جای تبلیغات شما اینجاست09139099748


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



به وبلاگ من خوش آمدید

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شمیم امید و آدرس shamimomid.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.

ممنون از تبادل لینک 

از اینکه با ما تبادل لینک میکنید ممنونیم







نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 88
بازدید دیروز : 236
بازدید هفته : 467
بازدید ماه : 445
بازدید کل : 137550
تعداد مطالب : 251
تعداد نظرات : 20
تعداد آنلاین : 2



Alternative content


آمار مطالب

:: کل مطالب : 251
:: کل نظرات : 20

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 2
:: تعداد اعضا : 0

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 88
:: باردید دیروز : 236
:: بازدید هفته : 467
:: بازدید ماه : 445
:: بازدید سال : 23149
:: بازدید کلی : 137550

RSS

Powered By
loxblog.Com

مجله الکترونیکی شمیم امید

قابل توجه طرفداران محمود احمدی نژاد
سه شنبه 3 تير 1393 ساعت 14:56 | بازدید : 1435 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

((خیانت به ملت با بنزین مسموم،خیانت به مردم با میوه های سرطان زا و... واقعا عقل سلیم اگه باشه و درک داشته باشه و متعادل باشه دیگه عمرا طرفداری یه چنین خائنی رو بکنه(این متن و خودم نوشتم)))
هر چند در دولت قبل، اعتراضات عصرایران به وزارت خانه های بهداشت و جهاد کشاورزی در خصوص باقی ماندن سموم کشاورزی بر میوه ها و سبزیجات،پاسخی جر متهم شدن به سیاه نمایی نداشت،‌اما خورشید هیچ گاه پشت ابر نمی ماند و همان طور که آلوده بودن بنزین های پتروشیمی توسط مراجع مسوول تأیید شد، خبر تلخ آلوده به سم بودن برخی میوه ها و سبزیجات نیز توسط نهادهای علمی ،‌متأسفانه مورد تأیید قرار گرفته است و اینک نوبت مسوولان دولت یازدهم است که کار بر زمین مانده نظارت و کنترل بر تولیدات کشاورزی را انجام دهند و الا همان نقدی که بر قبلی ها وارد بود،‌این بار با شدت بیشتری متوجه مسوولان دولت کنونی خواهد بود زیرا جان انسان ها تعارف بردار نیست.

 «محسن مروتی»، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی و کارشناس باقی مانده سموم، یکی از افرادی است که هرچند وقت یک بار درباره تاثیر میوه‌های آلوده به سموم بر سلامت مردم هشدار می‌دهد. او در گفت و گو با روزنامه شهروند می‌گوید که سرطان‌زا بودن این میوه‌ها ثابت شده و برای همین دیگر وقت آن است وزارت بهداشت به وظایفش برای نظارت بر مصرف میوه‌ها عمل کند. 

به گفته او، مصرف میوه‌های آلوده به سموم، غیراز سرطان‌زایی، مشکلات دیگری را هم به‌دنبال دارد؛ از افزایش ناباروری گرفته تا مشکلات عصبی.  
 
*حالا چندسالی می‌شود که هر چند وقت یک بار در میان مردم نگرانی‌هایی درباره مسموم بودن بعضی میوه‌ها و صیفی‌جات ایجاد می‌شود. روند رسیدگی به این موضوع در دولت و دستگاه‌های مربوطه در این سال‌ها چطور بوده و چرا اساسا این موضوع تبدیل به یک مشکل لاینحل شده؟

مساله باقی ماندن آفت‌کش‌ها و سموم در محصولات کشاورزی، مساله‌ای است که ما حدود ۱۲‌سال است که به‌طور ویژه آن را بررسی می‌کنیم.

‌سال ۱۳۴۶ که برای نخستین‌بار جلسه کمیسیون کدکس ایران برگزار شد و ایران ملزم شد تا این موضوع را به‌طور رسمی پیگیری کند ولی از آن زمان تا‌ سال‌های ۸۱ و ۸۲، ایران هیچ کاری در این زمینه نکرد.

بعد از آن، این موضوع کم کم جدی‌تر شد و ایران با همکاری فائو، دو آزمایشگاه در سازمان دامپزشکی ایجاد کرد تا بتوان تولیدات دامپزشکی را که زیرنظر این سازمان است، از نظر تاثیر باقی ماندن سموم در بدنشان بررسی کرد.  برای این کارها، یکسری استاندارد نیاز داشتیم که تا آن زمان وجود نداشت، بنابراین از استانداردهای کدکس استفاده می‌شد و باقی استانداردها، چون تا آن زمان به‌طورکلی پایش انجام نمی‌شد. تا این‌که ما با پیگیری‌هایی که کردیم متوجه شدیم طبق قانون  پایش محصولات کشاورزی زمانی که برای مصرف مردم آماده می‌شود، به عهده وزارت بهداشت است ولی تولید محصولات سالم و بدون آلاینده به عهده وزارت کشاورزی است.  

*یعنی الان وزارت جهاد کشاورزی نظارتی بر چگونگی رسیدن محصولات کشاورزی به مردم و مصرف آن ندارد؟

خیر، این وزارت بر مرحله تولید این محصولات نظارت می‌کند. اخیرا کارشناسان حوزه کشاورزی مانند خانه کشاورز اعلام کرده‌اند که وزارت جهاد کشاورزی هم باید مانند وزارت بهداشت بر مراحل تولید تا مصرف محصولات کشاورزی نظارت داشته باشد.
به هرحال آنطور که مقرر شده از تولید تا رسیدن به بازار به عهده وزارت جهاد کشاورزی است ولی وقتی که وارد بازار شود، به عهده وزارت بهداشت قرار می‌گیرد چون سلامت مردم قطعا به عهده وزارت بهداشت است.   

*حالا با این اوصاف، وزارت بهداشت به وظیفه‌اش دراین‌باره عمل می‌کند؟ چون آنطور که به نظر می‌رسد، وظیفه نظارت بر سلامت محصولات کشاورزی مانند سبزیجات و میوه و درجه سلامت آنها بین سازمان‌های مختلف دست به دست می‌شود.
 
خیر، وزارت بهداشت هیچ گاه به وظیفه‌اش دراین‌باره عمل نکرده و هنوز نمی‌کند. به زبان دیگر، پایشی که باید به‌طور منظم و منسجم وجود داشته باشد، به هیچ وجه وجود ندارد.

*و از نظر شما وزارت جهادکشاورزی در مرحله تولید محصولات کشاورزی، کاملا به وظیفه‌اش عمل می‌کند؟

نمی‌توان گفت به‌طور کامل ولی در این حوزه، پایش‌ها و فعالیت‌هایی را انجام می‌دهد. درحالی‌که وزارت بهداشت درحال حاضر محصولات غذایی فرآوری شده مانند کنسروها را گاه گداری چک می‌کند ولی نظارت دایم بر محصولات کشاورزی در میادین میوه و تره‌بار برای تخمین سلامت آنها به هیچ وجه وجود ندارد و در این زمینه ضعف زیادی دارد.  

*خب فکر می‌کنید دلیل این نظارت نکردن چیست؟ چرا این وزارت که متولی سلامت مردم است بر موضوع مهمی مانند محصولات میوه و سبزی که مستقیما با سلامت مردم ارتباط دارد، نظارت نمی‌کند؟

بهانه وزارت بهداشت دراین‌باره این است که می‌گویند ما استاندارد ملی نداریم درحالی‌که در‌سال ۸۶ وزارت کشاورزی اولین سری استانداردهای ملی حداکثر میزان مجاز باقی مانده را ارایه داد؛ یعنی دیگر بهانه‌ای برای وزارت بهداشت نبود که بگوید من استاندارد ندارم. ما در‌سال ۸۹ هم این استانداردها را بازبینی کردیم.  از ‌سال ۸۹ تا حالا، یعنی چهارسال، وزارت بهداشت هنوز نتوانسته کاری دراین‌باره انجام دهد.  بهانه دوم آنها این است که ما امکانات لازم را برای این موضوع نداریم.   

*این امکانات دقیقا چیست؟

امکانات اصلی موردنیاز برای این موضوع، چند آزمایشگاه مرجع است که هر چند وقت یک بار نمونه‌های محصولات کشاورزی را بیاورند و آزمایش کنند. مساله دیگر این است که اگر وزارت بهداشت آلودگی دید، چه باید کند؟ واقعیت این است که سیستم برگشت به تولیدکننده وجود ندارد. وزارت کشاورزی درحال حاضر برنامه‌ریزی کرده که محصولات کشاورزی با یک کد ۱۶ رقمی وارد بازار شود و بر اساس آن اطلاعات تولیدکننده ثبت است؛ براساس آن اگر محصولی آلوده باشد به تولیدکننده برمی‌گردد و تا زمانی که نتواند محصول سالم تولید کند، اجازه تولید محصول ندارد.
ما از سهم خودمان که تولید سالم است حرکت‌های خوبی انجام شده ولی ما بیشتر از وزارت بهداشت انتظار داشتیم که پایش‌های بهتری انجام دهد و همکاری بهتری در این زمینه داشته باشد.   

*در دولت جدید و با توجه به این‌که وزارت بهداشت در بعضی حوزه‌ها درحال برداشتن گام‌های بزرگی است، تغییری دراین‌باره ایجاد نشده؟

الان مدتی است که وزارت بهداشت جلسات و برنامه‌هایی برگزار می‌کند و هر از گاهی حرکت‌هایی انجام می‌شود ولی آن طور که باید و شاید، این موضوع پیگیری نمی‌شود.

الان با توجه به این‌که ما استانداردهای لازم را داریم، وزارت بهداشت باید نمونه‌هایی را بردارد و از نظر استانداردهای مختلف، آنها را بررسی کند.  وزارت جهاد کشاورزی سعی می‌کند تا جایی که ممکن است اجازه ندهد آلودگی بیش از حد مجاز شود و پیشنهاد می‌کنیم که از مواد غیرسمی آلترناتیو که تحت عنوان مواد و عوامل بیولوژیک است استفاده شود که تاثیر سویی بر انسان ندارد.  تا حدی هم موفق بوده‌ایم ولی این کافی نیست.  ما می‌گوییم که درست کنترل شود ولی وقتی از بیرون و از بازار برای این کنترل‌ها فشار نیاید، فایده‌ای ندارد.  

البته همه موارد هم به وزارت بهداشت و نظارتش برنمی‌گردد، در مرحله تولید محصولات کشاورزی و سمپاشی آنها هم هنوز مشکلات زیادی وجود دارد.  مثلا در چند‌سال گذشته ورود آفت‌کش‌ها و سم‌های چینی و هندی بی‌کیفیت به ایران، باعث دو چندان شدن این مشکل شده است.  مشکل دیگر هم ناآشنا بودن کشاورزان با سم‌های مختلف و چگونگی استفاده از آنهاست. یکی از عمده دلایل آلودگی‌های محصولات کشاورزی همین است.

* از چه زمانی این مشکل سم‌های وارداتی بیشتر شد؟

از زمان شروع تحریم‌ها. هرچه این تحریم‌ها بیشتر شدند، این مشکل هم شدت بیشتری پیدا کرد.  از وقتی تحریم‌ها بیشتر شد، یا شرکت‌های اروپایی فروشنده آفت‌کش‌ها هم سخت‌تر آن را به ما فروختند یا اگر هم وارد می‌شد، قیمت‌های آن‌ها به اندازه‌ای بالا است که کشاورز نمی‌تواند آن را بخرد. شرکت‌های داخلی تولیدکننده، سم‌ها را از چین و هند وارد می‌کنند و آنها را به‌صورت عمده به کشاورزها می‌فروشند.  

*مشکلات این سموم دقیقا چیست؟

اولا تکنیک‌هایی که در آنها استفاده می‌شود، تکنیک‌های استاندارد نیست. ثانیا آن چیزی که به‌عنوان مواد همراه به آنها می‌زنند از کیفیت لازم برخوردار نیست و این دو موضوع باعث کارا نبودن این سموم به اندازه کافی می‌شود. مثلا در خیلی موارد ما می‌بینیم که چون کیفیت این سموم به اندازه کافی نیست، کشاورزان اگر مثلا قرار است یکی دو بار از این سموم استفاده شود تا ۱۵ بار هم از آن استفاده می‌شود.   

*مصرف سالانه آفت‌کش‌ها برای محصولات کشاورزی سالانه در ایران به چه اندازه است؟

مصرف آفت‌کش‌ها در ایران از‌ سال ۸۰ تا ۸۴ که بررسی نمی‌شد، بالای ۶‌هزار تن در ‌سال بود که در ‌سال‌های ۹۰ و ۹۱ به ۲۰‌هزار تن رسید و حالا هم می‌توان گفت که این مصرف دقیقا ۱۶ تا ۲۰هزارتن است. مصرف سموم در دنیا سالانه چهار‌میلیون تن است.  در هیچ جای دنیا این طور نیست که محصولات کاملا عاری از سموم تولید شود و مقدار کمی از این محصولات عاری تحت‌عنوان ارگانیک تولید می‌شود که چون قیمتشان خیلی بالاست، ‌درصد استفاده آن زیاد نیست.  

* چندسالی می‌شود درباره تولید این محصولات در ایران هم صحبت می‌شود.

ما در ایران چیزی به‌عنوان محصولات ارگانیک نداریم، محصولات سالم داریم که استانداردهای لازم در آنها رعایت شده است.   

* تولید و مصرف آنها هنوز در ایران فراگیر نشده، درست است؟

نمی‌شود هم که فراگیر شود. چون در حالت عادی هم وقتی محصولی تولید می‌شود بین ۳۰ تا ۴۰ درصد، خسارت می‌بیند.  در جایی مانند آمریکا گفته می‌شود که اشکال ندارد من این خسارت را می‌دهم ولی محصولات ارگانیک را دو برابر می‌فروشم ولی این موضوع در ایران کشش ندارد چون خرید همین محصولات عادی کشاورزی هم که تولید می‌شود برای تعداد زیادی از مردم سخت و گران است و بنابراین مسلم است که در ایران نمی‌توان تولید و مصرف این محصولات را گسترش داد بنابراین استفاده از سم کماکان در اولویت است.   

* در بقیه کشورهای دنیا هم مانند ایران محصولات گلخانه‌ای بیشتر از بقیه محصولات، مشکل آلوده بودن به سموم را دارند؟

ما درحال حاضر چند قطب تولید محصولات گلخانه‌ای داریم؛ یکی در جیرفت است و بقیه در تهران و کرج. اگر به آنها سر بزنید متوجه می‌شوید که آنها اصلا سازه‌های مناسب و استانداردی ندارند.  مثلا گلخانه‌های هلندی از هر نظر کنترل می‌شوند.  اما در ایران این موضوع برعکس است.   

*خب وزارت جهاد کشاورزی تصمیم جدی‌ای برای کنترل این گلخانه‌ها و محصولات آنها ندارد؟

در دوره‌های مختلف نظارت‌هایی وجود داشته است ولی به هرحال مگر تا چه حد می‌توان کشاورزان را کنترل کرد؟

*اگر اینطور است پس چرا در همین کشورهای خارجی که خودتان گفتید این نظارت‌ها وجود دارد؟

در این کشورها با مکانیسم‌هایی این نظارت‌ها وجود دارد.  در کشورهای اروپایی محصولات فله خیلی کم است و کد رهگیری دارند، به محض این‌که آنها را بزنیم، تولیدکننده پیدا می‌شود اما ما این سیستم‌ها را در ایران نداریم.   

* مگر این نظارت‌ها چقدر سخت است؟ وزارت جهاد کشاورزی با این‌که می‌داند آلوده بودن محصولات کشاورزی به سموم، مستقیما با سلامت مردم در ارتباط است و به آن ضرر می‌رساند، چرا در طول همه این سال‌ها یک سیستم نظارتی درست برای این موضوع در نظر نگرفته و وزارت بهداشت را برای عمل به وظیفه‌اش پای کار نکشیده است؟   

اولا این موضوع زیرساخت‌های خیلی مهمی مانند تجهیزکردن آزمایشگاه‌ها می‌خواهد. موضوع دیگر این است که در ایران، بیشتر خرده کشاورز وجود دارد تا کلان کشاورز، ولی در کشورهای پیشرفته اینطور نیست و یک کشاورز ممکن است ۱۰۰ تا ۲۰۰ هکتار زمین داشته باشد و بنابراین نظارت بر آنها خیلی آسان‌تر از نظارت بر خرده زمین‌هایی است که محصولاتشان به بازار ایران می‌رود. سازمان حفظ نباتات این کار را با همراهی کلینیک‌های کشاورزی انجام می‌دهد و از آنها خواسته با کشاورزان در ارتباط باشند، به آنها کد دهند اما هنوز تمام نشده چون تعداد کشاورزان ما بالاست.   
*این سموم و آفت‌کش‌ها بیشتر در کدام محصولات کشاورزی باقی می‌مانند؟

در محصولات گلخانه‌ای خیار و گوجه عمده‌ترین محصولاتند و در تولیدات باغی، توت‌فرنگی. متاسفانه بیشتر محصولات گلخانه‌ای ما، محصولات تازه خوری‌اند مانند خیار و گوجه‌فرنگی.  یکی از خطرناک‌ترین این محصولات خیار است و بیشترین آسیب را در آن داریم.   

*پیاز چطور؟ چون قبلا اعلام شده که حدود ۳۰ تا ۴۰‌درصد آلودگی‌ها مربوط به خیار است.

ما چندان روی پیاز کار نکرده‌ایم، چون بیشتر اوقات پخته می‌شود و این موضوع آلودگی آن را با میزان زیادی از بین می‌برد.   

*اینکه گفته می‌شود مشکل سمی بودن محصولات کشاورزی با درست شستن آنها از بین می‌رود، درست است؟

نوع سم هم خیلی مهم است، بعضی از آنها کمتر و بعضی از آنها بیشتر جذب می‌شوند.  برای آنها که کمترند، با شستن این مشکل کم می‌شود ولی خیلی مواقع نمی‌توان کاری برای آنها کرد.   

*آمار کلی وجود دارد که چند‌درصد میوه‌ها و سبزیجات به آفت‌کش‌ها آلوده‌اند؟

در محصولات گلخانه‌ای به حدود ۳۰ تا ۴۰‌درصد می‌رسد ولی باز هم نمی‌توان دقیقا دراین‌باره آمار اعلام کرد.   

*بحث مهم درباره باقی ماندن سموم و آفت‌کش‌ها در محصولات کشاورزی، تاثیر آنها بر سلامت مردم و ایجاد سرطان‌های مختلف در مردم است. دقیقا تاثیر این آفت‌کش‌ها بر سلامت مردم چیست؟

ما نمی‌توانیم هیچ رابطه مستقیمی بین مصرف آفت‌کش‌ها و سرطان ایجاد کنیم.  تنها راهی که در دنیا این دو را به هم ربط داده‌اند، می‌گویند در مناطقی که مصرف آفت‌کش‌ها بالا است، سرطان بیشتر شیوع پیدا کرده.  قطعا یکی از دلایل عمده سرطان این سموم است.

*غیر از سرطان، چه مشکلاتی را ایجاد می‌کنند؟

مسمومیت‌ها که تکلیفشان معلوم است شرایط مزمن و غیرمزمن دارند که اگر تکرار شوند باعث چند بیماری می‌شوند.  این مسمومیت‌ها وقتی تکرار شوند باعث بیماری‌های عصبی مختلفی می‌شوند؛ پرخاشگری یکی از اصلی‌ترین آنها است.  اختلال در حافظه کوتاه مدت و فراموشی‌های مختلف است.  اختلال یادگیری و فراگیری در کودکان، پارکینسون و آلزایمر از دیگر تبعات آن است.

مساله دیگری که در ایران و به ویژه در تهران با آن مواجهیم، عقیم‌سازی و نابارور شدن است که ما روی آن کار کرده‌ایم و در کوتاه مدت هم می‌توان آن را دید.  اگر آمارهای مراکز عقیم‌سازی و...   را ببینید، متوجه می‌شوید آمار ناباروری و عقیم شدن در زوج‌ها بسیار بالاست. ما در اطلاعاتمان داریم که یک‌سری از سموم باعث عقیم شدن، سقط جنین و ناباروری می‌شود.   

