید روز دوشنبه با صدور پیامی با اشاره به آیه ای از قرآن کریم تاکید کرد: خداوند کسانی را دوست دارد که در راه او برای حفظ اسلام و مسلمین همچون یک سد پولادین جهاد و پیکار می کنند.
 
وی افزود: شهیدان راه دفاع از تمامیت عراق به خصوص عتبات عالیات، به شهدای کربلا می پیوندند و به نظر من این حوادث فرصت خوبی بود برای مردم عراق که یک لشکر مردمی جان برکف در کنار ارتش رسمی خود به وجود آورند که آثار آن در آینده بسیار نمایان خواهد شد.
 
این مرجع تقلید تصریح کرد: همه می دانیم بعد از آنکه تروریست های تکفیری و حامیان آنها از کشورهای عربی و آمریکا و اسراییل غاصب گرفتار شکست خفت باری در سوریه شدند، تصمیم گرفتند آن را در عراق جبران کنند.
 
درقسمت دیگری ازاین پیام آمده است: اما چیزی نگذشت که دیدیم ملت عراق اعم از شیعه و اهل سنت و کرد که جان و مال و ناموس و کشورشان را در خطر تروریست های تکفیری خونخوار دیدند که به هیچ چیز و هیچ کس رحم نمی کنند، به پا خاستند و به یاری ارتش شجاع عراق شتافتند و به ندای مراجع محترم حوزه علمیه نجف لبیک گفتند و حدود دو میلیون نفر برای این جهاد فی سبیل الله نام نویسی کردند و آنها که آموزش ندیده اند به سرعت آموزش می بینند و ان شاءالله همه قومیت ها و مذاهب عراقی با هم متحد خواهند شد.
 
در بخش دیگری ازاین پیام آمده است: تروریست های تکفیری و حامیان آنها بدانند در صورت لزوم میلیون ها نفر از کشورهای دیگر همان ها که هنگام اربعین با پای پیاده از دورترین نقاط به سوی مرقد ائمه عراق می آیند به نیروهای مردمی عراق می پیوندند و ارتش شجاع آن را یاری می دهند.
 
آیت الله مکارم شیرازی در این پیام با بیان اینکه دشمنان کوردل و حامیان غربی و عربی آنها به زودی خواهند فهمید که با یک ارتش چندین میلیونی بی سابقه روبرو هستند، افزوده است: جوانان عاشق اسلام و اهل بیت(ع) باید آمادگی خود را حفظ کنند و در صورت لزوم و درخواست دولت عراق به آنها بپیوندند.
 
عناصر گروه تروریستی موسوم به ˈدولت اسلامی عراق و شامˈ(داعش) علاوه بر مناطقی از سوریه در هفته های اخیر با همدستی بعثی های صدامی و برخی طرف های خائن، مناطقی را دراین کشور اشغال کرده اند.
 
در پی این تجاوزات گسترده به شهرهای شمالی و غربی عراق، آیت الله سیستانی و بسیاری از علما و شخصیت های عراقی اعم از شیعه و سنی، بر لزوم دفاع از کشور و دوری از فتنه تفرقه مذهبی تاکید کردند و از مردم عراق خواستند برای مقابله با تکفیری ها وارد کار شوند.
 


:: موضوعات مرتبط: مناسبتی , متفرقه , سیاسی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
انگشتر در هر انگشت نشانه چیست
چهار شنبه 28 خرداد 1393 ساعت 21:45 | بازدید : 1950 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

انگشتر در هر انگشت چه معنایی دارد؟ و کارایی آن ها چیست.

انگشتر در هر انگشت چه معنایی دارد؟ , انگشتر در هر انگشت چه معنایی دارد؟

آيا شما تاكنون به اين نكته توجه كرده ايد كه انگشتر را افراد به چه انگيزه اي و يا به چه نشانه اي در كدام انگشت خود مي كنند ، يا اينكه اصلاً به طوركلي مي توان گفت كه هر انگشتر يك معناي خاصي دارد يا نه؟ ما در اينجا به معني هر كدام از انگشتان دست كه با يكديگر متفاوت مي باشند مي پردازيم. به طور كلي همه انسان ها وقتي زندگي بكام شان نيست به سراغ فال و رمالی می رود و يكي از آن ها انگشتر را نيز مانند انگشتر تولد و غيره مي باشد كه انسان ها تصور مي كنند با انداختن آن ها در انگشت خود دچار شانس شده و زندگي شان متحول مي شود.

ابتدا از انگشت شست شروع مي كنيم، افرادي كه انگشتر خود را درون اين انگشت قرار مي دهند كساني هستند كه قدرت اراده بالايي دارند و سعي مي كنند اتفاقات بزرگي را در زندگي خود رقم بزنند.

انگشت اشاره در گذشته بسيار رواج داشت، زيرا هنگامي كه پادشاهان قدرتمند مي خواستند اين موضوع را به ديگران بفهمانند انگشتر درون اين انگشت خود مي كردند، به طور كلي بايد گفت كساني كه انگشتر خود را درون انگشت اشاره مي كنند طلب قدرت داشته و افرادي جاه طلب هستند.

اشخاصي كه اهل افراط و تفريط نيستند به سراغ انگشتر درون انگشت وسط خود مي روند ، اين افراد سعي مي كنند كه توازن را در زندگي خود هميشه همراه داشته و در كاري زياده روي نكنند.

انگست اصطلاحا انگشتری چهارمين انگشت دست محسوب مي شود براي كساني است كه علاقه خاصي به فردي دارند، به طور كلي بايد گفت دليل اصلي آن ارتباط مستقيم با قلب مي باشد كه به همين دليل حلقة ازدواج را درون اين انگشت مي كنند، افرادي كه انگشتر درون انگشت دست راست خود مي كنند اصولاً افراد خوش بين مي باشند.

انگشت كوچك در رابطه با روابط شما با محيط اطراف تا نقش مؤثري دارد، مي گويند كساني كه انگشتر درون اين انگشت خود مي كنند، روابط خوبي با ديگران دارند بخصوص در رابطه با ازدواج و همچنين مسائل كاري برايشان كارگشاه بوده است.

با تمام اين تفاصيل بايد به اين نكته توجه داشت كه همة موارد به خود انسان برمي گردد، اگر شما شخصي باشيد خوش بين و اهل دورانديشي مثبت مطمئناً در زندگي خود به اهدافتان خواهيد رسيد و هيچ چيزي نمي تواند بر سر راه شما قرار گيرد و حتماً با توكل بر خداوند به خواسته هاي خود چه با انگشتر و چه بدون انگشتر دست خواهيد يافت.



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
گل های شیشه ای
دو شنبه 26 خرداد 1393 ساعت 15:35 | بازدید : 1820 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

یک استاد کار شیشه از آمریکا به نام گامرت جیسون ، با استفاده از شیشه های مذاب گل های شیشه ای بسیار بزرگی را خلق میکند. او که خود به گلها علاقه داشته است با استفاده از شیشه هم اندازه آنها را بزرگ کرده و هم گلهای رنگین تری را خلق میکند. تعدادی از آثار بسیار جالب او را در این ایمیل مشاهده میکنید.

 


0_f4e8c_.jpg

 

0_f4e8d_.jpg

 

0_f4e8e_.jpg

 

0_f4e8f_.jpg

 

0_f4e90_.jpg

 

0_f4e91_.jpg

 

0_f4e92_.jpg

 

0_f4e93_.jpg

 

0_f4e94_.jpg

 

0_f4e95_.jpg

 

0_f4e96_.jpg

 

0_f4e97_.jpg

 

0_f4e98_.jpg

 

0_f4e99_.jpg

 

0_f4e9a_.jpg

 

0_f4e9b_.jpg

 

0_f4e9c_.jpg

 

0_f4e9d_.jpg

 

0_f4e9e_.jpg

 

0_f4e9f_.jpg

 

0_f4ea0_.jpg

 



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
والدین بخوانند.برای ثبت نام فرزندانتان بیشتر مراقبت کنید....آزار جنسی در چند مدارس تهران
چهار شنبه 21 خرداد 1393 ساعت 23:37 | بازدید : 1505 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )
send ارسال به دوستان
 
 
در ایران امکان آموزش مسائل جنسی نیست

حالا یک ماه از آن روز می‌گذرد؛ وقتی پدر و مادر ۲ دانش‌آموز یک دبستان پسرانه در شهرک دانشگاه تهران به دادگاه کیفری رفتند و از ناظم مدرسه پسرشان شکایت کردند؛ آنها در شکایتشان گفتند متوجه شده‌اند ناظم مدرسه پسرشان را آزار و اذیت جنسی داده است.

 بعد از آن معاون این مدرسه بازداشت شد و حالا پرونده در شعبه ۷۹ دادگاه کیفری تهران در جریان است. بعد از گذشت یک‌ماه از این اتفاق و در حالی‌ که هنوز مسئولان آموزش‌وپرورش در این‌باره واکنشی نشان نداده‌اند، فعالان حقوق کودک از مدرسه دیگری می‌گویند که معاون آن هم، تعدادی از دانش‌آموزان را آزار و اذیت کرده است. حالا این حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش‌وپرورش است که به‌عنوان اولین مسئول این وزارتخانه در گفت‌وگو با «شهروند» این دو اتفاق را تأیید می‌کند. او می‌گوید در ایران نمی‌توان مسائل مربوط به امور جنسی را در کتاب‌ها آورد یا مستقیم به دانش‌آموزان آموزش داد، بلکه باید فکری به حال آموزش خانواده‌های دانش‌آموزان کرد.

آقای کفاش در چند هفته گذشته دو پرونده درباره آزار و اذیت جنسی کودکان توسط ناظم دو مدرسه در تهران در دادگاه کیفری تهران بازشده؛ یکی مربوط است به دبستانی در شهرک دانشگاه تهران در نزدیکی جاده مخصوص کرج و طبق گزارش‌های رسیده، ناظم مدرسه به ۶دانش‌آموز تجاوز کرده است. هنوز هیچ مسئولی از وزارت آموزش‌وپرورش، اتفاقات این پرونده را تأیید نکرده است. آیا گزارشی دراین‌باره به شما رسیده؟
بله گزارشی در این‌باره به من رسیده است.

پس این اتفاق را تأیید می‌کنید؟
بله تأیید می‌کنم.

هر دو پرونده را تأیید می‌کنید؟ پرونده دوم، مربوط به آزار و اذیت جنسی دانش‌آموزان توسط ناظمشان است و در حال حاضر آنها و خانواده‌هایشان در حال پیگیری این موضوع و اثبات آن هستند.
بله، هر دو پرونده را تأیید می‌کنم و گزارش آنها به من رسیده است. به هر حال ما ۱۲‌میلیون و ۳۰۰ دانش‌آموز در کشور داریم. شنیدن خبرهای مربوط به اتفاقات اینچنینی، هر انسان آزاده‌ای را در هرجای دنیا ناراحت می‌کند و لازم هم نیست حتما مسلمان باشد، چنین موضوعاتی واقعا دردناک و اتفاق واقعا شنیعی است. نکته بعدی این است که بشر است دیگر. نمی‌خواهم بگویم که بشر جایزالخطاست ولی در زمان معصوم هم خطا وجود داشته است. ما الان قانون و شرایط احراز این موضوع را داریم که محکم است. الان هم اداره آموزش‌وپرورش شهر تهران با این‌که یکی ، دو مورد اتفاق اینچنینی افتاده، در این‌باره مدعی است. ما معتقدیم باید با هر کسی که در این حادثه نقش داشته، به‌شدت برخورد شود.

ولی از طرف دیگر خود کسانی که شما می‌گویید مدعی این موضوعند به خانواده‌های دانش‌آموزان آزاردیده گفته‌اند به این شرط به بچه‌هایشان کمک می‌کنند که با رسانه‌ها همکاری نکنند و به نوعی آنها را ترسانده‌اند.
راستش را بخواهید، اعتقاد من هم همین است. فرض کنید که این اتفاق برای خانواده من یا شما افتاده بود. آیا حق ما نبود انتظار این را داشته باشیم که فرد خاطی به اشد مجازات برسد ولی نخواهیم همسایه‌مان هم بفهمد؟ از نظر شما رسانه‌ای کردن این موضوع، وجه مثبت بیشتری دارد یا منفی؟

از نظر من هم وجه مثبت دارد هم منفی. ولی نکته مثبت این موضوع این است که وقتی خانواده‌های بیشتری از این اتفاق باخبر شوند از این به بعد برای ثبت‌نام فرزندانشان در مدارس تحقیق بیشتری خواهند کرد و حساس‌تر خواهند شد تا این‌طور نباشد که بعد از گذشت یکی، دو‌سال از آزار دیدن فرزندانشان آن هم به دست ناظم مدرسه، تازه از آن باخبر شوند.
حس من این است که رسانه‌ای شدن این اتفاقات، ضربه‌ای که به جامعه می‌زند به مراتب بیشتر از نکته‌های مثبت آن است. ببینید، یک موقع هست همین یکی، دو مورد که مثلا الان در تهران داریم در یک شهر شده ۲۰ یا ۳۰ مورد، در این صورت من حرف شما را قبول دارم ولی در تهران بزرگ در طول یک سال، یکی، دو مورد اتفاق افتاده و این قابل رسانه‌ای کردن نیست.

البته همین دو مورد را الان ما خبردار شده‌ایم در حالی‌ که فعالان اجتماعی که به‌طور مستقیم در حوزه کودک آزاری کار می‌کنند، می‌گویند تعداد این اتفاقات، بیشتر از این حرف‌هاست و موارد کمی به آنها یا به رسانه‌ها گزارش می‌شود.
به‌هرحال من این موضوع را به‌عنوان یک پدیده اجتماعی نمی‌بینم و آن را یک پدیده موردی می‌دانم. با این‌که مثلا در کشورهای غربی اتفاقات اینچنینی، خیلی بیشتر از ایران است، باز هم فضای روانی برای آن راه نمی‌اندازند و بیشتر مراقبت می‌کنند. من معتقد به آموزش هستم. من معتقدم قبل از این‌که مدیر و معاون مدرسه منصوب شوند، باید ۳۰ تا ۴۰ ساعت آموزش‌های مختلف ببینند که بعد شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم.

سوال هم همین جاست. شما که معتقد به آموزشید، آیا این اعتقاد را ندارید که در مراحل گزینش مسئولان مدارس باید مراحلی هم مانند تست سلامت روانی و جنسی آنها وجود داشته باشد؟
به‌هرحال چنین گزینش‌هایی در حال حاضر وجود دارد. اگر نبود که چنین اتفاقاتی، یکی، دو مورد نبود.

خب همین به قول شما، یکی، دو مورد، آن هم در یک بازه زمانی کوتاه، چرا باید اتفاق بیفتد؟
به‌هرحال، تصادف رانندگی در کشور اتفاق می‌افتد، نمی‌توان گفت راهنمایی و رانندگی کارش را نمی‌کند. نُرم حوادث اجتماعی، در یک حد طبیعی است.

اما آیا این حق کسانی که قربانیان این افرادند است که اتفاقی که برایشان افتاده، انکار شود یا تهدید شوند و آن‌طور که لازم است، پرونده‌شان پیگیری نشود؟
رسانه‌ای کردن، پیگیری و آموزش سه موضوع متفاوت است. اگر شما به‌عنوان یک شهروند بگویید که چرا حراست آموزش و پرورش و دیگر قسمت‌های این وزارتخانه این موضوع را پیگیری نکرده، حق دارید، ولی وقتی این اتفاق نیفتاده و ما پیگیر این موضوعیم، این حرف بجا نیست.

ولی پدر یکی از بچه‌هایی که معاون مدرسه او را آزار داده، در مصاحبه‌ای که با انجمن حمایت از حقوق کودکان کرده، گفته حراست کل آموزش و پرورش به او گفته این موضوع را لازم نیست پیگیری کند و چنین اتفاق‌هایی در آموزش و پرورش می‌افتد.
منظور کسی که در حراست بوده و این حرف را زده، این بوده که این موضوع را رسانه‌ای نکند نه چیز دیگری. معلوم است، ما ایرانی‌ایم و دوست نداریم وقتی یکی، دو اتفاق اینچنینی در تهران می‌افتد، در رسانه‌های خارجی پخش شود. در حالی ‌که در کشورهای غربی روزی ۵ مورد از این اتفاقات می‌افتد و آنها اجازه نمی‌دهند کسی خبردار شود. به هر حال کشور ما کشوری اسلامی است و به همین دلیل هم است که چنین اتفاقاتی در ایران کم است. وقتی بعضی اشکالات ما را شبکه‌های خارجی پخش می‌کنند، غیرت ملی ما کجا رفته است؟ وقتی برای خانواده‌ای مشکلی پیش می‌آید، دوست ندارند در رسانه‌ها مطرح شود ولی دوست دارد یک فرد محرم با او صحبت کند و تا زمان به نتیجه رسیدن پرونده، او را یاری کند. رسانه‌ای کردن پدیده‌های منفی نه در کشور ما که در همه کشورهای دنیا، پسندیده نیست ولی آسیب‌شناسی چرا.

حالا جدا از بحث رسانه‌ای شدن این موضوع، آیا شما به‌عنوان معاون وزیر آموزش و پرورش این قول را به بچه‌هایی که آزار جنسی دیده‌اند می‌دهید که آنها را رها نکنید؟
بله، همین الان هم این موضوع در حال پیگیری است و آموزش و پرورش در این‌باره مدعی است. اداره کل آموزش و پرورش تهران مدعی مجازات این مجرمان است و به دادگاه شکایت برده.

غیر از پیگیری حقوقی، برای خود بچه‌ها و خانواده‌هایشان هم در نظر دارید کاری انجام دهید؟
بله، این بچه‌ها در حال حاضر نیاز به خدمات روانکاوی و توانبخشی دارند. این موضوعی است که پیش آمده و خاطیان هم باید به اشد مجازات برسند. آموزش و پرورش هم از همان روز اول ابلاغیه‌های آنها را لغو کرد و پیگیری‌های حقوقی را هم انجام می‌دهد. از طرف دیگر خیلی سریع برای تغییر نیروهای انسانی این دو مدرسه اقدام شده.

مدیر مدرسه شهرک دانشگاه در منطقه ۹ هنوز مشغول به کار است یا عزل شده؟
خیر. معاون مدرسه که خاطی بود همان روز اول، دستگیر و عزل شد و مدیر هم با این‌که مقصر نبود و اشتباهش این بود که این موضوع را نفهمیده و کشف نکرده بود، عزل شد.

در حال حاضر در پرونده مدرسه شهرک دانشگاه تهران، دقیقا چه تعداد دانش‌آموز درگیرند؟
تعداد آنها را نمی‌توانم اعلام کنم.

تعداد ۶نفر را که اعلام شده. غیر از آنها چند نفر؟
خب اگر می‌دانید، می‌دانید دیگر؛ پرسیدن ندارد! این پرونده حکم قضایی می‌خواهد و نمی‌توان حالا جزییات آن را اعلام کرد. وقتی این موضوع اثبات شد، جزییات آن اعلام می‌شود.

نام این مدرسه چیست؟
نام مدرسه دقیقا خاطرم نیست ولی در گزارشی که دارم نام مدرسه قید شده است. موارد این شکلی را ما در آموزش و پرورش منطقه حل می‌کنیم و همه‌اش مربوط به وزارتخانه نیست. به نظر من خانواده‌ها نباید این موضوع را به هیچ‌وجه بیش از این رسانه‌ای کنند و باید برای حل مشکلات بچه‌ها پیگیری حقوقی و مشورت روانشناسی کنند. اگر این بچه‌ها در معرض رسانه‌ها قرار گیرند، دردشان رفع نمی‌شود و دیگر قابل علاج نیستند. اگر حالا هم یک روانشناس این بچه‌ها را ببیند، اولین حرفی که می‌زند این است که باید آنها را به یک مکان ناشناس برد.

خب این ادامه همان فرهنگ ایزوله کردن و پنهانکاری است. این بچه‌ها چون آموزش لازم را ندیده بودند، بدن خود و حق بر بدنشان را نمی‌شناختند و کسی در این‌باره با آنها حرف نزده بود، حتی نمی‌دانستند معاون مدرسه با آنها چه کار می‌کند. به نظر شما جدا کردن این بچه‌ها از بقیه، آن هم بعد از این اتفاق تلخ، کار درستی است؟
بخشی از آموزش دست والدین است و بخشی دست آموزش و پرورش است و هر دوی اینها باید این آموزش‌هایی را که لازم است به بچه‌ها بدهند.

با توجه به اتفاقات اخیر، آیا شما در معاونت پرورشی برنامه‌ای ندارید که در قالب جزوه، این مسائل و این‌که بدن بچه‌ها چیست و حق بدن آنها چیست آموزش بدهید یا با دفتر تالیف کتب درسی دراین‌باره مذاکره‌ای نکرده‌اید؟
ما دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی داریم و برای آسیب‌های محرمانه و آشکار برنامه دارد. ولی موضوع این‌جاست که اگر پوشش این برنامه‌ها صددرصد هم باشد، باز آسیب پیش می‌آید. آسیب اجتماعی وجود دارد که ما شناخت آسیب‌ها را درس می‌دهیم وگرنه نمی‌دادیم.

ولی در کتاب‌های درسی مسائل مربوط به آسیب‌های اجتماعی مانند همین آزار و اذیت‌های جنسی آموزش داده نمی‌شود یا این آموزش‌ها خیلی کم است.
ببینید! کشور ما جمهوری اسلامی ایران است؛ نه غربی است و نه اروپایی. هزار جا مدعی آموزش‌هایی‌اند که ما در مدارس می‌دهیم. مثلا سازمان پژوهش چند وقت پیش درباره پیشگیری از ایدز به میدان آمد و شروع به دادن آموزش‌هایی کرد ولی بلافاصله صدای خیلی‌ها از نقاط مختلف بلند شد و گفتند یعنی چه و چه دلیلی وجود دارد که چنین آموزش‌هایی وجود داشته باشد. بنابراین این‌طور نیست که مثلا ما آموزش‌های مربوط به حق بدن دانش‌آموزان را در جزوه‌هایی چاپ کنیم و به تیراژ میلیونی هم برسانیم و بتوانیم راحت کارمان را پیش ببریم. از نظر من این بیشتر از آن‌که به آموزش و پرورش مربوط باشد به فضای اجتماعی ما مربوط است.