*نوع این سموم مشخص است؟

آنها از خانواده‌های ارگانوفسفرها و ارگانوکلرها هستند که دسته دوم منع مصرف دارند.

*ولی با این وجود در ایران مصرف می‌شود.

بله گاهی دیده می‌شود که انبارهایی داریم که این سموم را دارند ولی استفاده نمی‌کنند یا همراه با دیگر سموم و به صورت قاچاقی وارد ایران می‌شود و در زمینهایی مصرف می‌شوند. یک‌سری سموم هورمونی هم وجود دارد که بیشتر در آمریکا و کانادا استفاده می‌شود و در ایران کمتر. کسانی که از این سموم استفاده می‌کنند دچار اختلالات هورمونی و جنسی‌اند.   

*سوالی که شاید تعدادی از مردم داشته باشند این است که به هرحال آنها نمی‌توانند میوه و سبزی استفاده نکنند.  بهترین راه برای کمتر کردن آسیب‌های این سموم چیست؟

خود مصرف‌کننده باید تا جایی که ممکن است حداقل نکات را رعایت کند. مهم‌ترین کار این است که میوه‌ها را خوب و با آب نمک شست‌وشو دهند. در غذاهایی که باید پخته شوند، توجه شود که مواد کاملا پخته شوند، با دمای کم و مناسب و به مدت زیاد.  میوه‌هایی ماند خیار را حتما پوست بکنند.  اینها نکاتی است که مصرف‌کننده باید رعایت کند و وظیفه وزارت جهاد کشاورزی و بهداشت به جای خودش است.



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
روابط دختر و پسر در دانشگاه ها
چهار شنبه 21 خرداد 1393 ساعت 22:28 | بازدید : 1152 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )
ارتباط دختر و پسر در دانشگاه‌ها و نقد دیدگاه‌ها
چکیده

پژوهش حاضر درصدد است، ضمن توصیف وضعیت موجود در دانشگاه‌های کشور ‌ـ از طریق انجام تحقیقی میدانی ـ و ارائه برآوردی از نگرش دانشجویان به رابطه با جنس مخالف و میزان پایبندی به آنها باورهای دینی، به بررسی آرای موجود در این خصوص بپردازد. براساس تحقیق میدانی مزبور، نگرش دانشجویان نسبت به رابطه با جنس مخالف و تأثیر باورهای مذهبی آنها، در حد متوسط ارزیابی شد.

افزون بر این، سه نظریه مطرح دراین‌باره، یعنی نظریه‌های اضطرار، اختلاط و اعتدال یا معروف، بررسی شد که نظریه اعتدال به‌رغم داشتن نقاط ضعف، با آموزه‌های دین اسلام مطابقت بیشتری دارد. ازاین‌رو سعی شد با استفاده از آموزه‌های دینی، نظریه «اعتدال با رویکرد تقلیل و کاهش روابط زن و مرد» طرح، و راهکارهایی جهت رسیدن به وضعیت مطلوب در روابط دختران و پسران، از جمله کنترل و تعدیل غریزه جنسی در سه محور خویشتن‌داری، ازدواج و آموزش ارائه گردد.

واژگان کلیدی

ارتباط، بلوغ، هویت جنسی، دختران و پسران، جنس مخالف، اضطرار، اختلاط، اعتدال.

طرح مسئله

بحث «روابط دختران و پسران» از عناوین و موضوعات اخلاق کاربردی است، با توجه به گستردگی زیرمجموعه‌های اخلاق کاربردی، این مسئله را می‌توان ازمسائل «اخلاق جنسی» برشمرد. اخلاق «معضلات اخلاقی در روابط زنان و مردان / دختران و پسران» است. (بنگرید به: جمعی از نویسندگان، 1388: 77) را می‌توان ازجمله این مسائل و مرتبط با بحث مورد نظر ما در مقاله دانست.

این مسئله به‌صورت خاص به جوانان مرتبط است. سهم برجسته و تعیین‌کننده جوانان در جنبش‌ها و تغییرات اجتماعی و پیشگامی آنها در پذیرش نوآوری به‌ویژه فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات، تحولات در چرخه زندگی، طولانی شدن دوره جوانی، تغییر در تربیت و میزان اهمیت مؤلفه‌های مربوط به گذار از کودکی به بزرگسالی، اهمیت یافتن مصرف و رواج خرده‌فرهنگ‌ها و سبک‌های متنوع زندگی، تداوم مشکلات مربوط به شهروندی و ادغام اجتماعی جوانان و آسیب‌پذیری ملی حقوق اجتماعی جوانان، از جمله ادله و زمینه‌هایی‌اند که موضوع جوانی و جوانان را به‌عنوان مقوله‌ای اجتماعی، زیستی، فرهنگی و سیاسی، به موضوعی محوری و جذاب برای مطالعات دانشگاهی تبدیل ساخته‌اند. (ذکایی، 1386: 7)

بسیاری از این جوانان، دختران و پسران دانشجویی هستند که حداقل در محیط دانشگاه، مجبورند ارتباط نسبتاً مستمری با جنس مخالف خود داشته باشند. پس از پایان تحصیل نیز دختران به‌کار در محیط‌های بیرون خانه و حضور در اجتماع علاقه دارند که میزان ارتباط آنان با مردان را افزایش می‌دهد.

در نوع مواجهه با این شرایط معمولاً جوان دچار نوعی تضاد و تنش می‌گردد؛ زیرا، ازطرفی در جامعه نمی‌توان این دو جنس را کاملاً از هم جدا ساخت و از طرف دیگر ابهام در نحوه ارتباط با جنس مخالف و محدوده آن و نیز تمایل غریزی جوان به جنس مخالف او را دچار سردرگمی کرده است؛ بنابراین، نحوه سامان‌دهی ارتباطات مزبور متناسب با شرع و آموزه‌های دینی از جمله پرسش‌های اساسی قابل طرح در این‌باره است.

همچنین مباحثی نظیر معنا، ضرورت و ملاک ارتباط، بیان دید‌گاه‌های مختلف در این رابطه و بررسی ادله و نقد آنان قابل طرح و بررسی‌اند؛ ازاین‌رو، با توجه به آموزه‌های دین اسلام بررسی بایسته‌ها و نحوه روابط دختران و پسران خصوصاً در محیط‌های دانشگاهی، هم از نظر سلامت فردی و اجتماعی و هم به‌لحاظ اخلاقی و دینی بسیار حائز اهمیت است؛ چراکه طبق پژوهش‌های انجام شده آسیب‌های اخلاقی به‌لحاظ فردی و اجتماعی جامعة جوان ما را به‌خصوص در محیط دانشگاه تهدید می‌کند روش ما در این تحقیق تلفیقی از هر دو نوع پژوهش کتابخانه‌ای و میدانی است که با بررسی آرای موجود درصدد دستیابی به راهکاری عملی در پرداختن به مسئله مورد نظر است.

پیشینه بحث

در طول تاریخ چگونگی ارتباط و تعامل زن و مرد (جنس مخالف) فراز و فرود‌های زیادی را طی نموده است. کشش فرد به‌سوی جنس مخالف جزو طبیعت انسان است که در دوره بلوغ (17 یا 18 سالگی) به اوج خود می‌رسد (بنگرید به: کریمی، 1374: 53)، روابط زن و مرد یا دختر و پسر در تمام ادوار تاریخ، حتی پیش از اسلام، ضابطه و محدودیت‌های ویژه‌ای داشت؛ البته در این زمینه تفاوت‌های فراوانی میان ایران و جهان غرب وجود داشته است.

دیدگاه‌های اندیشمندان و افراد اثرگذار غرب در جهت‌دهی‌های اجتماعی، مذهبی و فرهنگی در زمینه رفتار با جنس مخالف، معمولاً در یکی از دو جهت، یعنی افراط و تفریط قرار می‌گیرد. طبق دیدگاه برخی آیین‌ها و مکاتب در اعصار گذشته، رهبانیت و تجردطلبی اصل بوده است. (بنگرید به: محمد قاسمی، 1373: 26؛ دیلمی و آذربایجانی، 1379: 236 ‌ـ 234)

دیدگاه سرکوب غریزه جنسی، به‌دلیل مخالفت با طبیعت و اقتضائات واقعی وجود انسان، خودبه‌خود محکوم به شکست بوده، مشکلات فراوانی را ایجاد نمود. حتی نمونه‌هایی از ناهنجاری‌های اخلاقی و روابط نامشروع در همین دوران در بین راهبان و راهبه‌های مسیحی مؤید این معناست. (مطهری، بی‌تا: 64 به بعد)

با همه این تفاصیل، در اروپا، با وجود تمام نابسامانی‌ها، هنجار‌ها و ارزش‌های اخلاقی مشخصی در روابط زن و مرد تعریف شده بود و تا حدودی مرز میان روابط اخلاقی مشروع با رابطه‌های غیر اخلاقی و نامشروع معین بود. هرچند سرپیچی از این حدود، بسیار رخ می‌داد، غیر اخلاقی بودن بعضی رفتارها تردیدناپذیر بود. (جوان، 1387: 125) به‌عنوان مثال، پاک‌دامنی برای زنان و دختران ارزش بود؛ حتی در آغاز دوره رنسانس نیز دختران خانواده‌های اصیل برای حفظ عفت به‌ویژه پیش از ازدواج مراقبت می‌شدند و آنان از مردان غیر فامیل دوری کرده، حتی درصورت از دست دادن عفت، خودکشی می‌کردند. (ابونیا عمران: 1381: 164)

به‌هرحال، افراط در سرکوب غریزه جنسی، جهان غرب را رفته‌رفته به سمت تفریط کشاند. تا آنجا که ارزش‌ها و هنجارهایی که پیش‌تر در رابطه‌های میان زن و مرد مطرح بود، به‌طور محسوس کم‌رنگ شد یا از اساس در آن تردید به‌وجود آمد و انقلاب جنسی در غرب شکل گرفت. این انقلاب که در دهه‌های1960 و 1970 رخ داد، تعریف رفتار جنسی بهنجار را گسترده کرد. گفته شده مبانی نظری نظام رفتار جنسی امروز غرب به آرای برخی نظریه‌پردازان روابط آزاد مانند زیگموند فروید، (1856 م ـ 1939م) برتراند راسل، (1872م ـ 1970م) کارل مارکس (1817م ‌ـ 1883م) و فردریک انگلس (1820م ‌ـ 1895 م) باز می‌گردد.

البته گروه‌ها، جریان‌ها و مکتب‌های مختلف دیگری همچون روان‌شناسان انسان‌گرا نیز بر روند شکل‌گیری اخلاق جنسی در غرب اثرگذار بودند.

البته باید توجه داشت که: دیدگاه‌های مبتنی بر روابط آزاد در بستر تاریخی، فرهنگی و اجتماعی مناسبی مطرح شدند؛ وگرنه نمی‌توانستند فرهنگ غرب را به این گستردگی دگرگون کنند. (جوان، 1387: 132) سیر تحول این بحث در ایران را می‌توان به ایران پیش از اسلام، صدر اسلام تا اواسط دوره قاجار، اواخر دوره قاجار تا پیروزی انقلاب اسلامی، پس از پیروزی انقلاب اسلامی و جامعه امروز ایران تقسیم نمود.

ایرانیان باستان، جز برخی گروه‌های محدود، مانند پیروان مزدک که در دوره‌ای به اشتراک جنسی معتقد بودند، همه بر ازدواج و حفظ اصالت خانوادگی و پرهیز از زیان دیدن شرافت خونی تأکید داشتند. درباره رابطه‌های اجتماعی نیز در بیشتر دوره‌ها، بر جلوگیری از اختلاط میان دو جنس به‌ویژه در خانواده‌های اصیل و طبقات بالای اجتماعی تأکید می‌شد. (بنگرید به: مظاهری، 1377)

با گسترش اسلام در ایران، فرهنگ غالب، براساس برداشت‌هایی از آموزه‌های اسلامی شکل گرفت. البته این فرهنگ، از برخی افراط و تفریط‌ها و اثرپذیری‌های قومی و بومی و امور خلاف اسلام نیز خالی نبود. به‌طورکلی، در میان همه قشرهای آبرومند، رعایت عفت و پوشش اسلامی و پرهیز از ارتباط با نامحرمان، ارزش بود. با وجود تمام فراز و نشیب‌ها، این فرهنگ تا اواسط دوره قاجاریه که جامعه ایرانی به‌تدریج با فرهنگ مغرب‌زمین آشنا شد، بر ایران حاکم بود و رقیبی برای آن وجود نداشت. (بنگرید به: حجازی: 1376؛ همو: 1381؛ دلریش: 1375)

اولین نشانه‌های دگرگونی فرهنگی و گرایش به فرهنگ غرب در روابط زن و مرد را می‌توان از میانه‌های دوره قاجار در ایران پی گرفت. پس از روی‌کار آمدن سلسله پهلوی، با نفوذ بیشتر فرهنگ غرب و تلاش روشنفکران غرب‌زده، راه‌کارهای آسان و مشروع برقراری بیشتر روابط، مانند ازدواج موقت، ناپسند دانسته شد و تلاش گسترده‌ای برای ترویج روابط آزاد و نفی هنجار‌های شرعی و عرفی در روابط زن و مرد صورت گرفت.

پیروزی انقلاب اسلامی، دگرگونی فرهنگی بنیادینی را در جامعه ایران رقم زد، تا آنجا که انقلاب اسلامی ایران، انقلاب حجاب نام گرفت.

پس از گذشت چند سال از پیروزی انقلاب، به‌تدریج نشانه‌های نفوذ فرهنگی غرب نیز نمایان شد. اختلاط‌های به‌وجود آمده در سطح جامعه چه در محیط‌های کاری و چه در محیط‌های علمی و عدم آشنایی بیشتر مردم با محدوده روابط، موجب بروز دوگانگی فرهنگی در جامعه شد به‌طوری‌که گاهی در فضاهای دانشگاهی، ارتباط‌های نزدیکی بین دختران و پسران وجود دارد که در ابتدا توجیهات درسی و کاری پیدا می‌کند اما معمولاً به مرور فراتر از آن می‌رود. گفته می‌شود این ناهمگونی فرهنگی، به‌دلیل التقاط فرهنگ اسلام با فرهنگ غرب یا ناسازگاری سنت با مدرنیسم به‌وجود آمده است.

ازسویی، جامعه برخی ارزش‌ها و هنجارهای زندگی مدرن را پذیرفت و ازسوی دیگر، درصدد حفظ برخی سنت‌های بومی و هنجارهای اسلامی برآمد که حاصل آن، ناهماهنگی و ناکارآمدی نظام فرهنگی است. (جوان، 1387: 172) نکته دیگر آنکه افزایش اختلاط میان نامحرمان، بالارفتن سن ازدواج، برهم خوردن تعادل جمعیتی میان دختران و پسران، بالا رفتن آمار طلاق و افزایش شمار زنان مطلقه، گسترش فرهنگ غرب و افزایش تحریک‌های موجود در جامعه از طریق فیلم‌ها و سی‌دی‌های مبتذل، اینترنت و ماهواره، شیوع اعتیاد به مواد مخدر و قرص‌های روان‌گردان نوع رابطه با جنس مخالف را با چالش اساسی مواجه کرده است.

با توجه به هنجارها و ارزش‌های اسلامی به نظر می‌رسد نسبت فضای فرهنگی موجود در جامعه اسلامی ایران با فضای مطلوب و ایدئال قابل بررسی است و اهمیت این بررسی و ارائه راه حل مناسب در حل این مسئله در دانشگاه‌ها ضروری‌تر به نظر می‌رسد.

تعریف و گونه‌شناسی

«روابط دختر و پسر»،  از نوع ارتباط با دیگران است که فرد با جنس مخالف خود ارتباط برقرار می‌سازد و می‌تواند شامل انگیزه‌های مختلفی باشد، برخی از آن انگیزه‌ها منحصر به روابط معمول اجتماعی، و بعضی مبتنی بر علایق دوستانه با اهداف گوناگونی مانند تفریح، لذت، آرامش، کنجکاوی و ازدواج بوده، دارای پیامد‌های گوناگونی‌اند.

برخی رابطه با جنس مخالف را در دو نوع روابط اجتماعی معمول میان دو جنس و روابط مبتنی بر پیوندخواهی جنسی بیان کرده‌اند و مبتنی بر دیدگاه شارع مقدس نیز این روابط به مشروع و نامشروع تقسیم شده است.

یک. روابط معمول اجتماعی میان دو جنس

در این نوع روابط، انگیزه‌های غیر جنسی زیربنای روابط‌اند و نوع رفتار به تناسب آن از محرک‌ها و جنبه‌های خاص جنسی فاصله می‌گیرد. روابطی مانند روابط اقتصادی، علمی و هر رابطه‌ای که در آن انگیزه جنسی غالب نیست، از این نوع روابط‌اند. ممکن است در برخی موارد این‌گونه روابط نیز، دچار آسیب شده و با انگیزه جنسی همراه گردد و به‌عبارتی، از شکل مشروع خارج شده جهت ارتباط از ضرورت‌های اجتماعی به ارضای امیال شهوی تغییر کند.

دو. روابط مبتنی بر پیوندخواهی جنسی

در این نوع رابطه، بهره‌مندی جنسی انگیزه اصلی پیوندخواهی است. دو طرف، رابطه یکدیگر را وسیله‌ای برای بهره‌مندی اقتصادی یا علمی و مانند آن نمی‌بینند، بلکه انگیزه اصلی این ارتباط ارضای گرایش‌های جنسی و بهره‌برداری عاطفی یا جنسی از طرف مقابل است. به تبع چنین انگیزه‌ای، رفتارها نیز با انگیزش‌های جنسی همراه خواهد بود؛ نگاه‌های معنادار، تغزّل، لمس و دیگر رفتارهایی که در آنها غلبه انگیزه جنسی مشهود است، از مصادیق این رابطه‌اند. (جوان، 1387: 22 ـ 20)

از نظر شرع مقدس اسلام این نوع رابطه نامشروع است. اسلام هرگونه رابطه جنسی را که فردی با شخصی غیر از همسر شرعی‌اش برقرار کند، نامشروع می‌داند، حتی اگر این‌گونه ارتباط‌ها در حد رد و بدل شدن نگاه‌ها یا صحبت‌های آمیخته با انگیزه‌های جنسی و شهوانی باشد. (همان: 38 ـ 37) در برخی احادیث این‌گونه ارتباط‌ها (اموری مانند نگاه، لمس و بوسیدن)، شعبه‌هایی از زنا دانسته شده است.

عن ابی جعفر و ابی عبدالله(ع)  قالا: «ما من احد و هو یصیب حظّا من الزنا، فزنا العینین النظر و زنا الفم القبلة و زنا الیدین اللمس، صدّق الفرج ذلک أو کذب». (حر عاملی، 1397ق: 20 / 191 / ح 25396)

هیچ‌کس نیست مگر اینکه بهره‌ای از زنا را می‌برد زیرا زنای چشمان نگاه، و زنای دهان بوسیدن و زنای دستان لمس کردن است خواه زنای فرج صورت پذیرد یا خیر.

با توجه به رویکرد شارع مقدس برداشت‌های گوناگونی از آموزه‌های اسلام درباره روابط با جنس مخالف و چگونگی آن در جامعه وجود دارد و این برداشت‌ها با توجه به اینکه اکثر جوانان در ارضای غریزه جنسی به ادله گوناگون دچار مشکل بوده، این مسئله فکر آنها را به خود مشغول کرده است. (جوان، 1387: 188) افزون بر این بسیاری از جوانان مجرد بوده مبتنی است ضمن آنکه دختران و پسران دانشجویی هستند که حداقل در محیط دانشگاه مجبورند ارتباط نسبتاً مستمری با جنس مخالف خود داشته باشند. لذا اینها به‌عنوان ضرورت ارتباط تلقی لذا ارتباط با جنس مخالف همواره مورد توجه آنان قرار گرفته است.

براساس پژوهشی که صورت گرفت و در آن روابط مبتنی بر پیوندخواهی جنسی مورد توجه قرار گرفت و مشخص شد ملاک این نوع روابط توجه به جذابیت‌های جنسی طرفین و امکان برقراری روابط عاطفی‌ای خارج از حریم‌های دینی است که متضمن پیامد‌های مخرب فراوان است.