ولی بچه‌ها، ۱۲‌سال تأثیرگذار زندگیشان را در اختیار آموزش و پرورشند، چطور می‌توان گفت آموزش‌هایی اینچنینی به آموزش و پرورش مربوط نیست؟
این یک واقعیت است که نمی‌توان همه مسائل را در جمع آموزش داد. مثلا مسائل مربوط به بلوغ و... در وهله اول به عهده خانواده‌هاست. من یادم می‌آید به ژنو رفته بودم، وارد یک دبیرستان مختلط شدم و به مدیر گفتم این بچه‌ها سیگار می‌کشند و...، آیا شما به آنها آموزش نمی‌دهید؟ او گفت نه، ما با آنها کار نداریم با خانواده‌هایشان کار داریم. مسائل تعلیم و تربیت، پیچیده است و نمی‌توان همه نوع آموزشی را به همه و در هر سنی داد. نمی‌توان در یک کلاس ۴۰ نفره ابتدایی، معلم وارد شود و بگوید بچه‌ها من امروز می‌خواهم به شما بگویم حق بدن شما چیست. یکی ممکن است بداند، یکی ممکن است خانواده‌اش سنتی باشد و برود خانه بگوید معلم‌مان چنین چیزی گفت، فردا پدر و مادرش می‌آیند و در مدرسه را گل می‌گیرند. این‌طور موارد را در کشور ما نمی‌توان به راحتی آموزش داد. در خیلی از کشورهای خارجی هم نمی‌توان به راحتی مسائل جنسی را آموزش داد. باید این مسائل برای خانواده‌ها، دختران در سن ازدواج و... طبقه‌بندی شود.

ولی همین آموزش برای خانواده‌های دانش‌آموزان هم درحال حاضر وجود ندارد. آیا مثلا انجمن اولیا و مربیان بالاخره می‌خواهد از لباس فعالیت‌هایی مانند جمع کردن کمک مالی برای مدارس بیرون بیاید و فعال‌تر کارکند یا نه؟ شما برنامه‌ای برای فعال‌تر کردن این انجمن ندارید؟
من با شما در این‌باره هم عقیده‌ام. من می‌پذیرم که ما باید در حوزه آموزش خانواده‌ها و هشدار پدر و مادر فعال‌تر باشیم. مادر اولین کسی است که اگر باهوش باشد باید در خانواده مسأله‌ای برای فرزندش به وجود آمد، متوجه شود. این آموزش‌ها باید ویژه باشد. مثلا مسائل ازدواج را نمی‌توان در کتاب‌های درسی دختران و پسران آورد؟ در کجای دنیا چنین اتفاقی می‌افتد؟ بعضی از آموزش‌ها در آستانه ازدواج است و جایش در دبیرستان‌ها نیست. مثلا در بعضی کشورها، کسانی که می‌خواهند ازدواج کنند باید یک دوره آموزشی ۱۵ ساعته را بگذرانند و بعد گواهی ازدواج می‌گیرند ولی این آموزش‌ها در حال حاضر در کشور ما به صورت شکلی در آمده.

که همین آموزش‌های شکلی هم حالا درحال کمرنگ شدن است یا در مجلس حرف از حذف آن است.
به هرحال جای این آموزش‌ها در مدرسه نیست و باید فکر دیگری برای آن کرد. اینها آموزش خانواده می‌خواهد. من هم موافقم که فعالیت‌های انجمن اولیا و مربیان به جمع کردن کمک مالی محدود شده در حالی‌ که دادن این آموزش‌ها به خانواده‌ها، وظیفه آن است. مثلا شما ببینید چرا این اتفاق آزار و اذیت جنسی در مدرسه علوی و رفاه نیفتاده؟ چون در این مدارس آموزش خانواده‌ها به صورت پایه به پایه وجود دارد. ما در این زمینه ضعف داریم و نیازمند توسعه آموزشی هستیم. من قبول دارم که ما باید آموزش را به ویژه در دوره ابتدایی بین خانواده‌ها ببریم و مسائل مربوط به حق بدن و بلوغ را به آنها آموزش دهیم تا به بچه‌ها منتقل کنند. در فرهنگ ما که فرهنگ دینی است و افراد مختلفی دراین‌باره تصمیم می‌گیرند، موضوع باید سنجیده شود. مثلا نمی‌شود وزارت بهداشت جزوه‌ای را منتشر کند و بگوید بچه‌ها باید آن را بخوانند، چون با ۱۰ جای دیگر باید هماهنگ شود.

این‌طور هم که به نظر می‌رسد این هماهنگی‌ها بسیار سخت است و شاید هیچ‌وقت اتفاق نیفتد.
نمی توان به این اندازه هم ناامید بود.

خب اگر این‌طور است چرا جزوه‌های پیشگیری از ابتلا به ایدز، دوباره به مدارس برنمی‌گردند؟
من با آن جزوه‌ها مخالف بودم. آموزش، تبلیغات نیست که برایش جزوه چاپ و پخش کنیم. من می‌گویم که اگر این آموزش‌ها حساب شده نباشد ممکن است خطاهای جنسی را به دانش‌آموزان آموزش هم بدهد و تولید خطا کند.

ولی در همه این سال‌ها به دلیل همین آموزش‌هایی که به بچه‌ها داده نشد و پنهان‌کاری شد، خیلی‌ها بیشتر دچار خطا شدند و موقع ازدواجشان مشکل پیدا کردند. خب چرا وقتی فعالان اجتماعی زیادی وجود دارند که اعلام می‌کنند به‌طور رایگان به بچه‌ها آموزش می‌دهند، چرا این آموزش‌ها وجود نداشته باشد؟
من معتقدم در این حوزه علاوه بر آموزش خانواده‌ها باید در دانشگاه فرهنگیان و کتاب‌های درسی و متون آموزشی و پرورشی تجدیدنظر جدی درباره مسائل روز کنیم.

سال‌هاست که ایران به کنوانسیون حقوق کودک پیوسته و دولت موظف است مفاد آن را به بچه‌ها آموزش دهد. فکر نمی‌کنید دیگر وقت آن است که این اتفاق در ایران بیفتد؟
بله موافقم. کنوانسیون حقوق کودک در پیش‌نویس منشور حقوق شهروندی و دانش‌آموزی آمده و در سه قسمت حقوق اساسی، آموزش و حمایتی این مسائل مطرح شده است.

منتقدان معتقدند سال‌هاست که فعالیت معلمان پرورشی نمایشی شده و کارآیی چندانی در مدارس ندارند. آیا برای به روز کردن اطلاعات آنها و کارآمدترکردنشان برنامه‌ای ندارید؟
بله، محور برنامه‌ سال ۹۳ ما پرورش است و راه آن هم به‌روزرسانی اطلاعات معلمان پرورشی و مشاوران است.

درباره آموزش مسائل جنسی به آنها هم برنامه‌ای دارید؟
بله ولی به معلمان پرورشی‌ای که مادر یا پدر باشند، این آموزش‌ها را می‌دهیم نه کسانی که مجردند. اشکال ما این است که آدم‌هایی به این آموزش‌ها وارد می‌شوند که خودشان متوجه این مسائل نیستند.


:: موضوعات مرتبط: فرهنگی وادبی , متفرقه , فرهنگی و سینما , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
حذف پارتی بازی در استخدام‌های دولتی تضمین شد
چهار شنبه 21 خرداد 1393 ساعت 22:52 | بازدید : 1627 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )
 
عدم تعادل در عرضه و تقاضای بازار کار به ویژه در سال‌های اخیر موجب شده تا در کنار تلاش برای ایجاد موقعیت کاری بی عدالتی در جذب نیرو نیز به یکی از دغدغه‌های متقاضیان تبدیل شود.

پارتی بازی در استخدام همچنین سرکارآوردن دوستان و آشنایان حتی اگر صلاحیت و توان کافی برای پست مورد نظر نداشته در حالی که افراد دیگری در صف استخدام ها قرار دارند که مناسب پست خالی مانده هستند همواره در نظام اداری کشور چه در بخش خصوصی و دولتی وجود داشته و بی تردید به خصوص در سال های قبل تر نمی توان این موضوع را کتمان کند.

این در حالی است که با وجود برگزاری آزمون های استخدامی که طبق قانون مدیریت خدمات کشور از الزامات استخدام های دولتی است باز هم در بین متقاضیان و حتی پذیرفته شدگان این آزمون ها اعتماد کافی نسبت به جذب نیروها با توجه به محدودیت ظرفیت ها در صحت کامل وجود نداشته و تجربه سال های قبل تر آن ها را دچار تردید می کند که آیا آزمون ها فرمالیته بوده و اغلب نیروهایی که درنهایت جذب می شوند اصلا در آزمون شرکت نکرده و یا اگر هم پذیرفته شده اند مراحلی بعدی را خارج از قواعد قانونی پشت سر می گذارند؟

در عین حال گمانه زنی و نگرانی ها زمانی بیشتر می شود که در سویی حجم بالای حدود 20 هزار نفری از تعهدات استخدامی به دلیل مصوبات دولت قبل ایجاد شده و در سویی دیگر دولت از ظرفیت محدود ساختار اداری برای جذب نیرو سخن می گوید. آزمون هایی که به واسطه آن چندین هزار نفر پذیرفته شده و حتی در بسیاری از موارد فرایند را طی کرده و منتظر مشغول شدن به کار هستند.

بنابراین اگر قراراست مجوز استخدامی به سازمانی داده شود، ضروری به نظر می رسد نیروهایی که قرار است جذب شوند همان‌هایی باشند که در آزمون پذیرفته شده و براساس اولویت استخدام شوند . به عبارتی دیگر فردی خارج از آزمون مبتنی براساس آشنایی با مدیران یک سازمان استخدام نشوند. این در حالی است که معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور نسبت به برقراری عدالت استخدامی موضع محکمی را عنوان می کند.

اطمینان نسبت به رعایت عدالت استخدامی

‌بر این اساس علی جمالی قمی - رییس امور آمار، برنامه‌ریزی و تامین منابع انسانی معاونت توسعه مدیریت- به خبرنگار ایسنا گفت: روالی که طبق آن معاونت توسعه مجوزهای استخدامی را صادر می‌کند قطعا بر استخدام از طریق نشر عمومی آگهی های استخدامی و برگزارهای آزمون‌های استخدامی است. بنابراین نظارت‌های لازم بر فرآیند انجام آزمون از طریق معاونت انجام می‌شود.

وی افزود: تمام اطلاعات افراد شرکت کننده در آزمون و نمره‌های آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد و کسانی که به عنوان قبول‌شدگان نهایی برای گزینش معرفی می‌شوند، از بین کسانی هستند که حدنصاب لازم را برای آزمون کسب کرده‌اند.

جمالی قمی با اشاره به اینکه یکسری از استخدام‌ها در گذشته به‌طور موردی بوده و از طریق آزمون های استخدامی که فراخوان عمومی نداشته انجام شده است و یا جذب تعدادی از نیروهای قرار‌دادی دستگاه‌ها یا افراد جدیدالاستخدام بدون رعایت الزامات قانونی ناتمام مانده است، بیان کرد: اما از همان زمان ورود دولت جدید و بعد از لغو مصوبات مهرآفرین، این اطمینان را می‌دهیم که برای هیچ یک از افرادی که خارج از فرآیند قانونی و بدون نشر عمومی اقداماتی از سوی دستگاه‌های اجرایی برای آنان انجام شده است، از سوی معاونت توسعه، شماره مستخدم برای آنها صادر نشد.

وی توضیح داد: به دلیل رعایت عدالت استخدامی، معتقدیم که اگر قرار است استخدامی انجام شود، حتی اگر کسی درمنطقه محروم کشور وجود دارد باید از آزمون استخدامی باخبر باشد تا بتواند در فضای رقابتی شرکت کرده و زمینه‌ی جذب وی نیز فراهم شود نه این‌که هر فردی را که ‌یک مدیر یا مسوول در سازمانی می‌شناسد باید فرآیند را طی کرده و استخدام شود.

جمالی قمی تاکید کرد: اطمینان می دهم که تا این لحظه جلوی بی عدالتی های استخدامی گرفته شده است.
منبع: ایسنا


:: موضوعات مرتبط: متفرقه , سیاسی , اخبار روز ایران و جهان , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
روابط دختر و پسر در دانشگاه ها
چهار شنبه 21 خرداد 1393 ساعت 22:28 | بازدید : 1505 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )
ارتباط دختر و پسر در دانشگاه‌ها و نقد دیدگاه‌ها
چکیده

پژوهش حاضر درصدد است، ضمن توصیف وضعیت موجود در دانشگاه‌های کشور ‌ـ از طریق انجام تحقیقی میدانی ـ و ارائه برآوردی از نگرش دانشجویان به رابطه با جنس مخالف و میزان پایبندی به آنها باورهای دینی، به بررسی آرای موجود در این خصوص بپردازد. براساس تحقیق میدانی مزبور، نگرش دانشجویان نسبت به رابطه با جنس مخالف و تأثیر باورهای مذهبی آنها، در حد متوسط ارزیابی شد.

افزون بر این، سه نظریه مطرح دراین‌باره، یعنی نظریه‌های اضطرار، اختلاط و اعتدال یا معروف، بررسی شد که نظریه اعتدال به‌رغم داشتن نقاط ضعف، با آموزه‌های دین اسلام مطابقت بیشتری دارد. ازاین‌رو سعی شد با استفاده از آموزه‌های دینی، نظریه «اعتدال با رویکرد تقلیل و کاهش روابط زن و مرد» طرح، و راهکارهایی جهت رسیدن به وضعیت مطلوب در روابط دختران و پسران، از جمله کنترل و تعدیل غریزه جنسی در سه محور خویشتن‌داری، ازدواج و آموزش ارائه گردد.

واژگان کلیدی

ارتباط، بلوغ، هویت جنسی، دختران و پسران، جنس مخالف، اضطرار، اختلاط، اعتدال.

طرح مسئله

بحث «روابط دختران و پسران» از عناوین و موضوعات اخلاق کاربردی است، با توجه به گستردگی زیرمجموعه‌های اخلاق کاربردی، این مسئله را می‌توان ازمسائل «اخلاق جنسی» برشمرد. اخلاق «معضلات اخلاقی در روابط زنان و مردان / دختران و پسران» است. (بنگرید به: جمعی از نویسندگان، 1388: 77) را می‌توان ازجمله این مسائل و مرتبط با بحث مورد نظر ما در مقاله دانست.

این مسئله به‌صورت خاص به جوانان مرتبط است. سهم برجسته و تعیین‌کننده جوانان در جنبش‌ها و تغییرات اجتماعی و پیشگامی آنها در پذیرش نوآوری به‌ویژه فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات، تحولات در چرخه زندگی، طولانی شدن دوره جوانی، تغییر در تربیت و میزان اهمیت مؤلفه‌های مربوط به گذار از کودکی به بزرگسالی، اهمیت یافتن مصرف و رواج خرده‌فرهنگ‌ها و سبک‌های متنوع زندگی، تداوم مشکلات مربوط به شهروندی و ادغام اجتماعی جوانان و آسیب‌پذیری ملی حقوق اجتماعی جوانان، از جمله ادله و زمینه‌هایی‌اند که موضوع جوانی و جوانان را به‌عنوان مقوله‌ای اجتماعی، زیستی، فرهنگی و سیاسی، به موضوعی محوری و جذاب برای مطالعات دانشگاهی تبدیل ساخته‌اند. (ذکایی، 1386: 7)

بسیاری از این جوانان، دختران و پسران دانشجویی هستند که حداقل در محیط دانشگاه، مجبورند ارتباط نسبتاً مستمری با جنس مخالف خود داشته باشند. پس از پایان تحصیل نیز دختران به‌کار در محیط‌های بیرون خانه و حضور در اجتماع علاقه دارند که میزان ارتباط آنان با مردان را افزایش می‌دهد.

در نوع مواجهه با این شرایط معمولاً جوان دچار نوعی تضاد و تنش می‌گردد؛ زیرا، ازطرفی در جامعه نمی‌توان این دو جنس را کاملاً از هم جدا ساخت و از طرف دیگر ابهام در نحوه ارتباط با جنس مخالف و محدوده آن و نیز تمایل غریزی جوان به جنس مخالف او را دچار سردرگمی کرده است؛ بنابراین، نحوه سامان‌دهی ارتباطات مزبور متناسب با شرع و آموزه‌های دینی از جمله پرسش‌های اساسی قابل طرح در این‌باره است.

همچنین مباحثی نظیر معنا، ضرورت و ملاک ارتباط، بیان دید‌گاه‌های مختلف در این رابطه و بررسی ادله و نقد آنان قابل طرح و بررسی‌اند؛ ازاین‌رو، با توجه به آموزه‌های دین اسلام بررسی بایسته‌ها و نحوه روابط دختران و پسران خصوصاً در محیط‌های دانشگاهی، هم از نظر سلامت فردی و اجتماعی و هم به‌لحاظ اخلاقی و دینی بسیار حائز اهمیت است؛ چراکه طبق پژوهش‌های انجام شده آسیب‌های اخلاقی به‌لحاظ فردی و اجتماعی جامعة جوان ما را به‌خصوص در محیط دانشگاه تهدید می‌کند روش ما در این تحقیق تلفیقی از هر دو نوع پژوهش کتابخانه‌ای و میدانی است که با بررسی آرای موجود درصدد دستیابی به راهکاری عملی در پرداختن به مسئله مورد نظر است.

پیشینه بحث

در طول تاریخ چگونگی ارتباط و تعامل زن و مرد (جنس مخالف) فراز و فرود‌های زیادی را طی نموده است. کشش فرد به‌سوی جنس مخالف جزو طبیعت انسان است که در دوره بلوغ (17 یا 18 سالگی) به اوج خود می‌رسد (بنگرید به: کریمی، 1374: 53)، روابط زن و مرد یا دختر و پسر در تمام ادوار تاریخ، حتی پیش از اسلام، ضابطه و محدودیت‌های ویژه‌ای داشت؛ البته در این زمینه تفاوت‌های فراوانی میان ایران و جهان غرب وجود داشته است.

دیدگاه‌های اندیشمندان و افراد اثرگذار غرب در جهت‌دهی‌های اجتماعی، مذهبی و فرهنگی در زمینه رفتار با جنس مخالف، معمولاً در یکی از دو جهت، یعنی افراط و تفریط قرار می‌گیرد. طبق دیدگاه برخی آیین‌ها و مکاتب در اعصار گذشته، رهبانیت و تجردطلبی اصل بوده است. (بنگرید به: محمد قاسمی، 1373: 26؛ دیلمی و آذربایجانی، 1379: 236 ‌ـ 234)

دیدگاه سرکوب غریزه جنسی، به‌دلیل مخالفت با طبیعت و اقتضائات واقعی وجود انسان، خودبه‌خود محکوم به شکست بوده، مشکلات فراوانی را ایجاد نمود. حتی نمونه‌هایی از ناهنجاری‌های اخلاقی و روابط نامشروع در همین دوران در بین راهبان و راهبه‌های مسیحی مؤید این معناست. (مطهری، بی‌تا: 64 به بعد)

با همه این تفاصیل، در اروپا، با وجود تمام نابسامانی‌ها، هنجار‌ها و ارزش‌های اخلاقی مشخصی در روابط زن و مرد تعریف شده بود و تا حدودی مرز میان روابط اخلاقی مشروع با رابطه‌های غیر اخلاقی و نامشروع معین بود. هرچند سرپیچی از این حدود، بسیار رخ می‌داد، غیر اخلاقی بودن بعضی رفتارها تردیدناپذیر بود. (جوان، 1387: 125) به‌عنوان مثال، پاک‌دامنی برای زنان و دختران ارزش بود؛ حتی در آغاز دوره رنسانس نیز دختران خانواده‌های اصیل برای حفظ عفت به‌ویژه پیش از ازدواج مراقبت می‌شدند و آنان از مردان غیر فامیل دوری کرده، حتی درصورت از دست دادن عفت، خودکشی می‌کردند. (ابونیا عمران: 1381: 164)

به‌هرحال، افراط در سرکوب غریزه جنسی، جهان غرب را رفته‌رفته به سمت تفریط کشاند. تا آنجا که ارزش‌ها و هنجارهایی که پیش‌تر در رابطه‌های میان زن و مرد مطرح بود، به‌طور محسوس کم‌رنگ شد یا از اساس در آن تردید به‌وجود آمد و انقلاب جنسی در غرب شکل گرفت. این انقلاب که در دهه‌های1960 و 1970 رخ داد، تعریف رفتار جنسی بهنجار را گسترده کرد. گفته شده مبانی نظری نظام رفتار جنسی امروز غرب به آرای برخی نظریه‌پردازان روابط آزاد مانند زیگموند فروید، (1856 م ـ 1939م) برتراند راسل، (1872م ـ 1970م) کارل مارکس (1817م ‌ـ 1883م) و فردریک انگلس (1820م ‌ـ 1895 م) باز می‌گردد.

البته گروه‌ها، جریان‌ها و مکتب‌های مختلف دیگری همچون روان‌شناسان انسان‌گرا نیز بر روند شکل‌گیری اخلاق جنسی در غرب اثرگذار بودند.

البته باید توجه داشت که: دیدگاه‌های مبتنی بر روابط آزاد در بستر تاریخی، فرهنگی و اجتماعی مناسبی مطرح شدند؛ وگرنه نمی‌توانستند فرهنگ غرب را به این گستردگی دگرگون کنند. (جوان، 1387: 132) سیر تحول این بحث در ایران را می‌توان به ایران پیش از اسلام، صدر اسلام تا اواسط دوره قاجار، اواخر دوره قاجار تا پیروزی انقلاب اسلامی، پس از پیروزی انقلاب اسلامی و جامعه امروز ایران تقسیم نمود.