دیدگاه‌های مختلف درباره روابط دختران و پسران

به‌طورکلی سه دیدگاه درخور توجه در این خصوص مطرح است:

یک. دیدگاه اضطرار یا روابط محدود (نظریه سخت‌گیرانه)

براساس این دیدگاه باید روابط به حداقل ممکن رسیده و تنها درصورت ضرورت و اضطرار، رابطه‌ای ـ حتی روابط معمول اجتماعی ـ برقرار شود. به‌عبارت‌دیگر، وقتی رجحان و سودی لازم گردد یا وانهادن آن به پیشرفت و آسایش مادی و معنوی انسان اخلال وارد کند، آن ارتباط ضرورت می‌یابد و ایرادی ندارد، ولی تا به این مرحله نرسیده باشد، بهتر است از هرگونه ارتباط پرهیز شود.

ادله مخالفین روابط آزاد یا دیدگاه اضطرار

1. استناد به آیات

قرآن به حدود روابط دو جنس مخالف را با یکدیگر توجه نموده، برخی آیات نیز، به نوع پوشش، نگاه، گفتار و رفتار اشاره کرده‌اند. به‌عبارت‌دیگر، با برقراری روابط آزاد یا معمولی با رعایت محدوده روابط بسیار مشکل یا ناممکن است؛ چنان‌که برخی آیات به غیر ممکن بودن آن اشاره کرده‌اند. به‌عنوان مثال طبق بیان قرآن، حضرت یوسف(ع)  اگر برهان الهی را مشاهده نکرده بود، جذب زلیخا می‌شد.

«وَلَقَدْ هَمَّتْ بهِ وَهَمَّ بهَا لَوْلَا أ‌َنْ رَأ‌َی بُرْهَانَ رَ بِّهِ؛ آن زن قصد او کرد؛ و او نیز ـ اگر برهان پروردگار را نمی‌دید ـ قصد وی می‌نمود» (یوسف / 24) و آیه «قَالَ رَبِّ السِّجْنُ أ‌َحَبُّ إ‌ِلَی مِمَّا یدْعُونَنِی إ‌ِلَیهِ وَإ‌ِلاّ تَصْر‌ِفْ عَنِّی کَیدَهُنَّ أ‌َصْبُ إ‌ِلَیهِنَّ وَأ‌َکُنْ مِنَ الْجَاهِلِینَ؛ (یوسف / 33) [یوسف] گفت: پروردگارا زندان نزد من خوش‌تر است از آنچه مرا بدان می‌خوانند، و اگر نیرنگ آن زنان را از من نگردانی به آنها گرایم و از نادانان باشم.»

لذا این آیه نشان می‌دهد دشواری حفظ حریم اقتضا می‌کند حتی پیامبر خدا هم به خدا از این مسئله پناه ببرد و به طریق اولی نشان‌دهنده ضرورت اجتناب از هر ارتباطی است.

2. استناد به روایات

روایات فراوانی از معصومین(ع)  بر این دیدگاه دلالت دارند. مثلاً از حضرت فاطمه÷ منقول است که می‌فرماید: «برای زنان بهتر است که هیچ مردی را نبینند و هیچ مردی نیز آنها را نبیند.» (حر عاملی، 1397ق: 14 / باب 129 / ح 3)

یا نامه 31 حضرت علی(ع)  خطاب به امام حسن(ع)  که می‌فرماید: «و در پرده‌شان نگاه دار تا دیده‌شان به نامحرمان نگریستن نیارد که سخت در پرده بودن آنان را از ـ هر گزند ـ بهتر نگاه دارد، و برون رفتنشان از خانه بدتر نیست از بیگانه که بدو اطمینان نداری و او را نزد آنان در آری». (نهج‌البلاغه، 1376: 307)

برخی با استناد به روایاتی که مردان را از ابتدا کردن به سلام نسبت به زن نهی کرده است، به سیره معصومین و اولیای الهی تمسک می‌کنند. (حر عاملی، 1397ق: 14 / باب 131 / ح 2 ـ 1)؛ مثلاً اینکه امیرالمؤمنین(ع)  با زنان جوان سلام نمی‌کردند. (همان: ح 3) یا بعضی به این مسئله فقهی‌که در اسلام حضور زن در نماز جمعه و عیدین واجب نشده است یا کراهت شرکت زنان در تشیع جنازه را بیان می‌نمایند.

3. ایجاد مشکلات روحی و روانی

نوجوانان و جوانانی که به طریق غیر مشروع و غیر متعارف با جنس مخالف، رابطه دوستانه برقرار می‌کنند، آسیب می‌بینند. این آسیب در بعد روانی به‌صورت مشترک بین دختران و پسران دیده می‌شود. آسیب روانی در دختران درصورتی‌که بی‌وفایی از طرف مقابل ببنند، آنان را تا مرز افسردگی پیش می‌برد. آنان شأن و کرامت خود را آنچنان آسیب‌دیده می‌انگارند که از خود متنفر شده، پیوسته احساس بی‌ارزشی می‌کنند که این خود، یک آسیب روانی  برای دختران بشمار می‌رود.

افراط در ارتباط با غیر همجنس در پسران نیز، موجب بروز رفتار‌هایی می‌شود که با جامعه ناهماهنگ‌ است؛ رفتارهایی مانند بی‌علاقگی به درس، عدم موفقیت در کار، بی‌ثباتی در کاری معین که این‌گونه افراد را مستعد بزهکاری‌ می‌کند. (احمدی، 1378: 9 ـ 7)

برخی روابط به‌صورت پنهانی صورت می‌پذیرد که با استرس و فشار روانی همراه‌اند؛ ترس از برملا شدن روابط در خانواده و جامعه، عامل ایجاد این فشار روحی و روانی است. در بعضی موارد شدت فشارهای عصبی و روانی بر آنها به مرحله‌ای می‌رسد که دست به خودکشی می‌زنند. و این در‌ حالی است که والدین و خانواده نیز از این مشکلات بی‌بهره نیستند.

4. تضعیف بنیان خانواده

معمولاً یکی از اهداف برقراری ارتباط بین جوانان، ازدواج است. طی پژوهشی میدانی نگارنده بین دانشجویان، بیشتر آنان در پاسخ به این پرسش که به نظر شما هدف اصلی برقراری ارتباط با جنس مخالف چیست؟ از میان گزینه‌های ازدواج، آرامش، تفریح، کنجکاوی و لذت، گزیه ازدواج، و پس از آن به‌ترتیب، آرامش، لذت، کنجکاوی و تفریح را برگزیدند.

با توجه به شواهد آماری مشخص شده است که به دلایل مختلفی‌ از جمله فشار مسائل عاطفی به‌جای بحث‌های عاقلانه، تکیه بر جذابیت‌های ظاهری و غیر واقعی و توجه به وقایع گوناگون، اکثر این‌ ازدواج‌ها به طلاق می‌انجامد. (بنگرید به: جاودانی، 1382: 88 ـ 87) بنابر آمار، 76 درصد طلاق‌های زیر سه سال و 89 درصد کل طلاق‌ها، از آن کسانی است که خود، بانی آشنایی شده‌اند و با وجود مخالفت خانواده، بر ادامه آن پا فشرده‌اند. (جوان، 1387: 195) به‌عبارت‌دیگر، حتی روابطی که در نهایت به تشکیل خانواده منجر می‌شود نیز، با آسیب‌هایی مانند ایجاد شک و تردید، سوء ظن نسبت به همسر، مشکل اضطراب و تنوع‌طلبی و خطر برگشت به عادات پیشین و لغزیدن در فساد همراه است. (بنگرید به: فقیهی، 1387: 156)

با توجه به آمار گزارش شده از کشور‌های غربی ـ در حالی که روابط کاملاٌ آزاد است ‌ـ به حداقل رسیدن ازدواج‌ها، افزایش طلاق‌ها و زندگی‌های مشترکی که خارج از دایره ازدواج صورت می‌پذیرد بسیار درخور توجه‌اند؛ چراکه همه موارد مزبور به سستی بنیان خانواده می‌انجامند. (بنگرید به: وتیز، 1383: 41 ـ 40)

5. افت شدید تحصیلی

یکی از بارزترین عارضه روابط نامشروع جنسی، شکست تحصیلی دختران و پسران است. با توجه به ماهیت و مکانیسم یادگیری، هر فراگیر می‌بایست به‌طور مستمر در جهت هرچه غنی‌تر ساختن دانش پایه خود در تمامی دروس و یادگیری‌های معنادار تلاش کند و مسلم است که دستیابی به آن تنها با داشتن هدفمندی بالا و شفاف، و بهره‌مندی از فکری فعال و تمرکزی درخور ممکن می‌شود. در این مسیر به نظر می‌رسد گرایش‌های عاطفی به جنس مخالف یکی از عوامل مختل‌کننده تمرکز حواس دانش‌آموزان (یا دانشجویان) نوجوان (و جوان) است.

نتیجه تحقیقات و مطالعات بیانگر گستردگی دامنه تأثیرپذیری و آسیب‌پذیری روابط غیر اخلاقی است که ایجاد تزلزل در تحصیل و آموزش یکی از تأثیرات شایع آن است؛ حال آنکه این‌گونه روابط با ایجاد دغدغه‌های ذهنی و سلب آزادی‌های فکری همراه‌اند و پژوهش‌های میدانی صورت گرفته در این زمینه نیز، مؤید این مسئله است. (خطیبی، 1384: 33 ـ 3) این عارضه در برخی موارد به ترک تحصیل و گوشه‌گیری نیز می‌انجامد.

6. سستی ایمان و تأثیر منفی بر صفای باطن

در متون اسلامی عبادت و دین‌داری جوان اهمیت و جایگاه خاصی دارد؛ درحالی‌که بیشتر روابط نامشروع جنسی در جوانی اتفاق می‌افتد که افزون بر بی‌رغبتی نسبت به عبادت باعث سستی عفت در فرد و جامعه می‌گردد. (بنگرید به: کشوری، 1387: 111) عده‌ای نیز معتقدند، نظریه اخلاقی وجود حریم بین زن و مرد در شریعت اسلام، مبتنی بر حقایق تکوینی است و از مبادی تفکر کلامی و فلسفی سرچشمه می‌گیرد.

یعنی اگر حریم نباشد، روح انسان در معرض جاذبه تکوینی قرار گرفته، جاذبه‌های مثبتی که برای تکامل روح لازم است از او سلب می‌شود؛ چراکه توجه به جمال‌های محدود، روح انسان را از جذبه به‌سوی جمال مطلق باز می‌دارد. انفکاک محیط‌های زنانه از مردانه سبب می‌شود روح انسان از جاذبه‌های کاذب جنسی در امان بماند و انسان با چشم فرو بستن از جمال‌های محدود، به جمال مطلق و تعالی حقیقی دست یابد و سرعت سیر او در مدار رسیدن به فلاحت بیشتر شود. (صالحی، 1385: 173 ‌ـ 172) ازاین‌رو، برخی از عرفا از ارتباط با جنس مخالف حذر نموده و به حداقل اکتفا می‌نموده‌اند.

7. لطمه‌پذیری بیشتر دختران

هرچند عوارض برقراری ارتباط نامشروع گریبان هردو جنس را می‌گیرد، براساس همه شواهد تجربی، دختران در این زمینه آسیب‌پذیرترند. اگر آسیب‌های این‌گونه روابط را به سه قسم روانی، اجتماعی و تربیتی تقسیم کنیم، به‌جرئت می‌توان گفت، در هر سه بعد، دختران بیش‌از پسران آسیب‌پذیرند. (احمدی، 1387: 7) براساس تحقیقات علمی بین دختران و پسران در برقراری ارتباط با جنس مخالف تفاوت ماهوی وجود دارد. بسیاری از زنان قبل از اینکه رابطه جنسی بخواهند، خواستار رابطه عاطفی و عاشقانه‌اند. (آلن و باربارا پیز، 1384: 282) درحالی‌که طبق آمارهای موجود این نیاز در اکثر موارد برآورده نمی‌شود و در بیشتر مواردی که تأمین می‌شود نیز، در درازمدت به شکست می‌انجامد. (جوان، 1387: 195)

معمولاً در چنین روابطی خشونت جنسی علیه زنان گزارش می‌شود. همچنین با توجه به اینکه غالب دختران هدف از برقراری چنین روابطی را ازدواج می‌پندارند و معمولاً نیز این اتفاق نمی‌افتد، بیشترین خسارت را خصوصاً اگر کام‌جویی جنسی نیز اتفاق افتاده باشد، دختران از آن خواهند برد. (بنگرید به: بی‌نا، 1384: 23 ـ 22)

8 . پیامد‌های منفی روابط با جنس مخالف

هرچند همه موارد مزبور از پیامد‌های این‌گونه روابط بشمار می‌آیند، موارد فراوان دیگری را می‌توان نام برد که از عوارض ارتباط با جنس مخالف‌اند؛ ازجمله: ایجاد نا هنجاری‌های جنسی مثل استمناء و استشهاء، هم‌جنس‌گرایی، زنا و روسپیگری، نظربازی، حیوان‌بازی، آزارگری جنسی، آزارخواهی جنسی، یادگارپرستی، بچه‌بازی و نمایشگری. (بنگرید به: فقیهی، 1387: 303 ـ 35) افزایش فرزندان نامشروع، سقط جنین، اعتیاد به مشروبات الکلی، بزه‌کاری‌های مختلف بر اثر ناکامی‌ها و مشکلات روانی، افتادن در دام کام‌جویی‌های بدلی، تأخیر در سن ازواج، خانواده‌های تک‌والدینی، ازدیاد مفاسد، جرم و جنایات، شایع شدن بدحجابی، مزاحمت‌های خیابانی و دیگر ناهنجاری‌های فرهنگی و اجتماعی و تضعیف اجتماع.

منابع و مآخذ

1. قرآن کریم.

2. نهج البلاغه، 1376، ترجمه دکتر سید جعفر شهیدی، تهران، شرکت انتشارات علمی و فرهنگی.

3. ابونیا عمران، فرخناز، 1381، بررسی تاریخ جرایم جنسی از دوران باستان تاکنون، ساری، رنگارنگ.

4. احمدی، علی اصغر، 1387، تحلیلی تربیتی بر: روابط دختر و پسر در ایران، تهران، سازمان انجمن اولیا و مربیان.

5. احمدی، محمدرضا (با همکاران جمعی از محققان)، 1384، روابط پسر و دختران (پرسش‌ها و پاسخ‌های دانشجویی)، قم، معارف.

6. اکبری، ابوالقاسم، 1387، مشکلات نوجوانی و جوانی، تهران، رشد و توسعه.

7. بانکی‌پور فرد، امیرحسین، 1380، «تحلیلی بر روابط دختران و پسران دانشجو»، مجموعه مقالات هم‌اندیشی بررسی مسائل و مشکلات زنان؛ اولویت‌ها و رویکردها، ج 2، قم، دفتر مطالعات و تحقیقات زنان.

8. پیز، آلن و باربارا، 1384، آنچه زنان و مردان نمی‌دانند (حقایقی درباره برقراری ارتباط با جنس مخالف)، ترجمه زهرا افتخاری، تهران، نسل نو اندیش.

9. جاودانی، نیاز، 1382، روابط دختر و پسران در جامعه امروز، تهران، کتاب درمانی.

10. جمعی از نویسندگان (محمدتقی اسلامی، احمد دبیری، مهدی علیزاده)، 1388، اخلاق کاربری چالش‌ها و کاوش‌های نوین در اخلاق علمی، قم، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی.

11. جوان، عبدالله، 1387، بررسی روابط دختر و پسر در ایران، قم، دفتر عقل.

12. حجازی، بنفشه، 1376، به زیر مقنعه (بررسی جایگاه زن ایرانی از قرن اول هجری تا عصر صفوی)، تهران، علم.

13. ـــــــــــــــ ، 1381، ضعیفه (بررسی جایگاه زن ایرانی در عصر صفوی)، تهران، قصیده سرا.

14. حر عاملی، محمد بن حسن، 1397 ق، وسائل الشیعه، قم، مکتبة الاسلامیة.

15. خطیبی، شهلا، 1384، «شکست تحصیلی بارزترین عارضه دوستی و ارتباط دختران و پسران»، مجله پیوند، ش 307.

16. دلریش، بشری، 1375، زن دوره قاجار، تهران، دفتر مطالعات دینی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی.

17. دیلمی و آذربایجانی، احمد و مسعود، 1379، اخلاق اسلامی، قم، دفتر نشر معارف.

18. ذکایی، محمد سعید، 1386، فرهنگ مطالعات جوانان، تهران، آگاه.

19. رافعی، طلعت، 1382، تحلیلی بر روان‌شناسی زن در ازدواج موقت، تهران، دانژه.

20. رفیع‌پور، فرامرز، 1380، آناتومی جامعه، تهران، انتشار.

21. صالحی، صدیقه، 1385، «اختلاط و انفکاک در محیط‌های اجتماعی زنانه و مردانه از مبانی اسلام تا فمنیسم پست مدرن»، فصلنامه بانوان شیعه، ش 10.

22. طباطبایی، سید محمد حسین، 1374، المیزان، ترجمه: سید محمد باقر موسوی همدانی، ج 4، قم، دفتر انتشارات اسلامی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم.

23. طیبی، ناهید، 1380، «مشکلات دختران دانشجو؛ اولویت‌ها و رویکردها»، مجموعه مقالات هم‌اندیشی بررسی مسائل و مشکلات زنان، اولویت‌ها و رویکردها، قم، دفتر مطالعات و تحقیقات زنان.

24. علم مهرجردی، نسرین، 1381، روابط دختر و پسر در جامعه کنونی ما، تهران، آن.

25. فرهنگی، علی اکبر، 1388، ارتباطات انسانی، تهران، رسا.

26. فقیهی، علی‌نقی، 1387، تربیت جنسی: مبانی، اصول و روش‌ها، از نظر قرآن و حدیث، قم، دارالحدیث.

27. کریمی، یوسف، 1374، روان‌شناسی شخصیت، تهران، ویرایش.

28. کشوری، امین، 1387، حجاب من، بی‌جا، زهیر.

29. کلو موروتزی، صادقی، فاطمه نورما و ابراهیم نسکافی، 1386، «دختران جوان ایران روایت‌های مدرن از نابرابری‌های سنتی»، کتاب زنان، ش 149.

30. کلینی، یعقوب، 1363، کافی، قم، دارالکتب الاسلامیه.

31. محمد قاسمی، حمید، 1373، اخلاق جنسی از دیدگاه اسلام، قم، سازمان تبلیغات اسلامی.

32. مطهری، مرتضی، بی‌تا، اخلاق جنسی در اسلام و جهان غرب، قم، صدرا.

33. مظاهری، علی اکبر، 1377، خانواده ایرانی، ترجمه عبدالله توکلی، تهران، قطره.

34. معاونت آموزش دادگستری قم، 1384، نگاهی به روابط دختر و پسر قبل از ازدواج، قم، نشر قضا.

35. معصومی، سید مسعود، 1379، احکام روابط زن و مرد و مسائل اجتماعی آنان، قم، بوستان کتاب.

36. منصوری‌نژاد، محمد، 1384، مسائل دختران (بحران هویت، روابط یا پسر، شکست در عشق و مسأله تربیت)، تهران، جوان پویا.

37. النوری الطبرسی، حسین، 1408ق، مستدرک الوسائل، بیروت، مؤسسه آل بیت لاحیاء التراث.

38. نیکزاد، عباس، 1383، «روابط زن و مرد از دیدگاه اسلام ترویج، تعطیل، تعدیل»، کتاب زنان، ش 25.

39. ـــــــــــــــ ، 1383، «روابط زن و مرد از دیدگاه اسلام، ترویج، تعطیل، تبدیل»، بازتاب اندیشه، 13 صفحه، ش 56 ـ 55.

40. ویتز، پل، 1383، «زوال خانواده»، بازتاب اندیشه، ش 49.