ایرانیان باستان، جز برخی گروه‌های محدود، مانند پیروان مزدک که در دوره‌ای به اشتراک جنسی معتقد بودند، همه بر ازدواج و حفظ اصالت خانوادگی و پرهیز از زیان دیدن شرافت خونی تأکید داشتند. درباره رابطه‌های اجتماعی نیز در بیشتر دوره‌ها، بر جلوگیری از اختلاط میان دو جنس به‌ویژه در خانواده‌های اصیل و طبقات بالای اجتماعی تأکید می‌شد. (بنگرید به: مظاهری، 1377)

با گسترش اسلام در ایران، فرهنگ غالب، براساس برداشت‌هایی از آموزه‌های اسلامی شکل گرفت. البته این فرهنگ، از برخی افراط و تفریط‌ها و اثرپذیری‌های قومی و بومی و امور خلاف اسلام نیز خالی نبود. به‌طورکلی، در میان همه قشرهای آبرومند، رعایت عفت و پوشش اسلامی و پرهیز از ارتباط با نامحرمان، ارزش بود. با وجود تمام فراز و نشیب‌ها، این فرهنگ تا اواسط دوره قاجاریه که جامعه ایرانی به‌تدریج با فرهنگ مغرب‌زمین آشنا شد، بر ایران حاکم بود و رقیبی برای آن وجود نداشت. (بنگرید به: حجازی: 1376؛ همو: 1381؛ دلریش: 1375)

اولین نشانه‌های دگرگونی فرهنگی و گرایش به فرهنگ غرب در روابط زن و مرد را می‌توان از میانه‌های دوره قاجار در ایران پی گرفت. پس از روی‌کار آمدن سلسله پهلوی، با نفوذ بیشتر فرهنگ غرب و تلاش روشنفکران غرب‌زده، راه‌کارهای آسان و مشروع برقراری بیشتر روابط، مانند ازدواج موقت، ناپسند دانسته شد و تلاش گسترده‌ای برای ترویج روابط آزاد و نفی هنجار‌های شرعی و عرفی در روابط زن و مرد صورت گرفت.

پیروزی انقلاب اسلامی، دگرگونی فرهنگی بنیادینی را در جامعه ایران رقم زد، تا آنجا که انقلاب اسلامی ایران، انقلاب حجاب نام گرفت.

پس از گذشت چند سال از پیروزی انقلاب، به‌تدریج نشانه‌های نفوذ فرهنگی غرب نیز نمایان شد. اختلاط‌های به‌وجود آمده در سطح جامعه چه در محیط‌های کاری و چه در محیط‌های علمی و عدم آشنایی بیشتر مردم با محدوده روابط، موجب بروز دوگانگی فرهنگی در جامعه شد به‌طوری‌که گاهی در فضاهای دانشگاهی، ارتباط‌های نزدیکی بین دختران و پسران وجود دارد که در ابتدا توجیهات درسی و کاری پیدا می‌کند اما معمولاً به مرور فراتر از آن می‌رود. گفته می‌شود این ناهمگونی فرهنگی، به‌دلیل التقاط فرهنگ اسلام با فرهنگ غرب یا ناسازگاری سنت با مدرنیسم به‌وجود آمده است.

ازسویی، جامعه برخی ارزش‌ها و هنجارهای زندگی مدرن را پذیرفت و ازسوی دیگر، درصدد حفظ برخی سنت‌های بومی و هنجارهای اسلامی برآمد که حاصل آن، ناهماهنگی و ناکارآمدی نظام فرهنگی است. (جوان، 1387: 172) نکته دیگر آنکه افزایش اختلاط میان نامحرمان، بالارفتن سن ازدواج، برهم خوردن تعادل جمعیتی میان دختران و پسران، بالا رفتن آمار طلاق و افزایش شمار زنان مطلقه، گسترش فرهنگ غرب و افزایش تحریک‌های موجود در جامعه از طریق فیلم‌ها و سی‌دی‌های مبتذل، اینترنت و ماهواره، شیوع اعتیاد به مواد مخدر و قرص‌های روان‌گردان نوع رابطه با جنس مخالف را با چالش اساسی مواجه کرده است.

با توجه به هنجارها و ارزش‌های اسلامی به نظر می‌رسد نسبت فضای فرهنگی موجود در جامعه اسلامی ایران با فضای مطلوب و ایدئال قابل بررسی است و اهمیت این بررسی و ارائه راه حل مناسب در حل این مسئله در دانشگاه‌ها ضروری‌تر به نظر می‌رسد.

تعریف و گونه‌شناسی

«روابط دختر و پسر»،  از نوع ارتباط با دیگران است که فرد با جنس مخالف خود ارتباط برقرار می‌سازد و می‌تواند شامل انگیزه‌های مختلفی باشد، برخی از آن انگیزه‌ها منحصر به روابط معمول اجتماعی، و بعضی مبتنی بر علایق دوستانه با اهداف گوناگونی مانند تفریح، لذت، آرامش، کنجکاوی و ازدواج بوده، دارای پیامد‌های گوناگونی‌اند.

برخی رابطه با جنس مخالف را در دو نوع روابط اجتماعی معمول میان دو جنس و روابط مبتنی بر پیوندخواهی جنسی بیان کرده‌اند و مبتنی بر دیدگاه شارع مقدس نیز این روابط به مشروع و نامشروع تقسیم شده است.

یک. روابط معمول اجتماعی میان دو جنس

در این نوع روابط، انگیزه‌های غیر جنسی زیربنای روابط‌اند و نوع رفتار به تناسب آن از محرک‌ها و جنبه‌های خاص جنسی فاصله می‌گیرد. روابطی مانند روابط اقتصادی، علمی و هر رابطه‌ای که در آن انگیزه جنسی غالب نیست، از این نوع روابط‌اند. ممکن است در برخی موارد این‌گونه روابط نیز، دچار آسیب شده و با انگیزه جنسی همراه گردد و به‌عبارتی، از شکل مشروع خارج شده جهت ارتباط از ضرورت‌های اجتماعی به ارضای امیال شهوی تغییر کند.

دو. روابط مبتنی بر پیوندخواهی جنسی

در این نوع رابطه، بهره‌مندی جنسی انگیزه اصلی پیوندخواهی است. دو طرف، رابطه یکدیگر را وسیله‌ای برای بهره‌مندی اقتصادی یا علمی و مانند آن نمی‌بینند، بلکه انگیزه اصلی این ارتباط ارضای گرایش‌های جنسی و بهره‌برداری عاطفی یا جنسی از طرف مقابل است. به تبع چنین انگیزه‌ای، رفتارها نیز با انگیزش‌های جنسی همراه خواهد بود؛ نگاه‌های معنادار، تغزّل، لمس و دیگر رفتارهایی که در آنها غلبه انگیزه جنسی مشهود است، از مصادیق این رابطه‌اند. (جوان، 1387: 22 ـ 20)

از نظر شرع مقدس اسلام این نوع رابطه نامشروع است. اسلام هرگونه رابطه جنسی را که فردی با شخصی غیر از همسر شرعی‌اش برقرار کند، نامشروع می‌داند، حتی اگر این‌گونه ارتباط‌ها در حد رد و بدل شدن نگاه‌ها یا صحبت‌های آمیخته با انگیزه‌های جنسی و شهوانی باشد. (همان: 38 ـ 37) در برخی احادیث این‌گونه ارتباط‌ها (اموری مانند نگاه، لمس و بوسیدن)، شعبه‌هایی از زنا دانسته شده است.

عن ابی جعفر و ابی عبدالله(ع)  قالا: «ما من احد و هو یصیب حظّا من الزنا، فزنا العینین النظر و زنا الفم القبلة و زنا الیدین اللمس، صدّق الفرج ذلک أو کذب». (حر عاملی، 1397ق: 20 / 191 / ح 25396)

هیچ‌کس نیست مگر اینکه بهره‌ای از زنا را می‌برد زیرا زنای چشمان نگاه، و زنای دهان بوسیدن و زنای دستان لمس کردن است خواه زنای فرج صورت پذیرد یا خیر.

با توجه به رویکرد شارع مقدس برداشت‌های گوناگونی از آموزه‌های اسلام درباره روابط با جنس مخالف و چگونگی آن در جامعه وجود دارد و این برداشت‌ها با توجه به اینکه اکثر جوانان در ارضای غریزه جنسی به ادله گوناگون دچار مشکل بوده، این مسئله فکر آنها را به خود مشغول کرده است. (جوان، 1387: 188) افزون بر این بسیاری از جوانان مجرد بوده مبتنی است ضمن آنکه دختران و پسران دانشجویی هستند که حداقل در محیط دانشگاه مجبورند ارتباط نسبتاً مستمری با جنس مخالف خود داشته باشند. لذا اینها به‌عنوان ضرورت ارتباط تلقی لذا ارتباط با جنس مخالف همواره مورد توجه آنان قرار گرفته است.

براساس پژوهشی که صورت گرفت و در آن روابط مبتنی بر پیوندخواهی جنسی مورد توجه قرار گرفت و مشخص شد ملاک این نوع روابط توجه به جذابیت‌های جنسی طرفین و امکان برقراری روابط عاطفی‌ای خارج از حریم‌های دینی است که متضمن پیامد‌های مخرب فراوان است.

دیدگاه‌های مختلف درباره روابط دختران و پسران

به‌طورکلی سه دیدگاه درخور توجه در این خصوص مطرح است:

یک. دیدگاه اضطرار یا روابط محدود (نظریه سخت‌گیرانه)

براساس این دیدگاه باید روابط به حداقل ممکن رسیده و تنها درصورت ضرورت و اضطرار، رابطه‌ای ـ حتی روابط معمول اجتماعی ـ برقرار شود. به‌عبارت‌دیگر، وقتی رجحان و سودی لازم گردد یا وانهادن آن به پیشرفت و آسایش مادی و معنوی انسان اخلال وارد کند، آن ارتباط ضرورت می‌یابد و ایرادی ندارد، ولی تا به این مرحله نرسیده باشد، بهتر است از هرگونه ارتباط پرهیز شود.

ادله مخالفین روابط آزاد یا دیدگاه اضطرار

1. استناد به آیات

قرآن به حدود روابط دو جنس مخالف را با یکدیگر توجه نموده، برخی آیات نیز، به نوع پوشش، نگاه، گفتار و رفتار اشاره کرده‌اند. به‌عبارت‌دیگر، با برقراری روابط آزاد یا معمولی با رعایت محدوده روابط بسیار مشکل یا ناممکن است؛ چنان‌که برخی آیات به غیر ممکن بودن آن اشاره کرده‌اند. به‌عنوان مثال طبق بیان قرآن، حضرت یوسف(ع)  اگر برهان الهی را مشاهده نکرده بود، جذب زلیخا می‌شد.

«وَلَقَدْ هَمَّتْ بهِ وَهَمَّ بهَا لَوْلَا أ‌َنْ رَأ‌َی بُرْهَانَ رَ بِّهِ؛ آن زن قصد او کرد؛ و او نیز ـ اگر برهان پروردگار را نمی‌دید ـ قصد وی می‌نمود» (یوسف / 24) و آیه «قَالَ رَبِّ السِّجْنُ أ‌َحَبُّ إ‌ِلَی مِمَّا یدْعُونَنِی إ‌ِلَیهِ وَإ‌ِلاّ تَصْر‌ِفْ عَنِّی کَیدَهُنَّ أ‌َصْبُ إ‌ِلَیهِنَّ وَأ‌َکُنْ مِنَ الْجَاهِلِینَ؛ (یوسف / 33) [یوسف] گفت: پروردگارا زندان نزد من خوش‌تر است از آنچه مرا بدان می‌خوانند، و اگر نیرنگ آن زنان را از من نگردانی به آنها گرایم و از نادانان باشم.»

لذا این آیه نشان می‌دهد دشواری حفظ حریم اقتضا می‌کند حتی پیامبر خدا هم به خدا از این مسئله پناه ببرد و به طریق اولی نشان‌دهنده ضرورت اجتناب از هر ارتباطی است.

2. استناد به روایات

روایات فراوانی از معصومین(ع)  بر این دیدگاه دلالت دارند. مثلاً از حضرت فاطمه÷ منقول است که می‌فرماید: «برای زنان بهتر است که هیچ مردی را نبینند و هیچ مردی نیز آنها را نبیند.» (حر عاملی، 1397ق: 14 / باب 129 / ح 3)

یا نامه 31 حضرت علی(ع)  خطاب به امام حسن(ع)  که می‌فرماید: «و در پرده‌شان نگاه دار تا دیده‌شان به نامحرمان نگریستن نیارد که سخت در پرده بودن آنان را از ـ هر گزند ـ بهتر نگاه دارد، و برون رفتنشان از خانه بدتر نیست از بیگانه که بدو اطمینان نداری و او را نزد آنان در آری». (نهج‌البلاغه، 1376: 307)

برخی با استناد به روایاتی که مردان را از ابتدا کردن به سلام نسبت به زن نهی کرده است، به سیره معصومین و اولیای الهی تمسک می‌کنند. (حر عاملی، 1397ق: 14 / باب 131 / ح 2 ـ 1)؛ مثلاً اینکه امیرالمؤمنین(ع)  با زنان جوان سلام نمی‌کردند. (همان: ح 3) یا بعضی به این مسئله فقهی‌که در اسلام حضور زن در نماز جمعه و عیدین واجب نشده است یا کراهت شرکت زنان در تشیع جنازه را بیان می‌نمایند.

3. ایجاد مشکلات روحی و روانی

نوجوانان و جوانانی که به طریق غیر مشروع و غیر متعارف با جنس مخالف، رابطه دوستانه برقرار می‌کنند، آسیب می‌بینند. این آسیب در بعد روانی به‌صورت مشترک بین دختران و پسران دیده می‌شود. آسیب روانی در دختران درصورتی‌که بی‌وفایی از طرف مقابل ببنند، آنان را تا مرز افسردگی پیش می‌برد. آنان شأن و کرامت خود را آنچنان آسیب‌دیده می‌انگارند که از خود متنفر شده، پیوسته احساس بی‌ارزشی می‌کنند که این خود، یک آسیب روانی  برای دختران بشمار می‌رود.

افراط در ارتباط با غیر همجنس در پسران نیز، موجب بروز رفتار‌هایی می‌شود که با جامعه ناهماهنگ‌ است؛ رفتارهایی مانند بی‌علاقگی به درس، عدم موفقیت در کار، بی‌ثباتی در کاری معین که این‌گونه افراد را مستعد بزهکاری‌ می‌کند. (احمدی، 1378: 9 ـ 7)

برخی روابط به‌صورت پنهانی صورت می‌پذیرد که با استرس و فشار روانی همراه‌اند؛ ترس از برملا شدن روابط در خانواده و جامعه، عامل ایجاد این فشار روحی و روانی است. در بعضی موارد شدت فشارهای عصبی و روانی بر آنها به مرحله‌ای می‌رسد که دست به خودکشی می‌زنند. و این در‌ حالی است که والدین و خانواده نیز از این مشکلات بی‌بهره نیستند.

4. تضعیف بنیان خانواده

معمولاً یکی از اهداف برقراری ارتباط بین جوانان، ازدواج است. طی پژوهشی میدانی نگارنده بین دانشجویان، بیشتر آنان در پاسخ به این پرسش که به نظر شما هدف اصلی برقراری ارتباط با جنس مخالف چیست؟ از میان گزینه‌های ازدواج، آرامش، تفریح، کنجکاوی و لذت، گزیه ازدواج، و پس از آن به‌ترتیب، آرامش، لذت، کنجکاوی و تفریح را برگزیدند.

با توجه به شواهد آماری مشخص شده است که به دلایل مختلفی‌ از جمله فشار مسائل عاطفی به‌جای بحث‌های عاقلانه، تکیه بر جذابیت‌های ظاهری و غیر واقعی و توجه به وقایع گوناگون، اکثر این‌ ازدواج‌ها به طلاق می‌انجامد. (بنگرید به: جاودانی، 1382: 88 ـ 87) بنابر آمار، 76 درصد طلاق‌های زیر سه سال و 89 درصد کل طلاق‌ها، از آن کسانی است که خود، بانی آشنایی شده‌اند و با وجود مخالفت خانواده، بر ادامه آن پا فشرده‌اند. (جوان، 1387: 195) به‌عبارت‌دیگر، حتی روابطی که در نهایت به تشکیل خانواده منجر می‌شود نیز، با آسیب‌هایی مانند ایجاد شک و تردید، سوء ظن نسبت به همسر، مشکل اضطراب و تنوع‌طلبی و خطر برگشت به عادات پیشین و لغزیدن در فساد همراه است. (بنگرید به: فقیهی، 1387: 156)

با توجه به آمار گزارش شده از کشور‌های غربی ـ در حالی که روابط کاملاٌ آزاد است ‌ـ به حداقل رسیدن ازدواج‌ها، افزایش طلاق‌ها و زندگی‌های مشترکی که خارج از دایره ازدواج صورت می‌پذیرد بسیار درخور توجه‌اند؛ چراکه همه موارد مزبور به سستی بنیان خانواده می‌انجامند. (بنگرید به: وتیز، 1383: 41 ـ 40)

5. افت شدید تحصیلی

یکی از بارزترین عارضه روابط نامشروع جنسی، شکست تحصیلی دختران و پسران است. با توجه به ماهیت و مکانیسم یادگیری، هر فراگیر می‌بایست به‌طور مستمر در جهت هرچه غنی‌تر ساختن دانش پایه خود در تمامی دروس و یادگیری‌های معنادار تلاش کند و مسلم است که دستیابی به آن تنها با داشتن هدفمندی بالا و شفاف، و بهره‌مندی از فکری فعال و تمرکزی درخور ممکن می‌شود. در این مسیر به نظر می‌رسد گرایش‌های عاطفی به جنس مخالف یکی از عوامل مختل‌کننده تمرکز حواس دانش‌آموزان (یا دانشجویان) نوجوان (و جوان) است.

نتیجه تحقیقات و مطالعات بیانگر گستردگی دامنه تأثیرپذیری و آسیب‌پذیری روابط غیر اخلاقی است که ایجاد تزلزل در تحصیل و آموزش یکی از تأثیرات شایع آن است؛ حال آنکه این‌گونه روابط با ایجاد دغدغه‌های ذهنی و سلب آزادی‌های فکری همراه‌اند و پژوهش‌های میدانی صورت گرفته در این زمینه نیز، مؤید این مسئله است. (خطیبی، 1384: 33 ـ 3) این عارضه در برخی موارد به ترک تحصیل و گوشه‌گیری نیز می‌انجامد.

6. سستی ایمان و تأثیر منفی بر صفای باطن

در متون اسلامی عبادت و دین‌داری جوان اهمیت و جایگاه خاصی دارد؛ درحالی‌که بیشتر روابط نامشروع جنسی در جوانی اتفاق می‌افتد که افزون بر بی‌رغبتی نسبت به عبادت باعث سستی عفت در فرد و جامعه می‌گردد. (بنگرید به: کشوری، 1387: 111) عده‌ای نیز معتقدند، نظریه اخلاقی وجود حریم بین زن و مرد در شریعت اسلام، مبتنی بر حقایق تکوینی است و از مبادی تفکر کلامی و فلسفی سرچشمه می‌گیرد.

یعنی اگر حریم نباشد، روح انسان در معرض جاذبه تکوینی قرار گرفته، جاذبه‌های مثبتی که برای تکامل روح لازم است از او سلب می‌شود؛ چراکه توجه به جمال‌های محدود، روح انسان را از جذبه به‌سوی جمال مطلق باز می‌دارد. انفکاک محیط‌های زنانه از مردانه سبب می‌شود روح انسان از جاذبه‌های کاذب جنسی در امان بماند و انسان با چشم فرو بستن از جمال‌های محدود، به جمال مطلق و تعالی حقیقی دست یابد و سرعت سیر او در مدار رسیدن به فلاحت بیشتر شود. (صالحی، 1385: 173 ‌ـ 172) ازاین‌رو، برخی از عرفا از ارتباط با جنس مخالف حذر نموده و به حداقل اکتفا می‌نموده‌اند.

7. لطمه‌پذیری بیشتر دختران

هرچند عوارض برقراری ارتباط نامشروع گریبان هردو جنس را می‌گیرد، براساس همه شواهد تجربی، دختران در این زمینه آسیب‌پذیرترند. اگر آسیب‌های این‌گونه روابط را به سه قسم روانی، اجتماعی و تربیتی تقسیم کنیم، به‌جرئت می‌توان گفت، در هر سه بعد، دختران بیش‌از پسران آسیب‌پذیرند. (احمدی، 1387: 7) براساس تحقیقات علمی بین دختران و پسران در برقراری ارتباط با جنس مخالف تفاوت ماهوی وجود دارد. بسیاری از زنان قبل از اینکه رابطه جنسی بخواهند، خواستار رابطه عاطفی و عاشقانه‌اند. (آلن و باربارا پیز، 1384: 282) درحالی‌که طبق آمارهای موجود این نیاز در اکثر موارد برآورده نمی‌شود و در بیشتر مواردی که تأمین می‌شود نیز، در درازمدت به شکست می‌انجامد. (جوان، 1387: 195)

معمولاً در چنین روابطی خشونت جنسی علیه زنان گزارش می‌شود. همچنین با توجه به اینکه غالب دختران هدف از برقراری چنین روابطی را ازدواج می‌پندارند و معمولاً نیز این اتفاق نمی‌افتد، بیشترین خسارت را خصوصاً اگر کام‌جویی جنسی نیز اتفاق افتاده باشد، دختران از آن خواهند برد. (بنگرید به: بی‌نا، 1384: 23 ـ 22)

8 . پیامد‌های منفی روابط با جنس مخالف

هرچند همه موارد مزبور از پیامد‌های این‌گونه روابط بشمار می‌آیند، موارد فراوان دیگری را می‌توان نام برد که از عوارض ارتباط با جنس مخالف‌اند؛ ازجمله: ایجاد نا هنجاری‌های جنسی مثل استمناء و استشهاء، هم‌جنس‌گرایی، زنا و روسپیگری، نظربازی، حیوان‌بازی، آزارگری جنسی، آزارخواهی جنسی، یادگارپرستی، بچه‌بازی و نمایشگری. (بنگرید به: فقیهی، 1387: 303 ـ 35) افزایش فرزندان نامشروع، سقط جنین، اعتیاد به مشروبات الکلی، بزه‌کاری‌های مختلف بر اثر ناکامی‌ها و مشکلات روانی، افتادن در دام کام‌جویی‌های بدلی، تأخیر در سن ازواج، خانواده‌های تک‌والدینی، ازدیاد مفاسد، جرم و جنایات، شایع شدن بدحجابی، مزاحمت‌های خیابانی و دیگر ناهنجاری‌های فرهنگی و اجتماعی و تضعیف اجتماع.

منابع و مآخذ

1. قرآن کریم.

2. نهج البلاغه، 1376، ترجمه دکتر سید جعفر شهیدی، تهران، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی.

3. ابونیا عمران، فرخناز، 1381، بررسی تاریخ جرایم جنسی از دوران باستان تاکنون، ساری، رنگارنگ.

4. احمدی، علی اصغر، 1387، تحلیلی تربیتی بر: روابط دختر و پسر در ایران، تهران، سازمان انجمن اولیا و مربیان.

5. احمدی، محمدرضا (با همکاران جمعی از محققان)، 1384، روابط پسر و دختران (پرسش‌ها و پاسخ‌های دانشجویی)، قم، معارف.

6. اکبری، ابوالقاسم، 1387، مشکلات نوجوانی و جوانی، تهران، رشد و توسعه.

7. بانکی‌پور فرد، امیرحسین، 1380، «تحلیلی بر روابط دختران و پسران دانشجو»، مجموعه مقالات هم‌اندیشی بررسی مسائل و مشکلات زنان؛ اولویت‌ها و رویکردها، ج 2، قم، دفتر مطالعات و تحقیقات زنان.

8. پیز، آلن و باربارا، 1384، آنچه زنان و مردان نمی‌دانند (حقایقی درباره برقراری ارتباط با جنس مخالف)، ترجمه زهرا افتخاری، تهران، نسل نو اندیش.

9. جاودانی، نیاز، 1382، روابط دختر و پسران در جامعه امروز، تهران، کتاب درمانی.

10. جمعی از نویسندگان (محمدتقی اسلامی، احمد دبیری، مهدی علیزاده)، 1388، اخلاق کاربری چالش‌ها و کاوش‌های نوین در اخلاق علمی، قم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی.

11. جوان، عبدالله، 1387، بررسی روابط دختر و پسر در ایران، قم، دفتر عقل.

12. حجازی، بنفشه، 1376، به زیر مقنعه (بررسی جایگاه زن ایرانی از قرن اول هجری تا عصر صفوی)، تهران، علم.

13. ـــــــــــــــ ، 1381، ضعیفه (بررسی جایگاه زن ایرانی در عصر صفوی)، تهران، قصیده سرا.

14. حر عاملی، محمد بن حسن، 1397 ق، وسائل الشیعه، قم، مکتبة الاسلامیة.

15. خطیبی، شهلا، 1384، «شکست تحصیلی بارزترین عارضه دوستی و ارتباط دختران و پسران»، مجله پیوند، ش 307.

16. دلریش، بشری، 1375، زن دوره قاجار، تهران، دفتر مطالعات دینی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی.

17. دیلمی و آذربایجانی، احمد و مسعود، 1379، اخلاق اسلامی، قم، دفتر نشر معارف.

18. ذکایی، محمد سعید، 1386، فرهنگ مطالعات جوانان، تهران، آگاه.

19. رافعی، طلعت، 1382، تحلیلی بر روان‌شناسی زن در ازدواج موقت، تهران، دانژه.

20. رفیع‌پور، فرامرز، 1380، آناتومی جامعه، تهران، انتشار.

21. صالحی، صدیقه، 1385، «اختلاط و انفکاک در محیط‌های اجتماعی زنانه و مردانه از مبانی اسلام تا فمنیسم پست مدرن»، فصلنامه بانوان شیعه، ش 10.

22. طباطبایی، سید محمد حسین، 1374، المیزان، ترجمه: سید محمد باقر موسوی همدانی، ج 4، قم، دفتر انتشارات اسلامی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم.

23. طیبی، ناهید، 1380، «مشکلات دختران دانشجو؛ اولویت‌ها و رویکردها»، مجموعه مقالات هم‌اندیشی بررسی مسائل و مشکلات زنان، اولویت‌ها و رویکردها، قم، دفتر مطالعات و تحقیقات زنان.

24. علم مهرجردی، نسرین، 1381، روابط دختر و پسر در جامعه کنونی ما، تهران، آن.

25. فرهنگی، علی اکبر، 1388، ارتباطات انسانی، تهران، رسا.

26. فقیهی، علی‌نقی، 1387، تربیت جنسی: مبانی، اصول و روش‌ها، از نظر قرآن و حدیث، قم، دارالحدیث.

27. کریمی، یوسف، 1374، روان‌شناسی شخصیت، تهران، ویرایش.

28. کشوری، امین، 1387، حجاب من، بی‌جا، زهیر.

29. کلو موروتزی، صادقی، فاطمه نورما و ابراهیم نسکافی، 1386، «دختران جوان ایران روایت‌های مدرن از نابرابری‌های سنتی»، کتاب زنان، ش 149.

30. کلینی، یعقوب، 1363، کافی، قم، دارالکتب الاسلامیه.

31. محمد قاسمی، حمید، 1373، اخلاق جنسی از دیدگاه اسلام، قم، سازمان تبلیغات اسلامی.

32. مطهری، مرتضی، بی‌تا، اخلاق جنسی در اسلام و جهان غرب، قم، صدرا.

33. مظاهری، علی اکبر، 1377، خانواده ایرانی، ترجمه عبدالله توکلی، تهران، قطره.

34. معاونت آموزش دادگستری قم، 1384، نگاهی به روابط دختر و پسر قبل از ازدواج، قم، نشر قضا.

35. معصومی، سید مسعود، 1379، احکام روابط زن و مرد و مسائل اجتماعی آنان، قم، بوستان کتاب.

36. منصوری‌نژاد، محمد، 1384، مسائل دختران (بحران هویت، روابط یا پسر، شکست در عشق و مسأله تربیت)، تهران، جوان پویا.

37. النوری الطبرسی، حسین، 1408ق، مستدرک الوسائل، بیروت، مؤسسه آل بیت لاحیاء التراث.

38. نیکزاد، عباس، 1383، «روابط زن و مرد از دیدگاه اسلام ترویج، تعطیل، تعدیل»، کتاب زنان، ش 25.

39. ـــــــــــــــ ، 1383، «روابط زن و مرد از دیدگاه اسلام، ترویج، تعطیل، تبدیل»، بازتاب اندیشه، 13 صفحه، ش 56 ـ 55.

40. ویتز، پل، 1383، «زوال خانواده»، بازتاب اندیشه، ش 49.

41. یوسفی، اشرف، زهرا هویدافر و رضوان محمدرضا، 1386، «سالم‌سازی روابط دختران و پسران» مجله تازه‌های روان درمانی (هیپنوتیزم)، ش 44 ـ 43.

منبع: فصلنامه اخلاق - شماره 16


:: موضوعات مرتبط: متفرقه , فرهنگی و سینما , پزشکی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
بچه شیعه ها وقتی این متن را میخوانند میگویند ((آقا دیگر بیا که برخی شرم را از حیا برده اند))
چهار شنبه 21 خرداد 1393 ساعت 22:27 | بازدید : 1192 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )
فاجعه استخر پارتی‌های مختلط!
خانه‌های آپارتمانی؛ کوچه‌های عمودی که چند خانواده دیوار به دیوار هم زندگی می‌کنند اما چندان از حال و روز هم خبر ندارند.وقتی سکوت همه ساختمان را فرا گرفته است هیچ‌کس به دیگری کاری ندارد حتی اگر کسی در یکی از این خانه‌ها مرده باشد و از مرگ او چند روزی گذشته باشد.

اما گاهی  سکوت آپارتمان‌ها را صداهای ناهنجار شبانه در هم می‌شکند.وقتی یکی از ساکنان آپارتمان مهمانی دارد و جوانان قرار است در این مهمانی شب خوشی را سپری کنند.صدای موزیک همراه با جیغ و فریاد‌هایی که چندان متعارف نیست!

سکوت ساختمان را به لرزه در می‌آورد.مهمانی‌هایی که گاهی تا پاسی از شب گذشته ادامه پیدا می‌کند.

در چنین مواقعی مادر دختر یا پسر صاحب مهمانی قبل از شروع بزن و بکوب شبانه ( در نوع پیشرفته و مودبانه‌اش) در خانه‌های همسایه‌ها را می‌زند، پیشاپیش عذر خواهی می‌کند و می‌گوید: نمی‌خواهم بچه‌ها در بیرون از خانه مهمانی بگیرند.

این‌جا در خانه خودم بیشتر می‌توانم کنترل‌شان کنم! ‌اما واقعیت این است کدام کنترل؟ دختر و پسر در هم می‌لولند و با رقص نور، بالا و پایین می‌پرند و معلوم است که حسابی سرشان داغ است.گاهی همسایه‌ای که دیگر طاقتش، طاق شده به نیروی انتظامی تلفن می‌کند، پلیس هم می‌آید اما در حد اخطار می‌تواند کاری از پیش ببرد؛ چهار دیواری است و اختیاری.پدر و مادر هم که هستند و بچه‌هایشان را کنترل می‌کنند.

مهمانی‌های شبانه؛ اتفاقی که زیر پوست شهرها در جریان است.همه از آن مطلع هستند و می‌دانند که در این جشن‌ها چه اتفاقاتی رخ می‌دهد اما واقعیت این است که کسی نمی‌تواند کاری بکند.جوان هستند و به تفریح نیاز دارند.باید جایی باشد تا خودشان را تخلیه کنند! بیشتر خانواده‌ها هم که نه تمایلی دارند مهمانی‌ بچه‌هایشان را ساپورت کنند و نه گاهی مکان و خانه مناسبی دارند و زمانی هم حتی نمی‌توانند مخارج آن را تامین کنند.

اما باغ‌ها و ویلاهای اجاره‌ای هستند؛ جوان‌ها می‌توانند جمع شوند، هر کدام سهم خود را بدهند و یک مهمانی پرشور شبانه برگزار کنند با رقص نور، موسیقی و دیگر مخلفات. مصرف مواد مخدرو توهم زا در این مراسم ها به امری طبیعی تبدیل شده است بعضی ار افراد آنقدر از روانگردها مصرف می کنند که به کما رفته و سپس می میرند و یا به خود و افراد موجود در مهمانی آسیب های فیزیکی وارد می کنند.مهمانی‌هایی که گاهی کشته هم می‌دهد.جوانی قرص‌های هیجان‌برانگیز استفاده می‌کند و از پنجره‌ای خود را به پایین پرتاب می‌کند.پلیس معمولا به چنین محل‌هایی می‌آید و مهمانی را برهم می‌زند و چند جوانی را با خود می‌برد.بعد پدر و مادرها می‌آیند، تعهد می‌دهند و بچه‌اشان را از بازداشتگاه می‌برند.

کنسرت‌های موسیقی که برگزار می‌شود، یکی از جاهایی است که می‌تواند تفریح‌گاه خوبی برای جوان‌ها باشد اما در این کنسرت‌ها همه چیز ممنوعه است.باید همه بیایند، مودب بنشینند و موسیقی و آواز گوش بدهند و بروند.غیر از این باشد خلاف عرف می‌شود.

حتی لباس‌ها هم باید رسمی باشد.همه این‌ها درست است چون جامعه ما اسلامی است و باید شئونات اسلامی در آن رعایت شود.اختلاط زن و مرد و تفریح در کنار هم ممنوع است اما اسلام دین جامعی است، کامل‌ترین دین است، حتما در آن برای تفریحات سالم هم فکری شده و راه‌هایی ارائه شده که متخصصان باید برای آنها برنامه‌ریزی کنند.

نمی‌شود همه چیز را تقصیر برنامه‌های ماهواره‌ای انداخت.وقتی شیطان دست به کار می‌شود، فرشته‌های خدا نیز بیکار نمی‌نشینند.حتما راهی هست تا هم جوانان را شاد  و سرحال نگه داشت و هم نگذاشت آنها به بیراهه بروند.

کار مخفیانه انجام دادن، یعنی یک جای کار لنگ می‌زند، یعنی یک چیزی اشتباه است.وقتی مهمانی‌های شبانه با همه منکراتی که در آنها روی می‌دهد، روز به روز بیشتر می‌شود، یعنی اداره جوانان، راهکار به آنها نشان دادن، برای آنها برنامه‌ریزی کردن و ...ایراد دارد.

سال‌هاست که پارتی‌های شبانه در کشور ما برگزار می‌شود، این مهمانی‌ها روز به روز شکل بدتری به خود می‌گیرد.همین چند وقت پیش عکس‌هایی در فضای مجازی منتشر شد که مهمانی‌های مختلطی را نشان می‌داد که در کنار استخر برگزار می‌شود.

جوانانی که شب را در مهمانی‌های دوستانه به سر می‌برند، فردا با ظاهری استاندارد به مدرسه می‌روند و باز هم مخفیانه برای دوستانشان از شبی که گذرانده‌اند، صحبت می‌کنند.همین دو‌گانگی در رفتار و کردار بزرگترین آسیب را به جوانان می‌زند.جامعه، خانواده، مدرسه، محل کار و... باید یک دست باشد.

باید مردم به نوع سبک زندگی که انتخاب می‌کنند آگاه باشند به آن ایمان داشته باشند.نمی‌شود در خانه که چهار دیواری هست و اختیاری یک جور بود و در بیرون جور دیگر.

این ریاکاری به فرد و اجتماع آسیب می‌زند.پدر و مادر در مهمانی‌ها کاملا آزاد هستند اما به بچه خود می‌گویند،‌مراقب باشد که از این مهمانی در مدرسه و یا به دوستان و در و همسایه چیزی نگوید.

 

* افزایش مهمانی های شبانه

روند رو به رشد مهمانی های مختلط در حال حاضر نگرانی‌هایی را به وجود آورده و این مهمانی ها هر روز با نام و شکل های وقیح تر و تازه تری برپا می‌شود؛ این مهمانی ها که برگرفته از تفکرات غربی است با اسامی مختلفی مانند "اکس پارتی"،"پارتی باکلاس"، استخرپارتی"، کالباس پارتی، جواد پارتی " و... برگزار می‌شود.

البته تا کنون آمار دقیقی در این رابطه منتشر نشده و بهانه این عدم انتشار هم شاید برای آبروداری باشد امام باید به این مسئله توجه کرد که این پنهان کاری ها دردی را دوا نمی کند و مشکل باید به صورت ریشه ای حل شود.

به هر حال چند سالی هست که شاهد افزایش این گونه مهمانی ها در شهر های کوچک نیز هستیم رشد قارچ گونه این مهمانی‌ها در حقیقت ریشه در نبود تربیت درست در خانواده ها دارد.

متاسفانه در حال حاضر مسائل فرهنگی در جامعه و خانواده ها به حاشیه تبدیل شده و نظارت کم و همچنین نبود امکانات تفریحی مناسب باعث شده که بسیاری از کودکان و نوجوانان نیازهای خود را از مجاری خلاف و غیر مجاز تأمین و برآورده نمایند.

در حال حاضر وجود باغ های حاشیه شهرها که پنهان از نظارت نیروهای انتظامی هستند مکان امنی برای برگزاری اینگونه مجالس شده است. پس والدین باید مواظب فرزندان خود باشند و امکانات تفریحی سالم را فراهم نمایند.

البته درحالت کلی کسی با مهمانی و خوش گذرانی مخالف نیست اما نوع تفریح و خوش گذرانی مهم است.

همانطور که جسم انسان نیازها و احتیاجات گوناگونی هم چون غذا خوردن دارد، روح و روان انسان نیز نیازمندی هایی دارد. تفریح و شادابی غذای روح آدمی است که موجب فرح و انبساط خاطر و آرامش روانی می شود.

امام علی ـ علیه السلام ـ می فرماید: «شادمانی و سرور، موجب انبساط روحی می شود و وجد و نشاط آدمی را بر می انگیزاند.»

اما اگر تفریحات و لذت جویی ها ناسالم و از مسیرهای غیر طبیعی و انحرافی باشند، نه تنها انسان به آرامش و لذت مطلوب و واقعی خود دست نمی یابد، بلکه باعث انحراف و به ابتذال شود.

با ابراز تاسف باید گفت در این میهمانی ها شاهد حضور بازیگران معرف، دانشجویان و فوتبالیست ها هستیم وجود این افراد بیشتر ذهن افکار عمومی را به سمت و سوی می کشاند که این افراد چرا باید به عنوان یک الگو در جامعه در چنین مهمانی هایی شرکت کنند.

تابو شکنی از جانب دختران و پسران یکی از جنبه‌های اصلی این پارتی‌ها است. در پایان باید به این نکته اشاره کرد که در این رابطه نباید فقط از نیروی انتظامی انتظار نداشته باشیم تا با این ناهنجاری ها برخورد کند چرا که این دستگاه به تنهایی نمی تواند این معظل را ریشه کن کند بلکه دستگاهای فرهنگی کشور نیز باید در این زمینه فعال شوند.


:: موضوعات مرتبط: متفرقه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ویژه اونا که میخوان ازدواج کنن
چهار شنبه 21 خرداد 1393 ساعت 22:22 | بازدید : 1116 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )
آداب برای ازدواج یا ازدواج برای آداب
در کشور ما فرهنگ و آداب و رسوم انتخاب همسر، شکل ازدواج وزندگی مشترک (مانند بسیاری از مقولات دیگر)به طرز غریبی یکدست نیست. رفتار برخی پدر و مادرها و خانواده ها عاقلانه، آزاداندیشانه و فراتر از باورهای ناکارآمد سنتی است.
آداب برای ازدواج یا ازدواج برای آداب



خانواده هایی که به فرزندان شان سفارش می کنند در انتخاب همسر عجله نکرده، نهایت دقت را به کار گیرند و به آنان فرصت کافی برای شناخت فرد منتخب شان را می دهند و از آنها می خواهند پیش از اطمینان یافتن بر درستی انتخاب همسر وارد زندگی مشترک نشوند، پس از ازدواج نیز اختلاف نظر بین زن و شوهر را کاملاً طبیعی دانسته و هنگام مشاهده مشکلات راه حل های منطقی و عاقلانه همچون مراجعه به مشاور را پیشنهاد می کنند.
آداب برای ازدواج یا ازدواج برای آداب

سفارش بچه دار نشدن در نخستین سال های زندگی را آویزه گوش زوج جوان کرده و اگر تشخیص دادند که زندگی زن و مرد جوان به جایی رسیده است که کفه رنج و عذاب و تحمل و مدارا از کفه آرامش و شادی و لذت سنگین تر است، جدایی دوستانه و انسانی را پذیرفته و مادام العمر نشدن یک انتخاب یا یک ازدواج را امری طبیعی می دانند و نه یک فاجعه.

 

حتی خانواده هایی هستند که پس از انتخاب همسر و اطمینان یافتن به آن انتخاب به زوج جوان اجازه می دهند با انجام یک عقد مختصر و بدون سروصدا و خبر کردن فامیل، مدتی عملاً زندگی مشترک با فرد مورد نظر را تجربه کنند و نظر دختر و پسر را برای ادامه آن زندگی پس از گذراندن چنین دوره یی است که معتبر می دانند.

 

اما در مقابل می شنویم که در یکی از شهرهای مرزی، زن و شوهری که دارای فرزند نیز هستند و چند سال از زندگی مشترکشان گذشته، هنگامی که برای آشتی و تقاضای بخشش از خانواده هایشان - به دلیل ازدواج کردن بر خلاف نظر آنها- به شهر خود باز می گردند توسط اقوام وبا اجازه والدین سرهایشان بریده می شود.

 

در این میان شاهد آمار روبه رشد طلاق و زندگی های فرسایشی و پر از تنش و درگیری و ناکامی هستیم. آداب و رسوم و قواعد برای خدمت به انسان و کمک به ارضای نیازهای اساسی و فطری اوست ولی گاهی آن آداب و رسوم در گذر زمان از شرایط موجود عقب می ماند، کهنه می شود و گرچه روزگاری برای خدمت به انسان بود اکنون وبال او شده و الزام به آن فقط قربانی می گیرد و دیگر انسان است که در خدمت آن آداب و قواعد است. برخی از آداب و رسوم ازدواج در کشور ما این گونه است.

 


۱) ندادن فرصت آشنایی به زوج های جوان؛ هنوز هم فراوان است شیوه ازدواجی که در آن، به محض انتخاب همسر توسط فرد، خانواده بر انتخاب او مهر دائم زده و مشغول تدارکات عروسی می شوند. در واقع دوره هایی مانند نامزدی یا دوران عقد کارکرد حقیقی خودش را ندارد. در دوره نامزدی خانواده ها بیشتر درگیر تدارکات جشن و تهیه جهیزیه و...هستند تا در انتظار شنیدن نظر نهایی فرزند.

 

برپا کردن مراسم با هزینه های سنگین و تجملات و... گاهی حتی زوج جوان را به گونه یی در رودربایستی قرار می دهد که جرأت نمی کنند پشیمانی خود را ابراز دارند. یکی از عادات رایج دیگر نیز این است که با مشاهده تفاوت ها یا مشکلات ارتباطی نامزدها، که می تواند هشداری جدی باشد، گفته می شود؛ «خوب می شه، بعد از ازدواج درست می شه» اما حل مشکل به همین سادگی نیست.