41. یوسفی، اشرف، زهرا هویدافر و رضوان محمدرضا، 1386، «سالم‌سازی روابط دختران و پسران» مجله تازه‌های روان درمانی (هیپنوتیزم)، ش 44 ـ 43.

منبع: فصلنامه اخلاق - شماره 16


:: موضوعات مرتبط: متفرقه , فرهنگی و سینما , پزشکی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
هفت روش برای مواظبت از چشمها
سه شنبه 6 خرداد 1393 ساعت 19:51 | بازدید : 1160 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

من تمام روز مشغول کار با کامپیوتر هستم. نه این خیلی درست به نظر نمی رسد. من هر ساعت از بیداریم را در مقابل یک وسیله ی دیجیتالی می گذرانم. تا ساعت ۴ بعد از ظهر چشم های من کاملا خشک هستند مثل دو گلوله ی خون و برای یک استراحت کوتاه تمنا می کنند اما این شانس نصیبشان نمی شود چون من هنوز ۴ ساعت از کارم مانده است. وقتی خیلی اوضاع بد می شود واقعا می توانم صدای پلک زدنم را بشنوم. اکثر ما تمام اوقات کاری و بیکاریمان را در برابر یک کامپیوتر می گذرانیم. محافظت از چشم ها در برابر نور این دستگاه های دیجیتالی مشکل نیست فقط به کمی اطلاعات و تنظیمات جزیی نیاز دارید.

چه مدتی از روز را در برابر صفحه کامپیوتر میگذرانید؟ 

چهار ساعت؟ هفت ساعت؟ یا حتی بیشتر از ده ساعت؟ بیشتر ما روزانه حدود ۶ الی ۹ ساعت در برابر یک وسیله دیجیتالی وقت صرف می کنیم. ۲۸% بقیه ی مردم روزانه بیشتر از ده ساعت در برابر یک دستگاه کامپیوتری هستند. چشم های شما در دو ساعت اول می تواند کم کم خسته شود وبه اینکه چند سال دارید یا قدرت بینایی شما چقدر است. این میزان خیره شدن به مانیتور بسیار مضر است.

هر بار که پلک می زنید چشم خودبه خود تمیز و مرطوب می شود. کامپیوتر تعداد پلک زدن های شما را به یک پنجم حالت عادی می رساند. یا حتی وقتی در حال کار با سیستم هستید ممکن است پلک زدن های شما ناقص شود در اینصورت پلک چشم کاملا سطح قرنیه را نمی پوشاند که منجر به خستگی فشار و سردرد می شود.

کاهش پیدا کردن تعداد پلک زدن ها به سندرم بینایی در برابر کامپیوتر مرتب است. ممکن است به نظرتان غیر واقعی برسد اما همچین نقصی واقعا وجود دارد.علایم آن به این صورت هستند :

سردرد

تاری دید

خشکی چشم ها

درد شانه و گردن

دو بینی

حساسیت به نور

 

کسی را با این ویژگی ها می شناسید؟

نور روی هرچیزی مثل هورمون ها و ضربان قلب تاثیر می گذارد. وقتی بیش از اندازه در برابر نور هستیم یا به اندازه کافی از نور مفید بهره نمی بریم این اتفاقات بیولوژیکی و رفتاری تحت تاثیر قرار می گیرند. قبل از همه به این موضوع بپردازیم که وقتی نور به چشم می خورد چه اتفاقی می افتد؟

بیشتر نور از قرنیه و عدسی و لکه ی زرد چشم عبور می کند.

قرنیه و عدسی چشم وظیفه ی جذب بیشتر امواج فرابنفش که به چشم وارد می شود را دارد. لکه ی زرد چشم نورهای آبی با انرژی بالا را جذب می کند. قرنیه عدسی و لکه ی زرد امواج الکترومگنتیک تا ۴۶۰ نانومتر را جذب می کنند و قابلیت جذب هرنوری بالاتر از آن مثل نور مانیتور را ندارد. از ۴۶۰ نانومتر تا ۱۴۰۰ نانومتر مستقیما وارد قرنیه می شود و باعث ایجاد خسارت در چشم می شود.

 

نور آبی مخرب

نور آبی یا نور با انرژی بالای قابل رویت وقتی در حال خوابیدن هستید به همان اندازه که در زمان کار مضر است برای شما زیان بار است. تمام وسایل الکترونیکی شما این نور را ساطع می کنند.

light-spectrum-1024x966-520x490

نور آبی قادر است از چیزی عبور کند که retinohypothalamic tract یا گذرگاه نام دارد. این گذر گاه برای منظم کردن ریتم شبانه روزی یک عده از فرآیند های بیولوژیکی و رفتاری فعالیت می کند.

به خاطر حساسیت چشم ها به نور آبی ، معتقدند این نور بیشتر از بقیه ی نور ها فرآیند های بدنی را تحت تاثیر قرار می دهد. تحقیقات اخیر نشان داده صدمات نور آبی بیشتر محدود به بخش rhodopsin است یعنی جایی که برای تشخیص رنگ ها استفاده می شود شکلی شبیه به سیم تلفن پیچ خورده دارد.

این جای داستان جالب و ترسناک می شود

این rhodopsin ها معمولا به رنگ بنفش قرمز دیده می شود اما وقتی نور به آن ها اصابت می کند رنگ پریده و سفید می شوند. rhodopsin ها در برابر نور تجزیه می شوند و سفید شدن آن ها به خاطر تبدیل شدنشان به یک ترکیب دیگر است. فقط زمانی که از مقابل نور مستقیم دور می شوید دوباره پروتیین های بنفش قرمز احیا می شوند. این سیکل طبیعی ست و این اتفاقات باید برای داشتن حس بینایی کامل انجام شوند.

نور آبی  rhodopsin هارا خیلی سریع از حالت سفید در می آورند در این حالت اجازه می دهد نور بیشتری به شبکیه ی چشم وارد شود و به سلول های حساس چشم آسیب می رسد. حالا کوه ضرر های وارد شده به چشم ها را کنار بگذارید چون با افزایش سن این رویداد ها عادی هستند اما ضرر استفاده از کامپیوتر می تواند آن را چند برابر کند.

حالا که افسرده شدید این هفت راه برای محافظت از حس بینایی را بخوانید:

شدت نور ها را کمتر کنید

شما میخواهید صفحه مانیتورتان روش ترین چیز در اتاق باشد یا تنها چیز روشن در اتاق باشد یعنی لامپ های بالای سرتان را خاموش کنید. اطمینان حاصل کنید از روی میزتان نور غیر مستقیم به چشمتان تابیده شود. به هرحال باید در اتاق جاهایی هم روشن باشد.

تابش های خیره کننده را کاهش دهید

تابش خیره کننده یا glare معمولا به این معناست که یک نقطه از مانیتور روشن تر از بقیه ی جاهاست و در این شرایط چشم ها نمی تواند با این شدت از روشنی کنار بیاید. باید از مانیتورهایی استفاده کنید که این امکان را دارند تا به چشم های شما آسیب نرسانند یا اگر با مانیتور خودتان راحت هستید جایی آن را قرار دهید که از پنجره دور بماند.

تابش نور آبی را به حداقل برسانید

باید قطعا دو سه ساعت قبل از خواب خودتان را از معرض نور آبی در امان نگه دارید. که می تواند به ساختار چشم آسیب جدی وارد کند. در طول روز هم می توانید از برنامه flux استفاده کنید که قابلیت این را دارد که نور مانیتور را با نور فضا تطبیق دهد.

قانون ۲۰-۲۰-۲۰ را دنبال کنید

هر ۲۰ دقیقه از مانیتور چشم بردارید و به یک شی در فاصله ۲۰ فوتی به مدت حداقل ۲۰ ثانیه خیره شوید.

محیط کارتان را مهربان با چشمانتان آماده کنید

بیشتر ما سیستم میزی اشتباهی داریم که من به خاطر آن احساس گناه می کنم. بیشتر دوست دارم در حال استفاده از کامپیوتر قوز کنم اما این حالت نشستن مناسب نیست.

ویتامین آ مصرف کنید

شبکیه ی چشم در حضور ویتامین آ پردازش می شود و برای شبکیه ضروری ست که وقتی نور دریافت می کند ، rhodopsin عملیاتش را انجام دهد. برای یک فرد عادی روزانه ۷۰۰ تا ۹۰۰ میکروگرم لازم است. سیب زمینی هویج سیزیجات برگدار همگی ویتامین آی بسیاری دارند.

به ناله ی چشم هایتان گوش کنید

اگر چشم هایتان خسته شده اند دلیلش خسته کنندگی کارتان نیس بلکه شما خسته اید. سعی نکنید خستگی چشم هایتان را نادیده بگیرید چون مثل بقیه ی نقص ها با نادیده گرفتنش بهبود نمی یابد. اگر در چشم ها فشار حس می کنید یا سردرد دارید بهتر است کمی استراحت کنید. برای ده بار به آرامی پلک بزنید تا چشم هایتان مرطوب شوند یا می توانید الگو هایی را با چشم دنبال کنید یا دست هایتان را گود کنید و روی چشم ها قرار دهید. این کار برای آن ها تنوع ایجاد می کند و باعث آسودگی چشم ها می شود.

پیشنهادات کوچک برای چشم ها

مرتب چشم هایتان را چک کنید تا آمار سلامتیتان را کاملا در دست داشته باشید. هرگونه تغییر در توانایی بینایی تان را یادداشت کنید. همچنین می توانید از عینک های کامپیوتری استفاده کنید ولی چک کردن قدرت بینایی به شما ثابت می کند آیا به همچین وسیله ای نیاز دارید یا خیر.باید زمانی را که در فضای باز هستید از عینک آفتابی استفاده کنید.

آیا این تذکرات بیش از اندازه هستند؟ به نظرم هرکاری که می تواند به بینایی کمک کند را باید حداقل یکبار امتحان کرد.

همه ما میخواهیم سخت کار کنیم اما نباید سلامتی را در پی آن از دست داد. متنی که خواندید هم فرصت کار کردن به شما می دهد هم از چشم هایتان محافظت می کند!



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاثیر خانواده بر افت تحصیلی تا چه میزان نقش دارد.
سه شنبه 6 خرداد 1393 ساعت 19:39 | بازدید : 1175 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

 

تاثیر خانواده بر افت تحصیلی , تاثیر خانواده بر افت تحصیلی

براي اينكه دانش آموز دچار افت تحصيلي شود عوامل مختلفي مي تواند دخيل باشد اما يكي از مهم ترين آن محيط خانواده محسوب مي شود كه مي تواند تأثير مستقيمي بر روي گفته و يا پيشرفت درسي كودكان و نوجوانان داشته باشد ، در اين مقاله سعي مي نماييم به بررسي اين موضوع بپردازيم.

اقتصادي و وضعيت معيشتي خانواده بسيار مهم مي باشد، شما تصور نماييد كودكي كه دچار فقر مالي است نمي تواند در بسياري از موارد با هم كلاسي هاي خود رقابت كرده و همچنين از نظر تغذيه اي دچار كمبودهايي خواهد بود و رشد مغز از نظر يادگيري دچار اختلال مي شود و يا شايد هم كودكي و نوجواني كه در يك خانواده فقير بزرگ مي شوند براي رفع نيازهاي خانواده مجبور باشند به سر كار رفته و مقداري از هزينه ها را بر دوش خود بكشند.

موضوع دوم هيچ ارتباطي به اقتصاد ندارد بگومگو و پرخاشگري هايي است كه در خانواده ها وجود دارد و همين مسئله آرامش فكري كودك و نوجوان را دچار مخاطره مي نمايد و به مرور زمان باعث مي شود كه اعتمادبه نفس از وی ساقط شده و دچار افسردگي شود و مطمئناً دچار افت تحصيلي خواهد شد.

پدر و مادرهايي كه داراي سواد نيستند و نمي توانند فرزندان خود را كمك كنند آن ها را در حل مسائل تحصيلي رها كرده و توجهي به آن ها ندارند، اين مسئله مي تواند آسيب فراواني به كودكان برساند، كساني كه دچار بي سوادي هستند بايد از طريق ديگر مانند شركت در مراسم اوليا و مربيان و همچنين پيگيري نمرات دانش آموزاني از طريق مدرسه به آن ها بفهمانيد كه برايتان مهم هستند.

در بسياري از خانواده ها ديده شده است كه آزادي بيان به هيچ جايگاهي نداشته و كودك نمي تواند به راحتي نظر خود را بگويد، اين رفتار باعث مي شود كه نوجوان و كودك كه در حال تحصيل مي باشد ، با وجود هوش سرشار و يادگيري بالا نتواند داشته هاي خود را با هم كلاسي ها و معلمان خود در ميان بگذارد و به دليل تربيت ناصحيح والدينش دچار اضطراب سرخوردگي در بين هم كلاسي هايش مي شود و در آخر مطمئناً به افت تحصيلي خواهد رسيد.

در بعضي از خانواده ها به مرور فراوان مي توان اين موضوع را ديد كه براي اين كه نگران آينده كودكان خود هستند آن ها را سرزنش كرده و يا تنبيه مي نمايند، مطمئناً اين روش هيچ تأثير مثبتي براي پيشرفت آن ها نداشته و بلكه مي توان گفت باعث عقب افتادگي هوشي و افت تحصيلي آن ها خواهد شد، پس بايد به آن ها كمك نماييد كه بهترين راه را انتخاب نمايند و به جاي سركوفت زدن آن ها را راهنمايي نماييد.



:: موضوعات مرتبط: مناسبتی , متفرقه , پزشکی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
با فرزند کم تر زندگی بهتر خداحافظی کنید
دو شنبه 5 خرداد 1393 ساعت 17:16 | بازدید : 918 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

مقام معظم رهبری با بيان انتقاد از تداوم سياست كنترل جمعيت بيان داشتند: "در اوائل دهه هفتاد اجراي اين سياست بنابر مصالحي، صحيح بود اما ادامه آن در سالهاي بعد خطا بود."

امیدنیوز- فرزند کم تر زندگی بهتر شاید تنها پیام تبلیغاتی و مهم دهه 70 بود که علاوه بر مادران حتی کودکان هم با این موضوع که زندگی بهتر با فرزند کم تر است ،کنار آمده بودند تا امروز که این موضوع برای اکثریت افراد جامعه موضوعی جا افتاده است اما با توجه به یافته های مرکز آمار کاهش جمعیت زنگ خطری برای آینده کشور است .

بر اساس جديدترين يافته مركز آمار ايران از هفتمين سرشماري عمومي نفوس و مسكن ۹۰ كل كشور جمعيت ايران اسلامي به ۷۵ ميليون و ۱۴۹ هزار و ۶۶۹ نفر و نرخ رشد ميانگين ۵ ساله ۸۵-۹۰ به ۱.۲۹درصد رسيده در حالي كه اين نرخ در ميانگين دهساله ۷۵-۸۵ اين رقم ۱.۶۲درصد بوده است .

بر اساس اين آمار كاهش نرخ رشد جمعيت و نيز كاهش بعد خانوار از ۴.۰۳نفر سال ۸۵ به ۳.۵۵نفر در سال ۹۰ زنگ خطري براي آينده كشور در زمينه رشد و توسعه اقتصادي به شمار مي رود به ويژه در مورد كشوري كه قرار است بر اساس چشم انداز ۲۰ ساله در افق ۱۴۰۴ شمسي قدرت اول منطقه از نظر اقتصادي و علمي و الهام بخش براي جهان اسلام باشد و سالانه حد اقل ۸ درصد رشد اقتصادي داشته باشد.

از سوي ديگر، مدير كل دفتر آمار اطلاعاتي جمعيتي و مهاجرت سازمان ثبت احوال كشور نيز با اشاره به اينكه سرعت و شتاب كاهش جمعيت ايران در مقايسه با كشورهاي ديگر بيشتر است، مساله كاهش جمعيت جوان را تاييد كرده و گفته: بازنگري سياستهاي جمعيتي در كميسيونهاي مجلس پيگيري و بررسي مي شود.

علي اكبر محزون افزود: آمار سازمان ثبت احوال در خصوص رشد جمعيت و تعداد افراد با آمار مركز آمار يكي است و هر دو نشان از كاهش آمار جمعيت دارد.

وي با اشاره به اينكه شاخص رشد جمعيت چند سالي است كاهش پيدا كرده است، می گوید: چنانچه روند كاهش ادامه پيدا كند و با سياستهاي به موقع نتوانيم مانع از پيش روي آن شويم طي سالهاي آينده با رشد منفي جمعيت روبرو خواهيم شد.

جمعیت آینده ایران جمعیت سالمند می شود

مدير كل دفتر آمار اطلاعاتي جمعيتي و مهاجرت سازمان ثبت احوال كشور تاكيد كرد: برهمين اساس طي سالهاي آينده به سمت جمعيت سالمندي مي رويم بطوركيه عنوان شده تا سال ۱۴۱۰ با پنجره جمعيتي كه همان جمعيت سالمند است مواجه مي شويم به همين دليل بهتر است از همين حالا براي ۲۰ سال آينده برنامه ريزي و سياست گذاري مناسبي انجام شود .

وي اظهار داشت: هم اكنون يك فرصت طلايي براي پيشگيري از مشكلات دوران سالمندي است به طوري كه بتوان حداكثر استفاده از جمعيعت فعال كار كه در سن ۱۵ تا ۶۴ سال هستند را داشت و جمعيت جوان كشور را تضمين كرد.

ایران ششمین کشور پیر در آینده

به اين ترتيب به نظر مي رسد ، افزايش جمعيت پير در كشور كاملا جدي است و بنا بر آمارها ايران در حال حاضر نيز جز ۱۰ كشور است كه به سرعت به سمت كهن سالي در حال حركت است و در جايگاه ششمين كشور جهان قرار دارد كه افراد آن به سن پيري مي رسند.

به اين ترتيب اگر اوضاع به همين منوال باقي بماند، ايران در بيست سال آينده وارد فاز اول سالمندي جمعيتي خواهد شد و در ده سال آتي نيز فاز دوم سالمندي را تجربه خواهد كر د

به گزارش امید، تداوم سياست كنترل جمعيت و شعار معروف نهادينه شده در سال هاي دولت كارگزاران كه "دو بچه كافي است"، اين روز ها بعد از اظهار نگراني مقام معظم رهبري نسبت به كاهش جمعيت جوان كشور ، مورد انتقاد قرارگرفته است.

مقام معظم رهبری با بيان انتقاد از تداوم سياست كنترل جمعيت بيان داشتند: "در اوائل دهه هفتاد اجراي اين سياست بنابر مصالحي، صحيح بود اما ادامه آن در سالهاي بعد خطا بود."

متن ابلاغیه امام خامنه‌ای به رؤسای قوای سه‌گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به‌شرح زیر است:

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

با عنایت به اهمیت مقوله جمعیت در اقتدار ملی؛ و با توجه به پویندگی، بالندگی و جوانی جمعیت کنونی کشور به‌عنوان یک فرصت و امتیاز؛ و در جهت جبران کاهش نرخ رشد جمعیت و نرخ باروری در سال‌های گذشته، سیاست‌های کلی جمعیت ابلاغ می‌گردد.

با در نظر داشتن نقش ایجابی عامل جمعیت در پیشرفت کشور، لازم است برنامه‌ریزی‌های جامع برای رشد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور متناسب با سیاست‌های جمعیتی انجام گیرد.

همچنین ضروری است با هماهنگی و تقسیم کار بین ارکان نظام و دستگاه‌های ذی‌ربط در این زمینه، اقدامات لازم با دقت، سرعت و قوت صورت گیرد و نتایج رصد مستمر اجرای سیاست‌ها گزارش شود.

«سیاست‌های کلی جمعیت»

1 ــ ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی

2 ــ رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج و حمایت از زوج‌های جوان و توانمندسازی آنان در تأمین هزینه‌های زندگی و تربیت نسل صالح و کارآمد

3 ــ اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران به‌ویژه در دوره بارداری و شیردهی و پوشش بیمه‌ای هزینه‌های زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان و تقویت نهادها و مؤسسات حمایتی ذی‌ربط

4 ــ تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزش‌های عمومی درباره اصالت کانون خانواده و فرزند پروری و با تأکید بر آموزش‌ مهارت‌های زندگی و ارتباطی و ارائه خدمات مشاوره‌ای بر مبنای فرهنگ و ارزش‌های اسلامی ــ ایرانی و توسعه و تقویت نظام تأمین اجتماعی، خدمات بهداشتی و درمانی و مراقبت‌های پزشکی در جهت سلامت باروری و فرزندآوری

5 ــ ترویج و نهادینه‌سازی سبک زندگی اسلامی ــ ایرانی و مقابله با ابعاد نامطلوب سبک زندگی غربی

6 ــ ارتقای امید به زندگی، تأمین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، به‌ویژه اعتیاد، سوانح، آلودگی‌های زیست محیطی و بیماری‌ها

7 ــ فرهنگ‌سازی برای احترام و تکریم سالمندان و ایجاد شرایط لازم برای تأمین سلامت و نگهداری آنان در خانواده و پیش‌بینی سازوکار لازم برای بهره‌مندی از تجارب و توانمندی‌های سالمندان در عرصه‌های مناسب

8 ــ توانمندسازی جمعیت در سن کار با فرهنگ سازی و اصلاح، تقویت و سازگار کردن نظامات تربیتی و آموزش‌های عمومی، کارآفرینی، فنی ــ حرفه‌ای و تخصصی با نیازهای جامعه و استعدادها و علایق آنان در جهت ایجاد اشتغال مؤثر و مولّد

9 ــ بازتوزیع فضایی و جغرافیایی جمعیت، متناسب با ظرفیت زیستی با تأکید بر تأمین آب با هدف توزیع متعادل و کاهش فشار جمعیتی

10 ــ حفظ و جذب جمعیت در روستاها و مناطق مرزی و کم‌تراکم و ایجاد مراکز جدید جمعیتی به‌ویژه در جزایر و سواحل خلیج فارس و دریای عمان از طریق توسعه شبکه‌های زیربنایی، حمایت و تشویق سرمایه‌گذاری و ایجاد فضای کسب و کار با درآمد کافی

11 ــ مدیریت مهاجرت به داخل و خارج هماهنگ با سیاست‌های کلی جمعیت با تدوین و اجرای سازوکارهای مناسب

12 ــ تشویق ایرانیان خارج از کشور برای حضور و سرمایه گذاری، و بهره‌گیری از ظرفیت‌ها و توانایی‌های آنان

13- تقویت مؤلفه‌های هویت‌بخش ملی (ایرانی، اسلامی، انقلابی) و ارتقای وفاق و همگرایی اجتماعی در پهنه سرزمینی به‌ویژه میان مرزنشینان و ایرانیان خارج از کشور

14 ــ رصد مستمر سیاست‌های جمعیتی در ابعاد کمّی و کیفی با ایجاد سازوکار مناسب و تدوین شاخص‌های بومی توسعه انسانی و انجام پژوهش‌های جمعیتی و توسعه انسانی.د.

طرح افزایش جمعیت و تعالی خانواده در حال حاضر در کمیسیون اجتماعی مجلس در دست بررسی است

این گزارش حاکیست،مخبر کمیسیون اجتماعی مجلس از ایجاد تغییرات در طرح افزایش جمعیت و تعالی خانواده براساس سیاستهای ابلاغی از سوی رهبر انقلاب خبر داده و میگوید:

این سیاستها از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد و از این پس باید از سوی کمیسیون های مختلف مجلس طرح های مربوط به افزایش جمعیت بررسی و با این سیاست های کلی جمعیت تطبیق داده شود و چنانچه هر یک از طرحها نیاز به تغییرات داشت بلافاصله اقدام شود.

وی تایید کرد: در صورتیکه طرح افزایش جمعیت و تعالی خانواده نیاز به افزایش و یا کاهش در برخی از بندها داشت این موارد مورد نظر به آن اضافه می شوند و در غیر این صورت به تصویب خواهند رسید.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه سیاستهای کلی جمعیت شاخص و نقشه راه هستند گفت: این سیاستها در ابتدا اجرایی نمی‌شود اما به دلیل اینکه سیاست های کلی جمعیت شاخص و نقشه راه هستند برای تدوین سیاستگذاری و برنامه ریزیهای خاص در خصوص افزایش جمعیت از آنها استفاده می شود و بر همین اساس است که افق و اسناد بالادستی با ابلاغ سیاستهای کلی جمعیت مشخص شده است.

سعیدی با اشاره به اینکه طرح افزایش جمعیت و تعالی خانواده در حال حاضر در کمیسیون اجتماعی مجلس در دست بررسی است تاکید کرد: این طرح پس از بررسی در کمیسیون های مختلف در دستور کار کارگروه کمیسیون اجتماعی قرار گرفته و با توجه به مفاد سیاست های کلی ابلاغی قطعا تغییراتی در آن انجام خواهد شد.

وی اظهار داشت: در سیاستهای کلی جمعیت مواردی مانند تحکیم بنیان و پایداری خانواده و تکمیل آموزش های عمومی درباره اصالت کانون خانواده و فرزند پروری، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، توانمندسازی جمعیت در سن کار با فرهنگ سازی و اصلاح، مدیریت مهاجرت به داخل و خارج هماهنگ با سیاستهای کلی جمعیت، حفظ و جذب جمعیت در روستاها و مناطق مرزی و کم تراکم و همچنین ایجاد مراکز جدید جمعیتی بویژه در جزایر و سواحل خلیج فارس و دریای عمان و... مورد تاکید قرار گرفته است که براساس این سیاستها باید برنامه ریزی های لازم از سوی دستگاههای مرتبط انجام شود.

به گفته وی، اولین اقدام پس از ابلاغ سیاستهای کلی مربوط به مجلس است که باید طرحهای افزایش جمعیت را با سیاستهای کلی جمعیت تطبیق داد

ما امیدواریم که قوای سه گانه سیاست های افزایش جمعیت را اجرایی و شرایط آسان را در راستای این ساست ها برای خانواده ها فراهم کنند



:: موضوعات مرتبط: فرهنگی وادبی , پزشکی , اخبار روز ایران و جهان , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
قرص جدید چاقی برای شما که از لاغری رنج میبرید
دو شنبه 5 خرداد 1393 ساعت 16:10 | بازدید : 1148 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

چرا بعد از ازدواج چاق می شویم و لاغر شدنش هم راحت نیست.

چرا بعد از ازدواج چاق می شویم , چرا بعد از ازدواج چاق می شویم

حتماً شما هم در اطراف خود با عروس خانم هايي مواجه شده ايد كه به محض ازدواج خيلي زود اضافه وزن پيدا كرده و ديگر نمي توانند به راحتي به اندام سابق خود باز گردند، خيلي از افراد بر اين تصور هستند كه اين اضافه وزن مبناي علمي ندارد در حالي كه ما قصد داريم در اين مقاله به اين سؤال پاسخ دهيم.

اولين نكته اي كه باعث اضافه وزن در خانم هاي جوان تازه ازدواج كرده مي شود آرامش پس از ازدواج مي باشد كه تقريباً تا دو سال بر روحيات آن ها حاكم بود و باعث مي شود كه آنان تمايل بيشتري به غذا خوردن داشته باشند و به طور كلي مي توان گفت كه هورمون هاي اشتها در اين افراد نسبت به اشخاص مجرد بيشتر ترشح مي شود.

براي اينكه به ريشه علت اضافه وزن و چاقی در پس از ازدواج برسيم بايد نكات بسياري را بررسي نماييم كه مربوط به مسائل اجتماعي و فيزيولوژيكي خواهد بود.

اولين مسئله اي كه تأثير فراواني بر چاقي زوج جوان دارد ماه عسل و همچنين مهماني هایی مانند پاگشا بوده كه باعث مي شود عروس خانم و آقا داماد در استراحت مطلق باشند و همين مسئله عامل مهمي براي چاقی خواهد بود.

مسائل فيزيولوژيكي هم در چاقی خانم ها پس از ازدواج بي تأثير نبوده و مي تواند عامل مهمي محسوب شود، يكي از اين موارد قرص هاي ضدبارداري بوده كه عاملي براي چاقي و اضافه وزن به حساب مي آيد و بايد مراقب آن بود.

قرص هاي ضدبارداري باعث مي شود كه آب بدن به راحتي تخلیه نشده و درون انسان باقي بماند و يكي ديگر از مواردي كه اين قرص ها به همراه دارد بالابردن اشتهاي شخص بوده و همچنين مي تواند عاملي براي تجمع چربي در بدن شود.

به صورت كلي بايد بيان كرد كه اشخاصي كه ازدواج مي كنند بايد حتماً مراقب سبك و نوع زندگي خود باشند و از رفتن به مهماني هاي زياد و استراحت مطلق خودداري كرده و تمام تلاش خود را براي حفظ وزن خود داشته باشند و اين گونه رفتار نكنند كه چون تازه عروس مي باشند نبايد دست به سياه و سفيد زده و كار خانه را انجام ندهند.

منبع: دكتر رضا راست منش -



:: موضوعات مرتبط: متفرقه , فرهنگی و سینما , پزشکی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
جریمه ای برای فروشندگان سیگار
دو شنبه 5 خرداد 1393 ساعت 16:6 | بازدید : 1113 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

ایران ۴۰ سال آینده کانون مصرف دخانیات می‌شود

جریمه فروش سیگار، ۲۰ میلیون تومان شد

خبرگزاری تسنیم: رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به مصرف سالانه ۵۰ میلیارد نخ سیگار در کشور ، نسبت به توسعه مصرف دخانیات ایران، مصر، پاکستان تا ۴۰ سال آینده هشداد داد و گفت: جریمه فروش سیگار، به ۲۰ میلیون تومان افزایش یافت.

به گزارش حوزه سلامت خبرگزاری تسنیم، کاظم ندافی با اشاره به اینکه سازمان جهانی بهداشت برای روز جهانی بدون دخانیات «افزایش مالیات بر دخانیات» را در نظر گرفته است، از امضای پروتکل ریشه‌کنی تجارت غیرقانونی محصولات دخانی توسط ایران خبر داد و اظهار داشت: مراحل تصویب این پروتکل را در مجلس پیگیریم. تصویب این پروتکل در مباحث مربوط به قاچاق مواد دخانی اثرات بسیار خوبی دارد و می‌توان مشکلات مربوط به کنترل قاچاق را کاهش داد. در مجموع تصویب این پروتکل در رابطه با کنترل مصرف دخانی بسیار موثر خواهد بود.

ندافی با اشاره به گزارش اخیر سازمان جهانی بهداشت منطقه مدیترانه شرقی ادامه داد: بر اساس این گزارش، در صورتی که مصرف مواد دخانی با روند فعلی ادامه یابد، مصر، پاکستان و ایران در 40 سال آینده کانون توسعه مصرف دخانیات قلمداد خواهند شد. قلیان نیز در منطقه مدیترانه شرقی بخش عمده‌ای از بازار مواد دخانی را اشغال کرده است.

وی با انتقاد از قیمت پایین سیگار افزود: منطقه مدیترانه شرقی از لحاظ پایین بودن قیمت سیگار دومین رتبه را در دنیا دارد. همچنین، منطقه مدیترانه شرقی در رده سوم کمترین مالیات اخذ شده بر دخانیات است. این در حالی است که با افزایش 50 درصدی مالیات بر دخانیات 3.5 میلیون نفر کمتر مواد دخانی مصرف می‌کنند. همچنین، 875 هزار نفر نیز کمتر جان خود را به دلیل بیماریهای ناشی از استعمال دخانیات از دست می‌دهند. بنابراین بسیار مهم است که بتوانیم روند فعلی افزایش مصرف مواد دخانی به ویژه قلیان را کاهش دهیم.

ندافی با اشاره به مصرف سالانه 50 میلیارد نخ سیگار در کشور گفت: این تعداد سیگار مصرفی معادل 10 هزار میلیارد تومان هزینه دارد. یعنی هزینه‌ای که دولت امسال جهت طرح تحول سلامت اختصاص داده است.

وی در نشست خبری هفته بدون دخانیات با اشاره به شعار در نظر گرفته شده برای این هفته «زندگی عاری از دخانیات، با خود مراقبتی»، ضمن هشدار نسبت به روند افزایشی مصرف قلیان افزود: به طور متوسط روزانه 3.5 درصد مصرف قلیان در کشور گزارش شده است که این مصرف در مردان از شیوع 4.7 درصدی و در زنان از شیوع 2.3 درصدی برخوردار است و روند مصرف قلیان در زنان نگران کننده تر از مردان است. تمایل جوانان و مردم به مصرف محصولات دخانی غیرسیگار نگران کننده است باید با اجرای دقیق قانون بر این چالش غلبه کنیم و بتوانیم وضعیت بهتری را در کشور رقم بزنیم.

ندافی مالیات پایین بر محصولات دخانی را از چالش‌های کشور در زمینه کنترل و مبارزه با دخانیات خواند و افزود: در این زمینه به طور جدی با سازمان امور مالیاتی وارد بحث شده‌ایم. امیدواریم مالیات بر محصولات دخانی در قوانین بودجه سالیانه و همچنین قوانین جدید مجلس مطرح شود.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت همچنین، نسبت به تشدید جرائم تخلفات عرضه سیگار هشدار داد و گفت: عرضه محصولات دخانی باید در جاهایی صورت گیرد که دارای پروانه هستند. عرضه قلیان نیز طبق قانون در اماکن عمومی ممنوع شده است اما در حال حاضر در اجرای این قوانین چالش داریم. اجرای این قانون مستلزم همکاری نزدیک دادگستری، نیروی انتظامی و وزارت صنعت، معدن و تجارت است، به این منظور باید زمینه لازم در ستاد کشوری کنترل دخانیات فراهم شود. به این ترتیب مرحله جدیدی از اجرای ممنوعیت‌ها را در کشور خواهیم داشت.

وی ادامه داد: با تصویب هیئت دولت جرایم مربوط به کنترل دخانیات افزایش یافته است و اکنون جرایم بازدارنده‌ای برای این موضوع در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال عرضه مواد دخانی توسط افراد زیر 18 سال یا به افراد زیر 18 سال جرم است. این جرایم بازدارنده 4.3 برابر شده است و در برخی موارد حتی تا 20 میلیون تومان هم جریمه در نظر گرفته شده است که حتماً بازدارنده خواهد بود چرا که افرادی که با سلامت مردم بازی می‌کنند مستحق چنین جرایمی هستند.

ندافی بر لزوم تعیین عوامل مجاز عرضه محصولات دخانی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد و بیان داشت: پس از تعیین عوامل مجاز می‌توان با متخلفان به صورت جدی و با صلابت برخورد کرد. همچنین، عرضه قلیان غیرمجاز است و باید با آن برخورد شود.

انتهای پیام/



:: موضوعات مرتبط: سیاسی , پزشکی , اخبار روز ایران و جهان , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
دستور پرداخت حقوق به دانشسجویان توسط دولت روحانی
پنج شنبه 25 ارديبهشت 1393 ساعت 17:4 | بازدید : 895 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

به گزارش اقتصاد پرس ،معاون وزیر بهداشت و رییس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: وزیر بهداشت دستور پرداخت حقوق به دانشجویان رشته پرستاری را صادر کرد.

به گزارش خبرنگار مهر در علی آباد کتول، دکتر محمد میرزا بیگی عصر شنبه در بازدید از مراکز درمانی علی آبادکتول گفت: بر اساس این بخشنامه رسمی که ساعتی قبل از سوی وزیر محترم به تمامی بیمارستان ها و علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شد، هر یک از پرستاران مدرک کارشناسی ساعتی ۵ هزار تومان و کارشناسی ارشد و دکترا ساعتی۷ هزار تومان حقوق بصورت ماهیانه دریافت می کنند.

وی افزود: این بخشنامه برای دانشجویان ترم های ۶، ۷ و ۸ کارشناسی پرستاری و بالاتر اجرایی شد.

دکتر میرزا بیگی یادآور شد: با توجه به جمعیت ۷۵میلیونی کشور و نیاز هر هزار نفر به ۳ پرستار، به تعداد دو و نیم برابر تعداد فعلی پرستار لازم داریم که این میزان بابرنامه ریزی در نظام جدید سلامت حل خواهدشد.

وی گفت: هم اینک ۱۵۰ هزار پرستار در مکان های درمانی دولتی و غیردولتی شاغل هستند که در کنار این آمار تعداد ۶۵ هزار دانشجوی رشته پرستاری هم مشغول به تحصیل هستند.

رییس سازمان نظام پرستاری کشور گفت: سند عرضه و تقاضای نیروی پرستار با توجه به استانداردها در حال تدوین و ابلاغ است که بر اساس آن استاندارد و سند عرضه و تقاضا با هم تطبیق یافته و نیازها برطرف می شود.

وی بابیان اینکه ده سال آینده مشکل اشتغالی در بخش پرستاری نداریم خاطرنشان کرد: هر لحظه آمادگی جذب پرستاران را در مکان های درمانی دولتی و غیردولتی در کمتر از سه ساعت را داریم.

معاون وزیربهداشت گفت:به دلیل کارسخت پرستاری خدمات به این قشر فعال باارتقا بهره وری و تعرفه گذاری افزایش یافته و پرداختها مبتنی برعملکردها شده است.

وی گفت: برای افزایش میزان خدمات رسانی به مردم با استفاده از آژانس های پرستاری و ساماندهی دانشجویان این رشته میزان کارکنان بیمارستانها از نیم نفر به ۲۵/۱ نفر که دو برابر میزان فعلی است افزایش می یابند.

بعد هی بگین دولت روحانی بده



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , اخبار روز ایران و جهان , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
سیگار
چهار شنبه 8 آبان 1392 ساعت 23:27 | بازدید : 1494 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )


 

خطرات ناشی از سیگار کشیدن بر همه معلوم است. سیگار کشیدن در محیط های بسته مثل اتاق کار، داخل خانه، رستوران و ... اثرات مضر بیشتری دارد. در این مقاله 9 باور غلط درباره کشیدن سیگار را بیان می کنیم.


1- تنها خطر سیگار کشیدن، بروز سرطان ریه می باشد.
کشیدن سیگار فقط باعث سرطان ریه نمی شود، بلکه انواع سرطان و بیماری ها را در پی دارد؛ مثل سرطان دهان، سرطان مری، سرطان مثانه، سکته مغزی، بیماری های قلبی، آسم و آسیب جنین در زن بارداری که سیگار می کشد.
همچنین سیگار کشیدن یکی از دلایل عمده اختلال نعوظ در مردان می باشد.پس برای سلامتی خود و خانواده تان، باید سیگار را ترک کنید.


2- برخی سیگارها خطری ندارند.
هیچ سیگاری بی خطر نیست و نیکوتین موجود در سیگار، یک ماده اعتیادآور می باشد.برخی افراد سیگاری، دود سیگار را به صورت عمیق وارد بدن خود می کنند و آن دود را برای مدت طولانی در بدن نگه می دارند.
- سیگارهای الکترونیکی نیز بی خطر نیستند.
-د اجازه ندهید این باورها در ترک سیگار دخالت کنند.


3- سیگارهای لایت (Light) یا سبک مضر نیستند.
شرکت های سیگار از کلماتی مانند: سبک یا ملایم استفاده می کنند و پاکت های سیگار را با رنگ های نقره ای، سفید و یا طلایی به فروش می رسانند، با این مضمون که اینها بی خطر هستند.موسسه غذا و داروی آمریکا به تازگی نوشتن لغاتی همچون سبک و ملایم را روی پاکت های سیگار ممنوع کرده است.
مطالعات نشان داد که 20 درصد سیگاری ها باور دارند که خطرات ناشی از سیگار، در سیگارهایی که لغات سبک و یا ملایم دارند، کمتر از مارک های دیگر سیگار می باشد. در حالی که اینطور نیست.دیگر باور غلط این است که نیکوتین سیگارهای باریک تر، ضرر کمتری دارد، در حالی که اینطور نیست.بهتر است شما هیچ کدام از این حرف ها را باور نکنید.