 


۲) دعوت به مدارا؛ ضرب المثل هایی چون سوختن و ساختن، با لباس سفید رفتی باید با لباس سفید برگردی،گربه را دم حجله بکش و.. که دستورالعمل بسیاری از زندگی هاست بر لزوم ماندن در یک رابطه مشکل دار تاکید می کند.

 

بدون توجه به دوراهی منطقی و معقول تلاش قاطعانه برای حل اساسی مشکل یا پایان دادن یک رابطه. به این ترتیب مدارا، شیوه یی که راه برخورد وزندگی با دشمن ذکر می شود الگوی رفتار با همسر کسی که باید صمیمی ترین و عمیق ترین رابطه همراه با مهربانی را با او داشت. در این میان هدف از ازدواج که لذت بردن و آرامش یافتن از نقاط مشترک یکدیگر است گم می شود و ازدواج به قربانی کردن نقاط غیرمشترک تبدیل می شود.


۳) تلاش برای تغییر خود یا طرف مقابل؛ تبدیل کردن نخستین انتخاب به آخرین آن، با وجود تفاوت های اساسی زن و شوهر و گران بودن تحمل تفاوت ها، رسم دیگری را به دنبال می آورد و آن تلاش برای تراش دادن، تغییر یا حذف شخصیت، باورها و علائق همسر یا خویشتن است و این تلاش مغایر با عقل و منطق و آزادی و ارزش انسان است. تغییر دادن ماهیت انسان به منظور قرار دادن او در شرایطی که از آن او نیست همانقدر غیر منطقی است که بال های پرنده یی را بریده و دو پای مصنوعی اضافه برایش بگذارند تا پرواز کردن را فراموش و راه رفتن پیشه کند.


۴) گستره رابطه با فامیل همسر؛ گرچه برخی آزاداندیشی ها، نه گفتن ها و شکوفایی های فکری، قدری این قاعده را لرزان کرده اما هنوز هم ازدواج در کشور ما لزوم رابطه با اقوام همسر را به دنبال می آورد. خوبی هایش بماند گاهی هم به این بیندیشیم که به راستی ما چقدر زندگی می کنیم و در این عمر محدود که تمام سرمایه و فرصت ما برای ساختن و بهره بردن از دنیا و آخرت است به چه میزان در انتخاب شرایط زندگی خویش نقش داریم؟

 

چقدر انتخاب می کنیم و چقدر برایمان انتخاب می کنند؟ و در میان این انتخاب ها، انتخاب معاشران که می تواند سازنده ترین، آرامش دهنده ترین و لذت بخش ترین قسمت زندگی ما باشد چه جایگاهی دارد؟ آیا جز این است که لزوم ارتباط با عمه، عمو، خاله، پسردایی و...وظیفه کادو بردن برای ازدواج و بچه دار شدن و خانه خریدن آنها منشاء اختلاف و جروبحث و کدورت های بسیار نیز می شود؟


:: موضوعات مرتبط: متفرقه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ازدواج کارداشیان و کاینه وست+تصاویر
دو شنبه 12 خرداد 1393 ساعت 12:51 | بازدید : 1352 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

ازدواج کارداشیان و کاینه وست+تصاویر

کیم کارداشیان ۳۳ ساله، این روزها یکی از مشهورترین سلبریتی​های دنیاست و عکس ها و آخرین اخبار زندگیش، در صدر پرفروش ترین ها قرار دارد. شاید او مشهورترین سلبریتی است که شهرتش را نه به خاطر حرفه یا استعداد و یا حتی زیبایی اش، که به خاطر اخبار و شایعات زندگی خصوصی اش کسب کرده است. او که دختر کریس جنر، از شخصیت های تلویزیونی ریلتی شوهای عامه پسند است، گهگاه لباس طراحی می کند و همچون مادرش در ریلتی شوها (سریال های تلویزیونی مبتنی بر زندگی حقیقی و روزمره) شرکت دارد. اما مهم ترین دلیل شهرتش، انتشار ویدیویی خصوصی از او و همراهش در سال ۲۰۰۷ است.

ازدواج کارداشیان و کاینه وست+تصاویر

از آن زمان به بعد کیم، به تیتر اول بسیاری از رسانه ها رسید و با انتخاب های نامعقول و شایعات فراوان زندگی خصوصی اش، نه فقط به نقل محافل سلبریتی های امریکا تبدیل شد، که سرمنشا بسیاری از لطیفه ای اجتماعی گشت. به طوریکه برای مثال در بسیاری از تاک شوهای دنیا، اخبار و حواشی کیم را، به سخره گرفته و به هجمه های رسانه ای انتقاد می کردند. در سال ۲۰۱۱، خبر ازدواج ۷۲ ساعته او، که با شکوه و تبلیغات فراوان انجام شد، بار دیگر کیم کارداشیان را به صدر اخبار هالیوودی رساند.  اما از سال ۲۰۱۲، به نظر می رسد، کیم رویه ی متفاوتی برگزیده است. او که به تازگی مادر شده است، دیروز طی مراسمی با شکوه در فلورانس ایتالیا با کیانه وست، خواننده و رپر امریکایی، ازدواج کرد. کاینه و کیم برای هماهنگی مراسم ازدواج باشکوهشان، مدتی در هتلی بسیار مجلل در پاریس اقامت کردند و سوژه بسیاری از عکاسان فرانسوی شدند. در تمام این مدت جزییات نامزدی و ازدواج این دو، با آب و تاب بسیار در رسانه های مطرح می شد.

ازدواج کارداشیان و کاینه وست+تصاویر

طی اقامتشان در ‍پارس، با افراد مشهوری، خصوصا در دنیای مد ملاقات کردند. حضور این زوج سلبریتی در کاخ دیزاینر مشهور ولنتیونو، توجه بسیاری را به خود جلب کرد.

ازدواج کارداشیان و کاینه وست+تصاویر

س‍پس این زوج با جت اختصاصی شان به فلورانس ایتالیا سفر کردند و طبق آخرین اخبار رسیده، جشنی باشکوه، با حضور بسیاری از سلبریتی ها و چهره های دنیای موسیقی و مد و سرگرمی برگزار کرده اند. برخی از رسانه ها، خبر ازدواج این زوج را به صورت لحظه به لحظه گزارش می کردند!

ازدواج کارداشیان و کاینه وست+تصاویر

و بالاخره اولین تصویر از این عروسی پر سرو صدامنتشر شد:

ازدواج کارداشیان و کاینه وست+تصاویر

این عکسی است که پاپارتزی‌ها از عروس خانم گرفته‌اند. خبر اول دنیای مد از زمان انتشار این عکس، گمانه زنی درباره برند این لباس عروس بوده است. بالاخره اعلام شد کیم کارداشیان در لباس عروس گیپور مد برتر ژیوانشی با کاینه وست ازدواج کرده است.
 


:: موضوعات مرتبط: متفرقه , عکس های جالب , فرهنگی و سینما , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
آموزش تهیه خمیر گل چینی
دو شنبه 12 خرداد 1393 ساعت 12:51 | بازدید : 1560 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

آموزش تهیه خمیر گل چینی بسیار آسان و بی دردسر می باشد.

آموزش تهیه خمیر گل چینی

مواد لازم براي خمير گل چيني (پخته)

نشاسته ذرت يک ليوان

چسب چوب، يک ليوان

گليسرين، 5/1 قاشق غذاخوري

آبليمو، يک قاشق غذاخوري

وازلين بچه ( تيوپي)

طرز تهيه خمير گل چيني به صورتي بسيار ساده مي باشد كه ما به شما آموزش ميدهيم، براي چنين كاري شما ابتدا بايد نشاسته و چسب را با يكديگر مخلوط كرده و سپس گليسيرين و آبليمو را به آن اضافه نماييد و به سوي حرارت ملايم آن قدر آن را بغلطانيد تا يك دست شود مدت زمان چنين كاري 20 دقيقه ميباشد.

پس از چنين كاري شما يك بند انگشت وازلين را به خمیر خود اضافه نماييد و خوب ورز دهيد تا صاف شود و خمير ساخته شده را درون نايلکس نگهداريد تا از خشك شدن آن جلوگيري كنيد.

طرز تهيه خمير گل چيني (سرد)

مواد لازم :

نشاسته ذرت، يک پيمانه

چسب چوب، دو سوم پيمانه

گليسيرين، يک قاشق غذاخوري

وازلين

براي تهيه خمير گل چيني سرد ابتدا بايد نشاسته و چسب چوب و همچنين گليسيرين را با هم مخلوط كرده و خمیری يكدست بسازيد ، به اين مسئله توجه داشته باشيد كه بايد آن را بخوبي ورز دهيد و اندازه نياز خود از آن جدا كرده و مازاد را تا دو هفته درون يخچال نگهداريد.

به اين نكته توجه داشته باشيد كه اگر خمیر شما دچار شكستگي و ترك خوردگي بود به دليل عدم رعايت پيمانه مي باشد ، بهتر است مقداري وازلین اين به خمیر خود اضافه نماييد.



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
10 نگرش منفی که مانع پیشرفت تان می‌شود
دو شنبه 12 خرداد 1393 ساعت 12:43 | بازدید : 1194 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

10 نگرش منفی که مانع پیشرفت تان می‌شود

10 نگرش منفی که مانع پیشرفت تان می‌شود

در این قسمت چند نمونه از عادات نه چندان مناسب و نگرش منفی را برایتان ذکر می‌کنیم؛ ببینید که آیا در ذهن شما هم یک چنین گرایش‌هایی وجود دارند یا خیر؛

1. اگر در کاری شکست بخورید، بازنده هستید

این اتفاق ممکن است در تمام طول دوران تحصیلی و یا دوران شغلی برای ما اتفاق بیفتد. همه انتظار دارند که ما همیشه برنده، برنده، و برنده باشیم. شما باید این عقیده را در ذهن خود پرورش دهید که اگر چیزی را امتحان کردید، و در آن شکست خوردید، باید آنقدر آنرا تکرار کنید تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کرده و پیروز شوید. اگر شما معتقد باشید که اگر در کاری شکست خوردید، آنوقت بازنده هستید پس باید بدانید که با این تفکر تمام مردم دنیا بازنده محسوب می‌شوند. با یک چنین اعتقادی فقط خودتان را از صحنه پیشرفت دور نگه می‌دارید. یک ایده نوین را جایگزین این تفکر غلط کنید.

2. اگر اجباری به تغییر نیست چرا تغییر کنیم؟

منظور من این نیست که به خاطر اصل تغییر و تحول در زندگی خود تغییر ایجاد کنید. بلکه نظر من این است که افراد باید با پیشرفت تکنولوژی خودشان را وفق داده و از نوآوری‌ها بهره بیشتری در کارهای خود ببرند. ما باید تغییر کنیم تا بتوانیم در زندگی به جلو پیش برویم. تا آنجایی که می‌توانید از افرادی که به سکون تما یل دارند و از تغییر و تحول خوششان نمی آید پرهیز کنید. اگر متوجه تغییری می‌شوید که می‌تواند در زندگی شما پیشرفت ایجاد کنید حتماً آن را امتحان کنید.

3. تو به اندازه کافی مهارت نداری که از پس آن بربیایی!

هیچ کس در زندگی از همان ابتدا به اندازه کافی در کاری مهارت بالا نداشته و همه بالاخره از یک جایی کار خود را شروع کردند. اگر تصمیم دارید کاری را انجام دهید، پس از همین حالا شروع کنید، به این دلیل که خیلی چیزها را در مورد آن مطلب نمی دانید، به خود استرس ندهید. حتماً نباید مدرک دانشگاهی داشته باشید تا بتوانید از عهده کاری بر بیایید. باید آنقدر تلاش کنید تا به هدف خود برسید. منابع دیگری بجز دانشگاه هم هستند که می‌توانند اطلاعات مفیدی را در زمینه‌ های مختلف در اختیار شما قرار دهند. فقط باید راه و روش مناسب را پیدا کنید. اگر کارهایتان را به درستی انجام دهید و از راه درست وارد شوید و ارزش‌های خود را دست کم نگیرید، به راحتی دیگران متوجه توانایی‌های شما خواهند شد.

4. برای شروع کاری تازه خیلی دیر شده!؟

شاید روزی برسد که میانگین سن انسان‌ها به 100 سال نیز افزایش پیدا کند. این بدان معناست که هیچ وقت برای شروع کار تازه ای دیر نمی شود. شروع یک کار یا معامله تازه، راه مناسبی است که ذهن خود را فعال نگه دارید. همچنین این کار می‌تواند اشتیاق لازم برای انجام سایر کارها را نیز در اختیار شما قرار دهد. به هر حال هر کسی در یک سنی از دنیا می‌رود، اگر بخواهید منتظر روز مرگ خود بنشینید، آنوقت به هچ کاری نمی رسید، پس فقط هر کار تازه ای را امتحان کنید، اینطوری از زندگی لذت بیشتری خواهید برد.

5. پذیرش جبر مطلق

این شما هستید که زند گی خود را کنترل می‌کنید و هیچ کس دیگری نمی تواند این کار را بدون خواست و اراده شما انجام دهد. خداوند در درون شما نهفته است و نیروهای درونی شما را تقویت می‌کند. زمانی که نیایش می کنید، نه تنها شکر خداوند را به جا می‌آورید، بلکه خودتان را به یک زندگی بهتر ترغیب می‌کنید. زمانیکه از او طلب بخشش می‌کنید، از خودتان بخشش می‌خواهید. هیچ کس در جهان هستی نمی تواند واکنش‌ های شما را کنترل کند. هیچ گاه اجازه ندهید یک چنین ایده ای به ذهن شما خطور کند. نباید به هیچ چیز و هیچ کس اجازه دهید که کنترل زندگی تان را به عهده بگیرند. برای خودتان زندگی کنید و به دیگران هم کمک کند که این کار را انجام دهند.

6. قدر و لیاقت شما محدود نیست

این حقیقت که شما زنده هستید و زندگی می‌کنید، باعث می‌شود که از شما یک انسان منحصر بفرد بسازد. اگر می‌خواهید در تمام مراحل زندگی از دیگران برتر باشید باید برای آن زحمت بکشید و تلاش کنید. همه افراد دارای استعدادها و توانایی‌هایی هستند که خودشان هم از آنها خبر ندارند. همه چیز را امتحان کنید تا بالاخره چیزی را که به آن علاقه دارید پیدا کنید. من به شدت اعتقاد به تغییر و تحول دارم. حتماً لازم نیست که در تمام طول عمر خود تنها یک کار را تکرار کنید. شیوه زندگی کردن خود را آنقدر تغییر دهید تا اینکه به راهی برسید که از صمیم قلب آنرا دوست می‌دارید.

7. جهان اطراف ما تغییر نمی کند

دنیا از شما تشکیل شده. هر فردی که بر روی این کره خاکی زندگی می‌کند، یک دنیای متفاوت در ذهن خود دارد. تو دنیا را همانند من نمی بینی و من هم دنیا را مانند تو و خیلی از افراد دیگر نمی بینم. بنابراین همه چیز در دنیا به شما بستگی دارد. حالا به من بگویید: برای تغییر دنیای خود قصد دارید چه کاری انجام دهید؟

8. هیچ کس مرا قبول ندارد!

من به شما اطمینان دارم اما نظر من هیچ ارزشی ندارد، نظر هیچ کس مهم نیست؛ شما خودتان هستید که باید به خود اعتماد کنید. به محض اینکه به خودتان ایمان پیدا کردید دیگران هم به شما اعتماد پیدا می‌کنند، اما سعی کنید خودتان را به نظریات دیگران وابسته نکنید.

9. من هیچ وقت نمی‌توانم خیلی پولدار شوم

من این جمله را بارها و بارها از زبان دیگران شنیده‌ام. ذهن ما همان قدر پول در می‌آورد که انتظارش را دارد. اگر من دائماً به خودم بگویم: “هیچ راهی وجود ندارد که من بتوانم میلیونی پول در بیاورم” ذهنم دیگر دنبال راه‌های نمی گردد که از طریق آن بتوانم میلیون‌ ها تومان پول بدست آورم. اصلاً مهم نیست که افکار شما تا چه حد بلند پروازانه باشد حتی اگر به نتیجه هم نرسید حداقل یک ایده جدید را خلق کرده‌اید.

10. هیچ کاری در این مورد از دستم بر نمی ‌آید

نا آگاهانه است! شما می‌توانید جنبه‌های مختلف زندگی خود را تغییر دهید. برخی از افراد نمی توانند یک چنین نگرشی را در ذهن خود ایجاد کنید و این مسئله واقعاً شرم آور است. زندگی ممکن است دشواری‌ های بسیار زیادی را داشته باشد و تصمیم گیری هم دل و جرات زیادی می‌خواهد، اما شما توانایی تغییر همه چیز را دارید. بدانید که از زندگی خود چه می‌خواهید، ببینید چه مراحلی را باید طی کنید و بعد هم همه چیز را تغییر دهید.



:: موضوعات مرتبط: فرهنگی وادبی , متفرقه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
20 روش برای جلوگیری از جعل چک هایتان
دو شنبه 12 خرداد 1393 ساعت 12:41 | بازدید : 1223 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

20 روش برای جلوگیری از جعل چک هایتان

5310732_844

* کارشناسان برای جلوگیری از جعل چک به شهروندان توصیه‌ هایی کرده اند که در زیر می‌ خوانیم.

* متن چک را شخصا و با یک قلم بنویسید تا در صورت دست بردن در مندرجات چک، جعلی بودن آن مشخص شود.

* مبلغ چک را هم بصورت ریال و هم بصورت تومان درج کنید.

* روی نوشته‌ها، مخصوصاً مبلغ عددی چک، چسب شیشه‌ای بچسبانید.

* جهت تنظیم اسناد و چک‌ ها از خودکار استفاده کنید.

* افراد بی‌سواد تا حد امکان از اشخاص امین و مورد اعتماد جهت تنظیم چک و هرگونه سند معتبر کمک بگیرند.

* سعی کنید امضاء روی اسناد و چک‌ ها دارای نام و نام خانوادگی باشد.

* از گذاشتن اسناد، اوراق بهادار، دست‌چک و مهر روی میز کار تا حد امکان خودداری کنید.

* سعی کنید چک‌ هایتان را قبل از صدور، امضاء و مهر نکنید.

* از صدور چک سفید امضاء، خودداری کنید.

* از صدور چک به عنوان امانت یا ضمانت خودداری کنید.

* از در اختیار گذاردن چک به افراد غریبه و ناشناس خودداری کنید.

* به محض فقدان یا سرقت اوراق بهادار و چک در اسرع وقت بانک مربوطه و مرجع قضایی و انتظامی را کتباً مطلع کنید.

* مندرجات اسناد و چک‌ها را طوری تنظیم کنید که قابل الحاق یا حذف نباشد.

* هیچگاه از افراد ناشناس که معروفیت و اعتبار کافی ندارند چک قبول نکنید زیرا احتمال دارد مسروقه یا جعلی باشد.

* درباره دریافت چک‌ های تضمینی، رمزدار و مسافرتی ضمن شناسایی کامل پرداخت کننده قبل از انجام معامله به نزدیک‌ ترین شعبه بانک مراجعه و اصالت چک را احراز کنید.

* هنگام تحویل اسناد و اوراق بهادار و دسته چک از مرجع صادر کننده حتماً برگ‌ شماری کنید.

* توصیه می‌شود در تمام مدت استفاده از دسته ‌چک، مندرجات متن چک بطور کامل در ته چک نوشته شود و افراد غیرمطمئن و ناآشنا از میزان موجودی حساب‌ها بی‌اطلاع باشند و وضعیت حساب‌ها به وسیله شخص صاحب حساب مورد بررسی قرار گیرد.

* در مورد گذرنامه و ویزا لازم است شخص متقاضی با ارائه گذرنامه به سفارت‌خانه‌ها مراجعه و از دادن مدارک به افراد غیر و خارج از ضوابط اداری خودداری کنید.

* از در اختیار گذاردن اسناد و مدارک معتبر خود نظیر شناسنامه، گذرنامه، گواهینامه رانندگی، اسناد و مدارک زمین و مغازه، منزل، جواز ساختمان، جواز کسب و غیره به افراد ناشناس و غیرمطمئن جهت انجام امور اداری خودداری کنید.

*چنانچه افرادی با جعل عنوان در پوشش مأموران سازمان‌های مختلف به شما مراجعه کردند قبل از شناسایی کامل و رؤیت کارت و مدارک شناسایی آنان از هرگونه پاسخگویی و مساعدت به آنها اکیداً خودداری کنید.



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , فرهنگی و سینما , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
10 چیزی که زن ها در مورد مردها ازش متنفرن
دو شنبه 12 خرداد 1393 ساعت 12:36 | بازدید : 1239 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

10 چیزی که زن ها در مورد مردها ازش متنفرن

 

n00000162-b

وقتی از خانم‌ها می‌پرسید که از چه چیزهایی درمورد مردها بدشان می‌آید، لیستی بی‌انتها جلو رویتان می‌گذارند. با اینکه چیزهایی که زن‌ها در مورد مردها بدشان می‌آید ترکیبی از ویژگی‌های کوچک و بزرگ است، در خواندنی های امروز به ۱۰ چیزی که زن ها در مورد مردها ازش متنفرن اشاره می‌کنیم:

۱- قسم دروغ

با اینکه بیشتر خانم‌ها از قسم خوردن آقایان وقتی خودشان ناراحتند بدشان نمی‌آید اما از مردهایی که فکر می‌کنند قسم خوردن تنها راهی است که حرفشان را باور کنند متنفرند.

۲- سلطه‌گری

بیشتر خانم‌ها مردی می‌خواهند که از آنها محافظت کند و به آنها احساس امنیت دهد اما به دنبال دیکتاتوری که به آنها دستور دهد چه بکنند و کجا بروند و با کی حرف بزنند و یا چه بپوشند نیستند. زنان از مردانی که قصد کنترل دارند می‌ترسند و از آنها فرار می‌کنند.