 

4- قلیان ها بی خطر هستند.
در قلیان، دود از طریق آب منتقل می گردد.برخی مردم بر این باورند که لوله قلیان، قبل از ورود دود به ریه، آن را تمیز می کند.ولی باید گفت که خطرات ناشی از قلیان به مراتب بیشتر از خطرات ناشی از سیگار می باشد.
-قلیانی ها نسبت به سیگاری ها، 200 برابر بیشتر در معرض خطرات باشند.
-یک باور دیگر نیز وجود دارد که می گوید، قلیان های دست دوم و کار کرده، ایمن تر می باشند که این باور نیز نادرست است.


5- برای ترک سیگار، من خیلی پیر هستم.
اگر یک سال است که سیگار کشیدن را ترک کرده اید، خطر بیماری های قلبی را به نصف کاهش داده اید.
افراد 35 تا 39 ساله، اگر سیگار را ترک کنند، می توانند 3 تا 5 سال طول عمر خود را زیاد کنند.افراد 65 ساله، می توانند یک سال طول عمر خود را زیاد کنند.مطالعات نشان داده که حتی افراد 69 ساله نیز می توانند با ترک سیگار، طول عمر خود را زیاد کنند و از زندگی لذت بیشتری ببرند.


6- من هرگاه بخواهم می توانم سیگار را ترک کنم.
هر چه مدت سیگار کشیدن شما بیشتر باشد، به همان نسبت ترک سیگار برایتان سخت تر خواهد بود.افرادی که می گویند، اراده ترک سیگار را دارند، باید آنها را در مواقع بحرانی دید که آیا اراده شان پابرجا است یا نه.
-حدود 9 نفر از 10 نفری که سیگار را ترک می کنند، دوباره شروع به سیگار کشیدن می کنند.
-بهترین روش ترک سیگار، مشاوره و دارودرمانی می باشد.


7- اگر کودکی در خانه نباشد، می توان سیگار کشید.
اگر کسی در داخل خانه سیگار بکشد و حتی فرد دیگری در آنجا نباشد، دود سیگار روی فرش، لباس ها و پرده ها و ... باقی می ماند.اگر بتوانید بوی سیگار را در فضای خانه استشمام کنید، بدون اینکه کسی در آن لحظه سیگار بکشد، نشان می دهد که موادشیمیایی سرطان زا در محیط خانه وجود دارد.

این مسئله به خصوص در نوزادانی که روی زمین سینه خیز یا چار دست و پا راه می روند و وسایل را در دهانشان می گذارند، خیلی  خطرناک است.پس بهتر است برای سلامت کودکانمان سیگار را ترک کنیم.

 
8- اگر سیگار را ترک کنم، افزایش وزن پیدا می کنم.
نیکوتین یک ماده محرک است و اشتهای فرد از بین می برد. پس وقتی سیگار را ترک می کنید، هوس و میل به غذا خوردن بوجود می آید.
به طور متوسط، افراد بعد از ترک سیگار، 6/3 کیلوگرم افزیش وزن می یابند.
هنگامی که سیگار را ترک می کنید، سوخت و ساز بدنتان نیز کم می شود، اما شما می توانید با ورزش کردن و یا پیاده روی طولانی با چاقی مبارزه کنید.با ورزش کردن و عادات صحیح غذایی می توانید با خطرات ناشی از سیگار و افزایش وزن ناخواسته مبارزه کنید.


9- من فقط در مهمانی ها سیگار می کشم، بنابراین خطری مرا تهدید نمی کند.
یکی از باورهای غلط مردم این است که اگر گاهی وقت ها سیگار بکشید، از خطرات سیگار ایمن می باشید.
در حقیقت، خطرات سیگار کشیدن بعد از روشن کردن یک عدد سیگار مشخص می شود.
کشیدن 1 تا 4 عدد سیگار در روز باعث می شود که شما سه برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان ریه باشید.

 

فواید فوری ترک سیگار
- بعد از گذشت 20 دقیقه از ترک سیگار، فشار خونتان کم می شود، ضربان قلبتان آهسته تر می گردد و دمای دست و پاهای شما زیاد می شود.
- بعد از 8 ساعت از ترک سیگار، خون شروع به خنثی کردن مواد مضر سیگار می کند و میزان مونوکسید کربن و اکسیژن در خونتان به مقدار طبیعی می رسد.
-بعد از 24 ساعت از ترک سیگار، سیستم های داخلی بدن شروع به ترمیم و بازسازی خود می کنند و به همان نسبت ابتلا به بیماری های قلبی کم می شود
- بعد از 48 ساعت از ترک سیگار، انتهای اعصاب مرده ناشی از سیگار، دوباره زنده می شوند و حس چشایی و بویایی بهبود می یابد.

 

 

فواید بعدی ترک سیگار
- بعد از هفته ها از ترک سیگار، گردش خون بهبود می یابد و عملکرد ریه ها نیز بهتر می گردد. ورزش کردن و راه رفتن، آسان تر انجام می گیرد.
- بعد از چندین ماه از ترک سیگار، تولید خلط سینه کمتر می شود و شما کمتر سرفه می کنید و کمتر خس خس سینه دارید.
- بعد از یک سال از ترک سیگار، احتمال ابتلا به امراض قلبی به نصف کاهش می یابد.
- بعد از پنج سال از ترک سیگار، خطر سکته کاهش می یابد و با گذشت زمان، احتمال سکته کم و کمتر می گردد.
- بعد از 10 سال از ترک سیگار، احتمال ابتلا به سرطان ریه به نصف کاهش می یابد. کاهش ابتلا به زخم های گوارشی و سرطان های دهان، حلق، مری، پانکراس، کلیه و مثانه نیز دیده می شود.
- بعد از 15 سال از ترک سیگار، میزان ابتلا به بیماری های قبلی و مرگ درست همانند فردی است که سیگار نکشیده است.



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تجویزی برای سرماخوردگی
سه شنبه 30 مهر 1392 ساعت 23:49 | بازدید : 911 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

IranFunnyGroup.ir -گروه اینترنتی ایران فانی


اولین سوز سرما که می آید میکروب ها مجال پیدا کرده و عرض اندام می کنند! برای همین هم لازم است با مصرف مواد مغذی لازم کمکی به سیستم ایمنی بدنتان برسانید. سیستم ایمنی خط مقدم بدن در برابر ویروس ها، میکروب ها، سلول های غیرنرمال و مواد شیمیایی است. باکتری ها، ویروس ها و قارچ های بیماری زا دشمنان خارجی بدن محسوب می شوند و سلول های غیر نرمال یا همان سلول های سرطانی دشمنان داخلی آن. سیستم ایمنی بدن همچنین حواسش به احیای بافت های آسیب دیده از یک زخم یا بیماری نیز می باشد.

گاهی پیش می آید که دستگاه ایمنی بدن یک ماده ی بیگانه ی غیر مهاجم را نیز دشمن تلقی کرده و عکس العمل آلرژیک نشان می دهد مثل مواردی مانند تب یونجه یا آسم و غیره. در برخی موارد نادر نیز پیش می آید که سیستم ایمنی بدن یک سیگنال داخلی را بد برداشت می کند و به بافت های بدن آسیب می رساند که باعث بیماری های خود ایمنی می شود مانند دیابت نوع ۱، آرتریت روماتوئید و غیره.

ویژگی اصلی و مورد توجه سیستم ایمنی بدن این است که می تواند ماهیت ترکیبات یا میکروارگانیسم های بیگانه را به خاطر بسپارد. زمانی که یک میکروارگانیسم مانند ویروس وارد بدن می شود این سیستم پادزهر تولید می کند تا ویروس را شناسایی کرده و اولین مقاومت ها را از خود نشان دهد. نگاه های ارزشمندتان را از ادامه مطالب این ایمیل دریغ نکنید تا ادامه دهیم.

 اگر بدن چنین مسلح است پس چرا مریض می شویم؟

شاید بپرسید زمانی که بدن مجهز به چنین سیستم ایمنی می باشد پس چرا وقت و بی وقت مریضی به سراغ ما می آید؟ در جواب باید بگوییم بین زمانی که یک میکروارگانیسمِ دشمن وارد بدن می شود تا وقتی که سیستم ایمنی وارد عمل شده و آن را دفع کند وقفه ای وجود دارد. این میکروارگانیسم ها هم از این وقفه استفاده کرده و به سلول ها غلبه می کنند و یا آن ها را از بین می برد.

در واقع شدت بیماری به قدرت سیستم ایمنی بدن بستگی دارد. عفونت ها، سرطان و دیگر بیماری ها زمانی رشد بیشتری می کند که ویروس ها یا میکروارگانیسم ها سیستم ایمنی بدن را ضعیف کرده باشند، یا تغذیه نامناسب باشد و یا اینکه فردی پیر شده باشد. خوشبختانه آنتی بیوتیک ها بیشتر مشکلات و بیماری های ناشی از باکتری ها را ناکار می کنند. همچنین پزشکان می توانند با ضعیف کردن عمدی سیستم ایمنی یک بیمار برخی از بیماری های خود ایمنی را درمان کنند.

 چه باید کرد؟

داشتن یک رژیم غذایی سالم که حاوی مواد مغذی متنوعی است می تواند برای تقویت سیستم ایمنی بدن معجزه کند. زمانی که به خوبی غذا می خورید نیازی نیست که به سراغ مکمل بروید. زمانی مکمل ها موثر واقع می شوند که بدنتان نیاز داشته باشد و البته پزشک تجویز کند. برای اینکه سیستم ایمنی تان را بدون نیاز به مکمل تقویت کنید و پاییز و زمستان امسال را بدون سرماخوردگی پشت سر بگذارید مطالعه ی این مطلب را از دست ندهید.

 پروتئین بیشتری میل کنید

پروتئین ها برای عملکرد خوب سیستم ایمنی بدن لازم اند. اسیدآمینه های موجود در آن ها برای تولید پادتن ها و دیگر ترکیبات محافظت کننده بدن در برابر مهاجم ها لازم هستند و می توانند از بروز عفونت و بیماری ها جلوگیری کنند. مواد غذایی مصرفی ما اغلب به اندازه ی کافی پروتئین دارد. گوشت، تخم مرغ، ماهی، حبوبات و غیره حاوی پروتئین می باشند.

 اسیدهای چرب امگا ۳ و امگا ۶ سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند

اسیدهای چرب امگا ۳ برای مقابله با التهاب ها و اثرات مضر آرتریت روماتوئید و دیگر بیماری های خود ایمنی موثر عمل می کنند. نتایج پژوهش های متعدد نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا ۳ به کاهش التهاب های حاصل از عکس العمل سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. این اسیدهای چرب، عناصر دستگاه ایمنی بدن را تحریک می کنند. عناصری که وظیفه ی مقابله با سلول های مهاجم و نابودی آن ها را بر عهده دارند. ماهی، گردو، روغن ماهی، روغن های گیاهی مانند روغن زیتون و غیره این اسیدهای چرب را به بدنتان می رسانند.

 ویتامین E را دریابید

ویتامین E در روغن های گیاهی، بادام، آجیل ها، غلات کامل و آووکادو به میزان کافی وجود دارد و به تولید پادتن ها کمک زیادی می کند.

 ویتامین C: (ویتامین تقویت کننده)

این ویتامین به تولید و محافظت مخاط ها و کلاژن کمک کرده و جداره ی رگ های خونی را تقویت می کند. همچنین وظیفه ی تحریک سلول های ایمنی را بر عهده دارد. مکمل های ویتامین C برای کوتاه کردن دوره ی سرماخوردگی موثرند. فلفل دلمه ای قرمز، مرکبات، کیوی و توت فرنگی منابع فوق العاده ویتامین C محسوب می شوند.

 ویتامین A: (نقش کلیدی دارد)

این ویتامین در جگر، ماهی، شیر پرچرب، کره، پنیر و تخم مرغ به میزان قابل توجهی وجود دارد. ویتامین A با حفظ سلامت مخاط، تحریک ترشح پادتن ها و افزایش تعداد گلبول های قرمز شدت بیماری های عفونی را کاهش می دهد. باید بدانید که بتاکاروتن ها پیش ساز ویتامین A می باشند که در میوه و سبزیجات به ویژه نارنجی و زردرنگ وجود دارند.

 زینک (روی) برای افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن

کمبود زینک باعث کند شدن سرعت التیام زخم ها و بهبود بیماری می شود. بهترین منابع غذایی زینک عبارت اند از غذاهای دریایی، گوشت قرمز، گوشت پرندگان و جگر. البته باید بدانید که در تخم مرغ، شیر، لوبیاها و میوه های خشک و غلات کامل نیز زینک وجود دارد. توجه داشته باشید که مصرف خودسرانه و زیاد مکمل زینک(روی) کاملا برعکس عمل کرده و به سیستم ایمنی بدن آسیب می رساند.

 سلنیوم هم ضروری است

بهترین منابع غذایی سلنیوم گردوی برزیلی، غذاهای دریایی، گوشت، ماهی، نان سبوس دار، سبوس گندم، جوانه ی گندم، جو دو سر و برنج قهوه ای می باشد.

 آهن همیشه و همه جا

آهن باعث تولید لنفوسیت های B و T می شود و همچنین وظیفه ی اکسیژن رسانی به سلول ها و بهبود عملکرد آن ها در برابر بیماری ها را بر عهده دارد. اگر می خواهید به اندازه ی کافی آهن جذب کنید گوشت قرمز، جگر، تخم مرغ، غلات کامل و حبوبات را دریابید. پس تا می توانید اجازه ندهید بدنتان دچار کمبود آهن شود که به دردسر می افتید.

 آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد را ناکار می کنند

محققان به این نتیجه رسیده اند که لیکوپن های موجود در گوجه فرنگی، بتاکاروتن های موجود در مواد غذایی گیاهی نارنجی، قرمز، زرد و همچنین سبزیجات برگ سبز تیره می توانند سلول های ایمنی را در برابر رادیکال های آزاد (همان مولکول های مضر) تقویت کنند. این مولکول های آزاد همان هایی هستند که به DNA آسیب می رسانند.

 پیاز و سیر: از ما گفتن!

سیر و پیاز حاوی ترکیبات گوگردی بسیار قوی هستند که ماکروفاژها و لنفوسیت های T را تقویت کرده و می توانند از عرض اندام آنزیم های آسیب رسان به بافت های سالم جلوگیری کنند. پس تا می توانید غذاهایتان را با سیر و پیاز غنی سازی کنید.

 انگور و میوه های ریز

انگور، تمشک، اگر گیرتان آمد بلوبری و غیره سرشار از آنتی اکسیدان های قوی می باشد که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند و بیماری ها را تا حد ممکن از شما دور می کنند.

 چه می کند چای سبز!

EGCG، نام آنتی اکسیدان های مخصوص موجود در چای سبز است که می تواند با رشد سلول های سرطانی مقابله و خطر رادیکال های آزاد را خنثی کنید. خواهش می کنیم خودتان را از خواص بی نظیر چای سبز محروم نکنید. این چای علاوه بر مصون نگه داشتن بدنتان از بیماری ها افسردگی و چاقی را هم از شما دور می کند.

 ماست و کفیر

پروبیوتیک ها باکتری های پرخاصیتی هستند که در برخی از محصولات لبنی مانند ماست و کفیر وجود دارند و می توانند سیستم ایمنی را در برابر ویروس ها مجهز کنند.

 همه چیز که غذا نیست، ورزش را فراموش نکنید

بر اساس نتایج پژوهش های متعدد، ورزش (منظورمان ورزش های سنگین و حرفه ای نیست) عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد. به ویژه افرادی که در مرحله ی رسیدن به سالمندی هستند باید بیشتر به فکر تحرک بدنی باشند. پیاده روی، شنا و دوچرخه سواری را در برنامه ی روزانه تان قرار دهید و سالم باشید.

 هیچ رژیم معجزه گری وجود ندارد

گفتیم که تغذیه ی خوب سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند اما مراقب باشید. هیچ ماده ی غذایی، هیچ ویتامین و هیچ ماده ی معدنیِ معجزه گری وجود ندارد که بتواند یک تنه و بدون شکست با ویروس ها مقابله کند. احتمالاً شما هم تبلیغات برخی از رژیم های معجزه گر را شنیده اید که بدنتان را تمیز می کنند و با ویتامین ها و مواد معدنی و اسیدهای آمینه ی بی نظیرشان سیستم ایمنی شما را تضمین می کنند. اما گوشتان به این حرف ها بدهکار نباشد. هیچ متد معجزه گری در برابر بیماری ها وجود ندارد. شما فقط می توانید بدنتان را تقویت کنید، استرس و فشارهای روحی را از خود دور کنید و در نهایت به خدا توکل داشته باشید تا همیشه سالم و تندرست بمانید.

 



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
چطور با اشتباهاتمان کنار بیاییم
پنج شنبه 28 شهريور 1392 ساعت 16:13 | بازدید : 1294 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

 

 

همه ما کوله‌باری از اشتباه داریم که باید از آنها درس بگیریم. همه ما اشتباه می‌کنیم، آن هم خیلی زیاد. بهترین قسمت آن این است که بدانیم اشتباه کرده‌ایم. اگر ندانیم، باز یک اشتباه دیگر کرده‌ایم. می‌خواهیم ببینیم چطور باید با این همه اشتباهاتمان در زندگی کنار بیاییم. برای این منظور، جملات مختلفی را از افراد مشهور درمورد اشتباه کردن برایتان گرد آورده‌ایم. 
 
یادتان باشد، مهم نیست که اشتباه کرده‌اید؛ مهم این است که از اشتباهتان درس گرفته باشید. 
 
«افراد باهوش از اشتباهاتشان درس می‌گیرند. اما باهوش‌ترینشان از اشتباهات دیگران.»
-- براندون مال (Brandon Mull)
 
«یک اشتباه نباید قدرت حکمرانی بر همه زندگی یک نفر را داشته باشد.» 
-- جویس میر (Joyce Meyer)
 
«بزرگترین اشتباهی که می‌توانید در طول زندگی مرتکب شوید این است که همیشه از اینکه مرتکب اشتباه شوید بترسید.»
-- البرت هوبارد (Elbert Hubbard)
 
۱) تازمانیکه باور نکنید که شکست خورده‌اید و دلسرد نشوید، هنوز شکست نخورده‌اید. هیچوقت ناامید نشوید. گاهی وقت‌ها اینکه بدانید چه زمان باید دست از ادامه راه بکشید، کدام جنگ را ببازید، خود نیازمند خرد است.
 
«خیلی وقت‌ها برای اینکه اولویت‌هایمان را ببینیم، باید آنها را از خودمان دور کنیم.»
-- جان ایروینگ (John Irving)
 
۲) خودتان را برای اشتباهاتی که مرتکب شده‌اید بخشیده، از آنها درس بگیرید و پیش روید.
 
«اشتباه کردن گناه نیست. داشتن اعتباری که نتوانید هرازگاهی آن را خراب کنید چه ارزشی دارد؟»
-- سیمون الکلس (Simon Elkeles)
 
۳) از آن اتفاق درس بگیرید و آن را فراموش کنید.
 
۴) هیچ‌وقت یک اشتباه را تکرار نکنید.
 
«موفقیت این نیست که هیچوقت اشتباهی مرتکب نشوید. موفقیت در این است که هیچوقت یک اشتباه را تکرار نکنید.» 
-- جرج برنارد شاو (George Bernard Shaw)
 
۵) قلب و روحتان باید استوار باشد. وقتی می‌بینید در حین و بین یک اشتباه هستید، کنترل ذهنتان را به دست گیرید. قدرت فکر کردن در اشتباهات یک مزیت بزرگ است.
 
۶) از اشتباهاتتان درس بگیرید و با حس کینه و انتقام برگردید. فقط زمانی که رشد کرده باشید است که می‌توانید اشتباهی را جبران کنید.
 
۷) گاهی اوقات عوض کردن طرز تفکرمان کمک می‌کند. هیچوقت نمی‌توانید با همان طرزفکر قبلی که اشتباهی را مرتکب شده‌اید، آن را اصلاح کنید.
 
۸) بیشتر اوقات تلاش نکردن برای اصلاح یک اشتباه شما را در همان جای اول نگه می‌دارد. شجاعت لازم برای غلبه بر ترستان و اصلاح خطاهایتان را پیدا کنید.
 
۹) قدم‌های کوچک بردارید و برای غلبه بر اشتباهاتتان توانایی‌تان را کم‌کم افزایش دهید.
 
۱۰) در سختی‌ها به دنبال فرصتی برای پیدا کردن خودتان باشید. در همه سختی‌ها فرصت‌های بیشماری برای رشد وجود دارد.
 
۱۱) برای غلبه بر سردرگمی‌هایتان وارد عمل شوید. علم به شما کمک می‌کند بر سردرگمی‌هایتان غلبه کنید، سعی کنید برای غلبه بر اشتباهتان هم دانش بیشتری درمورد آن موضوع پیدا کنید.
 
۱۲) صبور باشید و اجازه بدهید زمان بگذرد.
 
۱۳) بزرگترین اشتباه اکثر ما این است که ناامید می‌شویم و دست از کار می‌کشیم. تازمانیکه  ۱۰۰٪ کارتان را تکمیل نکرده‌اید نباید کنار بروید. اگر نیاز به استراحت داشتید، به خودتان وقفه بدهید اما دست از ادامه راه نکشید. موفقیت شکستی است که برعکسش کرده باشید.
 
۱۴) دست از فکر کردن بردارید و از فرصت‌ها استفاده کنید. بیشتر اشتباهات فرصت‌هایی عالی برای پیشرفت در اختیارتان قرار می‌دهند.
 
«اشتباه کردن کاری انسانی و بخشیدن کاری الهی است.»
-- الکساندر پوپ (Alexander Pope)
 
۱۵) کمال هیچوقت تصادفی نیست؛ بلکه نتیجه تلاش‌های هوشمندانه است.
 
«اگر ترس از کمال نداشته باشید، هیچوقت به آن نمی‌رسید.»
-- سالوادور دالی (Salvador Dali)
 
اجازه بدهید نگاهی به گفته‌هایی بکنیم که دیگران بعد از برخورد با اشتباهاتشان و تجربیات مختلف ارائه کرده‌اند:
 
«کسی که اشتباه نکرده باشید، یعنی هیچ چیز جدیدی را امتحان نکرده است.»
-- آلبرت انیشتین (Albert Einstein)
 
«آزادی که برای اشتباه کردن در آن آزادی نداشته باشید هیچ ارزشی ندارد.»
-- ماهاتما گاندی (Mahatma Gandhi)
 
«مطمئن شدن از عقلانیت خود کار دشواری است. سالمترین کار این است که به شما یادآور شوند که قوی‌ترین‌ها هم ضعیف می‌شوند و عاقل‌ترین‌ها هم اشتباه می‌کنند.»
-- ناپلئون بناپارت (Napoleon Bonaparte)
 
«وقتی راهتان را پیدا می‌کنید دیگر نباید بترسید. باید شجاعت لازم برای اشتباه کردن را داشته باشید. ناامیدی، دلسردی و شکست ابزارهایی هستند که خداوند برای نشان دادن راه به ما از آن استفاده می‌کند.»
-- پائولو کوئیلو (Paulo Coelhi)
 
«قضاوت خوب از تجربه می‌آید و تجربه از قضاوت بد.»
-- ریتا ماو براون (Rita Mae Brown)

 



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
فقط خانم ها بخوانند.-19
پنج شنبه 28 شهريور 1392 ساعت 16:0 | بازدید : 1331 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

مطالبی در مورد روابط زناشویی

ادامه مطلب مورد نظر رمز دارد.
لطفا رمز عبور مربوط به مطلب را وارد کرده ، دکمه تایید را کلیک کنید.

خانم ها! راست بگویید: وقتی زندگی زناشویی شما کمی یکنواخت و ملال آور می شود ، به هر وسیله ای متوسل نمی شوید تا همسرتان را به جنب و جوش بیشتر وادارید؟! در اینجا به چند مورد از اشتباهات خانم ها، در رابطه با زناشویی اشاره می کنیم.


1- یک زن نباید هیچ وقت آغاز کننده رابطه جنسی باشد!
قرن بیست و یکم است و مردها هنوز نگران نحوه رابطه جنسی با همسرانشان هستند . آنها می ترسند که از طرف زنان به سلطه گری متهم شوند . بنابراین خیلی با احتیاط رفتار می کنند . زنان پندارهای قدیمی را باید کنار بنهند و به صورت فعال با همسرانشان در رابطه زناشویی شرکت کنند . چه کسی گفته است که زنان میل جنسی کمتری دارند ؟


2- زنان نگران این هستند که حین یک عمل جنسی در نظر همسرانشان چطور به نظر می آیند !
شما نگران این نباشید که در حین عمل جنسی ، اگر فلان کار را بکنید ، همسرتان درباره شما چه فکری می کند ! بلکه در عوض به فکر این باشید که بیشترین لذت را ببرید و به اوج برسید . در این صورت حتما همسر خود را هم کاملا ارضا خواهید کرد . روی عمل زناشویی تمرکز کنید و از اول بخود وعده یک عشق بازی کامیاب را بدهید.


3- رابطه جنسی برای مردها یک امر گهگاهی و زود گذر است!
زنان این اشتباه را نکنند . برای بیشتر مردان رابطه جنسی بسیار مهم است . آن را کوچک نشمارید . تحقیقات نشان می دهند که بهترین و شیرین ترین رابطه زناشویی را زوج های قانونی دارند . همین تحقیقات نامناسب بودن و عدم رضایتمندی رابطه زناشویی زود گذر را تایید می کنند .
هیچگاه فکر نکنید که مردها از عواطف عشقی کمتری برخوردارند . این دو اشتباه بزرگ را از ذهن خود بزدایید . اول : زنان میل جنسی کمتری دارند. دوم : مردان زیاد عاطفی نیستند.


4- مرد ها همیشه برای عمل جنسی آمادگی دارند !
این فکر ممکن است برای یک جوان زیر بیست سال درست باشد ، ولی درباره مردها صحت ندارد. گرفتاریهای شغلی و مشکلات گوناگون روزمره همه و بویژه مردها را خسته و فرسوده می کند و از نیروی آنها می کاهد.در نتیجه ممکن است بی حوصله و بی رمق بنظر برسند ، بنابراین فکر نکنید که اگر الان نشد ، وقت هست ! سعی کنید هر وقت طرفین علاقمند بودید ، این رابطه را برقرار کنید و به بعد موکول نسازید.
در واقع ، زن ها می پندارند که خودشان همسرانشان را دوست دارند ولی هر وقت و همیشه مایل به برقراری رابطه زناشویی نیستند ، اما وقتی مردی در برابر تمایل همسرش اظهار بی میلی می کند ، می گوید : او مرا دوست ندارد ! این پندار صحیح نیست.


5-مردها هیچ کمک و راهنمایی ، لازم ندارند !
زنان باید با همسرانشان درباره چیزهای خوشایند و ناخوشایند شان، در حین رابطه جنسی ، گفتگو کنند . اگر زنی نخواهد و مشارکت نکند ، شوهر وی به تنهایی نمی تواند به او رضایت جنسی ببخشد . با آنکه خوشبختانه مردها بسیار علاقمند هستند که همسرانشان از رابطه جنسی با آنها لذت ببرند و ارضا بشوند ، ولی با این حال خود زنان در رسیدن به اوج لذت جنسی ، سهم بسیاری دارند و باید همسرانشان را ، راهنمایی و مطلع بکنند .


6- وقتی مرد روش تازه ای پیشنهاد کرد با او ترشرویی کنید !
وقتی زن و شوهر مدتی با هم هستند ، طبیعی است که دلشان تنوع و تغییر بخواهد . بنابراین اگر مردی به همسر خود چیزهای جدیدی پیشنهاد کرد ، پاداش او نباید ناراحتی و اخم باشد ! تقاضای مرد به معنای این نیست که دیگر از شما سیر شده است ! شما با همدلی و دوستی پیشنهاد او را بررسی کنید . خواهید دید که هر چه شوهر شما نیاز دارد ، در وجود شما پیدا خواهد کرد . گاهی اگر با تقاضایی نمی توانید موافقت کنید ، با مهربانی و صمیمیت دلیلش را برای او توضیح دهید و یا از او بخواهید که به شما فرصت بیشتری دهد.




:: موضوعات مرتبط: , پزشکی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
بدهی به سبک احمدی نژادی
چهار شنبه 27 شهريور 1392 ساعت 14:28 | بازدید : 1116 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )
بدهی هزار میلیارد تومانی داروخانه های دولتی به شرکت های پخش دارویی
در حال حاضر بسیاری از داروخانه های دولتی بیش از هزار میلیارد تومان به شرکت های پخش دارویی بدهکار هستند که همین امر باعث شده که شرکت های پخش به خیلی از داروخانه ها دارو ندهند.
مرجع : www.yjc.ir
 
         بدهی هزار میلیارد تومانی داروخانه های دولتی به شرکت های پخش دارویی
 
به گزارش عرش نیوز: دکتر سید ابراهیم هاشمی، مدیر عامل يکي از شرکتهاي پخش دارو   گفت: بزرگترین مشکل شرکت های پخش بدهی داروخانه های دولتی است که تا پایان  شهریور حدود هزار میلیارد تومان به شرکت های پخش بدهکار هستند که پرداخت  700 میلیارد تومان آن به سر رسیده است.
 
وی  ادامه داد: وقتی پخش نقدینگی نداشته باشد نمی تواند پولی به کارخانه ی  تولیدی دارو  و شرکت های وارد کننده دارو بدهند و همین موضوع باعث کاهش  تولید دارو و مشکلات دیگری در حوزه دارو می شود.
 
هاشمی  با بیان اینکه به دلیل بدهی های زیاد داروخانه ها، شرکت های پخش تعداد  زیادی از این داروخانه ها را تحریک کردند و دارو به آنها نمی دهند افزود:   همین موضوع باعث شده که بیمارستان ها  همراهان بیمار را  به دلیل نبود  دارو  در داروخانه بیمارستان سرگردان داروخانه های سطح شهر کنند به طوری که  اگر داروهای فرد بستری ز داروخانه های بیمارستان تامین شود 90 درصد هزینه  آن را بیمه و 10 درصد آن را بیمار پرداخت می کند ولی وقتی بیمار برای تهیه  دارو به داروخانه های بیرون بیمارستان مراجعه کند 70 درصد هزینه آن را بیمه  ها و 30 درصد آن را خود فرد  باید پرداخت کند.
 
وی  با تاکید بر اینکه این روال باعث افزایش  پرداختی 20 درصدی از جیب بیماران  می شود خاطر نشان کرد:  همین موضوع است که باعث می شود  که با هیچ وقت  به  سهم پرداختی از جیب مردم مطابق با قانون پنجم  که 30 درصد است نرسیم


:: موضوعات مرتبط: پزشکی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
فیلم کلید حسن روحانی
سه شنبه 19 شهريور 1392 ساعت 17:22 | بازدید : 1892 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

 

در صورتی که فیلم لود نمیشود به آدرس زیر مراجعه فرمایید.

http://www.sonycard20.com/news/news_item.asp?NewsID=42981

 

 



:: موضوعات مرتبط: , sms , فرهنگی وادبی , لطیفه , مناسبتی , متفرقه , عکس های جالب , سیاسی , فرهنگی و سینما , پزشکی , اخبار روز ایران و جهان , مسابقه , طالع بینی هندی , تبلیغات و ارسال پیامک , معرفی کتاب , فروشگاه اینتر نتی شمیم امید , ورزشی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
آرامشی برای شما
سه شنبه 19 شهريور 1392 ساعت 15:56 | بازدید : 1053 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

 

زندگی‌تان را به سادگی شیرین کنید!  

 آرامش و پایداری صمیمیت بین زوجین مانند نهالی است که مدام به آبیاری و محافظت احتیاج دارد که به برخی از مهم ترین آن ها می پردازیم:

احترام به یکدیگر لازم تداوم زندگی مشترک، ارج نهادن به شخصیت یکدیگر است. در همه حال احترام یکدیگر داشته باشید زیرا با بذل محبت و احسان بدون قید و شرط و حفظ حرمت یکدیگر، احترام و اطاعت پذیری را در همسرتان نیز به وجود می آورید.

آراستگی آراستگی و پاکیزگی ظاهر، ریشه های ازدواج را استحکام می بخشد و این اگر مختص یک جنس نیست.

امام صادق (علیه السلام) فرمودند: بر شوهر ضروری است که در قابل با همسرش سه چیز را رعایت کند: موافقت با وی تا موافقت و محبت و میل او را به خود جلب کند، خوش اخلاقی با وی و دلبری از او با آراستگی ظاهر در نگاهش و گشایش زندگی برای او.1

شوق دیدار گاهی یک سلام که همراه با بیان عواطف مثبت نسبت به همسر باشد به خوبی به او نشان می دهد که دوری شما از او برایتان استوار بوده و برای دیدار وی لحظه شماری کرده اید. زمانی نیز که از منزل خارج می شوید ضمن نوازش و در آغوش گرفتن او به وی نشان دهید که جدا شدن از همسرتان و دوری حتی به صورت موقت برایتان مشکل است.

خوش اخلاقی به هر میزان که روی باز و چهره گشاده داشته باشید به همان میزان هم خودتان از روحیه ای با نشاط و سالم بهره مند می شوید و هم می توانید این موهبت را به همسرتان هدیه کنید و سختی حال زندگی را راحت تر تحمل کرده و موانع را از سر را زندگی تان بر دارید.

«امیرالمومنان (علیه السلام) در وصیت به محمد حنفیه فرمود: براستی زن ریحانه (شاخه گل) است و قهرمان نیست، پس در هر حال با وی مدارا کن و همراهی نیکو داشته باش تا زندگیت با صفا گردد.2

ابراز محبت کلامی: در ابراز عشق و محبت به یکدیگر هیچ گاه منتظر شروع آن از طرف همسرتان نباشید چه اشکالی دارد شما پیش قدم باشید؟ آرامش، ازدیاد ایمان، استحکام روابط عاشقانه و ایجاد لحظات شاد و سرشار از عواطف گرم و خلق لحظات شیرین در زندگی با ابراز محبت به شریک زندگی تان، میّسر است.

غیرکلامی: همسران موفق هیچ احساسی را برتر از این نمی دانند که هم تلاش خود را در جهت شاد کردن شریک زندگی شان و آرامش بخشی به روابط دو نفره شان، قرار دهند. کسی که فقط به فکر خود باشد بلوغ فکری و آمادگی ازدواج را نداشته است زیرا در زندگی زناشویی اصل اول، احسان و بخشش به یکدیگر در فرصت های مختلف زندگی است. پیامبر (صلی الله علیه و اله و سلم) فرمودند: هیچ مردی نیست که همسرش را در خونه یاری دهد فکرانیه برای او عبادتی بسیار فراوان از روزه و شب زنده داری به شمار می آید و نیز فرمودند: به همسر خدمت نمی کند مگر صدیق یا شهید یا مردی که خدا برایش خیر دنیا و آخرت را خواسته باشد.

سپاسگزاری از زحمات همسرتان را وظیفه خود بدانید و به این وسیله مهرورزی تان را به ثبوت برسانید. این قدردانی می تواند کلامی باشد به این صورت که با تعریف و تمجید از رفتار همسرتان، حس ارزشمندی و مفید بودن را به او هدیه دهید و یا غیر کلامی باشد با تقویم هدیه به همسرتان در مناسبت های مختلف که نشان دهید قدردان زحمات او و لحظه های با او بودن هستید قدردانی قدردانی از همسرتان را به صورت های مختلف نشان دهید. با قدردانی، رضایت خاطر را به یکدیگر هدیه دهید وصیل به خدمت بیشتر را در وی فراهم آورید. سپاسگزاری از زحمات همسرتان را وظیفه خود بدانید و به این وسیله مهرورزی تان را به ثبوت برسانید. این قدردانی می تواند کلامی باشد به این صورت که با تعریف و تمجید از رفتار همسرتان، حس ارزشمندی و مفید بودن را به او هدیه دهید و یا غیر کلامی باشد با تقویم هدیه به همسرتان در مناسبت های مختلف که نشان دهید قدردان زحمات او و لحظه های با او بودن هستید. پیامبر اکرم (صلی الله علیه واله وسلم) فرمودند: به یکدیگر هدیه دهید که هدیه کینه ها را از بین می برد و محبت ایجاد می کند.

راز مگو هیچ گاه اسرار زندگی تان را نزد کسی بیان نکنید و اسرار یکدیگر را امانتی از جانب او بدانید. زیرا بیان رازهای زندگی مشترک نزد دیگران باعث می شود که اختیار زندگی تان را از دست بدهید و آرام آرام ان را نابود کنید.

نیکی به جای بدی همیشه این فرمان الهی و دستور معصومین (علیه السلام) را آویزه گوش قرار دهید که در مقابل بدی های یکدیگر نه تنها به تلافی فکر نکنید بلکه با خوبی پاسخ دهید. با این شیوه رفتاری هم بزرگی و منزلت و بلوغ خود را ابراز کرده اید و هم زمینه اصلاح همسرتان را با بیانی زیبا فراهم ساخته اید

معجزه ی کلام زبان، کلیدی است که قفل همه سختی ها را می توان به رویتان بگشاید و نیز می تواند قفل باشد که به زندگی شما زده شود! فراموش نکنید که زبان هم می تواند خوشبختی شما را رقم برند و هم نابودی زندگی مشترکتان را. پس تا می توانید سخن بجا و جملات زیبا بر زبان آورید. کسی که زبان به ناسزا باز کند ابتدا جایگاه خودش را تنزل داده است و سپس ضمن تحقیر شریک زندگی اش فضای خانه را از گره ای دوستی و محبت تهی می کند.

هیچ گاه زبان به کنایه و طعنه نگشایید که زخم زبان از زخم شمشیر بدتر است . چه بسا با یک جمله، احساسات شریک زندگی تان آن چنان جریحه دار شود که نتواند از سنگینی بار آن رها شود و رسوبات این ناراحتی تا مدت ها در میان تان باقی بماند.

مشاجرات خشم و پرخاشگری، کدورت ها و ... دشمنان درجه یک زندگی زناشویی است. قبل از هر مشاجره ای به این بیندیشید که آیا طرح این مسئله و مشاجرات پس از آن ارزش آن را دارد که زندگی تان و او چند ساعتی، دستخوش بحران شده و آرامش و فرصت بالندگی از شما گرفته شود؟ اگر هم مسئله ای وجود دارد که باید حتماً بر روی آن کشف شود آن را در فضایی آرام و به صورتی منطقی بررسی کنید. و هرگز اجازه ندهید که مسائل گوناگون- هر چند هم باشند- رابطه شما را سرد کنند و باعث قهر طولانی تان شوند.

همسری، نه برتری! در خانواده ی موفق، زوجین انتظار ندارند که همه امور به طور کامل مورد رضایت آنان باشد. همسران در این خانواده ها گفتگوهایشان را بر پایه عقلانی و منطقی استوار می سازند و اجازه نمی دهند که احساسات منفی و ناراحت کنند، گفتگو را به مشاجره تبدیل کند و در بحث و تبادل نظرات، طرف مقابل را رقیب نمی دانند که بخواهند بر وی غلبه نمایند. بلکه همسر و همدلی می دانند که قرارست تا او به تفاهم برسند و در کنار یکدیگر احساس آرامش داشته باشند.

 

نتیجه گیری:

همسران برای اینکه زندگی زناشویی پایدار و آرامی داشته باشند لازم است از حقوق یکدیگر مطلع باشند و آن ها را رعایت کنند. و البته همیشه به خاطر داشته باشند که اساس زندگی بر ایثار و احسانی و رعایت حال یکدیگر است.

 



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
سه شنبه 19 شهريور 1392 ساعت 13:3 | بازدید : 1961 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

     دردی که

برخی از مشکلات و دردها را می توان در خانه و بدون مراجعه به پزشک درمان کرد. به طور مثال، وقتی دندان درد دارید روی آن میخک بگذارید. یا اگر دچار سوختگی شدید، با چای سرد جلوی درد و تاول را بگیرید. برای آگاهی از درمان های خانگی دیگر با ما همراه باشید.  

 

1. جوش های خارش‌دارجوش های خارش‌دار در اثر روغن های گیاهی، عطر یا عرق سوز شدن به وجود می آیند. برای رفع آن می توانید آنتی هیستامین مصرف کنید. البته آب های معدنی چشمه های طبیعی نیز در کاهش درد این کهیر و جوش ها موثر هستند. املاح داخل این آب ها باعث از بین رفتن سوزش و خارش می شوند.