۳- متعهد نشدن

خیلی مهم است که مردها درک کنند که وقتی همه چیز جدی می‌شود، زن‌ ها توقع دارند که شما دو نفر خودتان را محدود به همدیگر کنید. زن‌ ها از اینکه بازیچه کسی قرار بگیرند و با کسی بمانند که از متعهد شدن می‌ترسد متنفر هستند.

۴- رمانتیک نبودن

زن‌ها عشق واقعی همراه با حس ارتباط عاطفی به مردشان را می‌خواهند. اگر طرفتان احساس کند که فقط بخاطر رابطه‌ جنسی سراغ او می‌آیید خیلی زود از شما دور شده و حتی اجازه دست زدن به خود را هم به شما نخواهد داد.

۵- نرسیدن به خود

با اینکه ظاهر همه چیز نیست اما زن جذب مردانی که به خود نمی‌رسند، موهایشان ژولیده است، بوی عرق می‌دهند، ناخن‌هایشان بلند شده، دهانشان بو می‌دهد و لباس‌های چروک می‌پوشند نمی‌شوند. علاوه بر این، متناسب نگه نداشتن اندامتان به خانم‌ها نشان می‌دهد که احترامی برای خودتان قائل نیستید و هیچ انگیزه و نظمی در زندگی ندارید.

۶- قابل پیش‌بینی بودن

زن‌ها واقعاً از مردان قابل پیش‌بینی که هیچوقت کار متفاوتی انجام نمی‌دهند بدشان می‌آید. آنها عاشق مردانی هستند که سرشار از سورپرایزهای عالی اند.

۷- اولویت دادن به دوستانشان

اگر از گذراندن وقت با دوستانتان خیلی بیشتر از همسر یا نامزدتان لذت می‌برید و همسرتان هیچوقت نمی‌تواند ساعتی دو نفره با شما داشته باشد، مطمئناً یک جای کار می‌لنگد.

۸- مدام بحث کردن

زن‌ها از مردهایی که هر صحبت کوچک را به بحثی ادامه‌ دار و مشاجره تبدیل می‌کنند و باعث می‌شود آنها مجبور شوند مدام حالت دفاعی به خود بگیرند خوششان نمی‌آید.

۹- دید زدن خانم‌های دیگر جلو چشم آنها

با اینکه نگاه کردن به خانم‌ها برای برخی آقایان مسئله‌ای عادی است (البته نه زیاد از حد آن)، اما وقتی اینکار را جلو زن زندگیتان انجام دهید مشکل‌ساز خواهد شد.

۱۰- وابستگی

اعتماد به‌ نفس و استقلال ویژگی‌هایی بسیار جذاب در آقایان است، اما وابستگی و نا امنی اینطور نیست. زن‌ ها دوست ندارند با مردانی باشند که به خودشان اعتماد ندارند و برای روابط، کار و دوستی‌ هایشان نیاز به تایید دائمی دارند.



:: موضوعات مرتبط: فرهنگی وادبی , متفرقه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاثیر خانواده بر افت تحصیلی تا چه میزان نقش دارد.
سه شنبه 6 خرداد 1393 ساعت 19:39 | بازدید : 1851 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

 

تاثیر خانواده بر افت تحصیلی , تاثیر خانواده بر افت تحصیلی

براي اينكه دانش آموز دچار افت تحصيلي شود عوامل مختلفي مي تواند دخيل باشد اما يكي از مهم ترين آن محيط خانواده محسوب مي شود كه مي تواند تأثير مستقيمي بر روي گفته و يا پيشرفت درسي كودكان و نوجوانان داشته باشد ، در اين مقاله سعي مي نماييم به بررسي اين موضوع بپردازيم.

اقتصادي و وضعيت معيشتي خانواده بسيار مهم مي باشد، شما تصور نماييد كودكي كه دچار فقر مالي است نمي تواند در بسياري از موارد با هم كلاسي هاي خود رقابت كرده و همچنين از نظر تغذيه اي دچار كمبودهايي خواهد بود و رشد مغز از نظر يادگيري دچار اختلال مي شود و يا شايد هم كودكي و نوجواني كه در يك خانواده فقير بزرگ مي شوند براي رفع نيازهاي خانواده مجبور باشند به سر كار رفته و مقداري از هزينه ها را بر دوش خود بكشند.

موضوع دوم هيچ ارتباطي به اقتصاد ندارد بگومگو و پرخاشگري هايي است كه در خانواده ها وجود دارد و همين مسئله آرامش فكري كودك و نوجوان را دچار مخاطره مي نمايد و به مرور زمان باعث مي شود كه اعتمادبه نفس از وی ساقط شده و دچار افسردگي شود و مطمئناً دچار افت تحصيلي خواهد شد.

پدر و مادرهايي كه داراي سواد نيستند و نمي توانند فرزندان خود را كمك كنند آن ها را در حل مسائل تحصيلي رها كرده و توجهي به آن ها ندارند، اين مسئله مي تواند آسيب فراواني به كودكان برساند، كساني كه دچار بي سوادي هستند بايد از طريق ديگر مانند شركت در مراسم اوليا و مربيان و همچنين پيگيري نمرات دانش آموزاني از طريق مدرسه به آن ها بفهمانيد كه برايتان مهم هستند.

در بسياري از خانواده ها ديده شده است كه آزادي بيان به هيچ جايگاهي نداشته و كودك نمي تواند به راحتي نظر خود را بگويد، اين رفتار باعث مي شود كه نوجوان و كودك كه در حال تحصيل مي باشد ، با وجود هوش سرشار و يادگيري بالا نتواند داشته هاي خود را با هم كلاسي ها و معلمان خود در ميان بگذارد و به دليل تربيت ناصحيح والدينش دچار اضطراب سرخوردگي در بين هم كلاسي هايش مي شود و در آخر مطمئناً به افت تحصيلي خواهد رسيد.

در بعضي از خانواده ها به مرور فراوان مي توان اين موضوع را ديد كه براي اين كه نگران آينده كودكان خود هستند آن ها را سرزنش كرده و يا تنبيه مي نمايند، مطمئناً اين روش هيچ تأثير مثبتي براي پيشرفت آن ها نداشته و بلكه مي توان گفت باعث عقب افتادگي هوشي و افت تحصيلي آن ها خواهد شد، پس بايد به آن ها كمك نماييد كه بهترين راه را انتخاب نمايند و به جاي سركوفت زدن آن ها را راهنمايي نماييد.



:: موضوعات مرتبط: مناسبتی , متفرقه , پزشکی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
جدیدترین بازی جواد رضویان
دو شنبه 5 خرداد 1393 ساعت 18:20 | بازدید : 1360 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

جواد رضویان مجری جام جهانی می‌شود

12:03:15 1393-03-02
به گزارش ایمنا، هاشم رضایت با بیان این مطلب گفت: برنامه «نسیم برزیل» همان‌طور که پیش از این اعلام شده بود، قرار است از ابتدای مسابقات جام‌جهانی تا پایان مسابقات از شبکه نسیم هر روز به مدت ۳۰ دقیقه با اجرای جواد رضویان به شکل زنده به روی آنتن برود.
وی ادامه داد: برنامه «نسیم برزیل»‌ که با محوریت طنز همراه است هر روز میزبان یک مهمان از عرصه‌ی هنر و ورزش خواهد بود و با آنان درخصوص مسابقات جام‌جهانی صحبت می‌شود؛ ضمن اینکه قرار است بخشی از بازی‌های جام‌جهانی را نیز پخش کنیم.
او اضافه کرد: این برنامه همچنین مسابقه‌ای در خود خواهد داشت که در آن مسابقه از مردم در خصوص اینکه کدام تیم صعود پیدا می‌کند، نظرسنجی می‌شود. قرار است این برنامه با رویکردی متفاوت همراه با طنز برای اولین بار به روی آنتن تلویزیون برود که امیدواریم برای بینندگان جذاب باشد.
قائم مقام مدیر شبکه نسیم در پایان با اعلام اینکه هنوز تایم مشخصی برای پخش برنامه «نسیم برزیل» در نظر گرفته نشده است، گفت: ساعت پیشنهادی پخش این برنامه فعلا بین ساعت ۱۹ الی ۱۹ و ۳۰ دقیقه در نظر گرفته شده اما این تایم هنوز قطعی نشده است.


:: موضوعات مرتبط: متفرقه , فرهنگی و سینما , اخبار روز ایران و جهان , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
نامه ای برای لیلا حاتمی
دو شنبه 5 خرداد 1393 ساعت 18:18 | بازدید : 1409 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

نامه یک دختر ایرانی به لیلا حاتمی

19:45:19 1393-03-01
به گزارش مشرق، پس از اینکه عکس و خبر حضور لیلا حاتمی بر روی فرش قرمز کن و ماجرای دست دادن او با مسئول جشنواره کن در رسانه‌ها پیچید مردم واکنش‌های مختلفی نسبت به این خبر نشان دادند. عده‌ای خواستار برخورد قضایی با این حرکت شدند و عده ای این کار را سهل انگاری دانستند. پیرو درخواست‌هایی که می‌شد صدا‌های مختلف تا حدی که امکان داشت و حرمت‌شکنی نبود در تسنیم انعکاس داده می‌شد. گروه دیگری در ادامه این واکنش‌ها، رویکرد دیگری داشتند. آن‌ها بگونه‌ای متفاوت با این موضوع برخورد کردند.

آنها فقط خواستند که حرفشان به گوش لیلا حاتمی برسد. همانگونه که خبر حاشیه‌های حضور لیلا حاتمی در جشنواره کن به گوش آنها رسید. در ذیل نامه یکی از طرفداران لیلا حاتمی را که به خبرنگار خبرگزاری تسنیم ارسال کرده است، می‌خوانید.

سلام خانم حاتمی

من یک دختر ایرانی هستم، یک انسان معمولی. مثل همه نه خیلی خوب و نه خیلی بد. من نه آنقدر خوب هستم که وظیفه خودم بدانم که همه کس را نقد کنم و از همه اشکال بگیرم؛ و نه آنقدر بد که در برابر هر چیزی سکوت کنم و بگویم شاید این اتفاق برای من هم رخ دهد. من نه افراطی هستم نه سکولار. نه راستی هستم نه چپی. فقط یک ایرانی‌ام. یک دختر دانشجوی ایرانی. یکی از این هفتاد و اندی میلیون ایرانی که به خودم حق می‌دهم دربرابر آنچه پیرامونم رخ می‌دهد اظهار نظر کنم.

راستش من تنها بخاطر علاقه‌ای که به شما داشتم این نامه را نوشتم. اول خواستم سکوت کنم اما دلم اجازه این کار را به من نداد. بازیگرهای زیادی هستند که عکس بی حجابشان در فضای مجازی منتشر شده است. بازیگرهای زیادی هستند که در پارتی‌های مختلط دستگیرشان می‌کنند ولی … . ولی شما با آنها فرق داشتید. وقتی شما را در فیلم «سر به مهر» دیدم از شما خیلی خوشم آمد. برایم ارزشمند بود که در سینما حرف از نماز بزنید. هوادارتان شدم. از آن وقت بود که برای من شخصیت دیگری یافتید. شخصیتی که بتوان از دیگر بازیگران جدایش کرد. من شما را به دلیل اینکه زن هنرمند و توانایی بودید با تمام وجود دوست داشتم. شما را دوست داشتم زیرا نجابت دختر ایرانی را در آن فیلم به نمایش گذاشتید و این متانت را در وجود شما بر پرده سینما دیدم اما …

نمی دانید وقتی عکستان را در جشنواره کن دیدم چه حالی شدم. با تمام وجود آرزو می‌کردم ای کاش هیچ رسانه‌ای در این دنیا وجود نداشت. کاش هیچ عکاسی این عکس را نگرفته بود و کاش هیچ خبرنگاری این خبر را منتشر نکرده بود. کاش از همان اول همه سکوت می‌کردند. کاش این خبر اینقدر در رسانه‌ها نمی‌پیچید.

خانم حاتمی، دلم گرفت. من می‌دانم که همه انسان‌ها مثل هم نیستند و اعتقادات مختلفی دارند و هرکس حق دارد با اعتقادات خودش زندگی کند اما ... . اما ای کاش آن چیزی که از شما در ذهنم ساخته بودم را خراب نمی‌کردید. ای کاش شما هم کمی به من حق دهید. وقتی با یک مرد غریبه دست دادید تمام خاطرات خوبی که از نجابت دختر ایرانی فیلم «سر به مهر» داشتم، نابود شد. من متانت زن را در این می‌دیدم که لوح پاک و لطافت روحش را این‌طور در دست افرادی قرار ندهد که در جامعه‌های زمخت بزرگ شده‌اند و زندگی صرفاً جسمانی آنان بیگانه با روح لطیف دختران نجیب است. ریحانه بودن زن مسلمان ایرانی که حجاب اختیار می‌کند از روح خشن و زمخت غربی‌ها بدجور زخمی می‌شود و پژمرده می‌شود.

من نه از شما به دادگاه شکایت می‌کنم، نه شما را تهدید به مجازات می‌کنم و نه مانند برخی آقایان! کار شما را یک سهل انگاری، اشتباه یا «غافلگیری» قلمداد می‌کنم تا بتوانم با خودم کنار بیایم. من فقط سعی می‌کنم با حقیقت کنار بیایم. حقیقت این است که شما آن کسی نبودید که در فیلم نشان می‌دادید. شما تمام ذهنیت خوب من را نابود کردید. شما دروغ گفتید. شما من را فریب دادید. اما به این فکر می‌کنم که این فریب در کجا اتفاق افتاد در فیلم «سر به مهر» یا در «کن»؟

خانم حاتمی من نه سکوت می‌کنم و نه شما را تهدید می‌کنم. من فقط گلایه دارم. فکر می‌کنم من حق دارم که گلایه کنم. من حق دارم از شما بپرسم چرا؟ چرا باید با من و با هزاران و میلیونها نفری که مثل من فکر می‌کنند اینگونه رفتار کنید؟ مگر ما از شما چه می‌خواهیم؟ فقط از شما خواستیم وقتی نماینده ایران هستید، وقتی نماینده من هستید، وقتی نماینده دختر و زن ایرانی هستید، حیا و نجابت ما را زیر سوال نبرید. خانم حاتمی من و خیلی‌ها مانند من، دوست‌دار شما بودیم و علاقمند به ارتباط با شما بودیم، اما این مدل رفتار شما نشان داد هیچ‌وقت علاقمند به ارتباط با ما نبودید. چرا؟ چون ما حجاب داشتیم؟ باور کنید لطافتی که دوستان من دارند و در دوستی از نزدیک قابل درک است ترازش را در هیچ جای دیگری پیدا نمی‌کنید. این را از وقتی حجاب برتر را انتخاب کردم، جور دیگری دریافتم. زنانه‌تر که نگاه کنم این رفتار شما به احساس نازنین همه ما آسیب زد. اینکه در قالب حجاب فطرت و روح خود را دست‌ناخورده نگه داشتیم به معنای زمختی روحیه ما نیست.

شما باعث شدید امروز رسانه‌های تندرو مثل همیشه به ما و حجابمان اهانت کنند. شما را سوژه کردند و علیه مردم من تاختند. شما بستری فراهم کردید تا عده زیادی از کسانی که چشم دیدن زن محجبه را ندارند به این زنان پاکدامن اهانت کنند. ایران را دوست داریم به این دلیل که زن مسلمان محجبه در آن از هر نقطه دیگر دنیا آزادتر است. آزادتر درباره اینکه آن‌طور که دلش می‌خواهد زندگی کند. اگر زنی حجاب نمی‌خواهد می‌تواند در همه جا آن‌طور که می‌خواهد باشد اما درباره زن محجبه این‌طور نیست. دوستان محجبه من در همان کشوری که شما در آن با یک مرد دست دادید بارها مورد تعرض قرار گرفته‌اند و به آن‌ها حمله‌های زبانی و فیزیکی شده است. از شما می‌خواستم با حجابتان و حفظ کرامت انسانی خودتان به ما کمک می‌کردید تا پیام اسلامی که پدر شما به اعتقاد فراوان برای اعتلای آن در سینما تلاش کرد، به گوش مردم دنیا برسد.

شاید در جاهایی از این نامه لحنم تند شده باشد ولی این را بدانید که این حرف‌ها، حرف‌های دل من است. حرفی که بخاطر علاقه‌ام به شما نوشتم. حرفی که امیدوارم آلت دست حرف‌ها و موضع‌گیری‌های سیاسی و تند نباشد و تنها به گوش شما برسد تا بدانید با بخشی از کسانی که شما را دوست داشتند چه کردید. دلم به من می‌گوید آیا می‌شود روزی لیلا حاتمی از همان توجیه «غافلگیری» فرجه بگیرد و از حجاب دفاع کند؟ خانم حاتمی دلم می‌لرزد و اشکم جاری شده است اما همین یک خط را هم می‌نویسم: لطافت و زیبایی روح یک شهید در بالاترین مرتبه است. سر مزار شهدا به این فکر می‌کردم آیا می‌شود لیلا حاتمی روزی در میان من و دوستانم با هم در همین پنج‌شنبه‌ها پیش شهدا بیاید.

من هنوز به شما امیدوارم.

ف.م؛ یکی از دوست‌داران لیلا حاتمی


:: موضوعات مرتبط: فرهنگی وادبی , متفرقه , عکس های جالب , فرهنگی و سینما , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
عشق واقعی جنیفر لوپز
دو شنبه 5 خرداد 1393 ساعت 17:59 | بازدید : 1596 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

14-5-23-12525n00200087-b.jpg

عشق واقعی جنیفر لوپز آشکار شد/ خاطراتی متفاوت با وسواس زیاد

فرهنگ > کتاب - جنیفر لوپز اینک می تواند شغل نویسندگی را به دهها عنوان شغلی و حرفه ای که دارد اضافه کند، چرا که اولین کتاب وی تحت عنولن «عشق واقعی» با موضوع چالش های زندگی و فرزندان به زودی راهی بازار می شود.
 


به گزارش ایبنا به نقل از «یو اس ای تو دی»، خواننده، طراح لباس و مد، تهیه کننده، قاضی مسابقات تلویزیونی اینک در نقشی متفاوت ظاهر خواهد شد چرا که خاطرات روزانه اش را کتاب کرده است.

این خاطرات شامل دو سال سفر یک مادر و البته هنرمند و مواجه شدن با بزرگترین چالش های ممکن است که یک زن و دو قلوهایش (مکس و امی متولد 2008/ طلاق جنیفر از مارک آنتونی شوهرش در 2011) را در بر می گیرد و نشان می دهد که جنیفر چگونه این تهدیدها را تبدیل به فرصت کرده ودر نهایت ماجراهای واقعی رخ داده در طول دو سال وی را آبدیدده تر کرده و به گفته خودش، در زندگی وی را استوارتر و قوی تر ساخته است.

«عشق واقعی» نوشتن تجربه عمیق، شخصی در ترکیب با آسیب پذیری هاست که منجر به عشق و شجاعت در قبال فرزندان می شود و نشان می دهد چطور یک مادر با بزرگترین چالش ها و ترس های زندگی خود روبرو می شود.

جنیفر لوپز صفحه به صفحه کتاب خود را با وسواس مرور کرده و می گوید وقت زیادی صرف نوشتن و مرور کتاب کرده است.

کتاب همراه با عکسهای دیده نشده از جنیفر لوپز هم زبان به زبانهای انگلیسی و اسپانیایی در 28 اکتبر (6 آبان 1393) عرضه خواهد شد.

بخشی از درآمد کتاب به بنیاد خانوادگی لوپز برای کمک به زنان و کودکان اختصاص خواهد یافت. ناشر کتاب کمپانی سلبرا، زیر مجموعه انتشارات پنگ.ئن شعبه امریکا است که کتاب را تحت عنوان True Love عرضه خواهد کرد.

این کتاب در 272 صفحه و به قیمت 21 دلار توسط آمازون در 30 نوامبر 2014 عرضه خواهد شد.



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
دبی جدید
دو شنبه 5 خرداد 1393 ساعت 16:38 | بازدید : 2183 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

دبی جدید از زمانی که بریتانیا آن را در دهه 70 میلادی ترک کرد شروع به شکل گرفتن کرد. در این زمان، دبی به همراه ابوظبی و ۴ شیخ‌نشین دیگر کشور امارات متحده عربی را تأسیس کردند (حدود 35 سال قبل). امروزه دبی به عنوان یک شهر جهانی و تجاری موفق و مهم در منطقه جای خود را پیدا کرده‌است. اگرچه اقتصاد دبی با صنعت نفت رشد کرد اما بیشتر درآمد دبی از منطقه آزاد جبل علی، فروش ملک به اتباع خارجی در مناطق آزاد، اعطای اقامت، صدور مجدد کالا، ترانزیت مسافر و کالا و همچنین قسمت بزرگی نیز از گردشگری و دیگر خدمات مالی و تجاری تأمین می‌شود. دبی به تازگی توجه جهانیان را از طریق ساخت و سازهای بزرگ و عظیم و همینطور رویدادهای تفریحی و ورزشی هیجان‌انگیز به خود جلب کرده‌است.

 

dubai_01.jpg


dubai_02.jpg
dubai_03.jpg
dubai_04.jpg
dubai_05.jpg
dubai_06.jpg
dubai_07.jpg
dubai_08.jpg
dubai_09.jpg
dubai_10.jpg
dubai_11.jpg
dubai_12.jpg
dubai_13.jpg
dubai_14.jpg
dubai_15.jpg
dubai_16.jpg
dubai_17.jpg
dubai_22.jpg
dubai_23.jpg
dubai_24.jpg
dubai_25.jpg
dubai_26.jpg
dubai_27.jpg
dubai_28.jpg
dubai_29.jpg
dubai_30.jpg
dubai_31.jpg
dubai_32.jpg
dubai_33.jpg
dubai_34.jpg
dubai_35.jpg
dubai_37.jpg
dubai_38.jpg
dubai_39.jpg
dubai_40.jpg
dubai_41.jpg
dubai_42.jpg
dubai_43.jpg
dubai_44.jpg
dubai_45.jpg
dubai_46.jpg
dubai_47.jpg
dubai_48.jpg
dubai_49.jpg
dubai_50.jpg
dubai_51.jpg
dubai_52.jpg
dubai_53.jpg
dubai_54.jpg
dubai_55.jpg
dubai_56.jpg
dubai_57.jpg
dubai_58.jpg
dubai_59.jpg

 

 



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
کم هزینه ترین لذت دنیا
دو شنبه 5 خرداد 1393 ساعت 16:13 | بازدید : 1760 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

کم هزینه ترین لذتهای دنیا را چگونه بدست آوریم.

کم هزینه ترین لذتهای دنیا , کم هزینه ترین لذتهای دنیا

زندگي ماشيني باعث شده است كه ما انسان ها كمتر به فكر تفريح كردن و لذت بردن از زندگي ماشيني به همين دليل ما به شما چند توصيه مي كنيم تا بتوانيد با كمترين هزينه بيشتر لذت را از زندگي خود ببريد.

تماشاكردن غروب آفتاب يكي از اين تفريحات مي باشد كه باعث مي شود لذت ديدن آن هرگز در ذهن شما فراموش نشود.

بايد در زندگي سعي كنيم از مشكلات گله نكرده و به تمام آن ها بخنديم تا راه حلي براي آن ها به دست بياوريم.

دعا كردن يكي از مواردي است كه باعث مي شود انسان ها به آرامش برسند.

سعي نماييم در زندگيمان معاشرت با ديگران را هميشه در برنامه خود داشته باشيم و هر كجايي كه شد مانند آسانسور و يا راه پله با ديگران صحبت بكنيم.

نفس عميق در هواي سالم بسيار كار لذت بخشي مي باشد..

عطسه كردن از مواردي است كه ما انسان ها كمتر نسبت به لذت بردن به آن فكر مي كنيم.

آوازخواندن در حمام و زير دوش يكي ديگر از لذت هاي به يادماندني مي تواند باشد.

دنياي بالاي سر ما مانند ابرها و آسمان يكي از زيبايي هاي است كه بايد هرازگاهي به آن نگاه بيندازيم.

رفتار خوب و مهربانانه با حيوانات و جانوران يكي ديگر از لذت هاي زندگي مي باشد.

ساختن آدم برفي در يك روز سرد همراه با خانواده را حتماً تجربه كنيد.

اگر از چيزي لذت مي بريد آن را با ديگران به اشتراك بگذاريد و با آن ها مطرح نماييد.

بدون كفش راه رفتن مي تواند هرازگاهي به خصوص در سواحل زيباي دريا لذت بخش باشد.

هنگامي كه از خواب برمي خيزيم بايد از اين كه دوباره صبح را مي بينيم شاكر باشيم و از آن لذت ببريم.

راه رفتن زير باران يكي از مهم ترين لذت هایی است كه آدم نبايد آن را از دست بدهد.

ديدن فيلم هاي زيبا در كنار خانواده را حتماً در برنامه خود داشته باشيد.

طبيعت و گل و گياه يكي ديگر از مواردي است كه بايد به آن ها توجه ويژه اي نماييد.

هر چيزي را كه داريم به به موقع و درست استفاده نماييم شايد فردا براي آن دیر باشد

منبع: لبخند زندگی



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , فرهنگی و سینما , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
قرص جدید چاقی برای شما که از لاغری رنج میبرید
دو شنبه 5 خرداد 1393 ساعت 16:10 | بازدید : 1881 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

چرا بعد از ازدواج چاق می شویم و لاغر شدنش هم راحت نیست.

چرا بعد از ازدواج چاق می شویم , چرا بعد از ازدواج چاق می شویم

حتماً شما هم در اطراف خود با عروس خانم هايي مواجه شده ايد كه به محض ازدواج خيلي زود اضافه وزن پيدا كرده و ديگر نمي توانند به راحتي به اندام سابق خود باز گردند، خيلي از افراد بر اين تصور هستند كه اين اضافه وزن مبناي علمي ندارد در حالي كه ما قصد داريم در اين مقاله به اين سؤال پاسخ دهيم.

اولين نكته اي كه باعث اضافه وزن در خانم هاي جوان تازه ازدواج كرده مي شود آرامش پس از ازدواج مي باشد كه تقريباً تا دو سال بر روحيات آن ها حاكم بود و باعث مي شود كه آنان تمايل بيشتري به غذا خوردن داشته باشند و به طور كلي مي توان گفت كه هورمون هاي اشتها در اين افراد نسبت به اشخاص مجرد بيشتر ترشح مي شود.

براي اينكه به ريشه علت اضافه وزن و چاقی در پس از ازدواج برسيم بايد نكات بسياري را بررسي نماييم كه مربوط به مسائل اجتماعي و فيزيولوژيكي خواهد بود.

اولين مسئله اي كه تأثير فراواني بر چاقي زوج جوان دارد ماه عسل و همچنين مهماني هایی مانند پاگشا بوده كه باعث مي شود عروس خانم و آقا داماد در استراحت مطلق باشند و همين مسئله عامل مهمي براي چاقی خواهد بود.

مسائل فيزيولوژيكي هم در چاقی خانم ها پس از ازدواج بي تأثير نبوده و مي تواند عامل مهمي محسوب شود، يكي از اين موارد قرص هاي ضدبارداري بوده كه عاملي براي چاقي و اضافه وزن به حساب مي آيد و بايد مراقب آن بود.

قرص هاي ضدبارداري باعث مي شود كه آب بدن به راحتي تخلیه نشده و درون انسان باقي بماند و يكي ديگر از مواردي كه اين قرص ها به همراه دارد بالابردن اشتهاي شخص بوده و همچنين مي تواند عاملي براي تجمع چربي در بدن شود.

به صورت كلي بايد بيان كرد كه اشخاصي كه ازدواج مي كنند بايد حتماً مراقب سبك و نوع زندگي خود باشند و از رفتن به مهماني هاي زياد و استراحت مطلق خودداري كرده و تمام تلاش خود را براي حفظ وزن خود داشته باشند و اين گونه رفتار نكنند كه چون تازه عروس مي باشند نبايد دست به سياه و سفيد زده و كار خانه را انجام ندهند.

منبع: دكتر رضا راست منش -



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , فرهنگی و سینما , پزشکی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
رنگ 2014
پنج شنبه 25 ارديبهشت 1393 ساعت 17:18 | بازدید : 1963 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

رنگ موی مد سال ٢٠١٤

 

رنگ موی مد سال ٢٠١٤ را برای علاقه مندان آن در نظر گرفته ایم.

رنگ موی مد سال ٢٠١٤ , رنگ موی مد سال ٢٠١٤

رنگ موی مد سال ٢٠١٤ , رنگ موی مد سال ٢٠١٤

رنگ موی مد سال ٢٠١٤ , رنگ موی مد سال ٢٠١٤

رنگ موی مد سال ٢٠١٤ , رنگ موی مد سال ٢٠١٤

رنگ موی مد سال ٢٠١٤ , رنگ موی مد سال ٢٠١٤

 

رنگ کیف و کفش سال ٢٠١٤

 

رنگ کیف و کفش سال ٢٠١٤ به همراه ست هایی از آن ها.

رنگ کیف و کفش سال ٢٠١٤ , رنگ کیف و کفش سال ٢٠١٤

رنگ کیف و کفش سال ٢٠١٤ , رنگ کیف و کفش سال ٢٠١٤

رنگ کیف و کفش سال ٢٠١٤ , رنگ کیف و کفش سال ٢٠١٤

 

رنگ بهار سال ٢٠١٤

 

رنگ بهار سال ٢٠١٤ که تنوع بالایی دارد و انتخاب را راحت خواهد نمود.

رنگ بهار سال ٢٠١٤ , رنگ بهار سال ٢٠١٤

رنگ بهار سال ٢٠١٤ , رنگ بهار سال ٢٠١٤

رنگ بهار سال ٢٠١٤ , رنگ بهار سال ٢٠١٤

رنگ بهار سال ٢٠١٤ , رنگ بهار سال ٢٠١٤

رنگ بهار سال ٢٠١٤ , رنگ بهار سال ٢٠١٤

 

رنگ دکوراسیون سال ٢٠١٤

 

رنگ دکوراسیون سال ٢٠١٤برای تماام قسمت های منزل.

رنگ دکوراسیون سال ٢٠١٤ , رنگ دکوراسیون سال ٢٠١٤

رنگ دکوراسیون سال ٢٠١٤ , رنگ دکوراسیون سال ٢٠١٤

رنگ دکوراسیون سال ٢٠١٤ , رنگ دکوراسیون سال ٢٠١٤

رنگ دکوراسیون سال ٢٠١٤ , رنگ دکوراسیون سال ٢٠١٤

رنگ دکوراسیون سال ٢٠١٤ , رنگ دکوراسیون سال ٢٠١٤

 

 

 

 

 



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
آرایش به سبک دولت یازدهم
پنج شنبه 25 ارديبهشت 1393 ساعت 17:16 | بازدید : 1775 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

آرایش چشم به رنگ بنفش

 

آرایش چشم به رنگ بنفش که به صورت فانتزی طراحی شده است.

آرایش چشم به رنگ بنفش , آرایش چشم به رنگ بنفش

آرایش چشم به رنگ بنفش , آرایش چشم به رنگ بنفش

 



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , عکس های جالب , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
وقتی خدا دعاتو مستجاب نمیکنه علت داره
پنج شنبه 25 ارديبهشت 1393 ساعت 17:11 | بازدید : 1886 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

شاید مدت زمان بسیاری برای خرید خودروی مورد علاقه خود در حال جستجو بوده‌اید و اکنون می‌توانید با خیال راحت مدل مورد علاقه خود را خریداری کنید.

 اما این پایان ماجرا نیست، شما پس از صرف هزینه‌ اولیه برای اتومبیل باید دائما مبلغی را برای نگهداری خودروی خود کنار بگذارید. این هزینه بر اساس مدل خودروی شما متفاوت است و هرچه خودروی‌تان گران قیمت‌تر باشد، هزینه‌ای که باید برای نگهداری آن صرف کنید نیز بیشتر می​شود.

 بیشتر خودروهای مدرن به قطعاتی با کیفیت و گران قیمت مجهز هستند به همین دلیل یک تعمیر ساده می‌تواند هزینه‌ای چند هزار دلاری را برای صاحب آن به همراه داشته باشد.

در این گزارش نگاهی داریم به 10 نمونه از لوکس‌ترین خودروهای جهان که هزینه‌ ابتدایی تعویض روغن آنها بیش از چند هزار دلار است.

 

 آئودی R8 5.2 Quattro Spyder

هزینه تعویض روغن: 2476 دلار

 هزینه تعويض روغن خودروهای لوکس چقدر است؟

 

آئودی R8 Spyder با بهترین امکانات و تجهزات ممکن ساخته شده است. این اتومبیل در حالی که می تواند راحتی بسیاری را برای شما به همراه داشته باشد، هزینه ای بسیاری زیادی را برای نگهداری نیز بر گردن شما می اندازد. علاوه بر هزینه تعمیرات این خودرو، هزینه بیمه آن نیز بیش از قیمت کامل بسیاری از خودروها است.

 

 مرسدس‌بنز CLS63 AMG

هزینه تعویض روغن: 2493 دلار

هزینه تعويض روغن خودروهای لوکس چقدر است؟

 این خودروی فوق العاده زیبا و قدرتمند می تواند به راحتی در میان اتومبیل هایی با کلاس مشابه پیروز باشد. به دلیل قطعات با کیفیتی که د این خودرو استفاده شده است هزینه یک بازدید آب و روغن آن نزدیک به 2500 دلار است.

 

 مرسدس‌بنز S65 AMG

هزینه تعویض روغن: 2810

هزینه تعويض روغن خودروهای لوکس چقدر است؟

 

خودرویی فوق‌العاده سریع و قدرتمند که در میان بهترین اتوموبیل‌های مرسدس قرار دارد. این مدل با امکاناتی بسیار عالی و منحصر به فرد که در بسیاری از مدل های مشابه دیده نمی شود هزینه نگهداری بسیار بالایی نیز برای صاحبش به همراه دارد.

 

 ب‌ام‌و 760Li

هزینه تعویض روغن: 2810

هزینه تعويض روغن خودروهای لوکس چقدر است؟

 

راحت، زیبا و قدرتمند از جمله مهمترین ویژگی های این سدان لوکس محسوب می شود. ظاهر زیبای این خودرو باعث می شود تا نظر هر بیننده ای به آن جذب شود. این خودرو را افرادی از طبقه متوسط نمی توانند خریداری کنند، حتی در صورتی که فردی بتواند هزینه اولیه بسیار زیاد آن را پرداخت کند باید آماده باشد تا هر چند ماه نیز مبلغی سنگین را صرف یک تعویض روغن معمولی کند.

 

 مرسدس‌بنز G55 AMG

هزینه تعویض روغن: 2844 دلار

هزینه تعويض روغن خودروهای لوکس چقدر است؟

 افرادی که حاضر هستند تا هزینه بسیار گران قیمت این خودرو را که دیگر تولید نمی‌شود پرداخت کنند احتمالا هزینه نگهداری اهمیت چندانی ندارد. این خودرو برای شهر ساخته نشده و بهترین کاربرد آن در طبیعت است. با این حساب باید انتظار داشته باشید که چنین محصولی به تعمیرات و نگهداری دایمی نیاز دارد، موضوعی که به هیچ وجه ارزان قیمت نیست.

 

مرسدس‌بنز CL65 AMG

هزینه تعویض روغن: 2991 دلار

هزینه تعويض روغن خودروهای لوکس چقدر است؟

 

شاید بتوان گفت که این مدل در کلاس خود بهترین است. CL65 به امکانات لوکس بسیاری مجهز است و می‌تواند به راحتی نظر هر خریداری را به خود جذب کند.

 

 پورشه 911 Turbo S

هزینه تعویض روغن: 3309 دلار

هزینه تعويض روغن خودروهای لوکس چقدر است؟

 

سری 911 پورشه از سالیان قدیم به عنوان یکی از سریع ترین مدل های این شرکت شناخته می شود. این خودرو در طول سالیان دراز به شدت پیشرفت کرده است و توانسته تا به یکی از استانداردهای خودروهای لوکس تبدیل شود. با قیمت ابتدایی بسیار گران 911 هزینه تعویض روغن بالایی نیز دارد.

 

 پورشه Cayenne Turbo

هزینه تعویض روغن: 3309 دلار

هزینه تعويض روغن خودروهای لوکس چقدر است؟

 

اگر فردی توان پرداخت چند صد هزار دلار برای خرید این خودرو را دارد احتمالا هزینه ای چند هزار دلاری در هر چند ماه چندان زیاد محسوب نمی شود. این اتوموبیل با ظاهری زیبا موتوری بسیار قدرتمند را در خود جای داده است و می تواند به راحتی در میان بهترین های بازار خودرو قرار گیرد.

 

 جگوار XJ Supersport

هزینه تعویض روغن: 4274 دلار

هزینه تعويض روغن خودروهای لوکس چقدر است؟

 

جگوار شرکتی است که در میان بسیاری از بزرگ ترین های دنیا شهرت چندانی ندارد، اما این موضوع دلیلی بر بی کیفیت بودن خودروهای این شرکت نیست. این مدل با ظاهری بسیار رسمی باطنی بسیار اسپرت و قدرتمند دارد و می تواند تا بهترین امکانات اتوموبیل های اسپرت را به شما ارایه دهد.

 

 رنج‌روور Sport 4.4 V8 Supercharged

هزینه تعویض روغن: 4421 دلار

هزینه تعويض روغن خودروهای لوکس چقدر است؟

 لند روور به ندت مدل هایی جدید وارد بازار می کند اما هنگامی که یک مدل جدید را تولید می کند برای آن بهترین امکانات را در نظر می کرد. این خودرو با ظاهری لوکس و امکاناتی بسیار زیاد هزینه نگهداری بالایی را نیز برای خریداران به همراه دارد.

بسیاری از علاقه مندان خودرو باور دارند که با وجود هزینه نگهداری بالا، این خودرو ارزش هزینه های چند هزار دلاری نگهداری را دارد.

 دیدی حق با خداس ؟؟ خخخخخخ



:: موضوعات مرتبط: لطیفه , متفرقه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
اندکی تآمل
پنج شنبه 25 ارديبهشت 1393 ساعت 16:56 | بازدید : 1503 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )
حجت الاسلام ماندگاری می گوید که روز قبل از شهادت (یا روز شهادت) ایشان را که بسیار ناراحت بودند و مدام گریه می کردند، دیدم که می فرمودند: "دیدی سفره رو جمع کردن و ما بی نصیب موندیم!" به ایشان گفتم: "همیشه آخر کار برای سرپایی ها یک سفره جدا می اندازند".

عکس/ اولین جراحت های یک پدر
شهید حجت الاسلام سیدمحمداسماعیل موسوی در سال ۱۳۶۰

ایشان از سال ۵۹ تا سال ۶۷ با وجود سه مرحله مجروحیت که این عکس مربوط به اولینش است، در جبهه حضور داشتند و در مرداد ماه سال ۶۷، در سن ۲۳ سالگی و بعد از قطعنامه به شهادت رسیدند.

حجت الاسلام ماندگاری می گوید که روز قبل از شهادت (یا روز شهادت) ایشان را که بسیار ناراحت بودند و مدام گریه می کردند، دیدم که می فرمودند: "دیدی سفره رو جمع کردن و ما بی نصیب موندیم!" به ایشان گفتم: "همیشه آخر کار برای سرپایی ها یک سفره جدا می اندازند".


:: موضوعات مرتبط: متفرقه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
اندکی تآمل
پنج شنبه 25 ارديبهشت 1393 ساعت 16:56 | بازدید : 1580 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )
حجت الاسلام ماندگاری می گوید که روز قبل از شهادت (یا روز شهادت) ایشان را که بسیار ناراحت بودند و مدام گریه می کردند، دیدم که می فرمودند: "دیدی سفره رو جمع کردن و ما بی نصیب موندیم!" به ایشان گفتم: "همیشه آخر کار برای سرپایی ها یک سفره جدا می اندازند".

عکس/ اولین جراحت های یک پدر
شهید حجت الاسلام سیدمحمداسماعیل موسوی در سال ۱۳۶۰

ایشان از سال ۵۹ تا سال ۶۷ با وجود سه مرحله مجروحیت که این عکس مربوط به اولینش است، در جبهه حضور داشتند و در مرداد ماه سال ۶۷، در سن ۲۳ سالگی و بعد از قطعنامه به شهادت رسیدند.

حجت الاسلام ماندگاری می گوید که روز قبل از شهادت (یا روز شهادت) ایشان را که بسیار ناراحت بودند و مدام گریه می کردند، دیدم که می فرمودند: "دیدی سفره رو جمع کردن و ما بی نصیب موندیم!" به ایشان گفتم: "همیشه آخر کار برای سرپایی ها یک سفره جدا می اندازند".


:: موضوعات مرتبط: متفرقه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
مطالبی درمورد سیاره زمین
شنبه 6 مهر 1392 ساعت 23:1 | بازدید : 1966 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

 

 

همه‌ی ما کم و بیش اطلاعاتی راجع به سیاره‌ی زمین داریم. اگر چه برای داشتن دیدی جامع‌تر و البته علمی‌تر، بررسی نتایج تحقیقات دانشمندان در مورد زمین و فضای پیرامون آن تا حدی کمک می‌کند، اما با توجه به گسترده بودن تحقیقات و دخیل بودن بیشتر شاخه‌های علم در این حوزه، جمع آوری تمام اطلاعات مربوطه کاری دشوار و وقت‌گیر خواهد بود. در ادامه خلاصه‌ای از نتایج تحقیقات دانشمندان در زمینه‌های اصلی (زمین‌شناسی، زیست‌شناسی، هوا و فضا) را ارائه می‌کنیم.
 

فضا:

  • تاکنون 150 میلیارد دلار صرف ساخت ایستگاه بین المللی فضایی (ISS) شده است به طوری که تا به امروز پر هزینه‌ترین ساخته‌ی دست بشر به شمار می‌رود.
  • دورترین فاصله‌ای که از آن عکسی از کره‌ی زمین ثبت شده است، در فاصله‌ی 5.95 میلیارد کیلومتری زمین قرار دارد. در این عکس زمین به صورت نقطه‌ی آبی کم رنگی دیده می‌شود.
  • #1582;رس آبی (موجودی آبزی و بسیار ریز) به عنوان جان‌سخت‌ترین موجود روی کره‌ی زمین، قادر است 10 روز در خلا به حیات خود ادامه دهد.
  • انسان بدون استفاده از تجهیزات حفاظتی قادر است 2 دقیقه در فضا زنده بماند.
  • یک روز دقیقا 24 ساعت نیست، در واقع مدت زمان گردش زمین به دور خودش معادل با 23 ساعت و 56 دقیقه و 4 ثانیه است.
  • آلودگی هوای کشور چین از فضا قابل رویت است، اما برعکس تصور عموم، دیوار چین از فضا قابل دیدن نیست.
  • کل تجهیزات ساخت بشر که بعد از پرتاب اولین ماهواره‌ در سال 1957 (ماهواره‌ی اسپوتنیک) به فضا فرستاده شده‌اند و هم اکنون در حال گردش به دور زمین هستند به 38,000 عدد می‌رسد.
  • کره‌ی زمین صیقلی‌تر از یک توپ بولینگ است. در واقع اختلاف ارتفاع بین بلندترین کوهستان‌ها تا کف عمیق‌ترین اقیانوس‌ها، کمتر از 0.0002 محیط کره زمین است.
  • تعداد اجسام ساخته شده توسط بشر که طولی بزرگتر از 10 سانتی‌متر دارند و هم اکنون در حال گردش به دور زمین هستند به 22,000 عدد می‌رسد. تنها 5 درصد از این اجسام ماهواره‌های فعال هستند. 87 درصد آنها زباله‌های فضایی و ماهواره‌های بلا استفاده به شمار می‌روند. 8 درصد باقیمانده هم قطعات موشک‌ها و تجهیزات فضایی هستند.
  • سازمان فضایی ناسا برآورد کرده است که هر روز یکی از اجسام مصنوعی معلق در فضا، به زمین باز می‌گردد.