2. آکنهبرای جوش های پایدار ابتدا خیلی نرم صورت خود را با سنگ نمک یا نمک های درشت و زبر مالش دهید تا ضدعفونی شود و سپس چند قطره روغن درخت "نیم" روی آن بریزید. پس از چند دقیقه آبکشی کنید و ماسکی از ماست را به مدت 15 تا 30 دقیقه روی پوست خود قرار دهید. اسید لاکتیک موجود در ماست، لایه بردار طبیعی است که موجب شفافیت بیشتر پوست، از بین رفتن آکنه و کمرنگ شدن لکه ها می شود.

3. گزش پشهفصل گرما در راه است و پشه ها راهشان را به خانه های ما پیدا خواهند کرد. هنگامی که مورد گزش پشه قرار گرفتید، خارش و سوزش آن را با خمیر آسپرین کاهش دهید. برای این منظور، یک آسپرین ضعیف را له کنید و یک قطره آب به آن اضافه تا خمیر شود. این خمیر ضد سوزش و التهاب است و قرمزی و باد حاصل از نیش پشه، موهای زیرپوستی و جوش را کاهش می دهد زیرا آسپرین حاوی اسید سیلاسیلیک (ماده ای که در داروهای ضد جوش استفاده می شود) است.

4. اگزما و سوریاسبرای کاهش درد و سوزش اگزما و سوریاسِ پوستی کمی روغن زیتون در محل تحریک شده بریزید. برای هر سه سانتی متر، یک قاشق چایخوری روغن لازم است. مالیدن روغن روی این منطقه از خشک شدن پوست جلوگیری می کند. روغن زیتون پایه بسیاری از محصولات مرطوب کننده است اما استفاده از نوع خالص آن این مزیت را دارد که مواد شیمیایی کرم ها را در خود ندارد.

5. حساسیت فصلیبرای فرار از نشانه های حساسیت فصلی همچون سوزش چشم، آبریزش بینی و عطسه از قرص های گیاهی استفاده کنید. محققان سوئیسی ثابت کرده اند مصرف قرص گیاهی سه بار در روز بهتر از آنتی هیستامین های صنعتی است که خواب آلودگی می آورند.

6. دندان دردبرای کاهش درد دندان از میخک استفاده کنید. از قدیم این درمان را برای درد دندان انجام می دادند. بسیار هم موثر است. البته این روزها میخک در هر خانه ای پیدا نمی شود به همین دلیل می توانید از اوژنول موجود در داروخانه ها کمک بگیرید. پنبه را در اوژنول خیس کنید و دقیقا روی دندانی که درد می کند، قرار دهید. این باعث کاهش درد تا زمانی می شود که به پزشک مراجعه کنید.

7. دردهای دهانبرای درد دهان، به ویژه در کودکان از محصولات نعناعی کمک بگیرید. به طور مثال، آدامس نعنایی، شیرینی، چای یا هر خوراکی نعنایی دیگر. این گیاه تاثیر بسیاری روی هر چیزی دارد که با آن تماس پیدا می کند و می تواند باعث کاهش درد گلو، سوزش دهان یا سزش تبخال یا تاول دهان شود.

8. درد ناشی از ورزش سنگینپس از ورزش های سنگین، یک لیوان آب البالو ترش بنوشید. این آب میوه سرشار از آنتی اکسیدان و ضدالتهاب است و درد ماهیچه ها را کاهش می دهد. پس از ورزش بافت های شما از بی آبی رنج می برند و آب آلبالوی ترش که سرشار از آنتی اکسیدان است بسیار بهتر از آلبالوی شیرین و دیگر میوه ها و سبزیجات به ترمیم این آسیب کمک می کند.

9. سوختگی خفیفاگر زیر نور آفتاب یا در اثر چسبیدن اتو مو به پوست خود دچار سوختگی خفیف شدید، می توانید با کمپرس آب سرد و چای سبز یا سیاه آن را درمان کنید. برای این منظور، حوله نازکی را درون چای سرد خیس کنید و روی محل سوختگی قرار دهید. ماده گیاهی موجود در چای باعث کاهش سوزش و تاول نزدن می شود. 

10. جای زخمبرخلاف اعتقاد عموم مردم، پوست زخم به هیچ عنوان خوب و مفید نیست. به همین دلیل، این قسمت را با پارافین مایع مرطوب نگه دارید و به مدت سه تا 5 روز باند پیچی کنید. در طول شب، نوار سلفونی دور پارافین بپیچید این باعث می شود تا محیط زخم مرطوب تر بماند و دوره درمان را تسریع می بخشد. 

11. حالت تهوعاگر محتویات قرص های ضدتهوع را مطالعه کرده باشید متوجه می شوید مملو از شکر است. به همین دلیل، برای برطرف کردن این حالت خود می توانید شربت شیرین میوه بنوشید. برای تهوع های ناشی از حرکت، استفراغ های صبحگاهی یا دل به هم خوردگی معده آخرین چیزی که لازم دارید، غذای زیاد است. همین شربت های شیرین و سودا به شما کمک می کند تا بهتر شوید.

12. اسهالبرای برطرف کردن اسهال می توانید از خوراکی های گیاهی کمک بگیرید. به طور مثال، چای تهیه شده از پوست انار به معده به هم ریخته کمک بسیاری می کند. از این پس، انارها را خشک و نگهداری کنید. پوست خشک انار تا 6 ماه می ماند. سپس یک قاشق غذاخوری پر از پودر پوست انار را داخل یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید سه تا 4 دقیقه بماند. پوست بلوط نیز همین کاربرد را دارد. آن را به مدت سه دقیقه بجوشانید، اجازه دهید تا نیم ساعت بماند و سپس از صافی رد کنید. هر دو این مواد سرشار از تانین هستند که باعث ایجاد مایع لعابی اطراف معده و کاهش درد آن می شوند. دو قاشق غذاخوری از این نوشیدنی ها را 4 تا 6 بار در روز بنوشید.

13. مسمومیت غذایی اگر تصور می کنید دچار مسمومیت غذایی شده اید، دو فنجان چای سیاه و یک تکه نان تست چاره کار است. اسید تانیک موجود در چای و ذغال موجود در نان تست باعث از بین رفتن سم در بدن می شوند.  

 

 

14. سرماخوردگی برای برطرف کردن سرماخوردگی و آنفولانزا، یک گریپ فروت را با پوست چهار قاچ کنید و داخل قابلمه بیندازید. قابلمه را پر از آب کنید و اجازه دهید روی حرارت بجوشد. آن را هم بزنید و یک قاشق غذاخوری عسل به آن اضافه کنید و محلول به دست آده را همچون چای بنوشید. آب جوش باعث بیرون آمدن خاصیت دفاعی، ویتامین C و فلاونوئید از پوست گریپ فروت در آب می شود. این مواد بین پوست و گوشت میوه وجود دارند و با جوشاندن این میوه با پوست، عصاره بیشتر و مفیدتری از آن به دست می آید که برای گلو درد بسیار خوب است.
15. گرفتگی بینی
برای برطرف کردن گرفتگی بینی می توانید با محلول آب نمک آن را شست‌وشو دهید تا آلودگی ها از بینی شسته شوند و مخاط بینی رقیق شود. برای اینکه پر بودن بینی خود را به راحتی برطرف کنید آن را هر روز آب نمک شست‌وشو دهید. این کار هنگام سرماخوردگی باعث بهبود حال شما نمی شود اما اجازه می دهد راحت تر نفس بکشید.

 



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

 ‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍

میلیون ها نفر از جمعیت جهان از دردهای تضعیف کننده رنج می برند. برخی افراد برای رهایی از این دردها، به مصرف داروهای گیاهی رو می آورند. بیشتر گیاهان خواص درمان کننده و کاهش دهنده درد دارند.
 
روغن گل پامچال :  از این گیاه اغلب برای رفع ناراحتی های پوستی مانند اگزما استفاده می شود. البته چندی است که با توجه به خاصیت ضدالتهابی آن، برای کاهش ناراحتی آرتریت روماتوئید مصرف می شود.خاصیت ضدالتهابی این گیاه مشابه روغن امگا۳ موجود در ماهی است. در صورت مصرف روغن این گیاه با روغن ماهی، تاثیر آن بیشتر می شود.
 
ارنیکا : گیاهی چند ساله و متعلق به خانواده آفتاب گردان است. این گیاه که از آن به صورت روغن یا پماد موضعی استفاده می شود، برای درمان درد ناشی از کشیدگی عضلات، زخم و شکستگی استخوان سودمند است.
 
روغن دانه کتان : تعادل اسیدهای چرب در بدن واکنش التهابی را کاهش می دهد. اسیدهای چرب موجود در دانه کتان دارای این تاثیر است.
 
گزنه : اگر چه این گیاه اغلب برای درمان ناراحتی ادراری و پروستات استفاده می شود، اما مطالعات نشان می دهد که برای بهبود درد نیز موثر است.درد بیماران مبتلا به نقرس و آرتریت، از طریق کمپرس این گیاه تسکین پیدا می کنند. این گیاه برای درمان درد مربوط به تاندون ها نیز موثر است.
 
زنجبیل : این گیاه سرشار از ترکیب ضدالتهابی است و برای درمان تهوع، التهاب، روماتیسم، درد عضله و آرتریت مفید است.
 
فلفل قرمز : مصرف این ادویه با درد مقابله می کند و به افرادی که دچار سردرد و التهاب استخوان و مفصل هستند، توصیه می شود. این ادویه برای ماساژ نیز کاربرد دارد.
 
پوست درخت بید سفید : بومیان آمریکا از پوست این درخت برای کاهش درد، ورم و تب استفاده می کنند. علاوه بر آن برای رفع کمر درد و التهاب مفصل و استخوان نیز موثر است.
 
عرق چین : نتایج بررسی ها نشان می دهد، سردردهای مربوط به استرس را می توان با این گیاه رفع کرد. این گیاه التهاب را کاهش می دهد و برای بیماران مبتلا به سندروم خستگی مفرط نیز مفید است.
 
زردچوبه : این ادویه ضد التهابی و مسکن، دردهای التهابی و روماتیسمی را کاهش می دهد.
 
اقاقیا : سال هاست که از پوست این درخت برای درمان درد، عفونت باکتریایی، فشار خون بالا و ناراحتی معده استفاده می شود. در بیشتر موارد پوست این درخت با گیاه عرق چین و بید سفید مخلوط و استفاده می شود.

 

 

 

با 6 ماده طبیعی بدنتان را سم زدایی کنید

این مواد غذایی عبارتند از :   
لیمو 
لیمو به دو علت پای ثابت بسیاری از رژیم‌های غذایی برای سم‌زدایی بدن است؛ اول آنکه لیمو سرشار از آنتی‌اکسیدان ویتامین C است و برای پوست اثر فوق‌العاده‌ای دارد و با بیماری‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کند و دوم آنکه اثر قلیایی بر روی بدن دارد به این معنا که به تعادل PH بدن کمک کرده و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌شود. 
سعی کنید صبح خود را با نوشیدن مقداری آب داغ همراه با برشی از لیمو شروع کرده تا بدنتان سم‌زدایی شده و شسته شود. 

 
زنجبیل
اگر غذای خیلی پرچرب خورده‌اید و با گوارش آن مشکل پیدا کرده‌اید خوردن زنجبیل را به شما پیشنهاد می‌کنیم. مصرف زنجبیل نه‌تن‌ها حالت تهوع را برطرف می‌کند بلکه به عمل گوارش کمک کرده و گاز و نفخ را نیز کاهش می‌دهد. 
علاوه بر مواردی که ذکر شد زنجبیل حاوی آنتی‌اکسیدان فراوانی است و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می‌شود. 
زنجبیل را به صورت چای تهیه کرده و یا آن را به شکل رنده شده به آب میوه و یا سبزی‌جات اضافه کرده و میل کنید. 

 
سیر
مصرف سیر نه تنها برای قلب بلکه برای سم‌زدایی بدن نیز بسیار مفید است. این سبزی پرخاصیت حاوی خواص آنتی ویروس، آنتی باکتریال و آنتی‌ بیوتیکی است و همچنین دارای ترکیبی شیمیایی موسوم به آلیسین است که موجب تقویت و افزایش سلول‌های سفید خون می‌شود و در نتیجه به رفع سموم از بدن کمک موثری می‌کند. 
بهتر است سیر را به صورت خام مصرف کنید. برای این کار می‌توانید آن را به سس سالاد اضافه کنید تا هم به آن طعم داده و هم از خواص سالم آن بهره‌مند شوید. 
 
لبو
لبو، سرشار از منیزیم، آهن و ویتامین C است و محققان در تحقیقات اخیر خود این ماده غذایی را به عنوان یک غذای فوق‌العاده عالی اعلام کرده‌اند. لبو نه تنها برای پوست، مو و تنظیم سطح کلسترول مفید است بلکه برای سم‌زدایی کبد نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. 
لبو را به تنهایی و یا درون سالاد ریخته و از خواص مفید آن بهره‌مند شوید. 

 
چای سبز
کمتر برنامه غذایی وجود دارد که در آنجایی برای چای سبز وجود نداشته باشد. مصرف مایعات برای حفظ سلامتی و رفع سموم از بدن بسیار مفید است و چای سبز نیز یکی از فوق‌العاده‌ترین مایعات به شمار می‌رود. 
 
این نوشیدنی نه تنها برای کاهش وزن مفید است بلکه سرشار از آنتی‌اکسیدان است. تحقیقات جدید نشان داده نوشیدن چای سبز می‌تواند کبد را از ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله کبد چرب محافظت کند. 

 
 میوه تازه
میوه‌جات تازه سرشار از ویتامین، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان و فیبر هستند و همچنین کم کالری بوده و دارا بودن این خواص آن‌ها را به مواد غذایی مهمی برای سم‌زدایی بدن تبدیل کرده است. 
 
اگر می‌خواهید چشم‌هایتان براق‌تر و پوستتان شفاف‌تر و مو‌هایتان درخشان‌تر شود و سیستم گوارشتان تقویت شود سعی کنید انواع میوه و سبزی‌جات را به مقدار زیاد مصرف کنید. 
 
خوشبختانه اضافه کردن میوه به رژیم روزانه کار ساده‌ای است بنابراین سعی کنید روز خود را با خوردن سالاد میوه تازه شروع کرده و یا از آن به صورت اسموتی یا میان وعده طی روز استفاده کنید.

 



:: موضوعات مرتبط: پزشکی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
اگر استرس دارید این ایمیل را حتما بخوانید
جمعه 8 شهريور 1392 ساعت 14:22 | بازدید : 955 | نوشته ‌شده به دست سجاد | ( نظرات )

         

http://up.iran-forum.ir/uploads/file2/1377649950.jpg

 

اول اینکه از استرسهایتان حرف بزنید

 
 
بازگو کردن مشکلات، وزن آنها را کم میکند….. و این یعنی آرامش..

 

 
دوم اینکه فقط به زمان حال فکر کنید:
 
گذشته‌تان و آینده‌تان را خیلی جدی نگیرید…
اصلا پاپیچ خرابکاریها و کوتاهی‌هایی که در گذشته در حق خودتان کرده‌اید، نشوید.
 
همه همینطور بوده‌اند وانگشت فرو کردن در زخمهای قدیمی، هیچ فایده‌ای جز چرکی شدن آنها ندارد.
 
آینده را هم که رسما باید به هیچ کجایتان حساب نیاورید.
 
ترس از حوادث و رخدادهای احتمالی، حماقت محض است..
فکر هر چیزی، از خود آن چیز معمولا سخت‌تر و دردناک‌تر است…
 
سوم اینکه به خودتان استراحت بدهید:
 
 
حالامی‌گویم استراحت، یکهو فکرتان نرود به سمت یک ماه عشق و حال وسط سواحل هاوایی…! وسط همه گرفتاریها واسترسها و بدبختی‌هاتون...!!! 
 
آدم میتواند خیلی شیک به خود، مرخصی چند ساعته بدهد…
 
کمی تنهایی، کمی بچگی کردن، کمی خریت یا هر چیز نامتعارفی که شاید دوست داشته باشید…. که کمی از دنیای واقعی دورتان کند و خستگی را بگیرد…
 
مثل نهنگ‌ها که هر از چندگاهی به بالای آب می‌آیند و نفسی تازه می‌کنند و دوباره به زیر آب برمی‌گردند…
  
چهارم اینکه تن‌‌تان را بجنبانید:
 
ورزش قاتل استرس است...
 
لزومی هم ندارد که وقتی می‌گوییم ورزش، خودتان را موظف کنید روزی هزار بار وزنه یک تنی بزنید و به اندازه گوریل بازو دربیاورید…
 
همچین که یک جفتک چارکش منظم وخفیف در روز داشته باشید، کلی موثر است…
 
از من به شما نصیحت…
 
 
پنجم اینکه واقع‌بین باشید:
 
ما ملت شریف، بیشتر استرسمان بابت چیزهایی است که کنترلی روی آنها نداریم…
 
داستان، مثل آمپول زدن میماند… وقتی اصغر آمپول‌زن، قرار است ما را نوازش کند، حتما این کار را می‌کند و حالا اگر عضله آنجایت را بخواهی سفت کنی، هیچ خاصیتی ندارد الا اینکه درد آمپول بیشتر می‌شود…
 
گاهی مواقع باید واقع‌بین بود و عضله‌ها را شل کرد که دردش کمتر شود…
  
 ششم اینکه زندگی‌تان، میدان و مسابقه اسب‌دوانی نیست : 
خودتان را دائم با دیگران مقایسه نکنید… مقایسه کردن و"رقابت‌پیشگی"، استرس‌زا است…
 
اینکه جاسم فوق‌لیسانس دارد و من ندارم و قاسم لامبورگینی دارد و من ندارم و عبود فلان دارد و من ندارم، شما را دقیقا می‌کند همان اسب مسابقه که همه عمرش را بابت هویج ِ سر چوب، دویده وبه هیچ کجا هم نرسیده…
 
زندگی مسخره‌تر از چیزی است که شما فکرش رامی‌کنید…
 
هیچ دونفری لزوما نباید مثل هم باشند…
خودتان باشید…
 
 
هفتم اینکه از مواجهه با عوامل "ترس‌زا" هراس نداشته باشید:
 
مثال ساده آن، دندان‌پزشک است…
وقتی دندان خراب دارید، یک کله پیش دکتر بروید و درستش کنید… نه اینکه مثل بز بترسید و یک عمر را از ترس دندان‌پزشک، بادرد آن بسازید و همه لقمه‌هایتان را با یکطرفتان بجوید…
 
نیم ساعت جنگیدن با درد، بهتر از یک عمر زندگی با ترس ِ درد است…
ترس، استرس می زاید
 
هشتم اینکه خوب بخورید و بخوابید
و شعارتان "قبر بابای دنیا " باشد:
 
آدمی که درست نخوابد و نخورد، مغزش درست کارنمی‌کند…
مغز علیل هم، عادت دارد همه چیز را سخت و مهلک نشان دهد…
 
آدم وقتی گرسنه و خسته است، یک وزنه یک کیلویی را هم نمی‌تواند بلند کند، چه برسد به یک فکر چند کیلویی…!!
 
نهم اینکه بخندید:
 
همه مشکل دارند…
من دارم، شما هم دارید… همه بدبختی داریم، گرفتاری داریم و این موضوع تابع محل جغرافیایی آدمها هم نیست…
 
یاد بگیرید بخندید… به ریش دنیا و مشکلات بخندید…
 
به بدبختی‌ها بخندید… به من که دو ساعت صرف نوشتن این موضوع کردم،بخندید…
 
به خودتان بخندید…
 
دو بار اولش سخت است، اما کم کم عادت میکنید و می‌بینید که رابطه خنده و گرفتاری، مثل رابطه خیار است و سوختگی پوست… درمانش نمی‌کند اما دردش را کم میکند.
 


:: موضوعات مرتبط: پزشکی , ,
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0

تعداد صفحات : 1
صفحه قبل 1 صفحه بعد