جو زمین:

  • جرم شهاب‌سنگ‌هایی که در هر روز وارد جو زمین می‌شوند به 100 تن می‌رسد.
  • سوراخ لایه‌ی اوزن کوچک‌تر شده است. در سال 2012 مشخص شد که سوراخ لایه‌ی اوزن نسبت به 10 سال گذشته کوچک‌تر شده است.
  • در ارتفاع 19 کیلومتری از سطح زمین (معروف به حد آرمسترانگ) پوشیدن لباس فضانوردی امری حیاتی است زیرا بدون استفاده از آن، مایعات درون بدن انسان در دمای متعارف بدن به جوش خواهند آمد.
  • ارزش کل اتمسفر زمین، فقط با احتساب بهای دی اکسید کربن موجود درآن به 4.3 کوادریلیون (4.3 در 10 به توان 15) پوند برآورد شده است.
  • هر روز به طور متوسط حدود 8.6 میلیون صاعقه در سرتاسر زمین رخ می‌دهد.
  • در زمانی که دایناسورها بر روی زمین زندگی می‌کردند درصد بیشتری از جو زمین را اکسیژن تشکیل می‌داد. هم اکنون به دلیل کم شدن سهم اکسیژن از گازهای تشکیل دهنده‌ی هوا، امکان اینکه دوزیستان و خزندگان به سایز اجداد خود برسند وجود ندارد.

دریا:

  • فقط 3 درصد آب‌های موجود در کره‌ی زمین شیرین هستند.
  • با فرض ذوب‌شدن یخ‌های قطب جنوب، حجم آب تولید شده به اندازه‌ی کل حجم آب اقیانوس اطلس خواهد بود.
  • هر لیتر از آب دریا حاوی 13 میلیاردم گرم طلا است.
  • پلاستیک، 90 درصد از زباله‌های موجود در اقیانوس‌ها را تشکیل می‌دهد.
  • هر ساله به طور متوسط 2000 گونه‌ موجود دریایی شناسایی می‌شوند.
  • اقیانوس‌ها به تنهایی 99 درصد از اکو سیستم روی کره‌ی زمین را تشکیل می‌دهند.
  • کوسه‌ها هر سال بطور متوسط موجب مرگ و میر 8 الی 12 انسان می‌شوند. این در حالی است که در همین مدت 100 میلیون کوسه فقط به منظور استفاده از باله‌هایشان کشته می‌شوند.
  • طبق برآورد دانشمندان، بیش از یک میلیون گونه موجود آبزی در اقیانوس زیست می‌کنند که بشر تاکنون 2/3 آنها را شناسایی کرده است.
  • حجم کل آب‌ موجود در کره‌ی زمین، برابر با حجم کره‌ای به قطر 860 کیلومتر است.
  • 90 درصد از فعالیت‌های آتشفشانی در بستر اقیانوس‌ها انجام می‌شود.
  • عمق  #1711;ودال ماریانا که عمیق‌ترین قسمت اقیانوس‌ به شمار می‌رود 10.9 کیلومتر است.

درون زمین:

  • ساختار صفحه‌ای طبقات مختلف زمین آن را از بقیه‌ی سیارات منظومه‌ی شمسی متمایز می‌کند. این ساختار باعث جذب و بازیافت کربن شده و از انتشار آن در جو و در نتیجه داغ شدن زمین جلوگیری می‌کند . فقدان چنین ساختاری در سیاره‌ی زهره که پیامد آن انتشار دی اکسید کربن بسیار زیاد در جو آن بوده، دمای آن را به طرز چشم‌گیری افزایش داده ‌است (480 درجه‌ی سانتی‌گراد در نزدیکی سطح سیاره).
  • عناصر کمیاب لزوما کمیاب نیستند! عنصر لوتتیم به عنوان کمیاب‌ترین عنصر دنیا شناخته می‌شود اما فراوانی این عنصر در پوسته‌ی زمین حدود 200 برابر بیشتر از طلا است.
  • 99 درصد از کل طلای موجود در کره‌ی زمین در هسته‌ی آن قرار گرفته است که برای پوشاندن سطح زمین با لایه‌ای از جنس طلا به ضخامت 45 سانتی‌متر، کفایت می‌کند.
  • دمای هسته‌ی زمین برابر با دمای سطح خورشید، یعنی حدود 5500 درجه‌ی سانتی‌گراد است.
  • توده‌ی آهنی هسته‌ی زمین، عرضی برابر با 2400 کیلومتر دارد. دما در این ناحیه بسیار بالاست، اما به علت فشار بسیار زیاد امکان ذوب شدن این هسته‌ی آهنی وجود ندارد.
  • عمیق‌ترین گودالی که بشر تاکنون در پوسته‌ی زمین ایجاد کرده است، عمقی در حدود 12.4 کیلومتر دارد. این عدد در مقایسه با فاصله‌ی 6371 کیلومتری سطح زمین تا مرکز آن بسیار ناچیز به نظر می‌رسد.
  • وزن بزرگ‌ترین کریستال که تاکنون کشف شده است به 55 تن می‌رسد.
  • درعمق 4 کیلومتری بستر رودخانه‌ی آمازون، رودخانه‌ی (سفره آب زیرزمینی) دیگری قرار دارد. برآورد شده که طول آن 400 کیلومتر بوده و جریان آب در آن با سرعت 1 میلی‌متر در ساعت بین صخره‌ها حرکت می‌کند.
  • باکتری‌ها حتی تا عمق 2.8 کیلومتری زمین هم یافت می‌شوند.

سطح زمین:

  • وزن خاک حاصل‌خیزی که هر ساله توسط باد از صحرای بزرگ آفریقا به جنگل‌های استوایی آمازون آورده می‌شود 40 میلیون تن برآورد شده است.
  • در کشور ترکمنستان دهانه‌ای به قطر 70 متر و به اسم  #1583;روازه‌ی جهنم وجود دارد که به واسطه‌ی فروریختن یک حوزه‌ی گازی پدید آمده است. اکنون بیش از  40 سال است که این گودال در آتش می‌سوزد.
  • قدمت فسیل‌ باکتری‌هایی که در استرالیا کشف شده است به 3.5 میلیارد سال می‌رسد. درآن زمان اکسیژن در جو زمین وجود نداشت.
  • بیشترین دمای یک ناحیه که تاکنون به ثبت رسیده 57.8 درجه‌ی سانتی‌گراد بوده است (1922، کشور لیبی).
  • آخرین باری که خشک‌ترین ناحیه دنیا یعنی   #1583;ره‌های خشک قطب جنوب شاهد بارش باران بود به دو میلیون سال پیش باز می‌گردد.
  • قاره‌ها در هر سال به طور متوسط 2 سانتی‌متر جابجا می‌شوند.
  • 75 درصد گونه‌های جانوری در طی 300 سال آینده منقرض خواهند شد.
  • تنها 14 درصد از کل گونه‌های جانوری شناسایی شده‌اند.
  • هر روز 200,000 نفر در دنیا متولد می‌شوند.
  • قدیمی‌ترین مکان مذهبی که به دست انسان ساخته شده در کشور ترکیه قرار دارد. باستان‌شناسان قدمت آن را به 10,000 سال قبل از میلاد مسیح نسبت می‌دهند.
  • تعداد کل انسان‌هایی که تاکنون در کره‌ی زمین زیسته‌اند 106 میلیارد نفر است.
  • جمعیت زمین در سال 2050 به 9.2 میلیارد نفر می‌رسد.
  • هر ثانیه دو نفر از دنیا می‌روند.

 



:: موضوعات مرتبط: فرهنگی وادبی , متفرقه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
روش های طول عمر لپ تاپ
شنبه 6 مهر 1392 ساعت 22:2 | بازدید : 1512 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

بسیاری از کاربران لپ تاپ، حتی افرادی که مدت ها است کاربر لپ تاپ به حساب می آیند با این سوال که به واقع عمر مفید یک لپ تاپ چقدر است و رعایت چه نکاتی منجر به افزایش طول عمر مفید لپ تاپ می شود مواجه هستند! پاسخ این سوالات با توجه به رشد شدید قیمت ها طی یکی دوسال اخیر، قطعا به کاربران در کاهش هزینه ها و همچنین استفاده بهتر و بهینه از لپ تاپ کمک می کند.

یافتن پاسخ این سوالات حتی باعث می شود، شما درگیر دردسرهای تعمیر و تامین قطعه نشوید. پس قبل از وقوع اتفاق به فکر چاره یا حداقل درمان باشید و به مجموعه نکاتی که ما در این بخش برای افزایش طول عمر به شما یادآوری می کنیم توجه کنید.

 عمر مفید لپ تاپ چقدر است؟

اکثر کاربران لپ تاپ تصور می کنند تا هر زمانی لپ تاپشان از عهده انجام وظایف خود برآید می توان از آن برای انجام امور مختلف رایانه ای استفاده کرد، اما این تصوری اشتباه است و لپ تاپ ها ممکن است وقتی که بیشتر از هر زمان دیگر به وجود آن ها نیاز دارید، ناگهان دچار ایراد شوند. پس بهتر است قبل از اینکه درگیر دردسرهای تعمیر دستگاه، بازیابی اطلاعات، تامین قطعه و... شوید، به فکر چاره باشید.

کارشناسان و فعالان بازار معتقدند طول عمر یک دستگاه تحت تاثیر عوامل مختلفی چون نحوه استفاده، ورود تکنولوژی های نوین و مدل های مبتنی بر تکنولوژی های جدید و عوامل دیگری از این دست متفاوت است، ولی به طور میانگین عمر مفید یک لپ تاپ سه تا نهایتا چهار سال تخمین زده شده است. البته لپ تاپ های برخی برندها مانند اپل طول عمر بیشتری نسبت به برندهایی نظیر لنوو، اچ پی، دل و... دارند. البته در بسیاری موارد ممکن است خرابی یک قطعه در نگاه اول به معنی پایان یافتن عمر یک لپ تاپ نباشد، ولی عدم یافتن قطعه در بازار، به دلیل عرضه مدل های جدید که بر تکنولوژی های نوین مبتنی هستند خط قرمزی روی ادامه حیات لپ تاپ می کشد.

 نکاتی برای افزایش عمر لپ تاپ

1. اگر دقت کرده باشید اولین قطعه ای که در لپ تاپ ها دچار ایراد می شود و احتیاج به تعویض دارد باتری و شارژر است که این معضل با تعویض باتری و با صرف مبلغی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان قابل رفع است. حال تصور کنید باتری لپ تاپ مذکور در بازار موجود نباشد. این به این معنی است که لپ تاپ شما تبدیل به pc شده و عمر آن به عنوان یک رایانه همراه به پایان رسیده است. پس بهتر است برای جلوگیری از این مشکل از باتری لپ تاپ محافظت کرده و زمانی که شارژ دستگاه کامل است آن را از برق خارج کنیم. برای افزایش عمر لپ تاپ حتی توصیه می شود زمانی که مدت زیادی در یک مکان ثابت هستید باتری را از لپ تاپ خارج کرده و لپ تاپ را بدون باتری مورد استفاده قرار دهید.

2. اگر قرار است باتری را از لپ تاپ خارج کنید حتما حواستان باشد که از محافظ استفاده کنید تا لپ تاپ شما در صورت بروز نوسانات برق دچار آسیب نشود. نوسانات برق ممکن است خسارات هنگفتی به لپ تاپی که به جریان مستقیم برق متصل است وارد آورد.

3. از وارد آوردن فشار زیاد و ضربه به لپ تاپ خودداری کنید. زیرا ممکن است باعث شکستگی صفحه نمایش، یا آسیب دیدن هارد و سایر بخش های دستگاه شود.

4. برای خنک سازی لپ تاپ از کول پد استفاده کنید: اگر با لپ تاپ زیاد کار می کنید و مدام روی آن فشار می آورید باید از وسیله ای به نام کول پد (میز لپ تاپ) استفاده کنید. این وسیله دارای پایه هایی بالاتر از سطح زمین است و چندین خنک کننده (فن) همراه خود دارد که باعث خنک شدن و بهبود کارآیی لپ تاپ می شود. این دستگاه ها عمدتا از برق یو اس بی (USB) استفاده می کنند و به شدت کم مصرف هستند و خیلی کم از باتری استفاده می کنند.

5.مواظب درایو لپ تاپ خود باشید: سعی کنید کمتر از رایتر لپ تاپ استفاده کنید یا اگر استفاده می کنید از سی دی ها و دی وی دی های خش دار استفاده نکنید؛ چراکه باعث خرابی و آسیب دیدن به لنز درایو می شود. زمانی که از دی وی دی یا سی دی رایتر استفاده می کنید حتما لپ تاپ را به برق متصل کنید، زیرا رایترها جریان بسیار بالایی را از منبع تغذیه کشیده و اگر صرفا از باتری استفاده شود به آن آسیب می رساند، چون در این حالت باتری با سرعت زیادی شارژ خود را از دست می دهند. حتی در حالتی که باتری کاملا شارژ نباشد ممکن است لپ تاپ خاموش شده و دیسک نوری شما بسوزد. به همین دلیل در لپ تاپ های مدرن امروزی اگر شارژ باتری کم باشد، لپ تاپ به طور خودکار درایو نوری را خاموش می کند.

6.از نرم افزار ها و ضد ویروس های مناسب و اورجینال استفاده کنید: سعی کنید از ضد ویروسی مناسب و سبک برای لپ تاپ خود استفاده کنید تا مقدار کمتری از پردازنده را اشغال کند و سرعت لپ تاپ را پایین نیاورد.نرم افزار های مناسب را روی لپ تاپ خود نصب کنید. از نصب نرم افزار هایی که اطمینان ندارید نرم افزار هستند یا بد افزار خودداری کنید یا قبل از نصب آن را ویروس یابی کنید.سعی کنید از لایسنس ها و نرم افزار های اورجینال و اصل شرکت نرم افزاری استفاده کنید مخصوصا سیستم عامل که اگر از نسخه های کرک آن استفاده کنید شما و لپ تاپ را با مشکل مواجه می کند و مجبورید هر چند وقت یک بار سیستم عامل را عوض کنید.

7. هنگام حمل لپ تاپ سعی کنید آن را حتما در کیف یا کاور گذاشته و همچنین آن را خاموش کنید. همچنین هرگونه کابل و وسایل متصل به لپ تاپ مثل کابل شبکه، سیم ماوس یا اسپیکر (بلندگو) را از لپ تاپ جدا کنید.



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
عکس
چهار شنبه 27 شهريور 1392 ساعت 19:55 | بازدید : 1881 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )


 

 

 

2  

 

3  

 

 

4  

 

 

5  

 

 

6  

 

 

7  

 

 

8  

 

 

9  

 

 

10  

 

 

11  

 

 

12  

 

 

13  

 

 

14  

 

 

15  

 

 

16  

 

 

17  

 

 

18  

 

 

19  

 

 

20  

 

 

21  

 

 

22  

 

 

23  

 

 

24  

 

 

25  

 

 

26  

 

  


 

 

29  

 

 

30  



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , عکس های جالب , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
بسته بندی جدید
چهار شنبه 27 شهريور 1392 ساعت 19:52 | بازدید : 2027 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

 

بسته بندی، علم، هنر و فناوری قرار دادن یا محافظت از محصولات مختلف برای توزیع، ذخیره، فروش و یا استفاده محسوب می شود. اگرچه، ما هر روزه از کالاهایی که بسته بندی‌هایشان از طراحی‌های مختلف و یا مشابه برخوردار هستند، استفاده می کنیم، اما کمتر به تلاشی که برای خلق آنها صرف شده، توجه می کنیم. حتی شکل نهایی ساده‌ترین نوع بسته بندی نیز ممکن است ساعت‌ها و یا روزها زمان برده باشد.

این در شرایطی است که بسیاری از مردم جهان درباره محصولات مختلف بر اساس بسته بندی‌های آنها قضاوت می کنند. در حقیقت، بسته بندی می تواند پر هزینه‌تر از محصول اصلی تمام شود. بر همین اساس، محصولی با کیفیت متوسط اما دارای بسته بندی فوق العاده می تواند سهم بیشتری از بازار را نسبت به محصولی با کیفیت فوق العاده اما دارای بسته بندی متوسط به خود اختصاص دهد.

 



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
دعوای الناز شاکر دوست با پسر جوان
چهار شنبه 27 شهريور 1392 ساعت 14:31 | بازدید : 1413 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , عکس های جالب , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
اشی با ارزش حرم رضوی (ع)
چهار شنبه 27 شهريور 1392 ساعت 14:8 | بازدید : 1327 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

به گزارش مهر، بارگاه نورانی حضرت امام رضا(ع) در مشهد، سالهاست که پذیرای زایران هشتمین امام شیعیان است. حرم مطهری که هرسال در روزهای مختلف، حجم عظیمی از زایران ایرانی و شیعیان سایر کشورها را در خود جای می دهد. در این بارگاه نورانی، مثل بقیه زیارتگاهها وسایل مختلفی برای استفاده خادمان و کارکنان وجود دارد. اما بعضی از این وسایل، منحصر به بارگاه نورانی امام رضا(ع) است و به قولی، «اختصاصی» همین جاست. این گزارش، شما را با بعضی از این ابزار و وسایل آشنا می کند. چیزهایی که فقط می شود در حرم مطهر امام رضا(ع) دید:

ابزار نقاره زنی

چهار نوع طبل و كرنا و لوازم متعلق به آن، از جمله ابزاری است که در اتاق مخصوص نقاره زنی حرم مطهر نگهداری می شود. طبل ها از كاسه هاي بزرگ و كوچك مسي و چدني است كه پوست دباغي شده بر روي آن كشيده شده و با دو چوب ساده به طول تقريبي بيست سانتي‌متر نواخته مي شوند و كرناها سازهاي بادي به طول تقريبي 100 تا 120 سانتي‌متر است كه از جنس مس يا برنج ساخته شده و آب كُرم داده شده اند. طبل ها و كرناها در مشهد ساخته مي شوند.

 

 

دوشاخه كفشداري نقره

این دوشاخه کفشداری قدیمی که الان در موزه مرکزی آستان قدس نگهداری می شود، 202 سانتي‌متر طول و 6 سانتی متر عرض دارد.اين اثر از ميراث آستان قدس رضوي است كه در حرم مطهر و در بخش كفشداري استفاده مي‌شده است. اين دوشاخه از جنس نقره بوده و دو كفش نقره‌اي نيز به دو شاخه‌ي آن آويزان است. جنس دسته‌ي اين دوشاخه از چوب است كه ورقه‌هايي از جنس نقره روي آن كار شده و دو شاخه‌ي فولادي نيز به سر چوب متصل شده است. در يكي از ورقه‌ها به خط شكسته نستعليق كتيبه‌ي «...عهد توليت جليله ميرزا...» حك شده است كه به دليل ناقص بودنش احتمال مي‌رود كه اين تكه از ورقه‌ي فلزي از جايي كنده شده و به اين قسمت متصل شده است.

دوشاخه ي متصل شده به اين دسته‌ي چوبي با دسته‌اي كوتاه و به‌وسيله‌ي فشار و چكش‌كاري اتصال يافته است. كفش‌هاي آويزان به اين دوشاخه درويشي‌مانند، نقره‌اي و با تزئين‌هاي اسليمي و كنده‌كاري شده‌اند. اندازه‌ي اين كفش‌ها8×3 سانتي‌متر است.

 

 

جاروي پر طاووس

این جارو همان طور که از نامش پیداست، با پرهای طاووس  ساخته شده است. این جارو 102/5 سانتیمتر طول دارد. یعنی دقیقا به اندازه واقعی پر طاووس. عرض‌ دهانه‌‌ي بالای جارو هم 13 سانتیمتر است.

این جارو را  زنی به نام «حاجیه نواب والده سالار» در سال 1263 هجری قمری یعنی نزدیک به 170 سال پیش وقف حرم مطهر امام رضا (ع) کرده بود.دسته‌ي اين جاروي پرطاووس با دسته‌پوش مرواريددوزي شده‌اي پوشانده شده است. تعداد پرهاي طاووس به كار رفته در اين جارو در حال حاضر 90 پر است ولي تعداد پرهاي اوليه 100 پر بوده است. تزيينات پارچه‌ي دسته‌پوش از جنس مخمل قهوه‌اي تيره، ابريشمي‌ و به شكل ذوزنقه است. ساق بزرگ ذوزنقه محل نگهداري پرهاست و ساق كوچك‌تر داخل دسته‌ي طلا قرار دارد. جنس مواد رودوزي بيشتر از مرواريد اصل بحريني در سه اندازه‌ي مختلف است .

این جارو الان در موزه مرکزی آستان قدس نگهداری می شود.

 

دست نقره

بالای ضریح مطهر امام رضا(ع) سالها محل قرارگرفتن این دست نقره ای بود.اثری که مربوط به اواخر دوره قاجار یا اوایل دوره پهلوی است و حالا از ميراث آستان قدس رضوي  محسوب می شود. شيوه‌ي ساخت آن ريخته‌گري است. دست نقره براي جمع‌آوري نذورات بالاي ضريح مطهر استفاده مي‌شده است. يك پنجه‌ي پنج انگشتي اجزاء اين دست را تشكيل داده است كه انگشت‌ها از محل بندها به داخل كمي جمع شده‌اند.

دست به‌وسيله‌ي فلزي زائد كه قسمت بالاي آن باريك‌تر و انتهايش برجسته و طوق‌مانند است به دسته‌اي فلزي مخروطي شكل جوشكاري شده است. به انتهاي اين دسته يك چوب بلند داخل مي‌شده و به‌وسيله‌ي اين دسته نذورات روی ضريح جمع‌آوري مي‌شده است.



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

تعداد صفحات : 2
صفحه قبل 1 2 صفحه بعد